30 Mayıs 2016, Pazartesi 11:56:13

THY bilançosu sızdırıldı iddiası

Türk Hava Yolları’nın 3 aylık bilançosunda zarar rakamı açıklanmadan önce sert satışların etkisiyle hisse önemli oranda değer kaybetti
  • Trafik sonuçları açıklandı ve düşüş oldu. Biraz matematiği olan kötü sonucu görür. Bu kadar kötü sonuç beklenmiyorduki demek ki sonuçlardan sonra gene düştü. Bakalım 2. Çeyrek trafikleri nasıl olacak.
  • İnsan vucudu kilo aldıkça elbise küçük kalır ve her seferinde bu düzensiz büyümede soluğu konfeksiyon terzi önünde alırsınız.ama yetmez dr eşliğinde diyet tedavi başlar sağlıklı vucut artık örselenmiştir.şirketlerde böyledir gereksiz büyümeler yatırımlar yönetici değişiklikleri vb süreçler devam eder gider.Büyümenin sonsuz olmayacağını düşünerek hareket etmek lazım zirveden sonra iniş başlar yani küçülmek kaçınılmaz olur.Türk bayrak taşıyıcısının bu hale gelmemesi gerekiyor.
  • Almanya'da sayın Aycı'nın uçacağından haberi olmaz, uğurlamaya gelmez ama borsayı takip eder benim yöneticilerim... Enteresan...
  • bir lokma bir hırkacı,dindar müslüman kardeşler mi sızdırdı bu bilgiyi ve acaba milyonlarca hisse kiralayanlarla ortaklıkları falan mı var?
  • Thy milli bir değer çok üzüldüm bu duruma.giderlere acil bakılmalı.reklam,uçak içi malzemeler,sponsorluklar bukadara gerek yoktu.yan kuruluşlar tgs.do&co teknik anadolu jet vb.kamburları yok etmeliler.özmal olmasına gerek yok kirala gerekince kurtul.tabi bunu yapmak için iyibir finans doğru bir işgeliştirme ve en önemlisi yönetim gerekli.bu kurum hangi bakanlığa bağlı ise zaman geçirmeden harekete geçmelidir.
  • 3 temmuzda istanbul ivano frnivsk biletim iptal oldu mayız haziran temuz kopmle iptal ne gibi haklarım var biletimi degiştirip üstüne tazminat alabilirmiyim ?
  • Sizdirilmasina gerek yok carsambanin gelisi persembeden bellidir,bu kadar dibimizde savas,teror varken patlatan bombalar ve rus ucagi dolayisiyla turist sayilarinda onemli bir kayip beklerken ve bu sene 39-40 civari yeni ucaginda gelecegini dusunursek extra maliyet olarak ustunede genel borsadaki dususu koyarsak az akli olan adam zaten bu riske girmez..Yani sizdirilip sizdirilmasi cokta birseyi degistirmez.
  • Sayin Ayci paralel mevzuunda samimi misiniz yoksa emrinizdeki paralel tayfa ya is yaptiramiyormusunuz Ne oldu paralel mevzu herkes yerli yerinde , paralel ile kucak kucaga mutlu siniz galiba . Hanceri yiyince gozlerinizde acilir , Tum Gen Md Mali yardimciligini mercek altina alsan KAR li cikarsin buda tuyosu
  • thy bizim milli değerimiz yazıklar olsun eğer doğruysa Şirketin değeri düşmeden önce ayrıca geri alım yapılacak diye genel kurul kararı alındı ki yatırımcı hisseye çekildi Bence yazılan Çizilenler doğru ....bunu yapanlar thy yönetimi ile beraber yapmışlardır ki her türlü zemin hazırlanmışlar şuan thy nın normal şartlarda 15 tl civarında olması gerekirdi ama ne yazık ki 6,25 tl
  • Bunun tek sorumlusu yönetim dir

Türk Hava Yolları’nın 3 aylık bilançosunda zarar rakamı açıklanmadan önce sert satışların etkisiyle hisse önemli oranda değer kaybetti.

Borsagündem'de kulis haber olarak verilen bilgilere göre; Borsanın lokomotif hisseleri arasında yer alan ve yabancıların yoğun ilgi gösterdiği Türk Hava Yolları (THYAO) hisselerinde son dönemde ilginç gelişmeler yaşanıyor. 21.03.2016 tarihinde THY hisseleri 7.95 liradan kapanan hisseler 25.05.2016 tarihinde 6.20 liraya kadar geriledi. İki aylık süreçte yüzde 20’yi aşan kayıp söz konusu. 21.03.2016 tarihinde 83 bin 402 puandan kapana BİST Endeksi ise Nisan ayında 86 bin puanı geçti. Son günlerde ise 78 bin puan sınırında yatay seyrediyor. Aynı dönemde endeksteki kayıp yaklaşık yüzde 6.

BİLANÇO AÇIKLANMADAN ÖNCE DÜŞÜŞ BAŞLADI

Türk Hava Yolları 1 milyar 238 milyon lira zarar açıkladığı 3 aylık bilançolarını 9 Mayıs 2016 tarihinde borsaya bildirdi, kamuoyuyla paylaştı. Ancak Türk Havayolları bilançolarında düşüş 21 Mart 2016 tarihinde başladı. Yani üç aylık bilançoların bağlanmasına sayılı günler kala. Nisan ayı içerisinde borsa 86 bin puana yükselirken Türk Havayolları’nda satışlar hızlandı. Yatırımcılar satışlara anlam veremezken, 9 Mayıs öncesi yani bilanço açıklanmadan önce hisseler 6.5 liraya kadar düşüş gösterdi.

LONDRA’DAN 120 MİLYON ADET HİSSE KİRALANDI İDDİASI

Borsa kulislerinde konuşulan iddialara göre hissede yabancı görünümüyle satış yapan kişilerin yerli isimler. Londra’dan Türk Havayolları hissesi kiralayan bu isimlerin hissede yüksek miktarda açığa satış yaptığı öne sürülüyor. Hissedeki düşüşe tepki gösteren yatırımcılar, “Demek ki birileri Türk Havayolları’nın yüksek miktarda zarar açıklayacağını biliyordu. Yoksa kimse 120 milyon lota yakın hisse kiralayıp piyasada satma cesaretini gösteremez” diye tepki gösteriyor. Hissede yaşanan fiyat hareketleri ise yatırımcıların iddialarını destekliyor. Bu işlemi yapan kişilerin ise piyasanın büyük oyuncuları olduğu söyleniyor.

THY bilançosu sızdırıldı iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Trafik ~ 8 yıl önce
Trafik sonuçları açıklandı ve düşüş oldu. Biraz matematiği olan kötü sonucu görür. Bu kadar kötü sonuç beklenmiyorduki demek ki sonuçlardan sonra gene düştü. Bakalım 2. Çeyrek trafikleri nasıl olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trafik ~ 8 yıl önce
Eski paralel ciler yerinde kaldimi sonuc trajik olur
Düzensiz büyüme ~ 8 yıl önce
İnsan vucudu kilo aldıkça elbise küçük kalır ve her seferinde bu düzensiz büyümede soluğu konfeksiyon terzi önünde alırsınız.ama yetmez dr eşliğinde diyet tedavi başlar sağlıklı vucut artık örselenmiştir.şirketlerde böyledir gereksiz büyümeler yatırımlar yönetici değişiklikleri vb süreçler devam eder gider.Büyümenin sonsuz olmayacağını düşünerek hareket etmek lazım zirveden sonra iniş başlar yani küçülmek kaçınılmaz olur.Türk bayrak taşıyıcısının bu hale gelmemesi gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asil ~ 8 yıl önce
Almanya'da sayın Aycı'nın uçacağından haberi olmaz, uğurlamaya gelmez ama borsayı takip eder benim yöneticilerim... Enteresan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
bir lokma bir hırkacı,dindar müslüman kardeşler mi sızdırdı bu bilgiyi ve acaba milyonlarca hisse kiralayanlarla ortaklıkları falan mı var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Giderlerrr ~ 8 yıl önce
Thy milli bir değer çok üzüldüm bu duruma.giderlere acil bakılmalı.reklam,uçak içi malzemeler,sponsorluklar bukadara gerek yoktu.yan kuruluşlar tgs.do&co teknik anadolu jet vb.kamburları yok etmeliler.özmal olmasına gerek yok kirala gerekince kurtul.tabi bunu yapmak için iyibir finans doğru bir işgeliştirme ve en önemlisi yönetim gerekli.bu kurum hangi bakanlığa bağlı ise zaman geçirmeden harekete geçmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet cevahir ~ 8 yıl önce
3 temmuzda istanbul ivano frnivsk biletim iptal oldu mayız haziran temuz kopmle iptal ne gibi haklarım var biletimi degiştirip üstüne tazminat alabilirmiyim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
Sizdirilmasina gerek yok carsambanin gelisi persembeden bellidir,bu kadar dibimizde savas,teror varken patlatan bombalar ve rus ucagi dolayisiyla turist sayilarinda onemli bir kayip beklerken ve bu sene 39-40 civari yeni ucaginda gelecegini dusunursek extra maliyet olarak ustunede genel borsadaki dususu koyarsak az akli olan adam zaten bu riske girmez..Yani sizdirilip sizdirilmasi cokta birseyi degistirmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hashasiler ? ~ 8 yıl önce
Sayin Ayci paralel mevzuunda samimi misiniz yoksa emrinizdeki paralel tayfa ya is yaptiramiyormusunuz Ne oldu paralel mevzu herkes yerli yerinde , paralel ile kucak kucaga mutlu siniz galiba . Hanceri yiyince gozlerinizde acilir , Tum Gen Md Mali yardimciligini mercek altina alsan KAR li cikarsin buda tuyosu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
123 ~ 8 yıl önce
thy bizim milli değerimiz yazıklar olsun eğer doğruysa Şirketin değeri düşmeden önce ayrıca geri alım yapılacak diye genel kurul kararı alındı ki yatırımcı hisseye çekildi Bence yazılan Çizilenler doğru ....bunu yapanlar thy yönetimi ile beraber yapmışlardır ki her türlü zemin hazırlanmışlar şuan thy nın normal şartlarda 15 tl civarında olması gerekirdi ama ne yazık ki 6,25 tl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NŞA ~ 8 yıl önce
Normal şartları nasıl tanımladığınIZa bağlı. Yeni hatlar kardan daha çok maliyet, yeni uçaklar yatırım, TİS süreci maliyet. Böyle bir durumda hıssenin yükselmesini hem de sizn dediğiniz seviyeyi bulması piyasaya ve hesabada uymaz.
Yönetim ~ 8 yıl önce
Bunun tek sorumlusu yönetim dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yonetime ~ 8 yıl önce
Paraleli yabana Atma !!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000