17 Aralık 2014, Çarşamba 11:26:05

THY ANADOLUJET İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI

Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolujet, ilk kez fabrika çıkışlı uçak sipariş etti. Anadolujet’in hangi tipte uçak alacak?
  • Şu anda TC-SAU ve TC-SAV çağrı kodları ile uçan Pamukkale ve Kemer adlı uçaklar da fabrika çıkışlı olarak Anadolujet filosuna katılan uçaklardır. İmalat yılları 2008 olan bu uçakların ilk çağrı kodları sırasıyla TC-JHG ve TC-JHH idi. Ancak SunExpress'in şirket kontrolünü devralması ile birlikte gerçekten oldukça eski uçaklarla filo genişletildi. En son uçuşumu yaptığım TC-SBZ (ki bu uçak daha önce TC-APN tescili ile Fly Air ve Pegasus'da uçan uçaktır) felaket bir kabine sahipti. Umarım en kısa zamanda gelecek bu yeni uçaklarla şirketin imajı artacaktır.
  • kazasız kırımsız uçsunlar diyelim. madem yeni uçaklar alınıyor, anadolujet'e tavsiyemiz, şirketin logosunu, yazısını/tasarımını ve dahi uçakların boyasını (livery) değiştirmesi yönünde. maalesef şu anki haliyle anadolujet tam bir taşra şirketi görünümünde -- tasarımdan, beğeniden, estetikten yoksun, aceleye getirilmiş bir tasarım ve uçakların görünümüne/boyasına kadar uzayan hatalar silsilesi. thy'nin logosunu stilize ederek yineleyen bu tasarımın değiştirilmesi ve anadolujet'i farklı, yeni ve birinci sınıf bir şirket olarak ifade edilecek tasarımlara yer verilmesi gerekiyor. uçakların üzerine adeta iliştirilen yazıların büyüklüğü, fontu, renki, vs... eğer yeni ve canlı bir konsept üzerinden örneklemek gerekirse, germanwings'in yeni tasarımına bakmanız yeterli. çağdaş ve hayat dolu...
  • Anadolujet daha önce 0 uçak kullandı. O uçakla İzmir-Ankara uçtum. Hatta kabin amiri uçağın G.Afrika Cum. tarafından sipariş edildiğini fakat kriz nedeniyle alamadıklarını ve bizim aldığımızı anlatmıştı.
  • Bazı noktalara zararına uçan anadolu jet bir Zonguldak-trabzon arası ucamiyor yada uçmak istemiyor gerçi thy burdan direk almanyaya uçmaya yanasmiyor ama elin almanı herseye 6 ayda 30.000 nin üzerinde yolcu taşıyor dolu gelip dolu gidiyor . Bazı havayolları buraya inemiyoruz derken elin almanı nasılda iniyor duyurulur tabi görmek ve duymak isteyene. .....
  • Koltuk sayısı 215 diyor, 900 ER koltuk sayısı 151, Anadolu Jet'e gelecek olanlar ER değil.
  • İlginç, THY, Derin Stratejik hamle yaparak satın aldığı orta menzil uçabilsin, diye ilave yakıt tankı da, taktırdığı B737-900 uçaklarını 30-45 dakikalık uçuşlarda kullansın diye Anadolu Jet'e veriyor, hem de koltuk kapasitesini artırmak için bir sürü para harcayarak.

Türk Hava Yolları filosundan kaydırılan 5 uçakla Ankara merkezli olarak 2008 yılında operasyonlarına başlayan Anadolujet, ilk kez fabrika çıkışlı uçak alacak.

Ankara’dan iç hat operasyonları yapan Anadolujet için ABD’li uçak üreticisi Boeing’den 2 adet uçak sipariş etti. Yeni nesil Boeing 737-800 model fabrika çıkışlı uçaklardan ilki Mart 2015’te, diğeri ise Haziran’da teslim alınacak. 189 koltuklu Boeing 737-800 tipi uçaklar Anadolujet için bir ilk olacak. Bugüne kadar filosunda sadece kullanılmış uçak bulunduran Anadolujet, ilk kez fabrika çıkışlı uçakları filosuna katacak.

Anadolujet’in 2015 yılındaki atılımları bununla da sınırlı kalmayacak. Anadolujet filosuna 2015 Mart ayında 3 adet Boeing 737-900 daha katılacak. THY filosunda da 10 adet bulunan Boeing 737-900 tipi uçaklar, 215 koltuk kapasiteli olacak.

©AirportHaber Özel

THY ANADOLUJET İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Dikkat ~ 9 yıl önce
Şu anda TC-SAU ve TC-SAV çağrı kodları ile uçan Pamukkale ve Kemer adlı uçaklar da fabrika çıkışlı olarak Anadolujet filosuna katılan uçaklardır. İmalat yılları 2008 olan bu uçakların ilk çağrı kodları sırasıyla TC-JHG ve TC-JHH idi. Ancak SunExpress'in şirket kontrolünü devralması ile birlikte gerçekten oldukça eski uçaklarla filo genişletildi. En son uçuşumu yaptığım TC-SBZ (ki bu uçak daha önce TC-APN tescili ile Fly Air ve Pegasus'da uçan uçaktır) felaket bir kabine sahipti. Umarım en kısa zamanda gelecek bu yeni uçaklarla şirketin imajı artacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlısı... ~ 9 yıl önce
kazasız kırımsız uçsunlar diyelim. madem yeni uçaklar alınıyor, anadolujet'e tavsiyemiz, şirketin logosunu, yazısını/tasarımını ve dahi uçakların boyasını (livery) değiştirmesi yönünde. maalesef şu anki haliyle anadolujet tam bir taşra şirketi görünümünde -- tasarımdan, beğeniden, estetikten yoksun, aceleye getirilmiş bir tasarım ve uçakların görünümüne/boyasına kadar uzayan hatalar silsilesi. thy'nin logosunu stilize ederek yineleyen bu tasarımın değiştirilmesi ve anadolujet'i farklı, yeni ve birinci sınıf bir şirket olarak ifade edilecek tasarımlara yer verilmesi gerekiyor. uçakların üzerine adeta iliştirilen yazıların büyüklüğü, fontu, renki, vs... eğer yeni ve canlı bir konsept üzerinden örneklemek gerekirse, germanwings'in yeni tasarımına bakmanız yeterli. çağdaş ve hayat dolu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 9 yıl önce
Anadolujet daha önce 0 uçak kullandı. O uçakla İzmir-Ankara uçtum. Hatta kabin amiri uçağın G.Afrika Cum. tarafından sipariş edildiğini fakat kriz nedeniyle alamadıklarını ve bizim aldığımızı anlatmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karaelmas ~ 9 yıl önce
Bazı noktalara zararına uçan anadolu jet bir Zonguldak-trabzon arası ucamiyor yada uçmak istemiyor gerçi thy burdan direk almanyaya uçmaya yanasmiyor ama elin almanı herseye 6 ayda 30.000 nin üzerinde yolcu taşıyor dolu gelip dolu gidiyor . Bazı havayolları buraya inemiyoruz derken elin almanı nasılda iniyor duyurulur tabi görmek ve duymak isteyene. .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Koltuk sayısı 215 diyor, 900 ER koltuk sayısı 151, Anadolu Jet'e gelecek olanlar ER değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
215 ~ 9 yıl önce
B737-900ER koltuk kapasitesi 215 dir. 151 olan THY koltuk konfigurasyonudur. Ne olur biliyormuş gibi böyledir kesin demeyin.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İlginç, THY, Derin Stratejik hamle yaparak satın aldığı orta menzil uçabilsin, diye ilave yakıt tankı da, taktırdığı B737-900 uçaklarını 30-45 dakikalık uçuşlarda kullansın diye Anadolu Jet'e veriyor, hem de koltuk kapasitesini artırmak için bir sürü para harcayarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamak lazım ~ 9 yıl önce
haberde tk'daki 900er'ler Anadolu jete geçecek denmiyor ki, Anadolu Jet'e 3 tane gelecek, aynı uçaktan tk filosunda da 10 tane var yazılı, okuduğunuzu anlasanız keşke
anlamak lazım'a ~ 9 yıl önce
THY AnadoluJet adına kullanılması icin SUN EXPRESS firmasına kendi filosunda bulunan 900 leri veriyor. Haber haricinde bilgi. Okudugumuzu anlıyoruz kardes merak etme.
tabanca ~ 9 yıl önce
Oyun içinde oyun desene :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000