11 Şubat 2013, Pazartesi 15:24:02

THY AÇIKLADI İŞTE YENİ ÜNİFORMALAR

Türk Hava Yolları haftasonu tüm Türkiye'nin gündemine oturan kabin üniformaları konusunda bir açıklama yayınladı...
  • Neden uzatılıyor şu giysiler konusu? Kadınlara karaçarşaf, erkeklere de cübbe giydirin bitsin bu konu? Globally Rezalet.
  • profesyonel özenti
  • Kiskanmayalim...Kep olayini atlasjet gibi yapmaya calismissiniz dilek hanif'te atlas jetin uniformalarini yapmisti ne kadar zarif hoş.. Atlas jetin bakis acisiyla thy nin bakis acisi:)
  • ne haldeyiz asil ona bakin. Acaba gelismis bir ulkede vatandaslar milli havayolu kiyafeti ne olacak diye kaygilaniyor mu? Gecen senede Pegasus'ta bir Ataturk rozeti sacmaligi bas gostermisti. Sanki herkes takmak zorundaymis gibi, sanki her takan Ataturkcu oluyormus gibi. Muzik yayinina Kuran mi olacak Nutuk mu? Hastayiz biz hasta. Hasta adamiz hala
  • İçkiydi, üniformaydı derken işten çıkartılan 305 arkadaşımızı unutmayalım
  • Sorum şu; neden bu tasarımlar değil de, o ilk tasarımlar basına sızdırıldı? THY yönetimini tasarımlar üzerinden köşeye sıkıstırmak için mi, yoksa nabız ölçmek için mi? Eğer nabız ölçmek içinse, tansiyonun hayli yüksek olduğu umarım anlaşılmıştır. Kolay kolay da bu ülkede bu tansiyon düşmez. Millet yutmaz. Yok eğer bu iş yönetimi zor durumda bırakmak için yapılmıştır denir ise, o zaman da yönetim bunun hesabını sormalıdır. Bu iş, bak bunlar da vardı diye geçiştirilemez. Millet bunu da yemez. Tabii bir ihtimal daha var. İşbilmezlik. Evet, bunlar ticaretten solculara göre çok daha iyi anlıyor, fakat anlayamadıkları husus; ticaretten gayrısını anlayamadıkları...
  • Tektip giyim uygulanan yerlerde kıyafet, İşin özelliklerine, giyenlerin çalışma koşullarına , dünyadaki örneklerine ve o kurumun imajına uygun olmalı, Amaç sadece siyasi ve dini kaygılar olmamalı, O kurumda Tesettürlü ve hatta Türbanlı olanlarda çalışabilir fakat bunu tüm çalışanlara dayatmak o kurumu yönetenler hakkında zıt düşüncelere neden olarak kurum imajını etkiler. bu arada bu giysileri adına HOS/TES/ETTÜR diyebiliriz..
  • Alttan ikinci resimdeki kırmızı ağırlıklı üniforma tam anlamıyla bu işi kıvırır cinsten. Gayet başarılı. Keşke bunun üzerinde oynayarak alternatifler üretilseymiş. Umarım ön plana çıkan bu model olur.
  • Son fotoda görünen üniformada cameltoe var gibi. Anlayana...
  • neden 8-10 tane modacı öneri sunmuyor? ve neden bunların arasından secilmiyor. neden birileri kafasına göre tamam bu yapsın deyip bırakıyor? ayıp ya bu nedir THY nin başında sanrazam mı var? şalvar giy daha iyi en azından Türkiye nin eskisini geleneğini göreneğini anlatır.. bu kıyafetlerin neyi anlattı bile belli deyil!!

Kabin üniformalarının çalışmaları konusunda tasarımların devam ettiğini ve henüz tamamlanmış bir kıyafet olmadığının altını çizen THY, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

THY'den yapılan açıklamada:

Türk Hava Yolları; yerel kültüründen aldığı konukseverlik ve sıcaklığı, yenilikçi yaklaşımlarla birleştiren ve bir süredir uyguladığı yeni marka kimlik çalışması kapsamında başta  müşteri deneyim noktaları olmak üzere birçok alanda yeniliğe gitmektedir. Türk misafirperverliğini çağdaş bir anlayışla yorumlayan yeni strateji kapsamındaki ilk çalışmalara örnek, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan CIP salonu “Lounge İstanbul” verilebilir.

Büyüme stratejisi kapsamında uluslararası transfer yolcu oranını her yıl yaklaşık yüzde 45 arttıran Türk Hava Yolları, yapılan global araştırmalar paralelinde oluşturulan marka stratejisi kapsamında hizmet ve servis alanında yaptığı yenilikçi yatırımlarla iki yıl üst üste Avrupa’nın en iyi hava yolu seçildi.

Yapılan uluslararası araştırmalar artan hizmet kalitesi yanında, yükselen marka algısının özüne çağdaş Türk misafirperverliği kavramını oturtan Türk Hava Yolları, kabin üniformaları, yeni ikram konsepti, yeni ofis tasarımları gibi birçok alanda aynı strateji ile hareket etmektedir. Bu kapsamda doğu ve batıyı sentezleyen, marka kimliğini uzun yıllar yansıtma potansiyeli taşıyan, gelenekten aldığı değerleri çağdaş dünyanın beklentileri ile birleştiren bir kabin kıyafeti tasarlama hedefiyle yola çıkan Türk Hava Yolları bu konuda Türk moda sektörünü ulusal ve uluslararası arenada başarı ile temsil eden modacı Dilek Hanif ile anlaşmış olup halen farklı desen, renk ve çizim alternatifleri üzerinden çalışmalar devam etmektedir.

Medyada yayınlanan fotoğraftaki tasarım da bu eskizlerin içinden sadece bir tanesidir. Hazırlanan tasarımlar arasında, Türk motiflerinin yeniden yorumlandığı geleneksel çağrışımlar yanında modern çizgilerin ön planda tutulduğu, bir çok farklı renk alternatiflerinin olduğu çok farklı tasarımlar da bulunmaktadır. Hazırlanan tüm tasarım alternatifleri;  özellikle küresel yolcu profilinin beklentilerini ve trendleri karşılayıp karşılamadığı noktasında ayrıca bir elemeye tabii tutulacağından mümkün olduğunca fazla alternatif değerlendirilmeye alınmıştır.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından ortaya çıkan yeni kabin kıyafetleri kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları

Basın Müşavirliği

İşte üzerinde çalışılan yeni üniformalar:

 

THY AÇIKLADI İŞTE YENİ ÜNİFORMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

????? ~ 11 yıl önce
Neden uzatılıyor şu giysiler konusu? Kadınlara karaçarşaf, erkeklere de cübbe giydirin bitsin bu konu? Globally Rezalet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihsan ~ 11 yıl önce
profesyonel özenti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlasjeti ~ 11 yıl önce
Kiskanmayalim...Kep olayini atlasjet gibi yapmaya calismissiniz dilek hanif'te atlas jetin uniformalarini yapmisti ne kadar zarif hoş.. Atlas jetin bakis acisiyla thy nin bakis acisi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne haldeyiz ~ 11 yıl önce
ne haldeyiz asil ona bakin. Acaba gelismis bir ulkede vatandaslar milli havayolu kiyafeti ne olacak diye kaygilaniyor mu? Gecen senede Pegasus'ta bir Ataturk rozeti sacmaligi bas gostermisti. Sanki herkes takmak zorundaymis gibi, sanki her takan Ataturkcu oluyormus gibi. Muzik yayinina Kuran mi olacak Nutuk mu? Hastayiz biz hasta. Hasta adamiz hala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
İçkiydi, üniformaydı derken işten çıkartılan 305 arkadaşımızı unutmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 11 yıl önce
Sorum şu; neden bu tasarımlar değil de, o ilk tasarımlar basına sızdırıldı? THY yönetimini tasarımlar üzerinden köşeye sıkıstırmak için mi, yoksa nabız ölçmek için mi? Eğer nabız ölçmek içinse, tansiyonun hayli yüksek olduğu umarım anlaşılmıştır. Kolay kolay da bu ülkede bu tansiyon düşmez. Millet yutmaz. Yok eğer bu iş yönetimi zor durumda bırakmak için yapılmıştır denir ise, o zaman da yönetim bunun hesabını sormalıdır. Bu iş, bak bunlar da vardı diye geçiştirilemez. Millet bunu da yemez. Tabii bir ihtimal daha var. İşbilmezlik. Evet, bunlar ticaretten solculara göre çok daha iyi anlıyor, fakat anlayamadıkları husus; ticaretten gayrısını anlayamadıkları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR 1 ~ 11 yıl önce
Tektip giyim uygulanan yerlerde kıyafet, İşin özelliklerine, giyenlerin çalışma koşullarına , dünyadaki örneklerine ve o kurumun imajına uygun olmalı, Amaç sadece siyasi ve dini kaygılar olmamalı, O kurumda Tesettürlü ve hatta Türbanlı olanlarda çalışabilir fakat bunu tüm çalışanlara dayatmak o kurumu yönetenler hakkında zıt düşüncelere neden olarak kurum imajını etkiler. bu arada bu giysileri adına HOS/TES/ETTÜR diyebiliriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alttan 2. Kırmızı ~ 11 yıl önce
Alttan ikinci resimdeki kırmızı ağırlıklı üniforma tam anlamıyla bu işi kıvırır cinsten. Gayet başarılı. Keşke bunun üzerinde oynayarak alternatifler üretilseymiş. Umarım ön plana çıkan bu model olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İYİ İYİ ~ 11 yıl önce
Son fotoda görünen üniformada cameltoe var gibi. Anlayana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halkın havayolu ~ 11 yıl önce
neden 8-10 tane modacı öneri sunmuyor? ve neden bunların arasından secilmiyor. neden birileri kafasına göre tamam bu yapsın deyip bırakıyor? ayıp ya bu nedir THY nin başında sanrazam mı var? şalvar giy daha iyi en azından Türkiye nin eskisini geleneğini göreneğini anlatır.. bu kıyafetlerin neyi anlattı bile belli deyil!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000