09 Eylül 2016, Cuma 15:32:01

THY 8 aylık rakamlarını açıkladı

Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Ocak-Ağustos dönemine ilişkin finansal sonuçları açıkladı.
  • Simdi 2015 yilina gore yolcu sayisinda ve her yerde artis oldugu halde bu thy nin acikladigi zarar neyin nesi oluyor anlamadim bana bunu biri aciklayabilirmi
  • Bizlere birçok gereksiz süslü veriler yayınlayıp,kafa karıştırarak kendinizi sanki zarar etmemiş de kar etmiş gibi mi göstermeye çalışıyorsunuz THY ? 6 aylık bilançoda 2 Milyar TL'den fazla bir zarar var.Ortada çok vahim bir tablo var ve devasa zarar hergün daha da büyüyor.Gerekli tedbirler acilen alınmazsa liyakatsiz,yeterli havacılık tecrübesi olmayan,profesyonellikten çok uzak bir ekip tarafından yönetilen bayrak taşıyıcımız THY'yi ne yazık ki hiç de iyi günler beklemiyor.Bu günler bile herkes mumla arayacak gibi gözüküyor.
  • Şirketin bir dirilişe ihtiyacı var artık. Ne hale getirdiler şirketi Siz bu büyümeyi külahımıza anlatın. O şirket en kötü zamanlarından birini yaşıyor bu görülen bir gerçek. Ve bu şekilde toparlanması çok zor 3. havaalanına kadar iyileşme sağlanmazsa çatır çatır çatırdayacaklar. Hele ki 3. havaalanı açıldığında diğer firmalar daha uyguna 380 ve 350 ile doğuya bağlantı verdiğinde elindeki transitleri de yavaş yavaş kaybedecekler. Hatta Atlasın filo büyütme hedefleri ve Pegasus un 3. havaalanı atağıyla THY nin işi giderek zorlaşacak. Avrupalı havayollarının yapacağı atakları saymadım bile. Yöneticilere gelsin bu fazla gurur göze vurur ona göre verdikleri uçak siparişlerini gözden geçirmeleri herkesin hayrına olur. Yöneticilerin kendince rakip gördüğü şirketlerle yarışa devam etmesi saçmalıktır küçülme şart ama önce yöneticilere ve maaşlarına bir göz atın. Bu firmanın geleceği en azından birkaç yıl parlak değil İmkanı olan arkadaşlar körfeze gitsin maaşını geçtim de profesyonelliği görsün
  • Gereksiz detayları ve rakamları vererek insanların kafasını karıştırmaya hiç gerek yok.Veriler çok kötü.Ortada maalesef övünülecek birşeyler değil de bunun aksine bir başarısızlık var.Lafın kısası THY'nin doluluk oranları olması gerekenden çok düşük ve hala da düşmeye devam ediyor.THY Jeopolitik etkenlerden daha ziyade hesapsız,plansız bir şekilde yanlış yerlere hatlar açılmasından,aşırı,gereksiz giderlerden ve USD den JPY ye çevrilen borçlar gibi nedenlerden dolayı şirketin başındaki yönetim kadrosunun kurumu iyi yönetemedikleri için zarar etmektedir.Gerekli tedbirler zamanında alınmadığı sürece önümüzdeki dönemde zarar daha da artabilir.Filoyu geçici bir süre küçülterek belli bir sayıya sabitlemek ve karlı olmayan noktaların hemen kapatılması daha akılcı olabilir.Olayın özü budur.
  • Yolcu sayısı neredeyse 1.8 milyon artmış ama kar yok zarar var.o zaman demektir şirket düzgün yonetilmiyor
  • %14 koltuk arzı artışı var yolcu sayısı artışı %4.Bu mu artış. 10-15 kişi giden birçok hat var.Özellikle Afrika'da.
  • Abi ocak-ağustos nedir,sadece ağustosu verseler,ağustos ne oldu o önemli. Burdan anlaşılmıyor.
  • MaşAllah, durmak yok yola devam!
  • Yolcu sayısı artmış fakat thy ve doco da çalışanlar işten çıkarılmaya devam ediyor. Dün doco da 30 dan fazla fsc işten çıkarıldı.
  • Ucak doluluklari nerde ? Gecen 15 kisiyle uctuk yazsaniza...

Türk Hava Yolları (THY), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile 8 aylık rakamları duyurdu.

THY'den yapılan açıklama şöyle;

Ortaklığımızın Ocak-Ağustos 2016 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

• Ocak-Ağustos 2015 döneminde 40,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %3,8 artışla 42,3 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %4,8, dış hatlarda %3,0 oranındadır.
• Dış Hatlar Business Class yolcu sayısı değişmemiş, Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Ağustos 2015 dönemine kıyasla %17,7 artış sağlanmıştır.
• Yolcu doluluk oranı 4,4 puanlık düşüş ile %74,4 olarak gerçekleşmiştir.
• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Ağustos 2015 döneminde 100,1 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %14,1 artarak 114,2 milyara ulaşmıştır. AKK artışı iç hat uçuşlarda %6,1, dış hat uçuşlarda %15,3 oranındadır.
• Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Ağustos 2015 döneminde 78,8 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %7,8 artarak 84,9 milyara ulaşmıştır. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda %5,0, dış hat uçuşlarda ise %8,2 oranındadır.
• Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Ağustos 2015 döneminde 299.281 iken, 2016 yılının aynı döneminde %5,0 artışla 314.373'e yükselmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Ağustos 2015 döneminde 472,178 ton iken, 2016 yılının aynı döneminde %18,4 artışla 558,832 tona yükselmiştir.
• 2015 Ağustos ayı sonunda uçulan şehir sayısı 277 iken 2016 Ağustos ayı sonunda 290 olmuştur. İç hat şehir sayısı 48'den 49'a, dış hat şehir sayısı ise 229'den 241'e yükselmiştir.
• 2015 Ağustos ayı sonunda uçak sayısı 294 iken 2016 Ağustos ayı sonunda 335 olmuştur. Geniş gövde yolcu uçak sayısı 69'dan 86'ya, dar gövde yolcu uçak sayısı ise 215'den 239‘a yükselmiştir. Kargo uçak sayısında değişiklik olmaksızın 10 adet mevcuttur.

THY 8 aylık rakamlarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Soruuu ~ 8 yıl önce
Simdi 2015 yilina gore yolcu sayisinda ve her yerde artis oldugu halde bu thy nin acikladigi zarar neyin nesi oluyor anlamadim bana bunu biri aciklayabilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinolog ~ 8 yıl önce
Krediyle ev aldığını düşün, ilk etapta 1500 tl krediyle üç tane ev aldığını ve her birinde 2binden kiracın olduğunu düşün; aylık 1500tl artıdasın. Zamanla geliri arttırmak için daha fazla ev alıyorsun toplam ev sayın varsayalım 20ye çıkıyor ve o esnada hem kiralar düşüyor hem de 7 evine kiracı bulamıyorsun. 20 evden 13 ünde kiracı var ve kira bedelleri 1800 e düşmüş varsayalım: 13x1800 = 23400 senin krediye ödemen gereken kredi 20x1500 = 30.000, yani aylık 6.400 zarardasın.. E ama senin ev sayın 3ten 20ye, kiracı sayın 3 ten 13 e, Kira gelirin 4500den 23.400 e çıktı? Nasıl zararda olursun??
Soruu'ya ~ 8 yıl önce
evet, sonuçlar 2015' e göre daha iyi. Zarar hesaplamasında bir hata mı var.
Dddd ~ 8 yıl önce
Uçakları yeterince dolduramazsan ve aşırı fazla giderim varsa bal gibi de zararda olursun.Senin yaptigin bakkal hesabı mantığıyla THY nin birbiriyle ne alakası var kardeşim ?
Cengiz ~ 8 yıl önce
Bizlere birçok gereksiz süslü veriler yayınlayıp,kafa karıştırarak kendinizi sanki zarar etmemiş de kar etmiş gibi mi göstermeye çalışıyorsunuz THY ? 6 aylık bilançoda 2 Milyar TL'den fazla bir zarar var.Ortada çok vahim bir tablo var ve devasa zarar hergün daha da büyüyor.Gerekli tedbirler acilen alınmazsa liyakatsiz,yeterli havacılık tecrübesi olmayan,profesyonellikten çok uzak bir ekip tarafından yönetilen bayrak taşıyıcımız THY'yi ne yazık ki hiç de iyi günler beklemiyor.Bu günler bile herkes mumla arayacak gibi gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A6-EOX ~ 8 yıl önce
Şirketin bir dirilişe ihtiyacı var artık. Ne hale getirdiler şirketi Siz bu büyümeyi külahımıza anlatın. O şirket en kötü zamanlarından birini yaşıyor bu görülen bir gerçek. Ve bu şekilde toparlanması çok zor 3. havaalanına kadar iyileşme sağlanmazsa çatır çatır çatırdayacaklar. Hele ki 3. havaalanı açıldığında diğer firmalar daha uyguna 380 ve 350 ile doğuya bağlantı verdiğinde elindeki transitleri de yavaş yavaş kaybedecekler. Hatta Atlasın filo büyütme hedefleri ve Pegasus un 3. havaalanı atağıyla THY nin işi giderek zorlaşacak. Avrupalı havayollarının yapacağı atakları saymadım bile. Yöneticilere gelsin bu fazla gurur göze vurur ona göre verdikleri uçak siparişlerini gözden geçirmeleri herkesin hayrına olur. Yöneticilerin kendince rakip gördüğü şirketlerle yarışa devam etmesi saçmalıktır küçülme şart ama önce yöneticilere ve maaşlarına bir göz atın. Bu firmanın geleceği en azından birkaç yıl parlak değil İmkanı olan arkadaşlar körfeze gitsin maaşını geçtim de profesyonelliği görsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
Gereksiz detayları ve rakamları vererek insanların kafasını karıştırmaya hiç gerek yok.Veriler çok kötü.Ortada maalesef övünülecek birşeyler değil de bunun aksine bir başarısızlık var.Lafın kısası THY'nin doluluk oranları olması gerekenden çok düşük ve hala da düşmeye devam ediyor.THY Jeopolitik etkenlerden daha ziyade hesapsız,plansız bir şekilde yanlış yerlere hatlar açılmasından,aşırı,gereksiz giderlerden ve USD den JPY ye çevrilen borçlar gibi nedenlerden dolayı şirketin başındaki yönetim kadrosunun kurumu iyi yönetemedikleri için zarar etmektedir.Gerekli tedbirler zamanında alınmadığı sürece önümüzdeki dönemde zarar daha da artabilir.Filoyu geçici bir süre küçülterek belli bir sayıya sabitlemek ve karlı olmayan noktaların hemen kapatılması daha akılcı olabilir.Olayın özü budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deme yahu ~ 8 yıl önce
Yolcu sayısı neredeyse 1.8 milyon artmış ama kar yok zarar var.o zaman demektir şirket düzgün yonetilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 8 yıl önce
%14 koltuk arzı artışı var yolcu sayısı artışı %4.Bu mu artış. 10-15 kişi giden birçok hat var.Özellikle Afrika'da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Analist ~ 8 yıl önce
Abi ocak-ağustos nedir,sadece ağustosu verseler,ağustos ne oldu o önemli. Burdan anlaşılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taseronska ~ 8 yıl önce
MaşAllah, durmak yok yola devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz şef ~ 8 yıl önce
Yolcu sayısı artmış fakat thy ve doco da çalışanlar işten çıkarılmaya devam ediyor. Dün doco da 30 dan fazla fsc işten çıkarıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Ucak doluluklari nerde ? Gecen 15 kisiyle uctuk yazsaniza...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilota ~ 8 yıl önce
sen yaz nereden nereye uçtun trol adam
F/O ~ 8 yıl önce
yaziyor ya okusaniza
Boş ~ 8 yıl önce
Ne boş muhabbet ediyorsunuz tırıvırı yapmayın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000