17 Ekim 2018, Çarşamba 10:50:50

THY 3. Havalimanı'na yeni sistemle geçecek

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı için geriye sayım sürerken Türk Hava Yolları (THY) da taşınma öncesi hazırlıklarına devam ediyor. THY, uçuş öncesi uygulamalarında bir takım değişikliklerle yeni havalimanına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
  • Böyle saçma haberler yerine , Kabin Memurlugu meslek yasası ne durumda onla ilgili haber yapsanız keşke
  • Havacılık mezunuyum. İşsizim. Bundan birkaç yıl önce TGS de stajyerken THY Kiosklarında 1 hafta durmuştum, sonra sıkılıp başka yere geçtim. Ama stajyerlerin çoğu bütün stajını bu kioskların başında tamamlayıp Kiosk mühendisi olarak ayrıldı. Ulan kiosk dediğin cihaz self check-in yapılsın diye var. Bedavadan stajyer koyup personel masrafını azaltıyorlar. Bu kioskların personel ihtiyacını tamamen stajyerlerden karşılayıp bütün gün ayakta bekletip bir kuruş vermezler. Ne zaman stajyerlerin vardiyaları biter akşam olur 3-5 kiosk memuru çıkar ortaya. Buradan stajını yapacaklara sesleniyorum bu firmadan uzak durun size hiçbir şey katmadığı gibi, yol ve yemek dışında bir şey de vermiyorlar. TGS Atatürk için yazın 300 stajyer alıyorsa 3. havaalanı için kaç kişi alır acaba? Tekrar sesleniyorum Stajyer kardeşlerim 3. havaalanı ve TGS den uzak durun aman başınız yanar.
  • Pilot uygulamaların maaşları gereğinden fazla yükseltildi kur düşüyor, damlar revize edilsin
  • O aleti bu ülkede kullanabilecek kac kisi cikar. %5 i asla gecmez.
  • Cok geriden gelioruz...
  • Atatürk adından korkan mahluk lar”
  • Bu kiosklar aylardır var. Haber yapacak bişey bulamadınız da şimdi mi yapıyorsunuz? THY'yi dövüyor musunuz seviyor musunuz belli değil!
  • Herşeyiniz tamamda bir bu eksik kaldı,önce bir yol yapın otopark yapında görelim ,29 ekimde ne açılacak merakla bekliyoruz ?
  • aferim nasıl da iyi akıl etmişsiniz
  • 29 ekimde shakira cagıralım açılışta şarkı yapsın

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı için geriye sayım sürerken Türk Hava Yolları (THY) da taşınma öncesi hazırlıklarına devam ediyor. THY, uçuş öncesi uygulamalarında bir takım değişikliklerle yeni havalimanına geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı'nda başlatılan pilot uygulamayla yolcularının uçuş öncesi kiosklardan biniş kartlarını bastırıp ardında da ellerindeki biniş kartlarıyla bagaj teslimi yapmalarını sağlayan bir sisteme geçmeyi planlıyor.

Pilot uygulamanın Atatürk Havalimanı'ndaki operasyonlarda aksamalara sebebiyet vermemesi durumunda İstanbul Yeni Havalimanı'nda da bu sistem uygulayacak.

Buna göre THY ile uçmak isteyen yolcular, önce kiosklardan biniş kartlarını bastıracak ardından da kontuarlara giderek bagajını teslim ederek uçağa binecek. Böylece kontuarlar önünde oluşan uzun kuyrukların minimuma indirilmesi hedefleniyor. 

Yeni sistemden haberdar olmayan bazı yolcular, Atatürk Havalimanı'nda bilet işlemlerini yaptırmak için kontuara yöneliyor ancak öncelikli olarak kiosklara uğramaları gerektiği konusunda bilgilendirilen yolcular buradan biniş kartını aldıktan sonra bagaj teslimi için kontuara geliyor. TGS'de görevli stajyer memurlar, yeni uygulama ile ilgili sürekli olarak yönlendirme sağlıyor.

©AirportHaber.com













THY 3. Havalimanı'na yeni sistemle geçecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Keske ~ 6 yıl önce
Böyle saçma haberler yerine , Kabin Memurlugu meslek yasası ne durumda onla ilgili haber yapsanız keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TorpilGroundServices ~ 6 yıl önce
Havacılık mezunuyum. İşsizim. Bundan birkaç yıl önce TGS de stajyerken THY Kiosklarında 1 hafta durmuştum, sonra sıkılıp başka yere geçtim. Ama stajyerlerin çoğu bütün stajını bu kioskların başında tamamlayıp Kiosk mühendisi olarak ayrıldı. Ulan kiosk dediğin cihaz self check-in yapılsın diye var. Bedavadan stajyer koyup personel masrafını azaltıyorlar. Bu kioskların personel ihtiyacını tamamen stajyerlerden karşılayıp bütün gün ayakta bekletip bir kuruş vermezler. Ne zaman stajyerlerin vardiyaları biter akşam olur 3-5 kiosk memuru çıkar ortaya. Buradan stajını yapacaklara sesleniyorum bu firmadan uzak durun size hiçbir şey katmadığı gibi, yol ve yemek dışında bir şey de vermiyorlar. TGS Atatürk için yazın 300 stajyer alıyorsa 3. havaalanı için kaç kişi alır acaba? Tekrar sesleniyorum Stajyer kardeşlerim 3. havaalanı ve TGS den uzak durun aman başınız yanar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 6 yıl önce
Pilot uygulamaların maaşları gereğinden fazla yükseltildi kur düşüyor, damlar revize edilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sezgin ~ 6 yıl önce
O aleti bu ülkede kullanabilecek kac kisi cikar. %5 i asla gecmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 6 yıl önce
Öğrenir herkes zamanla merak etme. Daha 5-10 sene önceye kadar millet online check-in’i bile doğru dürüst yapmazdı şimdi telefondaki barkodla uçağa biner oldu. Zamanla her şeye alışılır. Yeter ki adaptasyon sürecinde insanlara yardımcı olacak yeterli sayıda personel sağlansın. Ayrıca bu uygulama orta yaş ve üstü değil daha genç olup da işini kendi halletmek isteyen kesim için yapılıyor gibi geliyor bana. Yani pek de problem olmaz o açıdan.
Kmx ~ 6 yıl önce
%5 mi? Çok iyimser bir oran.
Kmx ~ 6 yıl önce
Tarifeli uçakla uçuyor. Ayrıntıya dikkat.
Kmx ~ 6 yıl önce
Kardeşim sen ne biçim bir gazetecisin iki tık uzağında ulaşabileceğin bilgiyi bile araştırmaktan aciz misin. Gir bak bakalım rte kodu kullanılıyor mu kullanılmıyor mu. Amerika’da Marguerite Bay havalimanının kodu rte zaten. Saçma sapan haberler yapmayın.
Xj ~ 6 yıl önce
ABC kardes su anda kullanilan aletlerin yaninda sadece 20 dakika dur ve izle. kullananlar zaten kendileri yapmiyor.. aletlerin basina dikmisler elemanlari onlar yapiyor. Anladin..? Yani kolaylik olsun diye otomasyona gecilmis fakat kullananlar yolcular degil görevli elemanlar zaten..
Sunrise ~ 6 yıl önce
Cok geriden gelioruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik ~ 6 yıl önce
Atatürk adından korkan mahluk lar”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ~ 6 yıl önce
Sen ne biçim bir mahluksun ki Atatürk’ün Nutuk’unu bile okumadan, senden istediğini yapmadan gelmiş burada ucuz şövalyelik ve popülizm yapıyorsun ! Yürü git !
İyide zaten vardı ~ 6 yıl önce
Bu kiosklar aylardır var. Haber yapacak bişey bulamadınız da şimdi mi yapıyorsunuz? THY'yi dövüyor musunuz seviyor musunuz belli değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Yorumcu ~ 6 yıl önce
Eskiden opsiyoneldi, şimdi evde biniş kartı basmayan veya mobil biniş kartı üretmeyen Ekonomi sınıfı yolcuların kullanımı mecburi oldu. Bankolar artık sadece bavul bırakmak için
? ~ 6 yıl önce
Herşeyiniz tamamda bir bu eksik kaldı,önce bir yol yapın otopark yapında görelim ,29 ekimde ne açılacak merakla bekliyoruz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cs ~ 6 yıl önce
aferim nasıl da iyi akıl etmişsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 6 yıl önce
29 ekimde shakira cagıralım açılışta şarkı yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ys ~ 6 yıl önce
Justin timberlake istiyorum bende
kaptan ~ 6 yıl önce
Fazla masrafa gerek yok,aleyna tilki gelsin,ondan sonra km maaşlarını ödeyemezler...
yy ~ 6 yıl önce
Izzet Altinmese gelsin.. yerli ve milli.
Alt sahnede ~ 6 yıl önce
Mustafa Keser alternatif olabilir.
kaptan adlı yorumcu ~ 6 yıl önce
Gülmekten ölüyorum, süper tespit
zz ~ 6 yıl önce
The World Hyper Star Ajdar Anık gelsin. Gerisini düşünemiyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000