11 Ocak 2017, Çarşamba 10:26:11

THY 2016 rakamlarını açıkladı

Türk Hava Yolları, 2016 yılına ilişkin trafik sonuçlarını açıkladı.
  • rakamlar ile işten çıkarmaların doğru orantıda olması traji komik
  • Hala buraya gelip THY için muhalif düşünen kimseleri vatan haini ilan eden tipler, siz 100000 yıl geçse yine anlamazsınız. Bu adamlar THY değil, onu yönettiğini sanarken batıran , bilimden ,felsefeden ,vizyondan uzak ve en temelinde elinden bugün gelse din temelli havayolu yapmaya çalışacak, nerde torpilli , işe yaramaz , vasıfsız adamı yöneticilikten başlatıp her türlü pozisyona yerleştiren çürümüş beyinlere karşıdır. Yoksa o bahsettiğiniz adamların Vatan sevgisi, sizin çürümüş beyinlerinizin anlayamacağı üst seviye bir sevgidir. Şansal Türkiye de sayarken, aslında size saydı halen haberiniz bile. Çok da güzel saydı.
  • Kabin memuru sayisi azaltilsin. Isleri gucleri instagram'dan foto paylasmak gezmek tozmak, bunlar hic yorulmuyor mu arkadas? Demek ki yorulmuyor, operasyonun tum yuku kokpitte ve planlama'da
  • Thy bunyesinde is yapmadan ve surekli dedikodu ile maas alan bayan calisanlar isten cikarilirsa thy tekrar buyumeye devam edebilir. Sirket icinde o kadar yuk var ki. 1 masada 2 kisi sabah aksam dedikodu, yaziktir
  • bunca çalışan işçinin işine son verdiniz ??
  • Tamamen kötü filo planlaması yüzünden 30 uçak yerde yatıyor. Bu koca ateş İlker Aycı'nın kucağına bırakılıyor ve itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor, 30 uçak yatarken bu işin tek ve en büyük sorumlusu Ahmet Bolat kardeş torpilinden hala utanmadan sıkılmadan koltuğunda oturuyor. Aşağılarda bir uzman bir memur kaşın eğri diyerek işten atılabiliyor. Bu şirkete yıllarını vermiş biri olarak acaba atılır mıyım diye girdiğim haber sitelerine dikkat etmeye çalışıyorum. Şirketi darboğaza getiren adam kasıla kasıla yürüyor. Allah'ınızdan bulun. Amin.
  • Açıklanan rakamlarda kötü olmasina rağmen load factor'un şişirildiğine inaniyorum. Ben bir seyahat acenta çalışanıyım kontrolsüz büyüme evet bu oldu THY da fakat dünya genelinde agresif büyüyen havacılık sektörüne , zengin jeopolitik konumuyla Türkiyem ve Milli Havayolumuz duyarsız kalamazdi. Keşke bu agresif büyümeyede ki rolünü ''transit ''den yana kullanmasa idi , keşke frekans artışlarında prestijden öncw fizibilite çalışmalarina önem verse idi , reklam bütçesinin 5/1 sadakat programlarina ayrilsa idi , keşke İK departmani rahat birakilsa işini yapsaydi (torpil yumağının önüne gecilse idi), keşke proje üretebilen personeller olabilse idi , keşke low coast alternatif firma temelleri atilsa idi, keşke THY eski troya , gereksiz quickress sistemlerine alternatif suismallerle mücadele edebilen çağımıza uygun yeni yazılıma geçebilse idi yada temellerini atabilse idi , Grup taleplerini iyi analiz edebilecek sistemi kursa idide simdi mumla aradigi gruplari diğer havayollarina gruplari kaptirmasa idi , devlet memuru kiyaminda olan personellerine memnuniyet odaklı hizmet sektörü eğitimleri verilse idi , daha niceleri... Ama keşke Milli Havayolum krizle nasil mücadele edebileceği önlemleri alsa idi.
  • THY icin beter ol, batti yada batsin diyen kisileri Allah islah eylesin. Bu memleketteki satilik ruhlu ve yabanci hayrani kisilik hic bir ülkede yok maalesef. THY'de görev yapan bazi sahislar mutlaka hata yapmis olabilirler. Ama insan milli havayolu sirketine bu tür beddua etmezki. Hatasiyla sevabiyla THY seviyor ve gurur duyuyorum. Bu duygulara sahip olmayan, beddua okuyan hem bu memleketi terk edebilir hemde istedigi zavazingo havayolu ile ucabilir.
  • THY (Torpilli Havacılık Yalakaları) var mı dünyada bu kadar rezil idare edilen bir havayolu şirketi?
  • Gözler önünde batıyor THY ve siz bunu anlayamıyorsunuz. Hem Türkiye de hem yurtdışında o kadar kötüye çıktı ki adı, çok yolcu kaybetti. Zaten 70 milyon dolar zararı var ayda. Bu son iptaller de belini kırmış durumda. Tuzu biberi de dolardaki yükselme. Herşey daha kötüye gidecek, çok sayıda pilot ve kabin ekibi çıkaracak bu yıl ve bu rakkamlar binleri bulacak, bu tahminimi okuyanlar hatırlayacaklar.

THY tarafından Kap'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ortaklığımızın Ocak-Aralık 2016 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

Ocak-Aralık 2015 döneminde 61,2 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %2,5 artışla 62,8 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %3,8, dış hatlarda %1,5 oranındadır.

Dış Hatlar Business Class yolcu sayısı değişmemiş, Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Aralık 2015 dönemine kıyasla %14,1 artış sağlanmıştır.

Yolcu doluluk oranı 3,1 puanlık düşüş ile %74,6 olarak gerçekleşmiştir.

Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Aralık 2015 döneminde 153,6 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %10,7 artarak 170,1 milyara ulaşmıştır. AKK artışı iç hat uçuşlarda %5,6, dış hat uçuşlarda %11,5 oranındadır.

Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Aralık 2015 döneminde 119,3 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %6,3 artarak 126,8 milyara ulaşmıştır. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda %4,1, dış hat uçuşlarda ise %6,7 oranındadır.

Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Aralık 2015 döneminde 452.763 iken, 2016 yılının aynı döneminde %2,5 artışla 464.031'e yükselmiştir.

Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Aralık 2015 döneminde 719,928 ton iken, 2016 yılının aynı döneminde %21,7 artışla 876,228 tona yükselmiştir.

2015 Aralık ayı sonunda uçulan şehir sayısı 284 iken 2016 Aralık ayı sonunda 295 olmuştur. İç hat şehir sayısı değişmeksizin 49 olmuş, dış hat şehir sayısı ise 235'den 246'ya yükselmiştir.

2015 Aralık ayı sonunda uçak sayısı 299 iken 2016 Aralık ayı sonunda 334 olmuştur. Geniş gövde yolcu uçak sayısı 73'den 87'ye, dar gövde yolcu uçak sayısı ise 216'dan 234‘e yükselmiştir. Kargo uçak sayısı 10‘dan 13'e yükselmiştir.

THY 2016 rakamlarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

lopem ipsum ~ 7 yıl önce
rakamlar ile işten çıkarmaların doğru orantıda olması traji komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepimiz Şansalız ~ 7 yıl önce
Hala buraya gelip THY için muhalif düşünen kimseleri vatan haini ilan eden tipler, siz 100000 yıl geçse yine anlamazsınız. Bu adamlar THY değil, onu yönettiğini sanarken batıran , bilimden ,felsefeden ,vizyondan uzak ve en temelinde elinden bugün gelse din temelli havayolu yapmaya çalışacak, nerde torpilli , işe yaramaz , vasıfsız adamı yöneticilikten başlatıp her türlü pozisyona yerleştiren çürümüş beyinlere karşıdır. Yoksa o bahsettiğiniz adamların Vatan sevgisi, sizin çürümüş beyinlerinizin anlayamacağı üst seviye bir sevgidir. Şansal Türkiye de sayarken, aslında size saydı halen haberiniz bile. Çok da güzel saydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10 puan ~ 7 yıl önce
Yorum on puanlik. Söylediği herşey son kelimesine kadar doğruydu. Nokta.
Kabin memuru ~ 7 yıl önce
Kabin memuru sayisi azaltilsin. Isleri gucleri instagram'dan foto paylasmak gezmek tozmak, bunlar hic yorulmuyor mu arkadas? Demek ki yorulmuyor, operasyonun tum yuku kokpitte ve planlama'da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüm yük kimde? ~ 7 yıl önce
Güldürme beni Allah aşkına. Sirketin en büyük kamburu ne zaman tüm yükü sirtladi ki???? Müsait bir yerimle güldüm hamde sesli. :)))
Cozum ~ 7 yıl önce
Thy bunyesinde is yapmadan ve surekli dedikodu ile maas alan bayan calisanlar isten cikarilirsa thy tekrar buyumeye devam edebilir. Sirket icinde o kadar yuk var ki. 1 masada 2 kisi sabah aksam dedikodu, yaziktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arttı diye mi ~ 7 yıl önce
bunca çalışan işçinin işine son verdiniz ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harikasınız ~ 7 yıl önce
Tamamen kötü filo planlaması yüzünden 30 uçak yerde yatıyor. Bu koca ateş İlker Aycı'nın kucağına bırakılıyor ve itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor, 30 uçak yatarken bu işin tek ve en büyük sorumlusu Ahmet Bolat kardeş torpilinden hala utanmadan sıkılmadan koltuğunda oturuyor. Aşağılarda bir uzman bir memur kaşın eğri diyerek işten atılabiliyor. Bu şirkete yıllarını vermiş biri olarak acaba atılır mıyım diye girdiğim haber sitelerine dikkat etmeye çalışıyorum. Şirketi darboğaza getiren adam kasıla kasıla yürüyor. Allah'ınızdan bulun. Amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sedat A. ~ 7 yıl önce
Açıklanan rakamlarda kötü olmasina rağmen load factor'un şişirildiğine inaniyorum. Ben bir seyahat acenta çalışanıyım kontrolsüz büyüme evet bu oldu THY da fakat dünya genelinde agresif büyüyen havacılık sektörüne , zengin jeopolitik konumuyla Türkiyem ve Milli Havayolumuz duyarsız kalamazdi. Keşke bu agresif büyümeyede ki rolünü ''transit ''den yana kullanmasa idi , keşke frekans artışlarında prestijden öncw fizibilite çalışmalarina önem verse idi , reklam bütçesinin 5/1 sadakat programlarina ayrilsa idi , keşke İK departmani rahat birakilsa işini yapsaydi (torpil yumağının önüne gecilse idi), keşke proje üretebilen personeller olabilse idi , keşke low coast alternatif firma temelleri atilsa idi, keşke THY eski troya , gereksiz quickress sistemlerine alternatif suismallerle mücadele edebilen çağımıza uygun yeni yazılıma geçebilse idi yada temellerini atabilse idi , Grup taleplerini iyi analiz edebilecek sistemi kursa idide simdi mumla aradigi gruplari diğer havayollarina gruplari kaptirmasa idi , devlet memuru kiyaminda olan personellerine memnuniyet odaklı hizmet sektörü eğitimleri verilse idi , daha niceleri... Ama keşke Milli Havayolum krizle nasil mücadele edebileceği önlemleri alsa idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 7 yıl önce
Arkadaşa katılıyorum grup talep ediyoruz.Grubun uçuş günü cevap geliyor.Busines yolcu online chekin yapamıyor bütün koltuklar dolu gösteriyor.THY arıyorsun alandan yapılması gerek diyorlar. 7000 Tl veriş iş adamına al biletini alanda yap demek ne mantık.14 yıllık acenteyiz bir tane THY çalışanı gelip şikayetiniz var mı diye sormadı ne iş yapıyor bu kadar eleman.lak lak başka bir şey yok THY çok hantal çok
B.Kurt ~ 7 yıl önce
THY icin beter ol, batti yada batsin diyen kisileri Allah islah eylesin. Bu memleketteki satilik ruhlu ve yabanci hayrani kisilik hic bir ülkede yok maalesef. THY'de görev yapan bazi sahislar mutlaka hata yapmis olabilirler. Ama insan milli havayolu sirketine bu tür beddua etmezki. Hatasiyla sevabiyla THY seviyor ve gurur duyuyorum. Bu duygulara sahip olmayan, beddua okuyan hem bu memleketi terk edebilir hemde istedigi zavazingo havayolu ile ucabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
500 cc ~ 7 yıl önce
THY (Torpilli Havacılık Yalakaları) var mı dünyada bu kadar rezil idare edilen bir havayolu şirketi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahmin ~ 7 yıl önce
Gözler önünde batıyor THY ve siz bunu anlayamıyorsunuz. Hem Türkiye de hem yurtdışında o kadar kötüye çıktı ki adı, çok yolcu kaybetti. Zaten 70 milyon dolar zararı var ayda. Bu son iptaller de belini kırmış durumda. Tuzu biberi de dolardaki yükselme. Herşey daha kötüye gidecek, çok sayıda pilot ve kabin ekibi çıkaracak bu yıl ve bu rakkamlar binleri bulacak, bu tahminimi okuyanlar hatırlayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 7 yıl önce
Nasıl kötü bir imaj bu. Uc beş bagaj kaybı mi buna sebep. Yoksa terör olaylarımı. Uçaklarda kavga yok. Ikram süper rötar normal seviyede, düşen uçak şükür yok, personel iyi, kaptanlar iyi, 460 bin konma var. Metro mu bu dakik olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000