22 Temmuz 2018, Pazar 10:42:56

THY 1000 kabin memuru alacak

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, THY'nin kabin memuru alımı yapacağını duyurdu. Çolak, "Biz standartlarımızı yüksek tutuyoruz. Yıl sonuna kadar inşallah Bin kişi işe almış olacağız" dedi.
  • arkadaşım guzel yazmışsın.yatı kesintileri, minimum ekip ile uçmak, kesintilerin düzeleceği sözü, önüne gelenin KA yapılması bunların hepsi güzel de; bunların muhattabı khb nevin hanım nerde? biriniz çıkıpta bukadar sorun varken iki çift laf ettiğini duydunuz mu? varsa yoksa hanımefendi tehditvari olarak çalışacak çalışsın çalışmayacak çeksin gitsin gibi hitabetle kabini yönetmeye çalışsın günü kurtarsın. ama çekirge misali .son atlayışları gören üst yöneticiler elbet olacaktır
  • Nasıl bavruracağım hakkında bilgi istiyorum.
  • Kriterlerde,memleket, soyisim,refarans bakiyorlarsa, ben girdim bile.
  • THY yaş sınırını tıpkı kokpitte yaptıgı gibi yukarı çekmedigi sürece aynı kişileri görmeye devam edecek..
  • ücret 2.999.-TL.olsun
  • Mühendisi olup, gelip burda plastik bardakta vişne suyu dağıtmasına mı yanarsın ? Ya da sadece üniversitede türev mürev çözdüğünü söyleyip bununla böbürlenmesine mi ? Aslanım o üniversite mezunu beyaz yakalı olma hayalleriniz yıllar önce bitti bu ülkede. Artık lise mezunu, üni mezunu farketmiyor. Ne kadar ter döker çalışırsan kazandırırsan, o kadar kazanırsın. He kendi işini yapıyorsundur onu bilemem. O zamanda yolun açık olsun.
  • Kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayacaksınız diye tehdit etme noktasına dayanan, ama sonra özel programda haberlerde "Bunlar jipe biniyor, 15 bin tele meaş alıyor" diye cümle aleme bizi reklam eden ve bizi tehlikeye atan kişi değil mi ya ??
  • Ben olsam; thy nın imajını yerle bir eden skytrax rezilliğinden sonra, elleri ovuşturarak demeç vermeye cekinir üzülür; biraz da olsa (ki kabinin bunda değerlendirme puanı çok önemli) kabin hizmetleri başkanı olarak utanırım. süper çok kaliteli ekip yetiştiriyoruz diyemem.Ama bir hesap soran olacaktır sanırım koskoca şirkette sorumlulara.
  • Astronomi ve uzay bilimler mezunu öğrenci almaktan ziyade kabin hizmetleri bölümünden mezun öğrencileri almak daha doğru. Teşekkürler.
  • Amcanız yoksa giremezsiniz tırmalamayın boşuna

Dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları(THY), her yıl milyonlarca yolcuya hizmet veren kabin memurlarını kendi bünyesinde yetiştiriyor. Havuz eğitimi başta olmak üzere zorlu eğitimlerin ardından süreci başarıyla tamamlayan kabin memurları, THY’nin dev filosunda çalışmaya başlıyor.

Türk Hava Yolları (THY), kabin memuru adaylarını zorlu bir eğitim sürecinden geçiriyor. 325 uçaktan oluşan dev filosuyla dünyada 304 noktaya uçarak bu alandaki rekoru elinde bulunduran THY, kabin memuru adaylarına için eğitimleri boyunca, uçuş sırasında yaşanabilecek her türlü olumsuz koşula karşı kapsamlı bir eğitime tabi tutuyor. Dünya standartlarında yaptığı yeni eğitim binasında kendi kabin memurlarını yetiştiren THY, bunun dışında birçok yerli ve yabancı havayolu şirkete de hizmet veriyor.

İki aylık kapsamlı eğitimden geçiyorlar

Kabin memuru adaylarının eğitimi yaklaşık iki ay sürerken adaylar, eğitimlerin sonunda sınava tabi tutuluyor. Bu sınavda başarısız olan Kabin memuru adayları, belli bir çalışmanın ardından yeniden sınava giriyor. Sınavlardan başarıyla geçemeyen kabin memuru adayları ise işe alınmıyor.

Kabin memuru adaylarına havuzda eğitim

Uçaklarda yaşana bilecek her türlü olumsuz durum hakkında eğitim alan kabin memuru adaylarına, uçakların suya inme ihtimaline karşıda eğitim veriliyor. Türk Hava Yolları Eğitim Başkanlığı binasında bulunan havuzda, uçağın suya inmesi durumunda, kabin memurlarının panik yaşamadan yolcuları botlara indirme ve hayatta kalma eğitimi veriliyor. Kabin memurlarına ayrıca uçakta yangın, hasta yolculara ilk yardım ve sorunlu yolcular için yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler uygulamalı olarak veriliyor.

Astronomi ve Uzay bilimler mezunu ama kabin memuru olacak

İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesini mezunu Damla Erekuman da THY bünyesinde kabin memuru olmak için zorlu süreçten geçen adaylar arasında yer alıyor. Kabin memuru olma hedefine ilişkin değerlendirmede bulunan Erekuman, “ İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunuyum. Ayaklarım zaten yere basan bir insan değildim bu yüzden kabin memurluğu. Diğer bir yönü de bütün dünyayı gezme görme farklı kültürlerde insanlarla tanışma fırsatı sunduğu için kabin memurluğunu tercih ettim. Yer yüzünden ayaklarınızı kesiyorsunuz, uzaya daha yakın oluyorsunuz ama daha önemli olan şey tabiî ki tek bir olmak. Farklı milletler kavramını kaldırıp, bir olma imkanı tanıdığı için kabin memuru olmak istedim. Buradaki eğitimler biraz zorlayıcı güzel. Burada yolcunun ihtiyacına yönelik, acil durumlarda yolcunun ihtiyacına yönelik konularda eğitim alıyoruz. Gördüğünüz can yeleği de bunun bir parçası. Havuza ve bota girmek bizim eğitimlerimizin bir parçası” dedi.

“7 yaşından beri kabin memuru olmak istiyordum”

Anadolu Üniversitesi Sosyoloji mezunu olduğunu söyleyen Yasemin Bılcıoğlu ise, “Bu benim 7 yaşından beri hayalimdi. Hayatımı buna göre kurdum diyebilirim. Üniversiteyi okurken bile toplum bilimi olduğu için buda iletişimin bir parçası. O nedenle yedi yaşından beri gelen bir istek bu. Bu yüzden bugün buradayım. Sürekli araştırdığım bir meslek. Buraya gelmeden önce çok detaylı araştırmama rağmen, buraya geldikten sonrada çok daha fazla şey gördüm. Biz profesyonel bir şekilde yolcuları kurtarmak için, olası bir durumda şok olmadan yolcuları kurtara eğitimi alıyoruz. Boynumda ki can yeleği suya inişte kullanıyoruz. Yolcularımızı önce can yeleklerini taktırıp, Slide’den atlatıyoruz. Sonra suda o şok anıda hayatta kalabilme işine yarıyor. Bu güne kadar çok sayıda uçtum. Uçmayı çok seviyorum. Yolcu ile iletişimimi çok merak ediyorum. Şimdiye kadar yolcu koltuğunda idim. Şimdi servis yapan ben olacağım” şeklinde konuştu.

Yeni insanlar tanımak için Kabin memurluğunu seçtiğini söyleyen Star Polat da , “Bilkent Üniversitesi kentsel tasarım ve peyzaj mühendisliğinden mezunum. Bölümden kaynaklı bir merak vardı. İnsanları ve insanların yaşadıkları kültürleri merak ediyorum. Bu iş sayesinde başka kültürlerle tanışmak ve insanlarla birlikte olmayı öğreniyoruz. Kabin memuru olmamın en önemli sebebi yeni yerler görmek ve yeni insanlar tanımak” diye konuştu.

Yabancı havayollarından yoğun talep var

Her geçen gün uçak ve uçulan nokta sayısı artan THY’nin simülatörleri ve kabin eğitiminin yer aldığı Florya’daki yerleşkesi olan Uçuş Eğitim Merkezi bölgenin en önemli pilot ve kabin personeline eğitim verilen yeri haline geldi. Birçok ülkeden kabin memurunu da yetiştiren Türk Hava Yolları, en fazla Kazakistan, Kırgızistan, Fas, Lübnanlı kabin memurlarını eğitiyor.

En kötü senaryolara göre eğitim alıyorlar

Havada en kötü senaryoya göre eğitim alan kabin memuru adayları, uçakta yangın, basınç düşüklüğü ve panik halinde neler yapılacağına dair sürekli eğitim alıyor. Eğitimlerde başarısız olan kabin memurları yeniden eğitime alınıyor. Eğitimlerde başarısız olan kabin memurları görevden alınıyor.



Adaylara havuzda eğitim veriliyor

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi’nde kabin ekiplerinin eğitimi en kötü senaryoya göre hazırlanıyor. Uçağın denize inmesi durumunda kabin memurlarının neler yapacağı en ince ayrıntılarına kadar kursiyerlere öğretiliyor. Kabin memuru adayları Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi’nde bulunan büyük havuzda uçağın denize inmesi canlandırılarak kursiyerlere eğitim veriliyor. Kursiyerler uçakta olası bir tahliye anında tahliye slide’larından atlayarak eğitim görüyor. Uçuşlarda yaşana bilecek tüm riskler uygulamalı anlatılıyor.

30 bin kişi başvurdu

Türk Hava Yolları’nın Kabin memuru alımı için yaptığı son ilana 30 bin kişinin başvurduğunu söyleyen Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak,” Kabin memuru olmak isteyen bir kişi, öncelikle şirketimizin belirlediği yaş standardında olması gerekiyor. Akabinde boy ve kilo sınırımız var. Bu erkek ve kadına göre de değişiyor. İngilizce’de belli bir seviyenin üstünde olmasını istiyoruz. Hizmet sektöründe tecrübesinin olması yok ise kabiliyetinin olması bizim için çok önemli. Adayların en az iki yıllık yüksek okul mezunu olmasını istiyoruz. Biz istekli gençlerimizi Türk Hava Yolları'nda görmek çok isteriz kabin memuru olarak. Aslında başvurulardan çok memnunuz. Son ilanımıza 30 bine yakın başvuru oldu. Ancak standartlarımıza uygun başvuru çok yok. Biz standartlarımızı yüksek tutuyoruz. Yılsonuna kadar inşallah Bin kişi işe almış olacağız. Ancak bu standartları tutturan aday sayısı çok yok. Özellikle yabancı dille ilgili gençlerimizin kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz. Türk Hava Yolları Türkiye’nin kartviziti. Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayoluyuz. Şu an Türk Hava Yolları’nda 10 bin 500 kabin memuru var. Yılsonuna kadar bu sayı 11 bin 500 olacak. Kabin memurları uçakta karşılaşa bilecekleri acil durumlar için eğitim alıyorlar. Kendilerini buna zihnen ve bedenen hazırlarlar. Türk Hava Yolları uçuş eğitim merkezi baktığınızda bölgedeki en büyük uçuş eğitim merkezlerinden bir tanesi. Hatta eğitimimizin kalitesi o kadar tescilli ki, yabancı havayollarından bize talep oluyor. İmkanımız olursa diğer havayolu şirketlerine de eğitim veriyoruz. Türk Hava yolarında 10 bin 500 kabin memurunun 130 tanesi yurt dışı kaynaklı kabin memurumuz. En fazla Kazakistan, Kırgızistan, Fas, Lübnan gibi ülkelerden istihdam ettik. Tüm kabin ekiplerimiz her yıl yenileme eğitimi alıyor” dedi. 

THY 1000 kabin memuru alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (136)

yattara ya ~ 6 yıl önce
arkadaşım guzel yazmışsın.yatı kesintileri, minimum ekip ile uçmak, kesintilerin düzeleceği sözü, önüne gelenin KA yapılması bunların hepsi güzel de; bunların muhattabı khb nevin hanım nerde? biriniz çıkıpta bukadar sorun varken iki çift laf ettiğini duydunuz mu? varsa yoksa hanımefendi tehditvari olarak çalışacak çalışsın çalışmayacak çeksin gitsin gibi hitabetle kabini yönetmeye çalışsın günü kurtarsın. ama çekirge misali .son atlayışları gören üst yöneticiler elbet olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayça ~ 6 yıl önce
Nasıl bavruracağım hakkında bilgi istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
Kriterlerde,memleket, soyisim,refarans bakiyorlarsa, ben girdim bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaş sorunu ~ 6 yıl önce
THY yaş sınırını tıpkı kokpitte yaptıgı gibi yukarı çekmedigi sürece aynı kişileri görmeye devam edecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 6 yıl önce
ücret 2.999.-TL.olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo cuk ~ 6 yıl önce
Senin maaşında 5000 olsun zaten bişeyden anlamıyosunuz
Peki ~ 6 yıl önce
Sizin ki de 1600 tl olsun. Ne de olsa şöför bile değilsiniz henüz
Bence ~ 6 yıl önce
Maaş azaltılması konusunda hemfikirim ama fo olduğunu sanmıyorum.
hayri ~ 6 yıl önce
soyle bakalım borcun ne kdr ya da hangi F sınıfı yuz bermedi
Makina ~ 6 yıl önce
Mühendisi olup, gelip burda plastik bardakta vişne suyu dağıtmasına mı yanarsın ? Ya da sadece üniversitede türev mürev çözdüğünü söyleyip bununla böbürlenmesine mi ? Aslanım o üniversite mezunu beyaz yakalı olma hayalleriniz yıllar önce bitti bu ülkede. Artık lise mezunu, üni mezunu farketmiyor. Ne kadar ter döker çalışırsan kazandırırsan, o kadar kazanırsın. He kendi işini yapıyorsundur onu bilemem. O zamanda yolun açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu hanımefendi ~ 6 yıl önce
Kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayacaksınız diye tehdit etme noktasına dayanan, ama sonra özel programda haberlerde "Bunlar jipe biniyor, 15 bin tele meaş alıyor" diye cümle aleme bizi reklam eden ve bizi tehlikeye atan kişi değil mi ya ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hanımefendi ??? ~ 6 yıl önce
Hangi hanımefendi ya edepsizin tekidir sen bir de onu kocasına sor
BEN OLSAM ~ 6 yıl önce
Ben olsam; thy nın imajını yerle bir eden skytrax rezilliğinden sonra, elleri ovuşturarak demeç vermeye cekinir üzülür; biraz da olsa (ki kabinin bunda değerlendirme puanı çok önemli) kabin hizmetleri başkanı olarak utanırım. süper çok kaliteli ekip yetiştiriyoruz diyemem.Ama bir hesap soran olacaktır sanırım koskoca şirkette sorumlulara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
,,, ~ 6 yıl önce
Astronomi ve uzay bilimler mezunu öğrenci almaktan ziyade kabin hizmetleri bölümünden mezun öğrencileri almak daha doğru. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 6 yıl önce
Cok doğru dediniz bizi gören kimse yok maalesef
Tarafsız ~ 6 yıl önce
Amcanız yoksa giremezsiniz tırmalamayın boşuna

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000