21 Haziran 2017, Çarşamba 10:51:10

THY 10 yıllık sözleşme imzaladı

Boeing iştiraki olan Jeppesen ve Türk Hava Yolları (THY), 10 yıllık hizmet sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşmeyle Türk Hava Yolları yeniden bir Jeppesen müşterisi oluyor.
  • Herkes airbuscilara ahkam kesmis de, örneğin offset yaklasmalarda, rwy track jeppesenda nerede? Başka chartta. Pist genisligi vs.si nerde baska chartta. En route kisminda, efb'de FIR notlari gibi ufak bilgi/prosedurler icin falanca yere yonlendiriyor git bul bak diye. Simdi kimse ahkam kesmesin vay masaymis vay bilmrm neymis. Lidoda bunlar derli topluydu. Fiyatina bir sey diyemem ama lido iyiydi. Saglik olsun. Emniyetli ucuslar.
  • Terminal chart uretiminde jeppesen in tecrubesi buyuk ama Pegasus, GIS teknolojisi ile kendi olcekli digital chartlarinin gelistirdi ve kullaniyor. bu calisma icin Bilim Teknoloji bakanligi da buyuk yatirim yapmisti. yani Ulkemizde guzel bir altyapi vardir.
  • Jeppesen sirf fiyat bazli olarak dusunuldugunden etraflica degerlendirilmedigi belli. Keza EFB'ler Lido'ya gore alindigindan, Jeppesen yaziliminin acilmasi 2 saat suruyor. Kisaca "iyi oldu Lido gitti" diyenler sadece aliskin olduklarindan dolayi seviniyor. Keza son yillarda gelistirilmis, kullanici dostu Lido yerine, 60 yil oncesinin tasarimi hala inatla kullanan, renksiz, insanlarin alismasindan dolayi gerekli degisiklikleri de yapamayan Jeppesen'i tercih etmenin herhangi bir aciklamasi olamaz.
  • Taxi chart'lari detaysiz. Genel taxi yollarinin cizgileri gosterilmiyor, Paris Charles de Gaulle'da yildizin etrafinda dondukten sonra taksi yerlerine nasil girilecegini gosteren cizgiler yok, rezillik. Lido'da tum taxiyollarinin cizgileri istisnasiz gosterilirdi. Approach chart'larinda yaklasma ilgili tum bilgiler verilirken pist uzunlugu bilgisi yok. Ground chart'i acip, oradan ayrica kontrol etmenis gerekiyor. En kotusu ise, elle inis mesafesi hesaplamalarinda pistin egimi kullaniliyor. Ama Jeppesen hicbir yerde pistin egim bilgisini vermiyor, uphill mi downhill mi. Gidip CSPD'den ayrica iki saat kontrol etmeniz gerekiyor. Normalde Lido'da bu iki bilgi tek sayfada veriliyordu. Chart numaralandirmalari berbat. 10-P3A seklinde. Lido'da approach chart'lar hem 6-1 gibi basit siralandirmali, hem de acik mavi, STAR'lar turuncu vs. seklinde renklendirildiginden gayet hizli sekilde cikartilabiliyordu.
  • kapının önüne inşaata kum yığar gibi yığmasaydınız keşke.
  • Bir Türk şirketi çıksa da mesela Başarsoft, Lido ve Jeppesen ın eksik ve kullanışsız bölümlerini çıkarıp , kullanışlı ve güzel yönlerini birleştirip yeni bir chart geliştirse bizde onu kullansak. Güzel olmaz mı?
  • Yıllarca LİDO ile uçmuş, bir süredir de Jeppesen ile uçan bir pilot olarak diyorum ki, çok büyük bir hata. Tamamen düşük maliyet düşünülerek verilmiş bir karar. LİDO'nun tek bir chart'ta verdiği detayı, Jeppesen 5 chartta zor veriyor. Jeppesen ile taxi yapmak çok zor. STAR ve SID'leri anlamak çok zor. LİDO kadar basite indirgenmiş, renk ayarlamaları çok iyi yapılmış, taxi ve aprob chartları çok iyi dizayn edilmiş bir chart yok. Dünya'daki birçok şirket (emniyeti maliyetin önünde tutanlar) LİDO'ya geçerken THY'nin Jeppesen'e geçmesi anlamsız. Artık maddi durum bu kadar kötü demekki.
  • Yönetime teşekkür ederiz bizi hilkatgaribesi lido dan kurtardı bundan böyle dünyanın her yerinde yanılmadan uçacağız
  • tmm süper oldu başka kimsede jeppesen yok zaten
  • Kuruyemiş esnafı gibi masa başında çalışmadığımız ve PİLOT olduğumuz için LİDO chartlar bizim uçaklarda kullanışsız oluyordu. Her yer yer kağıt brifing yaparken indir kaldır eziyetti. İyi oldu. Masa başında çalışan esnaf kardeşlerimiz beğenmemiş olabilir. Renkliydi bıcır bıcırdı LİDO daha çok sever o esnaflar. Gerçi kendilerine AIRBUS PİLOTU diyorlarmış utanmadan ama neyse. Gülmeyeceğim ahaha.

Boeing iştiraki olan Jeppesen ve Türk Hava Yolları (THY), 10 yıllık hizmet sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşmeyle Türk Hava Yolları yeniden bir Jeppesen müşterisi oluyor.

Sözleşme, kağıt ve dijital Jeppesen chartları, FlightDeck Pro, dijital uçuş çantası (EFB) hizmetleri, NavData dijital navigasyon hizmetleri, Havaalanı Hareket Haritası kabiliyetleri, e-Link dijital chart kütüphane hizmetleri ve Alıcı Otonom Doğruluk İzleme (RAIM) öngörü teknolojisini kapsıyor.

İmzalanan sözleşme hakkında açıklamada bulunan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Türk Hava Yolları olarak, her zaman, verimliliği daha da artırmak için en üst kalitede navigasyon ve operasyon çözümleri uygulamayı hedefliyoruz. Jeppesen ile uzun süreli bir anlaşma yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Jeppesen’in çalışmalarını yeniden operasyonlarımıza dahil etmeyi dört gözle bekliyoruz. Hizmet sağlayıcımız olan global lider Jeppesen’e dönme kararımızdaki bir diğer önemli etken ise Jeppesen’in üstün müşteri hizmeti anlayışıdır.” dedi.

Jeppesen navigasyon verileri müşterilere, endüstrideki diğer hizmet sağlayıcılara kıyasla çok daha hızlı veri indirmeye imkan sağlayan “changes-only” (sadece-değişiklikler) temelinde sunuluyor. Bu da uçuş yönetim sistemlerine hızlı entegrasyon sağlamaktadır ve havayolları şirketlerini daha kısa sürede var olan en doğru veriyle gökyüzüne taşıyor.

Jeppesen Operasyon Sorumlusu Ken Sain, “Türk Hava Yolları’nın Jeppesen’e müşteri olarak dönüşü çok önemli bir başarıya işaret ediyor. Çünkü bu anlaşma Jeppesen’in, “durum muhakemesi” ve “operasyonel verimliliği artıran navigasyon verileri”, “chartları” ve “hizmetlerinde” endüstri lideri olduğunu doğruluyor. Türk Hava Yolları’na yıllarca hizmet vereceğiz. Türk Hava Yolları’nın operasyonlarındaki dijital değişime destek vermeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Tablet ve dijital uçuş çantalarındaki, (EFB) gerçek zamanlı güncellenen veri tabanından uçuş bilgilerini alan FliteDeck Pro’nun sağladığı dijital uçuş bilgileri, pilotların durum muhakemesine katkı sağlıyor.

Türk Hava Yolları’nın navigasyon kabiliyetlerinin gelişmesine yardımcı olan Jeppesen RAIM teknolojisi ile GPS sinyallerinin bütünlüğü ve uçan GPS navigasyon cihazlarının hassasiyeti ölçümlenebilmektedir. Jeppesen NavData, bir milyondan fazla kayıttan oluşan kapsamlı bir havacılık veri tabanından geliştirilmiştir. Jeppesen NavData’nın hassas bir şekilde sürdürüldüğünden emin olmak için, Jeppesen uçuş bilgisi analistleri her 28 günde bir dünya havacılık veri tabanından oluşturulan yaklaşık 150.000’lik veri girişini düzenliyor ve sağlamasını yapıyor.

THY 10 yıllık sözleşme imzaladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Yeni yetme pilot ~ 7 yıl önce
Herkes airbuscilara ahkam kesmis de, örneğin offset yaklasmalarda, rwy track jeppesenda nerede? Başka chartta. Pist genisligi vs.si nerde baska chartta. En route kisminda, efb'de FIR notlari gibi ufak bilgi/prosedurler icin falanca yere yonlendiriyor git bul bak diye. Simdi kimse ahkam kesmesin vay masaymis vay bilmrm neymis. Lidoda bunlar derli topluydu. Fiyatina bir sey diyemem ama lido iyiydi. Saglik olsun. Emniyetli ucuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Navigasyon onemli ~ 7 yıl önce
Terminal chart uretiminde jeppesen in tecrubesi buyuk ama Pegasus, GIS teknolojisi ile kendi olcekli digital chartlarinin gelistirdi ve kullaniyor. bu calisma icin Bilim Teknoloji bakanligi da buyuk yatirim yapmisti. yani Ulkemizde guzel bir altyapi vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
varan 2 ~ 7 yıl önce
Jeppesen sirf fiyat bazli olarak dusunuldugunden etraflica degerlendirilmedigi belli. Keza EFB'ler Lido'ya gore alindigindan, Jeppesen yaziliminin acilmasi 2 saat suruyor. Kisaca "iyi oldu Lido gitti" diyenler sadece aliskin olduklarindan dolayi seviniyor. Keza son yillarda gelistirilmis, kullanici dostu Lido yerine, 60 yil oncesinin tasarimi hala inatla kullanan, renksiz, insanlarin alismasindan dolayi gerekli degisiklikleri de yapamayan Jeppesen'i tercih etmenin herhangi bir aciklamasi olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
varan 1 ~ 7 yıl önce
Taxi chart'lari detaysiz. Genel taxi yollarinin cizgileri gosterilmiyor, Paris Charles de Gaulle'da yildizin etrafinda dondukten sonra taksi yerlerine nasil girilecegini gosteren cizgiler yok, rezillik. Lido'da tum taxiyollarinin cizgileri istisnasiz gosterilirdi. Approach chart'larinda yaklasma ilgili tum bilgiler verilirken pist uzunlugu bilgisi yok. Ground chart'i acip, oradan ayrica kontrol etmenis gerekiyor. En kotusu ise, elle inis mesafesi hesaplamalarinda pistin egimi kullaniliyor. Ama Jeppesen hicbir yerde pistin egim bilgisini vermiyor, uphill mi downhill mi. Gidip CSPD'den ayrica iki saat kontrol etmeniz gerekiyor. Normalde Lido'da bu iki bilgi tek sayfada veriliyordu. Chart numaralandirmalari berbat. 10-P3A seklinde. Lido'da approach chart'lar hem 6-1 gibi basit siralandirmali, hem de acik mavi, STAR'lar turuncu vs. seklinde renklendirildiginden gayet hizli sekilde cikartilabiliyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keşke ~ 7 yıl önce
kapının önüne inşaata kum yığar gibi yığmasaydınız keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b737 cpt ~ 7 yıl önce
Bir Türk şirketi çıksa da mesela Başarsoft, Lido ve Jeppesen ın eksik ve kullanışsız bölümlerini çıkarıp , kullanışlı ve güzel yönlerini birleştirip yeni bir chart geliştirse bizde onu kullansak. Güzel olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Olmaz CPT.
A330cu ~ 7 yıl önce
Süper olurdu Cpt.ler ve dispatcherler beraber güzel bir çalışma başlatabilse seviniriz.
LİDO vs JEPPESEN ~ 7 yıl önce
Yıllarca LİDO ile uçmuş, bir süredir de Jeppesen ile uçan bir pilot olarak diyorum ki, çok büyük bir hata. Tamamen düşük maliyet düşünülerek verilmiş bir karar. LİDO'nun tek bir chart'ta verdiği detayı, Jeppesen 5 chartta zor veriyor. Jeppesen ile taxi yapmak çok zor. STAR ve SID'leri anlamak çok zor. LİDO kadar basite indirgenmiş, renk ayarlamaları çok iyi yapılmış, taxi ve aprob chartları çok iyi dizayn edilmiş bir chart yok. Dünya'daki birçok şirket (emniyeti maliyetin önünde tutanlar) LİDO'ya geçerken THY'nin Jeppesen'e geçmesi anlamsız. Artık maddi durum bu kadar kötü demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
Sen anlayamıyorsan kokpitte işin ne?
İsimsiz ~ 7 yıl önce
Bende Lido'nun daha iyi olduğu fikrindeyim. Renklendirme, anlaşılabilirlik ve chart kullanımı daha basit. Maddi olarak şirkete getirdiği masraf konusunda yorum yapamayacağım.
Kpt ~ 7 yıl önce
Kokpitte işim senin gibilere birşeyler öğretmek, yıllarca bunun için THY'ye katlandım ama baktım sizden birşey olmayacak, yoluma baktım. Görüyorum ki hala aynı kafa devam ediyor. Sen Jeppesen'ı telaffuz etmeye çalışırken ben Amerika'da Jeppesen ile RNAV approach yapıyordum, MSA'nin ne olduğunu hala çözemeyen kaptanım benim.
Aslanim ~ 7 yıl önce
Herhalde airbuscisin :)) koca masani lido ground chartlariyla dolduramican sanirim...
Kpt ~ 7 yıl önce
Yönetime teşekkür ederiz bizi hilkatgaribesi lido dan kurtardı bundan böyle dünyanın her yerinde yanılmadan uçacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmm ~ 7 yıl önce
tmm süper oldu başka kimsede jeppesen yok zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 F/O ~ 7 yıl önce
Kuruyemiş esnafı gibi masa başında çalışmadığımız ve PİLOT olduğumuz için LİDO chartlar bizim uçaklarda kullanışsız oluyordu. Her yer yer kağıt brifing yaparken indir kaldır eziyetti. İyi oldu. Masa başında çalışan esnaf kardeşlerimiz beğenmemiş olabilir. Renkliydi bıcır bıcırdı LİDO daha çok sever o esnaflar. Gerçi kendilerine AIRBUS PİLOTU diyorlarmış utanmadan ama neyse. Gülmeyeceğim ahaha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seni tuccar ~ 7 yıl önce
Umarim kaptanligin airbusta olur
Saçmalama ~ 7 yıl önce
Fo sun sen ne bilirsin. Hangi bilgi ile uçak kıyaslaması yapabilirsin.
Kemal ~ 7 yıl önce
Bu gibi utanmazlarin aramizda oldugunu gormek cok uzucu. Eziklik ve istediginimelde edememenin soylettirdigi laflar...
masa başı pilot ~ 7 yıl önce
masabaşı pilot nasıl oluyor?
no subject ~ 7 yıl önce
dedi yastik ile iki buklum yemek yiyip, neresine gittigini anlamayan :(

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000