23 Ağustos 2011, Salı 08:00:32

THOMAS COOK'UN 'DOKTOR' ÇARESİ...

Avrupa seyahat pazarında zor günler yaşayan pazarın üçüncüsü Thomas Cook, 2009’dan beri birlikte çalıştığı Tour Vital şirketini satın alıyor...
  • Ortalama ömür beklentisinin giderek yükseldiği ve uçaklarda daha çok yaşlı (ve hastalıklı) insanların bulunduğu 21 . yüzyıl havacılığında böylesi bir öncülük sevindiricidir. Tıbbi acil durumlar için yolcular arasında bir doktorun bulunup müdahale etmesini şansa bırakan anlayışın değişmesi gerekiyordu. Özellikle 500-800 kişilik uçaklarda bu uygulama şarttır, ama hep tasarruf gerekçesiyle kulak ardı ediliyordu. THY'nin Thomas Cook'dan ilham almasını dilerim.
Avrupa seyahat pazarında zor günler yaşayan pazarın üçüncüsü Thomas Cook, 2009’dan beri birlikte çalıştığı Tour Vital şirketini satın alıyor. Grup, böylece, daha çok 3. yaş kesimi için doktor eşliğinde uzak mesafeli destiansyonlara turlarını artırmayı planlıyor.

Son zamanlarda sıkıntılı günler yaşayan ve acente satış bürolarını kapatıp internet satış ağını genişletmeye kadar bir dizi önlemi hayata geçirmeye hazırlanan, tepe yönetiminin birer ikişer görevden ayrıldığı Thomas Cook Grubu, „stratejik“ hamleler peşinde.
 
2009’dan beri birlikte çalıştığı Tour Vital şirketini satın alacağını açıklayan Thomas Cook, bu şirket üzerinden 2011/2012 kış sezonundan itibaren doktor eşliğinde turlara başlayacak.
 
Hindistan, Çin gibi uzak mesafleri destinasyonlara doktor eşliğinde turları ile bilinen Tour Vital’i satın alarak önemli bir stratejik hamle yaptıklarını kaydeden Thomas Cook Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Peter Frankhauser, Avrupa’da nüfusun giderek yaşlandığını ve önümüzdeki süreçte bu turların önem kazanacağını söyledi.  Tenzer, Tour Vital ile bu demografik değişimden kazanç sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
 
Thomas Cook şemsiyesi altına girdikten sonra da Tour Vital’in 40 çalışanı ile birlikte Köln’deki merkezinde faaliyet göstermeye devam edeceği; Hans Emde, Beat Zingg ve Herbert Rösch’den oluşan tepe yönetiminin görevlerini sürdüreceği bildirildi. Tour Vital’in yönetiminin Thomas Cook Grup yönetiminde Turistik Ürünler Sorumlusu Michael Tenzer’e bağlı olarak çalışacağı duyuruldu. Şirketin Thomas Cook’a satış bedeli hakkında ise açıklama yapılmadı.
THOMAS COOK'UN 'DOKTOR' ÇARESİ...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ortalama ömür beklentisinin giderek yükseldiği ve uçaklarda daha çok yaşlı (ve hastalıklı) insanların bulunduğu 21 . yüzyıl havacılığında böylesi bir öncülük sevindiricidir. Tıbbi acil durumlar için yolcular arasında bir doktorun bulunup müdahale etmesini şansa bırakan anlayışın değişmesi gerekiyordu. Özellikle 500-800 kişilik uçaklarda bu uygulama şarttır, ama hep tasarruf gerekçesiyle kulak ardı ediliyordu. THY'nin Thomas Cook'dan ilham almasını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000