14 Ağustos 2009, Cuma 07:47:00

Thomas Cook'ta hedefler şaştı!

Avrupa seyahat pazarının ikinci büyük grubu Thomas Cook’un yaz dönemi satışları Almanya'da yüzde 12 düştü. Bünyesinde bulunduğu Arcandor’un iflasının da etkisiyle sıkıntı yaşayan grubun, Orta Avrupa satışları da geçen yıla göre yüzde 13 düştü...
  • gıdın acantaları ornek alın turkıdyeden gene soyluyom turkıye bunlara tas çıgarır

Dünyada yaşanan ekonomik krizin Avrupa seyahat pazarına etkileri, açıklanan rakamlarla ortaya çıkmaya devam ediyor.

Krizin pazarda neden olduğu daralmaya, bünyesinde yer aldığı Arcandor’un iflası da eklenince Avrupa seyahat pazarının iki büyük grubundan biri olan Thomas Cook’un yaşadığı sıkıntı daha da arttı.

Ciro düşünce hedef küçülttü
2008/2009 mali yılının 3. çeyreğine ilişkin raporu açıklayan Thomas Cook, Almanya satışlarında bu dönemdeki cirosunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 düştüğünü bildirdi.

Yılın 3. çeyreği itibariyle cirosu yüzde 12 düşen Thomas Cook bunun üzerine yıl sonuna ilişkin hedeflerini küçülttü.

Grubun merkezinin bulunduğu Londra’da açıklamalarda bulunan Thomas Cook CEO’su Manny Fontenla-Novoa, daha önce belirledikleri hedeflere mevcut pazar koşullarında ulaşmanın mümkün olmadığını belirtti.

Kapasite indirimi etkili oldu
Daha önce 2010 için 559 milyon avro operasyon kârı hedefleyen grup, krizden dolayı bu hedefinden vazgeçtiğini açıkladı. Thomas Cook’un Almanya yaz sezonu satışlarının da yüzde 12 oranında geçen yılın gerisinde kaldığı bildirildi. Thomas Cook’un Orta Avrupa yaz satışlarında da yüzde 13 oranında azalma olduğu kaydedildi. Fontenla-Novoa, Almanya’daki düşüşte, yaklaşık yüzde 16 oranındaki kapasite indiriminin ve sabit fiyat uygulamalarının rol oynadığını belirtti.

Birleşmeler zararı azalttı
Haziran sonuna kadarki dönemde 61,4 milyon pound gelir elde ettiği bildirilen Thomas Cook’un bu sonuçla geçen yıllardaki kayıpları kapatarak yüzde 40’lık bir büyüme yakaladığı belirtildi. Bu sonuçta, First Choice birleşmesi ile 2009’u kurtaran pazar lideri TUI gibi, aynı tarihlerde Thomas Cook’un My Travel ile birleşmesinin de etkili olduğu ifade ediliyor.

Thomas Cook CEO’su Fontenla-Novoa, kalan sürede kısa süreli satışlara yüklenerek mevcut durumu yüzde 4 oranında iyileştirebileceklerini dile getirdi.

Thomas Cook'ta hedefler şaştı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
gıdın acantaları ornek alın turkıdyeden gene soyluyom turkıye bunlara tas çıgarır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000