15 Haziran 2012, Cuma 15:07:12

THOMAS COOK OFİS KAPATTI

Avrupa'nın en büyük ikinci tur operatörü Thomas Cook, filosundan bazı uçakları satmasının ardından Breddfort'taki ofisini de kapattı.

Artan borç yükü nedeniyle nakit miktarını arttırmak için filosundaki uçakları satışa çıkartan şirket, Bradford'ta bulunan idare merkezi olarak bilinen acentasını kapattı.

Şirket bu ofiste çalışan 468 kişinin işten çıkartılabileceğini, 69 kişinin ise Birkenshaw'da bulunan ofise gönderildiğini belirtirken, diğer acentalarında bulunan 244 kişiyi de işten çıkartmayı planladığını açıkladı.

Thomas Cook'un Bradford'ta 537 personeli bulunurken, Falkirk'te 252, Birkenshaw'da 113, Peterborough'ta 434 ve Preston'da 600 çalışanı bulunuyor.

17 uçağın ve İspanya'da bulunan 5 otelin satışı için hissedarlarından onay bekleyen Thomas Cook yönetimi, iznin çıkmaması durumunda zor durumda kalabileceklerini bildirmişti.

29 Mayıs'ta düzenlenen olan Genel Kurul sonrası yapılan açıkalmada 5 otel için yapılan anlaşmanın 29 Haziran'da, uçaklar için yapılan anlaşmaların ise ard arda Haziran ve Temmuz ayı sonunda devreye gireceği bildirilmişti.

THOMAS COOK OFİS KAPATTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000