13 Temmuz 2011, Çarşamba 07:56:11

THOMAS COOK ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

Thomas Cook, İngiliz pazarında yaşadığı düşüşün nedenleri ve sonuçlarını açıkladı...
Thomas Cook, İngiliz pazarında yaşadığı düşüşün nedenleri ve sonuçlarını açıkladı. Buna göre Avrupanın en büyük tur operatörlerinden biri olan Thomas Cook'un kâr marjı, yıl sonunda bir önceki yıla göre 42 milyon Pound geride kalabilir.

Avrupa'nın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook, İngiltere pazarına ilişkin yayınladığı en son raporunda şirketin kâr marjının düşüşe geçtiğini açıkladı. 
 
Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada Mısır, Tunus ve Fas'ta meydana gelen olayların etkisinin yeterince iyi analiz edilemediği ve bu durumun iş hacminde düşüşe neden olduğu ifade edildi. 
 
Buna göre Thomas Cook 30 Haziran 2011 tarihine kadarki üç aylık periyotta yalnızca 20 milyon pound kâr elde edebildi. Bu değer, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 5 milyon pound daha düşük.
 
Rapora göre Thomas Cook, hedeflediği kümülatif yıl sonu bütçesinin 40 milyon Pound gerisinde kalacağa benziyor. Şirket, 2010'da 362.2 milyon Pound kâr etmişti ancak sayısal veriler bu değerin 2011'de 42 milyon Pound gerileyerek 320 milyon Pound seviyesinde kalacağına işaret ediyor. 
 
Thomas Cook, rapor sonrası İngiltere'deki operasyonlarını yeniden gözden geçireceğini ve çalışma modeliyle ilgili değişikliğe gideceğini duyurdu. 
 
İngiltere'nin yanı sıra Fransa pazarında da kayıp yaşayan Thomas Cook, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin negatif etkilerinin hissedildiğini de belirtti.
THOMAS COOK ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000