21 Eylül 2018, Cuma 14:22:07

THK'nın uçağı TEKNOFEST'te görücüye çıktı

Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat, tamamen kendi üretimi olan Türkkuşu T19A'yı TEKNOFEST'e getirdi.
  • Rahmetlı mekanı cennet olsun sn atılla tacoy baskanım nac 6 yangın sondurme uçagı yapacaklardı onu bole yok ettıler ne oldu hala 2.600.000.usd bprcunu odıyemedık yanı kazık kuruma ödenmeyen borclar kuruma sefahatlar eylenceler yonetıme
  • benim beyaz bmw den az tuketıyor yakıtı ya super
  • Yoksa Black shape mi? İnternet lütfen.
  • Birincisi bu uçak uçmaz demeyin uçar. Bunu her pilot bilir. İyi mi kötü mü ona pilotlar karar verir. İkincisi fiyatı normal görünüyor. Bunu da her pilot bilir. Haa gelelim işin içindeki kandurmacaya. Gidin Thk'ya deyin ki tamam ben bu paraya bunu istiyorum! Yapamazlar. Mümkün değil. Ürün onlara ait değil. Bunun bakımını dahi yapamazlar. Uçağı zedeleseniz ufak bir kaza yapsanız THK bunun kompozit gövde onarımını dahi yapamaz. Ellerinde bu imkan yok. Bakın THK İnönü'de yatan onlarca planörün bakımını yapamıyor. Yine İnönü'de hangarda 2 adet sıfır Lambada tipi hafif uçakları var onları daha uçuramadılar. Bu uçak bir şekilde Türkiye'ye gelmiş. Bunlar büyük general ozmonot döneminde paralar çalınırken vitrine konan ürünler. Bu uçağı yapıyorum derken arka planda koskoca kurumu soydu bu asker emmi. Yani demem o ki uçak uçar da, gerisi gelmez. Konunuz uçak olmasın. Thk askerler tarafından yağmalanmış ve tüketilmiş bir kurumdur. Bu kurum artık reklamşa dirilmez
  • Asıl biz Maduro uçakla inecek bizi selamlayacak diye gittik işi varmış gelmedi kandırdılar bizi, rezalet!
  • uçaga yaslanmış benim türbanlı bacıma bak..sanki uçagı imal etmiş..ne günlere kaldık yaa..
  • Bu uçağı thk üretmiş demek! Atma Ziya! Daha altımetre, varyometre tamir yetkisi yok nasıl üretmiş acaba? Uyduruktan bi hangara uçak fabrikası yazıp ürettik demekle olmuyor!
  • Evet Türkkuşu’nda bir Uçak İmalat hangarımız var. Orada yıllar önce motoru yurt dışından getirilmiş, bir kısım kompozit parçaları imal ettirilmiş ancak ana yapı elemanları da yurt dışından getirilmiş yani toparlanmış böyle bir uçak da var. Ama başka da bir şey yok. Ne böyle bir uçağı imal edecek bir birikim ne de bir imalat hattımız var. Lütfen milleti kandırmayalım. Madem öyle yıllardır neden hiç imal etmedik, edemedik. Neden TUA Uçuş Akademimizde Cessna 172’ler kullanılıyor da bu uçaklar yok. Kürşat Başkan yine milleti kandırma oyununa başlamışsın. Her seçimden önce bu uçak çıkarılır, bir yerlerde hava atılır ama sonra uçak tekrar hangara çekilir kapatılır. Kocaman hangarımız da boş boş durur. Bunu bilmeyen yok, milleti kandırmayalım, lütfen ama lütfen artık...
  • İddia ediyorum bu uçak uçamıyordur.Tıra yükleyip getirmişler halkı kandırıyorlardır. 10 dakikacık bari uçsaydı da görseydik. Uçak yapacağına personelinin maaşını yemek parasını izin paralarını öde önce.
  • Ah be kardeş bende 50 100 bişey sandım. Desene thk da çalışan herkesin altında 850 binliralık araç var... Vah ki ne vah

Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat, tamamen kendi üretimi olan Türkkuşu T19A'yı TEKNOFEST'e getirdi.

THK Uçak İmalat, İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında ziyaretçilerine T19A sürprizi yaptı. Motor hariç tamamen yerli üretim olan Türkkuşu T19A, TEKNOFEST'in ikinci gününde THK standında kuruldu.

Tamamen kompozit malzemeden üretilen T19A, ultralight uçak sınıfında yer alıyor ve teknik özellikleriyle göz kamaştırıyor. 1500 kilometre menzile sahip olan uçak, 100 kilometrede 8,1 litre yakıt tüketiyor. 2016 yılında EASA tarafından sertifikalandırılan T19A 120 metre gibi kısa bir pistten havalanabilme özelliyle de rakipleri arasında ön plana çıkıyor.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre;  T19A'yı diğer rakip modellerden ayıran en önemli özelliklerden biri de katlanabilir iniş takımlarına sahip olması olarak gösteriliyor.

Uçak, eğitim amaçlı uçuşlar için tasarlanan uçağın insansız modeli ile solar modelleri için de projelendirildiği ve önümüzdeki yıllarda bu modellerin de üretimine başlanabileceği öğrenildi.

THK Uçak İmalat tesisilerinde üretilen uçağın seri üretimdeki yıllık kapasitesi şimdilik 20 uçak/yıl olsa da bu sayı talebe göre artırılabilecek.

Türkkuşu T19A'un THK tarafından belirlenen satış fiyatının 850 bin TL civarında olduğu bilgisine ulaşıldı.

©AirportHaber.com







THK'nın uçağı TEKNOFEST'te görücüye çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Hayalet ~ 5 yıl önce
Rahmetlı mekanı cennet olsun sn atılla tacoy baskanım nac 6 yangın sondurme uçagı yapacaklardı onu bole yok ettıler ne oldu hala 2.600.000.usd bprcunu odıyemedık yanı kazık kuruma ödenmeyen borclar kuruma sefahatlar eylenceler yonetıme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
foSamet ~ 6 yıl önce
benim beyaz bmw den az tuketıyor yakıtı ya super

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T 19 A mı? ~ 6 yıl önce
Yoksa Black shape mi? İnternet lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepsinin orijini ~ 6 yıl önce
T19 Türkkuşu ultralight hava aracı'nın da Black Shape ultralight hava aracı' nın da orijini Millenium Master ultralight hava aracıdır.
Kökeni ~ 6 yıl önce
Black Shape ve T19A Türkkuşu'nun orijini Millenium Master Ultralight hava aracıdır.
Bakış açısı ~ 6 yıl önce
Birincisi bu uçak uçmaz demeyin uçar. Bunu her pilot bilir. İyi mi kötü mü ona pilotlar karar verir. İkincisi fiyatı normal görünüyor. Bunu da her pilot bilir. Haa gelelim işin içindeki kandurmacaya. Gidin Thk'ya deyin ki tamam ben bu paraya bunu istiyorum! Yapamazlar. Mümkün değil. Ürün onlara ait değil. Bunun bakımını dahi yapamazlar. Uçağı zedeleseniz ufak bir kaza yapsanız THK bunun kompozit gövde onarımını dahi yapamaz. Ellerinde bu imkan yok. Bakın THK İnönü'de yatan onlarca planörün bakımını yapamıyor. Yine İnönü'de hangarda 2 adet sıfır Lambada tipi hafif uçakları var onları daha uçuramadılar. Bu uçak bir şekilde Türkiye'ye gelmiş. Bunlar büyük general ozmonot döneminde paralar çalınırken vitrine konan ürünler. Bu uçağı yapıyorum derken arka planda koskoca kurumu soydu bu asker emmi. Yani demem o ki uçak uçar da, gerisi gelmez. Konunuz uçak olmasın. Thk askerler tarafından yağmalanmış ve tüketilmiş bir kurumdur. Bu kurum artık reklamşa dirilmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakış açığı ~ 6 yıl önce
Bir çok yazdığına tamam derim ama bir de her şeyi pilotlar bilir modunda olmasanız. İşinizi yapın yeter, uçağın iyi mi kötümü, uçabilir mi uçamaz mısını, işin erbabına bırakın. Dedim ya işinizi yapın herşeyi bildiğinizi zannetmeyin.
Alouette ~ 6 yıl önce
Aynen katılıyorum Osman paşa çubuk akyurt civarında 20 mlyn tl lik arazileri cukka ederkende bu uçak mutlaka bitecek diye hapse girmişti onunda yanına kâr kaldı!
ilkel and demode ~ 6 yıl önce
Asıl biz Maduro uçakla inecek bizi selamlayacak diye gittik işi varmış gelmedi kandırdılar bizi, rezalet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xrem ~ 6 yıl önce
uçaga yaslanmış benim türbanlı bacıma bak..sanki uçagı imal etmiş..ne günlere kaldık yaa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne var pozda ~ 6 yıl önce
Önemli olan insanın başının değil, aklının fikrinin örtük olmaması...
Gören göz? ~ 6 yıl önce
Bu haberde ve resimde gördüğün tek şey türban ve eleştirinde kızcağızın pozu ise ve tabi bu seni rahatsız ediyorsa daha güzel günlere diyelim şekerim.
msab ~ 6 yıl önce
Gözünüzün görmediği yazdığınız yazıdan belli.. ama düşünemiyorsunuz da galiba uçağın kanadına yaslanılmasına izin verirler mi??
Ayrımcılığına tukureyim ~ 6 yıl önce
Ulan bi bitmediniz.şu ülkenin yakasından düşün biptir olup gidin .bir sonraki karede erkekler var .diğer karede başı açık bayan var.Sana koyan kizin başörtüsu mu oldu.hadi islamdan nasibin yok , başkasının inancına bu kadar mi tahammülsuzsun
ayrımcı diyene ~ 6 yıl önce
bunu reklam amaçlı kullanırlarken sesin çıkmıyordu?nerden anladın islamla nasibim olmadıgını sen müneccimmisin?fotograftaki lakayitliği göremiyorsam asıl ayrımcı sensin bu nedenle sen biptir git olur mu :))
Alouette ~ 6 yıl önce
Bu uçağı thk üretmiş demek! Atma Ziya! Daha altımetre, varyometre tamir yetkisi yok nasıl üretmiş acaba? Uyduruktan bi hangara uçak fabrikası yazıp ürettik demekle olmuyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 6 yıl önce
Ordan bakınca öyle eleştirmek kolay. O uçak için onlarca kişinin senelerce emeği var. Atma ziya demeden önce araştırıp öğren. İşkembeden sallama
GERÇEKLER ~ 6 yıl önce
Evet Türkkuşu’nda bir Uçak İmalat hangarımız var. Orada yıllar önce motoru yurt dışından getirilmiş, bir kısım kompozit parçaları imal ettirilmiş ancak ana yapı elemanları da yurt dışından getirilmiş yani toparlanmış böyle bir uçak da var. Ama başka da bir şey yok. Ne böyle bir uçağı imal edecek bir birikim ne de bir imalat hattımız var. Lütfen milleti kandırmayalım. Madem öyle yıllardır neden hiç imal etmedik, edemedik. Neden TUA Uçuş Akademimizde Cessna 172’ler kullanılıyor da bu uçaklar yok. Kürşat Başkan yine milleti kandırma oyununa başlamışsın. Her seçimden önce bu uçak çıkarılır, bir yerlerde hava atılır ama sonra uçak tekrar hangara çekilir kapatılır. Kocaman hangarımız da boş boş durur. Bunu bilmeyen yok, milleti kandırmayalım, lütfen ama lütfen artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
borcunu öde ~ 6 yıl önce
İddia ediyorum bu uçak uçamıyordur.Tıra yükleyip getirmişler halkı kandırıyorlardır. 10 dakikacık bari uçsaydı da görseydik. Uçak yapacağına personelinin maaşını yemek parasını izin paralarını öde önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koral ~ 6 yıl önce
Ah be kardeş bende 50 100 bişey sandım. Desene thk da çalışan herkesin altında 850 binliralık araç var... Vah ki ne vah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T-67 ~ 6 yıl önce
Sen ne anlarsın THK dan ,onun kazandırdığı değerlerden ve havacılıktan..Merak ediyorum bu alaycılığın altında bir yara var gibi.Doktora git sen bir an önce..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000