25 Aralık 2014, Perşembe 10:41:17

THK'NIN SİVİL ADAYI ÖKTEM AIRPORTHABER'E KONUŞTU

Türk Hava Kurumu’nda yapılacak olan olağanüstü genel kurulda başkanlık için adaylığını koyan sivil aday Vacit Öktem AirportHaber’in sorularını yanıtladı.
  • Gizli bilgi rumuzutla yazan arkadasim yuregine saglik. Mercan ve goksal hep sustular zaten o yuzdende kurumda ust duzeylere geldiler.istanbulda yasananlari bildikleri halde ahmrt alp ve saymanina destek verip onunde egildiler.kurumdan uzaklastirilanlar sanki dusman askwriymis gibi yuzlerine bakmadilar.hele m.gokce istanbulda subeler kapatılırken kadikoy subede oturarak onlarin emirleriyle harekwt etti o insanlara pislikmis gibi davrandi.abisi sincanda savci olmasaydi o.yildirim bir dakika yaninda tutmazdi.ondan sonrada bu mudurler ortaya cikip kurum sevgisi diyorlar.a.dumanda kurum sewgisi diye basliyor konuşmasına., irfan yildiz in kurum parasiyla aldigi yeni villasinda yiyip icerken mangal partileri yaparken ne ditordu acaba.
  • Şubeler işi bitirecek bu seçimde artık kendilerinin içinden seçmeleri en doğru olanı da odur.İşi bilen birinin gelmesi en iyisi olacaktır .
  • hala şu emekli genareli secerseniz sizi tarihde ,allahın adaleti de affetmeyecektir.gına geldi .buna son vermek şube başkanları sizin elinizde...
  • Başa kim gelirse gelsin paraşüt okulu kapatılmalı , paraşüt öğretmeni diye ellerinde tuttukları 40 kişilik kadronun derhal görevine son verilmelidir. Bunlar Osmanın her dediğini yapan, parasıyla atlayışa gelenlere bile sanki emirlerindeki hizmetçiymiş gibi davranan zavallılardır. Kuruma hiçbir getirisi olmayıp, sadece maddi zararları vardır. Bir çoğu Selçuk ta ev almış, atlayışa gelen zengin amatörlerden geçinmekte, onların ısmarlayacakları yemeklere bakmaktadır. Bazıları kendilerini amatör parasıyla yurt dışlarında tünellere götürtmekte ve paraşüt malzemelerini yine bu amatörlere aldırtmaktadırlar. Asalak bir yaşam süren bu tayfadan Kurum derhal kurtulmalıdır
  • Yapılacak genel kurula çok sayıda emniyet birimlerinin görevlendirilmesi gerekiyor.Osmanın akrabaları sanki özel şirketi elinden alınmış gibi çıldırmış durumdalar.hala kurumun evinde oturmaya devam ediyor kadın.osmanın bir ayağı italyada idi. yurtdışı hesapları ,türkiyedeki hesaplarına ve mallarına el konursa,borcun yarısı kapanır.kurumun lojmanını boşaltırken görevlilerin tutanakla teslim almaları gerekir.
  • 33 yıldır bu kurumda bulunan ..33 yıldır yapılan yolsuzluk ve yanlışlara ses çıkarmayan demektir. Mekanizma aynı kaldığı sürece kim gelirse gelsin sistemin çarkları ne tarafa dönüyorsa o tarafa meyledecektir. Acilen, bakanlar kurulu ve cumhurbaşkanı THK hakkında yeni düzenlemeler yapmadıkça hiçbirşeyin düzelmeyeceğini garanti ederim. İsimlere takılıp kalmayınız.
  • Başkan İsmail Ülker olmalıdır.
  • Başkan, Tecrübeli bir işletmeci olmalıdır.
  • Sayin baskanimiz vacit oktem yolunuz acik olsun . Ahmet alpide duyduk yazilanlar kulaktan dolma umarim birlikte en iyi seylere imza atarsiniz hak eden thk basina gecsin .
  • sayın Başkan'ım beyanlarınız çok güzel ve umut verici umarım seçilirsiniz lütfen ozaman kurumun esas kuruluş amacı olan sportif havacılığa hakettiği Önemi ve ilgiyi gösterirsiniz.Şimdiden başarılar dilerim.

33 yıldır THK’da şube başkanlığı görevini yürüten ve hali hazırda THK Adapazarı Şube Başkanı olan Öktem, kurumun içinde bulunduğu durumdan hedeflerine kadar bir çok konuda merak edilenleri cevap verdi.

THK BORÇ BATAĞINDA BUNA RAĞMEN NEDEN ADAY OLDUNUZ?
Ben bu soruya başkan olarak değil, şube başkanı olarak cevap vereceğim. Şimdiye kadar Hava Kurumu’nun başına hep dışarıdan atamayla, çoğu emekli general olan askerleri getirdiler. Bunlar kurumu bilmiyorlar, kurumun yapısını bilmiyorlar, filtre nasıl toplanır bilmiyorlar, yerel yöneticilerle ilişkileri bilmiyorlar. Bilmedikleri için de hava kuvvetlerinin şubelerini hep askeri birlik olarak gördüler. ‘Biz talimat göndeririz onlar da uyar’ gibi bir mantığı işletiyorlar. Hava Kurumu’nun Genel Merkezi’nden gelen yazılarda Başkan’ın emriyle’ ifadeleri yer alıyor. Tıpkı askeriyedeki yazışmalar gibi… Şube başkanları fahri çalışanlardır. Siz onlara nasıl emredebilirsiniz? Ben 30 yıldır bayramın 1. Ve 2. Günü namazdan çıkıp deri toplamaya gittim. Eve gelir gelmez banyoya koştum, yetmedi tehditler aldık. Çoğu zaman kurumun geleceği için susmak zorunda kaldım.

Kendimi bildim bileli, yıllardır THK’ya hizmet ediyorum. Gönül bağım, sadakatim, sevgim yani kurumdaşlığım var. Başka bir yerde çalışıp emekli olup kurumun genel başkanlığına dışarıdan talip değilim. Bizzat kurumu ve kurumla yaşamış biriyim. İçeriden bir adayım, dışarıdan değil! Ve en önemlisi ben de bir şube başkanıyım. THK’nın hücreleri şubeleridir. Kurumu yaşatan, varlığını yaratan, özü, kanı, herşeyidir şubeler. Yerinden yönetim anlayışının gerekliliğini bilen, şubelerin yaşadıkları sorunları bizzat hissetmiş, görmüş ve yaşamış biriyim.

Dışarıdan gelenlerin kuruma faydalı olacaklarını sanmıyorum. Başkan adaylarından biri beni şube müdür olarak görüyor. Başkanlık olduğunu bile bilmiyor. Kişiliklerine bir şey diyemem ama kurumu ne yazık ki bilmiyorlar.

KURUMUN SİVİLLEŞMESİ THK’YA FAYDA SAĞLAR MI?
Bir çok emekli general çok yüksek maaşlarla kuruma alınıyor. Emekliliğinin üzerine böyle bir katkı olsun diye işe girişleri sağlanıyor. Anlasalar razıyım ama pilotların haricinde bu kabul edilebilir bir şey değil. İşinin uzmanı bir çok sivil arkadaş varken emeklileri niye alıyoruz anlamıyorum.

Bu sistemi kesinlikle değiştireceğim. Ben askerlere karşı ön yargılı değilim ve işinin hakkını verenle kesinlikle çalışırım. Ama sadece yer işgal etmek için binlerce lira maaş alanları kurumda barındırmayacağım. Ayrıca kurumda çok yüksek bedellere alınan araçlar var. Bu araçları satacağım. Mesela kurumda yönetim kurulu üyelerine gizli olduğu gerekçesiyle gündem gitmiyormuş. Karanlığın olduğu her yere şüpheyle bakılır. Bu gizlilik niye? Açıklıktan neden korkulur anlamıyorum. Yönetim kurulu üyelerinin cebine bir kuruş girdiğine inanmıyorum ama sorumlulukları olduğunu düşünüyorum.

Ben kurumla ilgili mümkün olduğunca şeffaf olacağım. Bunlar için bilgi edinmem gerekiyor. Ne yazık ki bilmiyorum. Çünkü saklanıyor. Her şeyi araştıracağım kuruma faydası olan her projeye varım. Faydası yoksa kapatırım. Teşhis edeceğiz ve ona göre de hareket edeceğiz. 

Seçime hazır bir ekiple gitmiyorum. Orada bir ekip zaten var. Bakacağız, inceleyeceğiz ve çalışabileceklerimizle çalışacağız, çalışamayacaklarımızın yerine  işten anlayan asker-sivil ayrımı yapmadan yeni kişiler getireceğiz.

Yeni öğrendiğim bir şey daha söyleyeyim; denetleme kurulu üyelerine daire başkanları yanlış bilgi vermişler. Üyeler durumu yeni fark etti, kurum işte bu vaziyette.

YOLSUZLUK VARSA BUNUN HESABINI BENDEN BAŞKASI SORAMAZ!
Hukuki süreç devam ettiği için yolsuzluk konusunda konuşmam ya da yorum yapmam doğru olmaz ama bu yapılanların, yani duyarsızca para harcamaların, şirketler kurulmasının, oralara yüksek ücretlerle tanıdık eş dost akrabalar yerleştirilmesine karşıyım. Biz seçilir gelirsek hangi pozisyonun açıldığı, o pozisyona kimin alındığı, akrabalık ilişkileri tamamıyla şeffaf olarak gerek internette, gerek raporlarda yer alacak. Özellikle geçtiğimiz dönemde THK’nın tüm birimlerine çok sayıda eş, dost ve akrabanın yerleştirildiği ve yüksek ücretler verildiği bir gerçektir.

Ayrıca adaylardan biri Osman Yıldırım’ın devre arkadaşı, diğeri ise Yıldırım’ın avukatıyla yakın olan bir kişi. Eğer usulsüzlük varsa bunun hesabını o adaylar sorabilir mi? Onların Osman Yıldırım ile bağları olduğu ortada. Yolsuzluğun hesabını bu durumda benden başka sorabilecek kimse yok.

OSMAN YILDIRIM İKİNCİ DÖNEM BENİ YÖNETİM KURULUNA ALMADI


Ben Yıldırım’ın ilk döneminde kendisine destek verdim. Ancak bu dönemde bir çok konuda muhalefet ettim. Çoğu teklife karşı çıkıyordum ve tartışıyorduk. Bu yüzden ikinci dönemde beni ve bir hukukçu arkadaşımızı yönetim kuruluna almadı. Diğer üyeler maalesef sadece parmağını kaldıran arkadaşlar. Benden sonra Yıldırım’a muhalefet şerhi koyan olmamış.

BAŞKANIN MAAŞI YÜKSEKSE O MAAŞI ALMAM!
Ben kurum başkanının maaşını bile bilmiyorum. Bir kez bile sormadım. Ama eğer maaş çok yüksekse o maaşı almam. Bir bedel belirleriz ve o maaşı alırım. Biz saymanlara 5 yıldır zam yapmadık. İlk önce bu arkadaşlara mutlaka zam yapacağım.



SEÇİLMENİZ HALİNDE ASKER-SİVİL ÇATIŞMASI YAŞANIR MI?
Eğer seçilirsem böyle bir durumun yaşanacağını hiç sanmıyorum. Seçilirsem Hava Kuvvetleri Komutanı’nı ziyarete de giderim. Böyle bir kaygım hiç yok. Hükümetle de görüşeceğim. Kurumu bu durumda kurtarmak için yeni kaynaklar üretmek zorundayız. Bizim başarısız olma şansımız yok. Eğer seçilirsem kurum tarihinde ilk kez şube başkanı THK Başkanı olmuş olacak. Başarısız olmamız halinde hiçbir şube başkanı ne adaylık cesareti gösterebilir, ne de o adaya bu fırsatı verirler.

BAŞKANLIĞA DÖNEM KISITLAMASI GETİRECEK MİSİNİZ?
Bu doğru bir mantık. Olabilir elbette ama bir proje varsa bu projeyi bitirmeden başkan değişirse aksama olabilir. Bunu mutlaka değerlendireceğiz. Ayrıca tüzüğe şunu da ekleyeceğim; 5 yıllık THK üyeliği olmadan ne merkez kurullarına ne de genel başkanlığa aday olunamayacak.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI SEÇİME MÜDAHALE EDİYOR MU?
Benim rakibim Atılgan Paşa, seçilememesi halinde Türk Hava Kurumu uçaklarının pistlerden havalanamayacağını söylemiş. Böyle bir mantık olabilir mi? Eğer Hava Kuvvetleri Komutanı Kürşat Atılgan’a destek için gelecekse bunu doğru bulmam. Çünkü diğer aday MHP’nin eski milletvekilidir. Desteğe gelecekse bu siyasi bir tercih anlamına gelir. Ama o yüzden geleceğini sanmıyorum. Gelir fikirlerini söyler. Benim bir tepkim olmaz, tarafsız bir şekilde konuşabilir. Burada bir sıkıntı yok.

RAKİBİNİZ KÜRŞAT ATILGAN İÇİN NE SÖYLEYECEKSİNİZ?
Öncelikle kendisine başarılar diliyorum. Umarım sivil kimliğiyle sürdürüyordur adaylığını. Çünkü Türk Hava Kurumu’na artık sivil kimliğini ön plana çıkaranların aday olmasını arzu ediyorum. Kürşat Bey THK’yı türbülansa giren bir uçağa benzetmiş. Kendisinin pilotluğunda kimseye zarar gelmeden uçağı meydana indireceğini söylemiş. Ben ise Türk Hava Kurumunu benzini bitmiş bir uçağa benzetiyorum. Uçak emekli general Osman Yıldırım döneminde fazlaca türbülans yaşadı ve acil iniş yapmak zorunda kaldı. Şimdi benzin takviyesi yapılmalıdır. O yüzden şu an benzine ihtiyaç var. Olağan kongreye kadar ilk 8 ayda ben ve ekibim bunu yapmaya çalışacağız. Dile kolay, 800 milyon küsur TL borçtan bahsediyoruz. Önce bu borçlar yapılandırılmalı, kuruma nefes aldırılmalıdır. Uçağın nereye uçacağı ancak sonraki dönemlerde düşünülebilir.

THK'NIN SİVİL ADAYI ÖKTEM AIRPORTHABER'E KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

cesaret ~ 9 yıl önce
Gizli bilgi rumuzutla yazan arkadasim yuregine saglik. Mercan ve goksal hep sustular zaten o yuzdende kurumda ust duzeylere geldiler.istanbulda yasananlari bildikleri halde ahmrt alp ve saymanina destek verip onunde egildiler.kurumdan uzaklastirilanlar sanki dusman askwriymis gibi yuzlerine bakmadilar.hele m.gokce istanbulda subeler kapatılırken kadikoy subede oturarak onlarin emirleriyle harekwt etti o insanlara pislikmis gibi davrandi.abisi sincanda savci olmasaydi o.yildirim bir dakika yaninda tutmazdi.ondan sonrada bu mudurler ortaya cikip kurum sevgisi diyorlar.a.dumanda kurum sewgisi diye basliyor konuşmasına., irfan yildiz in kurum parasiyla aldigi yeni villasinda yiyip icerken mangal partileri yaparken ne ditordu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın ÖKTEM ~ 9 yıl önce
Şubeler işi bitirecek bu seçimde artık kendilerinin içinden seçmeleri en doğru olanı da odur.İşi bilen birinin gelmesi en iyisi olacaktır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asker asker ~ 9 yıl önce
hala şu emekli genareli secerseniz sizi tarihde ,allahın adaleti de affetmeyecektir.gına geldi .buna son vermek şube başkanları sizin elinizde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksizler ~ 9 yıl önce
Başa kim gelirse gelsin paraşüt okulu kapatılmalı , paraşüt öğretmeni diye ellerinde tuttukları 40 kişilik kadronun derhal görevine son verilmelidir. Bunlar Osmanın her dediğini yapan, parasıyla atlayışa gelenlere bile sanki emirlerindeki hizmetçiymiş gibi davranan zavallılardır. Kuruma hiçbir getirisi olmayıp, sadece maddi zararları vardır. Bir çoğu Selçuk ta ev almış, atlayışa gelen zengin amatörlerden geçinmekte, onların ısmarlayacakları yemeklere bakmaktadır. Bazıları kendilerini amatör parasıyla yurt dışlarında tünellere götürtmekte ve paraşüt malzemelerini yine bu amatörlere aldırtmaktadırlar. Asalak bir yaşam süren bu tayfadan Kurum derhal kurtulmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurum ~ 9 yıl önce
Yapılacak genel kurula çok sayıda emniyet birimlerinin görevlendirilmesi gerekiyor.Osmanın akrabaları sanki özel şirketi elinden alınmış gibi çıldırmış durumdalar.hala kurumun evinde oturmaya devam ediyor kadın.osmanın bir ayağı italyada idi. yurtdışı hesapları ,türkiyedeki hesaplarına ve mallarına el konursa,borcun yarısı kapanır.kurumun lojmanını boşaltırken görevlilerin tutanakla teslim almaları gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski THK'lı ~ 9 yıl önce
33 yıldır bu kurumda bulunan ..33 yıldır yapılan yolsuzluk ve yanlışlara ses çıkarmayan demektir. Mekanizma aynı kaldığı sürece kim gelirse gelsin sistemin çarkları ne tarafa dönüyorsa o tarafa meyledecektir. Acilen, bakanlar kurulu ve cumhurbaşkanı THK hakkında yeni düzenlemeler yapmadıkça hiçbirşeyin düzelmeyeceğini garanti ederim. İsimlere takılıp kalmayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 9 yıl önce
Başkan İsmail Ülker olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Başkan, Tecrübeli bir işletmeci olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gonul ~ 9 yıl önce
Sayin baskanimiz vacit oktem yolunuz acik olsun . Ahmet alpide duyduk yazilanlar kulaktan dolma umarim birlikte en iyi seylere imza atarsiniz hak eden thk basina gecsin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planörcü ~ 9 yıl önce
sayın Başkan'ım beyanlarınız çok güzel ve umut verici umarım seçilirsiniz lütfen ozaman kurumun esas kuruluş amacı olan sportif havacılığa hakettiği Önemi ve ilgiyi gösterirsiniz.Şimdiden başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000