21 Haziran 2018, Perşembe 09:06:32

THK'nın Genç Kanatları uçmaya hazırlanıyor

Türk Hava Kurumu IACEA (Uluslararası Havacılık Öğrencileri Değişim Ajansı) kapsamında her yıl THK genç kanatlarından başarılı öğrencileri yurt dışına gönderiyor. Genç Kanatlar bu yıl da yurt dışına gitmeye hazırlanıyor.
  • Yaw personeli ne 2 ay geriden maaş verirken....anlamadım ben..
  • Bırakın artık şu kıl tüy işleri, gerçeklere dönün artık insanlara paralarını ödeyin zamanında, kurumu nasıl bataktan kurtarcaz diye plan yapın, her gün kulaklarnız çınlamıyor mu kafanızı yastıga koydugunzda ?
  • Sizi yurtdışı diye Bayrampaşa’ya götürmesinler dikkat edin :)
  • Onu da "tanıdığı olanlardan" seçmediniz inşallah, uçuş yazarken öyle yapıyordunuz da.

Türk Hava Kurumu IACEA (Uluslararası Havacılık Öğrencileri Değişim Ajansı) kapsamında her yıl THK genç kanatlarından başarılı öğrencileri yurt dışına gönderiyor.  2018 yılında 17 Temmuz- 01 Ağustos tarihlerinde İngiltere, Almanya, Çin ve Hongkok’a gidecek olan 11 öğrenci THK Genel Merkezini, THK Üniversitesi’ni ve Anıtkabri  ziyaret etti.
THK Genel Başkanı ve Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) Başkan Yardımcısı Kürşat Atılgan adına THK Genel Sekreteri Salim Kaya, yurt dışına gidecek öğrencileri kabul etti.

“1953 yılından beri IACEA’nın aktif üyesiyiz”

THK’nın kurulduğu günden beri Türk gençliğine havacılığı sevdirmek ve havacılığı Türk insanının işi yapmak üzere ciddi uğraş verdiğini söyleyen Salim Kaya, “Kurumumuzun kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstikbal Göklerdedir’ diyerek açtığı Türkkuşu’nda yetişen gençler birer havacılık sevdalısı olarak milli hava gücümüzün saflarında yerlerini alıyorlar. THK tarihinin ve yüce Türk milletinin kendisine yüklediği bu büyük ve onurlu sorumluluğu yerine getirmek üzere yurt dışında pek çok kuruluşa üye olmuştur ve bu kuruluşların aktif ve prestijli üyesidir. Bu kuruluşlardan en büyüğü şüphesiz Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI)’dir. THK 1929’dan beri FAI’nin aktif üyesi ve bu   sıfatıyla da Türkiye’nin Uluslararası Hava Sporları Federasyonu’dur. Uluslararası organizasyonlardan birisi de IACEA (Uluslararası Havacılık Öğrencileri Değişim Ajansı)’dır. THK 1953 yılından beri IACEA’nın aktif üyesidir. Türk gençlerini bu program çerçevesinde IACEA üyesi ülkelere on beş gün süreyle havacılık ve kültür gezisine göndermektedir. Aynı şekilde diğer ülkelerden gelen havacılık öğrencilerini de Türkiye’de misafir ederek onlara Türkiye, Türk havacılığı ve THK’nu tanıma fırsatı yaratmaktadır” diye konuştu.

“Daha Çok Öğrenciyi Göndermek için Çalışıyoruz”

Her yıl artan sayıda öğrenciye bu fırsatı vermek üzere çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Kaya, “Bu fırsatı elde eden öğrencilerimiz ciddi bir seçim sürecinden geçiyorlar. Öncelikle ülkemizi temsil edebilecek nitelikte, havacılığa gönül vermiş, IACEA’nın resmi dil olarak kabul ettiği İngilizce’yi yeterli seviyede bilen ve en önemlisi genç kanat olarak THK faaliyetleri içinde aktif olarak yer alan zeki, çevik ve ahlaklı hava sporcusu genç kanatlar arasından seçim yapılıyor. Bu nedenle bu zor seçim sürecinden başarı ile geçmiş olan sizleri tebrik ediyor, iyi yolculuklar diliyorum’’ dedi.

THK tarafından IACEA programı kapsamında yurt dışına gönderilecek genç kanatlar; THK Antalya Şubesi’nden Aslı Ecem Akyar ve Selin Kaya, THK Eskişehir Şubesi’nden Ayşe Bolcan, THK Çekmeköy Şubesi’nden İlke Yiğiter, THK Çankaya Şubesi’nden Reyhan Gökçe, THK Kütahya Şubesi’nden Derin Duygu Tozaraydın, THK Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Elif Nur Muratoğlu, THK Karşıyaka Şubesi’nden Gözde Durmaz ve Talat Batuhan Bulut, THK Erzurum Şubesi’nden Alper Gök ve THK Bursa Yıldırım Şubesi’nden Neslihan Gürsoy olarak belirlendi. Havacılık öğrencileri, Çin, Almanya, İngiltere ve Hongkok’taki programlara katılacaklar. Aynı ülkelerden gelecek onbir yabancı havacılık öğrencisi ise 17 Temmuz-01 Ağustos tarihleri arasında, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Ankara’da havacılık ve kültür programı kapsamında THK tarafından misafir edilecekler.

THK'nın Genç Kanatları uçmaya hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Mmm ~ 6 yıl önce
Yaw personeli ne 2 ay geriden maaş verirken....anlamadım ben..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçeklere dönün ~ 6 yıl önce
Bırakın artık şu kıl tüy işleri, gerçeklere dönün artık insanlara paralarını ödeyin zamanında, kurumu nasıl bataktan kurtarcaz diye plan yapın, her gün kulaklarnız çınlamıyor mu kafanızı yastıga koydugunzda ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hello komşi ~ 6 yıl önce
Sizi yurtdışı diye Bayrampaşa’ya götürmesinler dikkat edin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XYZ ~ 6 yıl önce
Onu da "tanıdığı olanlardan" seçmediniz inşallah, uçuş yazarken öyle yapıyordunuz da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 6 yıl önce
Aaaa....Olur mu öyle şey canım? :-)
Ankara THK ~ 6 yıl önce
Bir de millete "meslek ahlakı" falan anlatırlardı :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000