25 Mayıs 2017, Perşembe 16:41:13

"THK'nın dünyada örneği yok!"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Türkiye’nin her yıl 600 pilota ihtiyacı olduğunu fakat yetişen pilot sayısının 300 olduğunu belirterek, Türk Hava Kurumu'nun uçuş okulunun Türkiye’nin pilot ihtiyacını karşılayabilecek noktaya getirilebileceğini söyledi.
  • NE ARARSAN VAR BUNLARDA HEPSİ ÇÖKTÜLER KURUMA BİTİRİYORLAR KURUMU BİRİSİ DUR DESİN BUNLARA.CUMHURBAŞKANI EL ATSIN ARTIK. SIFIRDAN DÜZEN KURULSUN BURAYA.
  • Aynen böyle dandik bir kurumun bencede dünyada eşi benzeri yok
  • evet çok haklısın emekli amca...harbiden acayip pilot açığı var...tabiki bu açığı asker kökenli çok muhterem zatların çocukları kapatacak değil mi? yatacak yer bulabilecekmisin bakalım
  • Önce Teknikte çalışanların maaşlarını ödeyin alın teri zayi olmasın oradakiler gerçekten canla başla çalışıyorlar üniversitedeki hocalardan ayrı tutmayın.
  • Bir sonraki seçim için sanırım 1 sene daha var. Bakalım şubeler bu adama yine oy verecek mi. Osman bile 3 seçim kazanmış, hatta bir seçimde tam oy almıştı. Şube başkanlarının ne saf insanlar olduğunu oradan anlayın artık.
  • Bi bitmediniz.......
  • Evet bu beceriksizligin dunyada ornegi yok basgan
  • Paşa kahvaltili basin toplantisini disarida yapmiş..yoksa duvarlar delik deşik olurdu atişlardan..
  • İyiki bu generallerle savaşa mavaşa girmemişiz.. Vay halimize olacakmış.. Millet sizden artık nefret edıyor... Bu bastıgınız topraklar bıle haram size....
  • Bu kurumun adını duydukça 2 ay yemeden içmeden kesiliyorum.. Asker artıkları ve torpıllılerin yeri...

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Türkiye’nin her yıl 600 pilota ihtiyacı olduğunu fakat yetişen pilot sayısının 300 olduğunu belirterek, Türk Hava Kurumunun uçuş okulunun Türkiye’nin pilot ihtiyacını karşılayabilecek noktaya getirilebileceğini söyledi.

Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen ve Türk Hava Kurumu ile ilgili bilgiler veren Genel Başkan Kürşat Atılgan, Türkiye’de ciddi oranda yabancı pilot olduğunu belirtti. Atılgan, “Türkiye’nin ihtiyaç sayısı her yıl 600, yetiştirdiği pilot sayısı 300. Bu açığı bir yerlerden sağlamak gerek. Türkiye hem kendi ihtiyaçlarını hem de Balkanlar’dan Körfez’e kadar olan ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, çok büyük yatırımlar değil, Türk Hava Kurumu'nun sahip olduğu bilgi birikiminin önemi burada. Yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye’nin pilot ihtiyacını Türk Hava Kurumu'nun kendi uçuş okulu karşılayabilecek noktaya gelir” dedi.

“Türk Hava Kurumu dünyada örneği olmayan bir kurumdur”

Türk Hava Kurumu'nun milletin yardımlarının yanı sıra bir takım ticari faaliyetlerle yaşayan bir kurum olduğunu belirten Kürşat Atılgan, “Biz bu kurumun faaliyetlerinin ve havacılık alanındaki fonksiyonlarını hakkı ile yerine getirmek için 19 aydır Türk Hava Kurumu Genel Başkanı olarak gayret gösteriyoruz” dedi.

Kurumun faaliyetleri hakkında bilgi veren Atılgan, gençliğe yönelik önemli faaliyetler yürüttüklerinin altını çizerek, “Gençliğin; uyuşturucunun, sigaranın, içkinin ortaokul sevilesine kadar düştüğü bu buhrandan kurtulması için üzerimize düşen görevi yerine getirmek için siyasi otorite ile ciddi bir takım projelerimiz var. Türk Hava Kurumu bugün sportif alandaki otoritesiyle, üniversitesiyle, ülkenin 450’ye yakın yerindeki şubeleriyle dünyada örneği olmayan bir kurumdur” diye konuştu.

Bugün gelinen noktada Türk Hava Kurumu'nun vakfı ile üniversitesi ile ülke için bir takım hizmetler yürüttüğünün altını çizen Atılgan, “Geçtiğimiz gün törenle Ateş Kuşları dediğimiz orman yangınları ile mücadele eden uçaklarımızı yerlerine gönderdik. Türkiye orman yangınları ile mücadelede dünyada ilk 3 ülke içine girmiştir. Birçok ülke bu konuda yetersizdir” şeklinde konuştu.

“Geçmişe dönük hataların tekrarlanmaması için olağanüstü itina gösteriyoruz”

Türk Hava Kurumunun mücevher durumunda olan yerinin üniversitesi olduğunun altını çizen Atılgan, “92 yıllık bilgi birikiminin bir akademik ortamda temsil edilmesi ve oradan mezun edilecek insanların Türk sivil havacılığının nitelikli insan kaynağını oluşturması çok önemli bir şeydi. Bazen kurumlar ve yanlış kişilerle yapılanları düzeltmek zaman alıyor. Yanlış bir idare nedeniyle Türk Hava Kurumu Üniversitesi kurulduktan 1 sene sonra, halk tarafından çok ilgi görmesine rağmen yanlış yönetim nedeniyle, orada olan bir takım yolsuzluk ve usulsüzlükler nedeniyle YÖK öğrenci alımına müsaade etmedi. Devleti yönetenler tarafından bana verilen talimatlar doğrultusunda olağanüstü gayretlerle bu noktaya tekrar getirdik. Bu sene bin 100 öğrenci alımına müsaade edildi. Bir iki yüksekokul daha açacaktık, onlara da şimdilik müsaade etmiyorlar. Bakalım hukuk ne diyecek. Eksik kalan yüzde 25’lik bölüm, yüksek lisans ve doktora eğitimini istiyoruz diye yürütme durdurma kararı için başvurdum. Sahip olduğu imkanlar nedeniyle iyi yönetilirse dünyada en öne gelecek bir üniversite. İmkanları bu kadar iyi olan bir havacılık üniversitesi yok. Biz bu üniversiteye çok önem veriyoruz. Geçmişe dönük hataların tekrarlanmaması için olağanüstü itina gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Kurumu Üniversitesinin önemini “Türkiye’nin her yıl 600 civarında pilota, 8 bin civarında da başka alanlarda yeni nitelikli havacılık kaynağındaki insanlara ihtiyacı var” ifadeleri ile anlatan Atılgan, burada yetişen insanların uluslararası arenada çok rahat iş bulabileceklerini kaydetti.

"THK'nın dünyada örneği yok!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

Uyan THK sevdalıları Yalan dolan havada uçuyor alçak bunu becerirler ~ 6 yıl önce
NE ARARSAN VAR BUNLARDA HEPSİ ÇÖKTÜLER KURUMA BİTİRİYORLAR KURUMU BİRİSİ DUR DESİN BUNLARA.CUMHURBAŞKANI EL ATSIN ARTIK. SIFIRDAN DÜZEN KURULSUN BURAYA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lima tango bravo ~ 7 yıl önce
Aynen böyle dandik bir kurumun bencede dünyada eşi benzeri yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mtd ~ 7 yıl önce
evet çok haklısın emekli amca...harbiden acayip pilot açığı var...tabiki bu açığı asker kökenli çok muhterem zatların çocukları kapatacak değil mi? yatacak yer bulabilecekmisin bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Önce Teknikte çalışanların maaşlarını ödeyin alın teri zayi olmasın oradakiler gerçekten canla başla çalışıyorlar üniversitedeki hocalardan ayrı tutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik maaşı mu ~ 7 yıl önce
brader. teknik müdürü emekli albay. adam maaşınu alıyor. sen derdine yan
ötük açız ~ 7 yıl önce
ötük açız. sürekli geriden gidiyoz.
yangın sezonu ~ 7 yıl önce
gökçen veriyo şimdilik teknğin maaşını. o da en az 4 ay geriden yangın sezonu bitince asıl yangın bizim için o zaman başlicak. bu yönetimle olmaaaaz.
Genel başkan seçimi ~ 7 yıl önce
Bir sonraki seçim için sanırım 1 sene daha var. Bakalım şubeler bu adama yine oy verecek mi. Osman bile 3 seçim kazanmış, hatta bir seçimde tam oy almıştı. Şube başkanlarının ne saf insanlar olduğunu oradan anlayın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonraki seçim ~ 7 yıl önce
bir sonraki seçimde bu yönetim gider. yanlarında tua, teknik gibi yerlerdeki asker müdürler de gider. benden söylemesi. hiç bir çürük sistem sonsuza kadar ayakta kalmaz.
Olm ~ 7 yıl önce
Bi bitmediniz.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 7 yıl önce
Evet bu beceriksizligin dunyada ornegi yok basgan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atiş serbest...!! ~ 7 yıl önce
Paşa kahvaltili basin toplantisini disarida yapmiş..yoksa duvarlar delik deşik olurdu atişlardan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyiki.... ~ 7 yıl önce
İyiki bu generallerle savaşa mavaşa girmemişiz.. Vay halimize olacakmış.. Millet sizden artık nefret edıyor... Bu bastıgınız topraklar bıle haram size....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İgrenç. ~ 7 yıl önce
Bu kurumun adını duydukça 2 ay yemeden içmeden kesiliyorum.. Asker artıkları ve torpıllılerin yeri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000