20 Ocak 2011, Perşembe 17:07:52

THK'DA YOLSUZLUK İDDİALARI

Türk Hava Kurumu (THK) Merkez Yönetim Kurulu'na gönderilen bir ihbar mektubu, kurumu karıştırdı.
  • Misafir rumuzlu yorumcunun Sayfa 1 den 9`a kadar olan yorumlarını okudum. Yazılanların doğruluğuna inanıyorum ve katılıyorum. Serzenişte bulunduğunuz ve seslendiğiniz hükümet yetkilileri ve yetkili makamlar feryadınıza cevap vereceklerine inanıyor ve sizi gönülden destekliyorum. Bende o bahsettiğiniz Atatürkü sevenlerdenim, emin olun her ortamda yazdıklarınızı paylaşacağım ve sizi destekleyeceğiz.
  • Lütfen bizi yalnız bırakmayın, THK büyüyor diye reklam edilirken aslında küçültülüyor ve içi boşaltılarak tüm mal varlığı, gelirleri ve uçakları Gökçen Havacılık şirketi ile yeni kurulan vakıfa aktarılıyor. Gökçen Havacılıkta yapılan harcamaların bir kontrolü yok ve sınırsızca harcama yapılıyor. Lütfen bu yaşananlara kayıtsız kalmayın ve yardım edin!
  • O kadar çok ki işe alınan emekli asker sayısı, çalışan siviller parmakla gösterilecek kadar az, mesaide bir tek sabah iştiması eksik. THK’nın mal varlığı, uçakları Gökçen Havacılık adı altında kurulan ticari şirkete aktarılarak THK’nın içi boşaltılıyor. Sadece göstermelik olarak Amatör branşlar bırakılıyor. Bu branşlarda zaten bu nedenle Eskişehir İnönü’ye tayin ediliyor, dağıtılıyor.Kimse bu işe dur diyemeyecek mi? Bizlerin engellemek için artık gücü yetmiyor, çaresizce olup bitenleri izlemek zorunda kalıyoruz. Emekli askerler karşısında sivil çalışanlar olarak bizler çaresiziz. Atatürk’ü seven herkesi, hükümet yetkililerini, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü, Muhalefet Partilerini ve adli makamları bu durumu düzel
  • bir kurumun, vefalı personeline böyle davranamazsınız. Türk Hava Kurumunun mal varlığını ticari şirkete aktararak bu kurumun içini boşaltamazsınız, bölemezsiniz! Buna hakkınız yok. Birileri, özellikle Atatürk ü gerçekten seven birileri buna bir dur diyecektir, eminim! Bundan sizlerde emin olabilirsiniz. Hükümet yetkililerine, adli mercilere ve Atatürk’ü sevenlere sesleniyorum. Atatürk’ün kurmuş olduğu bu kurum “Türk Hava Kurumu” bölünmek ve zaman içinde pasifleştirilmek isteniyor. Çalışan sivil personel azaltılmaya ve sindirilmeye edilmeye çalışılıyor. İnanmayan kadroda çalışan emekli asker sayısını ve Genel Başkan Osman Yıldırımın işe aldırdığı akrabaların sayısını araştırsın. O kadar çok ki hesap edilemiyor bile.
  • tayin olabilir misiniz, bakmakla yükümlü olduğunuz birileri var mı diyen yok. Zorla tayin etmeye çalıştığınız personelinizin ailesini, okula giden çocuklarını, bakmak zorunda olduğu diğer aile bireylerinin uğrayacağı olumsuz durumu, kendisinin ve ailesinin yaşadığı psikolojik çöküntüyü vs. ile ilgilenen bir yönetici bile yok. Çünkü amaç sivillerin köreltilmesi, sindirilmesi ve zaman içerisinde eritilerek THK nun tamamen emekli askerlerden oluşan bir kadroya dönüştürülmesi planı. Ben yaptım oldu mantığı ile kadro çıkartılıyor ve Ankara’da çalışan tüm Amatör Havacılık birimleri Eskişehir İnönü’ye tayin ediliyor.Ayıptır ayıp, Atatürk ün gençlere ücretsiz kurslar verilsin, isteyen her vatandaş az da olsa havacılığı tatsın diye kurul
  • uçaklarını ve mal varlıklarını bu ticari şirketin (Gökçen Havacılık) üzerine ve kurdukları vakfa aktarıyorlar. Sayın yetkililer bu ne aymazlıktır, lütfen kendinize gelin ve bu olanlara bir dur deyin! Ayrıca tüm bu işleri yürütürken daha rahat hareket edebilmek ve çalışan sivil personel ayak bağı olmasına mani olmak amacıyla, gençliğini ve geleceğini THK’ya adamış personellerin bulunduğu Amatör havacılık birimlerini, Türk kuşundan Eskişehir İnönü’ye tayin edip, oradan da Antalya ile Erzincan a tayin etmeyi ve Ankara Türk kuşunu sivil personelden temizlemeye çalışıyorlar. Peki nerede kaldı insan hakları, nerede aile bütünlüğü ve nerede çalışanların hakları. Bunları düşünen bir yönetici bile yok, gitmek ister misiniz, bir manini
  • Amaç; öğrenci uçuşlarından ve ders saati ücretlerinden, büyük bir çoğunluğu emekli olan pilotların para kazanmasını sağlamak, uçuş eğitimi dersleri yetersiz ve emniyetsiz. Lütfen araştırın, Öğrencilerden alınan paralar karşılığında yeterli eğitimler veriliyor mu, öğrenciler yeterli uçuş ve sefer bilgilerine sahip mi, yoksa bu eğitimler para almak amacıyla göstermelik mi yapılıyor?Yetkili makamlara sesleniyorum, savcılara, adli mercilere, Sivil havacılık genel müdürlüğüne ve sayın Başbakana, burada olanlara neden kayıtsız kalıyor ve hiçbir önlem almıyorsunuz?Öte yandan THK nın başında ki bu emekli askerler, Atatürk’ün kurmuş olduğu Türk Hava Kurumunu Gökçen Havacılık adı altında bölmeye çalışıyor ve tüm Türk Hava Kurumu gelirlerini,
  • Kaldı ki, bunların arasında sıradan vatandaşların eğitim alması çok nadirdir. Ayrıca burada eğitim alan (Hatta birkaç öğrenci eğitimi bitirmeden işe başlatıldı ve kalan eğitim ücretleri THK na ödetildi ve üzerine de maaş verildi. Nerde kaldı yetim hakkı?) asker torpilliler, THK da pilot olarak işe başlatıyor ve verdikleri para bu yolla kat be kat kendilerine iade ediliyor. Acaba şu son dönemlerde Türkkuşunda eğitim alan kaç pilot piyasada hatırı sayılır bir iş bulmuş. Gökçen 15 ve 16. Dönem kayıtlarına öğrenci alınıyor, ne olursan gel mantığı ile kurslara öğrenci doldurularak yüzeysel eğitimler veriliyor. Amaç; gelen öğrencilerden para almak, karşılığında iyi bir eğitim vermek değil.
  • Türk hava kurumu genel başkanlık binasında, Türkkuşu genel müdürlüğünde ve buralara bağlı birçok birimde, Emekli Hava Pilot Tümgeneral THK Genel başkanı Osman YILDIRIM akrabalarını ve ahbaplarını işe alarak kadroları dolduruldu. Özellikle THK genel başkanlık binasında yeni işe alınanların çoğu birbirini tanıyor ve çoğu Osman Yıldırımın ya akrabası ya da ahbabı, pes doğrusu! Bu kadar da yapılmaz ki! Peki ya Uçuş okulunda pilotluk eğitimi almaya gelenlere ne demeli, çoğunun ya babası general, ya dayısı asker, ya da yüksek rütbeli bir asker ahbabı var. Bunların da uçuş eğitimi alırken para verip vermedikleri veya bunlara, normal vatandaşlara yapılmayan hatırı sayılı bir indirim yapılıp-yapılmadığı da meçhul.
  • THK da inanılmaz şeyler oluyor ve kimse kılını bile kımıldatmıyor. Özellikle Hava Kuvvetlerinden emekli askerler Türk Hava Kurumunu ele geçirmiş ve orayı arka bahçeleri gibi kullanıyorlar. THK da çalışan emekli askerler meslektaşlarını istedikleri makama getirip (Nedense hep idari ve paralı mevkilere, şimdiye kadar hizmetli olarak alınan bir emekli asker bile görmedim. Ya pilot olarak girerler ya da bir birimim başına müdür veya başkan olurlar) Türkkuşunda ve THK genel başkanlığında yıllarca emek vermiş, bütün gençliklerini ve geleceklerini bu kuruma adayarak çalışan sivilleri sindirerek asimile ediyorlar ve çekip gitmeleri için yıldırıyorlar.
Mektupta THK bünyesindeki Türkkuşu ve Gökçen Havacılık'ta yolsuzluk yapıldığı iddia ediliyor. Bazı yöneticilerin özel harcamalarını kurum gideri olarak gösterdiği, kuruma alınan bilgisayarların kişisel ihtiyaçlar için kullanıldığı ve ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ileri sürülüyor. Mektubun varlığını doğrulayan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, iddiaların bazılarının yargıya intikal ettiğini, bazılarının ise Denetleme ve Teftiş Kurulu'nca soruşturulduğunu açıkladı.

Mektupta, THK'nın Ürgüp'te hava turizmi için kullanılan balonların ihalesindeki yolsuzluk iddiası şöyle anlatılıyor: "Ürgüp'te kurumun balonları var. Bu balonlar ihale ile birilerine verilir. Gökçen Havacılık'tan ihale işlerini yapan 3 veya 4 personelin suçlu bulunduğunu ve işten atıldığını, bunların işten atılma yazılarının Genel Başkan tarafından imzalandığını, kurum içinde dağıtıldığını, dağıtıldıktan sonra Gökçen Havacılık'tan birilerinin devreye girmesi sonucu işten atılma yazılarının tekrar toplatıldığını duyduk."

Bazı yöneticilerin özel harcamalarını kuruma mal ettiğini iddia eden ihbarcı, "Gökçen Havacılık'ta olanlar, insanı hapse attıracak durumda ama buna kimse dur diyemiyor. Gökçen Havacılık'ta çalışan yöneticilerin, özel benzin harcamalarını belge alarak nasıl kapattıklarını bilmeyen yok." diyor. Türkkuşu ve Gökçen Havacılık Genel Müdürü emekli Tuğgeneral Necdet Şendil'in yolsuzluk iddialarında ismi geçiyor. Şendil'in, kuruma alınan dizüstü bilgisayarları başkalarına verdiği iddia ediliyor: "Yeni alınan dizüstü bilgisayarların Necdet Şendil'in orman yangınındaki hatalarının kapatılması için kimlere verildiğini bilmeyen yok."

Şendil'in, Türkkuşu'nun sosyal fon parasının kullanımında usulsüzlük yaptığı da ileri sürülüyor: "Şendil'in Türkkuşu'ndaki sosyal fonda bulunan parayı da nasıl kullandığını bilmeyen yoktur. Daha önce de işe aldırdığı ve işten çıkartılmış olan Macit Albay'ın kendi evinin ve İstanbul'daki oğlunun evinin mobilyalarını Türkkuşu'nda yaptırarak kurum arabalarıyla götürdüğünü bilmeyen yok. Yazılanların hepsinin de insanlarda belgesi var. İnsanlar kuruma zarar gelmesin diye susuyorlar."

Mektubun bir karalama kampanyası olduğunu düşünen Şendil ise iddiaların asılsız olduğunu savundu. İhbarcının kurumda hâlâ çalıştığını ifade eden Şendil, şahsın kendi önünü açmak için böyle bir mektup yazdığını öne sürdü. Şendil, "Bu işi yargıya intikal ettirmek zorundayım." dedi.
THK'DA YOLSUZLUK İDDİALARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 13 yıl önce
Misafir rumuzlu yorumcunun Sayfa 1 den 9`a kadar olan yorumlarını okudum. Yazılanların doğruluğuna inanıyorum ve katılıyorum. Serzenişte bulunduğunuz ve seslendiğiniz hükümet yetkilileri ve yetkili makamlar feryadınıza cevap vereceklerine inanıyor ve sizi gönülden destekliyorum. Bende o bahsettiğiniz Atatürkü sevenlerdenim, emin olun her ortamda yazdıklarınızı paylaşacağım ve sizi destekleyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lütfen bizi yalnız bırakmayın, THK büyüyor diye reklam edilirken aslında küçültülüyor ve içi boşaltılarak tüm mal varlığı, gelirleri ve uçakları Gökçen Havacılık şirketi ile yeni kurulan vakıfa aktarılıyor. Gökçen Havacılıkta yapılan harcamaların bir kontrolü yok ve sınırsızca harcama yapılıyor. Lütfen bu yaşananlara kayıtsız kalmayın ve yardım edin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O kadar çok ki işe alınan emekli asker sayısı, çalışan siviller parmakla gösterilecek kadar az, mesaide bir tek sabah iştiması eksik. THK’nın mal varlığı, uçakları Gökçen Havacılık adı altında kurulan ticari şirkete aktarılarak THK’nın içi boşaltılıyor. Sadece göstermelik olarak Amatör branşlar bırakılıyor. Bu branşlarda zaten bu nedenle Eskişehir İnönü’ye tayin ediliyor, dağıtılıyor.Kimse bu işe dur diyemeyecek mi? Bizlerin engellemek için artık gücü yetmiyor, çaresizce olup bitenleri izlemek zorunda kalıyoruz. Emekli askerler karşısında sivil çalışanlar olarak bizler çaresiziz. Atatürk’ü seven herkesi, hükümet yetkililerini, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü, Muhalefet Partilerini ve adli makamları bu durumu düzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir kurumun, vefalı personeline böyle davranamazsınız. Türk Hava Kurumunun mal varlığını ticari şirkete aktararak bu kurumun içini boşaltamazsınız, bölemezsiniz! Buna hakkınız yok. Birileri, özellikle Atatürk ü gerçekten seven birileri buna bir dur diyecektir, eminim! Bundan sizlerde emin olabilirsiniz. Hükümet yetkililerine, adli mercilere ve Atatürk’ü sevenlere sesleniyorum. Atatürk’ün kurmuş olduğu bu kurum “Türk Hava Kurumu” bölünmek ve zaman içinde pasifleştirilmek isteniyor. Çalışan sivil personel azaltılmaya ve sindirilmeye edilmeye çalışılıyor. İnanmayan kadroda çalışan emekli asker sayısını ve Genel Başkan Osman Yıldırımın işe aldırdığı akrabaların sayısını araştırsın. O kadar çok ki hesap edilemiyor bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tayin olabilir misiniz, bakmakla yükümlü olduğunuz birileri var mı diyen yok. Zorla tayin etmeye çalıştığınız personelinizin ailesini, okula giden çocuklarını, bakmak zorunda olduğu diğer aile bireylerinin uğrayacağı olumsuz durumu, kendisinin ve ailesinin yaşadığı psikolojik çöküntüyü vs. ile ilgilenen bir yönetici bile yok. Çünkü amaç sivillerin köreltilmesi, sindirilmesi ve zaman içerisinde eritilerek THK nun tamamen emekli askerlerden oluşan bir kadroya dönüştürülmesi planı. Ben yaptım oldu mantığı ile kadro çıkartılıyor ve Ankara’da çalışan tüm Amatör Havacılık birimleri Eskişehir İnönü’ye tayin ediliyor.Ayıptır ayıp, Atatürk ün gençlere ücretsiz kurslar verilsin, isteyen her vatandaş az da olsa havacılığı tatsın diye kurul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçaklarını ve mal varlıklarını bu ticari şirketin (Gökçen Havacılık) üzerine ve kurdukları vakfa aktarıyorlar. Sayın yetkililer bu ne aymazlıktır, lütfen kendinize gelin ve bu olanlara bir dur deyin! Ayrıca tüm bu işleri yürütürken daha rahat hareket edebilmek ve çalışan sivil personel ayak bağı olmasına mani olmak amacıyla, gençliğini ve geleceğini THK’ya adamış personellerin bulunduğu Amatör havacılık birimlerini, Türk kuşundan Eskişehir İnönü’ye tayin edip, oradan da Antalya ile Erzincan a tayin etmeyi ve Ankara Türk kuşunu sivil personelden temizlemeye çalışıyorlar. Peki nerede kaldı insan hakları, nerede aile bütünlüğü ve nerede çalışanların hakları. Bunları düşünen bir yönetici bile yok, gitmek ister misiniz, bir manini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Amaç; öğrenci uçuşlarından ve ders saati ücretlerinden, büyük bir çoğunluğu emekli olan pilotların para kazanmasını sağlamak, uçuş eğitimi dersleri yetersiz ve emniyetsiz. Lütfen araştırın, Öğrencilerden alınan paralar karşılığında yeterli eğitimler veriliyor mu, öğrenciler yeterli uçuş ve sefer bilgilerine sahip mi, yoksa bu eğitimler para almak amacıyla göstermelik mi yapılıyor?Yetkili makamlara sesleniyorum, savcılara, adli mercilere, Sivil havacılık genel müdürlüğüne ve sayın Başbakana, burada olanlara neden kayıtsız kalıyor ve hiçbir önlem almıyorsunuz?Öte yandan THK nın başında ki bu emekli askerler, Atatürk’ün kurmuş olduğu Türk Hava Kurumunu Gökçen Havacılık adı altında bölmeye çalışıyor ve tüm Türk Hava Kurumu gelirlerini,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaldı ki, bunların arasında sıradan vatandaşların eğitim alması çok nadirdir. Ayrıca burada eğitim alan (Hatta birkaç öğrenci eğitimi bitirmeden işe başlatıldı ve kalan eğitim ücretleri THK na ödetildi ve üzerine de maaş verildi. Nerde kaldı yetim hakkı?) asker torpilliler, THK da pilot olarak işe başlatıyor ve verdikleri para bu yolla kat be kat kendilerine iade ediliyor. Acaba şu son dönemlerde Türkkuşunda eğitim alan kaç pilot piyasada hatırı sayılır bir iş bulmuş. Gökçen 15 ve 16. Dönem kayıtlarına öğrenci alınıyor, ne olursan gel mantığı ile kurslara öğrenci doldurularak yüzeysel eğitimler veriliyor. Amaç; gelen öğrencilerden para almak, karşılığında iyi bir eğitim vermek değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk hava kurumu genel başkanlık binasında, Türkkuşu genel müdürlüğünde ve buralara bağlı birçok birimde, Emekli Hava Pilot Tümgeneral THK Genel başkanı Osman YILDIRIM akrabalarını ve ahbaplarını işe alarak kadroları dolduruldu. Özellikle THK genel başkanlık binasında yeni işe alınanların çoğu birbirini tanıyor ve çoğu Osman Yıldırımın ya akrabası ya da ahbabı, pes doğrusu! Bu kadar da yapılmaz ki! Peki ya Uçuş okulunda pilotluk eğitimi almaya gelenlere ne demeli, çoğunun ya babası general, ya dayısı asker, ya da yüksek rütbeli bir asker ahbabı var. Bunların da uçuş eğitimi alırken para verip vermedikleri veya bunlara, normal vatandaşlara yapılmayan hatırı sayılı bir indirim yapılıp-yapılmadığı da meçhul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK da inanılmaz şeyler oluyor ve kimse kılını bile kımıldatmıyor. Özellikle Hava Kuvvetlerinden emekli askerler Türk Hava Kurumunu ele geçirmiş ve orayı arka bahçeleri gibi kullanıyorlar. THK da çalışan emekli askerler meslektaşlarını istedikleri makama getirip (Nedense hep idari ve paralı mevkilere, şimdiye kadar hizmetli olarak alınan bir emekli asker bile görmedim. Ya pilot olarak girerler ya da bir birimim başına müdür veya başkan olurlar) Türkkuşunda ve THK genel başkanlığında yıllarca emek vermiş, bütün gençliklerini ve geleceklerini bu kuruma adayarak çalışan sivilleri sindirerek asimile ediyorlar ve çekip gitmeleri için yıldırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000