05 Haziran 2014, Perşembe 15:20:05

THK’DA İSTİFALAR BAŞLADI!

Türk Hava Kurumu’nda kötü gidişata şahit olmak istemeyen yöneticiler istifa etmeye başladı. Kurumun batağa saplanmasını hazmedemeyen bir yönetici bugün itibari ile istifa etti. Çok önemli bir mevkide bulunan o müdüre AirportHaber ulaştı. Peki, istifa eden yönetici kim?
  • Her ne pahasina olursa olsun iş almak, ihale almak için fiyat veren, maalesef maliyet analizi yapmayi beceremeyen ve zarar ettiğinin farkinda bile olmayan THK nın mevcut yonetim ile basarili olmasi mumkun degildir. THK nin mentalite ve yontem degistirmesi, basa mutlaka gunumuz rekabet ve pazarlama şartlarına hakim bir CEO gelmesi ve kadronun tamamen profesyonel, agresif, uretici personelle donatilmasi gerekir (pazarlamada agresif, karakter olarak degil :) ) ve en onemlisi bu personelin gercek sivil havacilik kokenli ve SEVDALI olmasi sarttir. Baska turlu mumkun degil (tabii bu mevcut yoneticiler basa THK yı batirmak gorevi ile gelmediyse)
  • Bu gune kadar THK ile ilgili en derli toplu ve ayaklari yere basan analiz/yorumu siz yapmissiniz.Yorumlarinizin devami gerekir.saygilarimla...
  • Korkuyorum diyen arkadaşa laf yetiştiren paralı askerler. Ya Allah aşkına siz kendiniz inaniyormusunuz bu yazdiklariniza ? Gerçek şudur ki THK maalesef THY ye gidememiş asker pilotların mastrb... alani, teknisyenlerinde uzatmalari oynadiklari bir garip dingo'nun ahiridir. KİMİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ? Birde üstüne üstlük mahkemeler kazaniliyor dırdırı ile milleti korkutmaya çalışıyorsunuz. Millet bilmiyor mu kardeşim neyin ne olduğunu ? Siz insanları nasıl SALAK yerine koyarsınız ? Camianın en beceriksiz en basiretsiz en üretimden uzak organizasyonu ve insanları olduğunuzu BİZ BİLMİYOR MUYUZ ? Bırakın kendinizi kandırmayı bu asker edebiyatı savunmaları da gerçekleri görmeyi çalışın ancak o zaman bir şeyler iyileşmeye başlayacak, fantezi ile değil. Beceremiyorsunuz anlayı, kabul edin basın gidin yahu Türk Sivil Havacılığının önünde daha da takoz olmayın artık.
  • THK 1960 yılına kadar tamamen siviller tarafından yönetiliyordu, 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra başına muvazzaf asker getirilmiş ve emekli askerlerin rehabilitasyon merkezine dönüşmüştür. Taa ki 1985 te seçilen Rahmetli başkan İnanç AYAS a kadar, onun ölümünden sonra rahmetli Atilla TAÇOY başkanlık yapmış ve 14 yıl sivil başkanlar yönetse bile askeri personel d. bşklığının baskısı ile yine emekli albay vs lere müdürlük görevleri verilmiştir. TAÇOY un NAC6 yangın söndürme uçağı üretimine soyunmasından çok rahatsız olunmuş ve 1999 da kurum batıyor yalanı yaygarası ile yönetim cumhurbaşkanı Demirel tarafından feshedilmiş ve kayyuma devredilmiş ve tekrar askeri vesayetin eline teslim edilmiştir. 2,5 ton suatma kapasiteli turboprop NAC6 projesi tamamlansa idi bugün yüzlercesini ihraç etmiş olacaktı THK. Bu tür uçakları üreten Bombardier, Airtractor vb firmalar 10 yıl sonrasına sıra veriyor. Yazık ettiler bu kuruma maalesef!
  • Bu kurumu yiye yiye bitiremediler ....onca kurban derisi..onca bağış...nereye gitti...
  • asker arpalığı dağılırsa piyasada kalite düşer..emekli adamlar adım atacak halleri kalmamış çöreklenmişler bu arpalığa..yazık Atatürk ün kurduğu bu kuruma...inşallah kapanırda bu kamburdan ülke kurtulur...yan gelip yatarak maaş alıyorlar birde..
  • Bunlar kurumun iyi gunleri
  • Bu kuruma kesinlikle birsey olmasin.Kendini havaci,uzman havaci,gönül vermis havaci falan filan irin takimi disari cikarak,zaten olmayan sivil havacilik camiasinida hastalikli hale getirirler.Tek para toplayalim maaslarini biz verelim. Aman ha aman,,,,
  • Yemin ederim ben çok korkuyorum bu kurum batacak diye. Düşünsenize bu kokuşmuş kurumun içinde olan, kendisini pilot, teknisyen, üst düzey yönetici, havacılık uzmanı, Genel Havacılık profesörü filan sanan yüzlere personel sivil camiaya akacak. Bunlar havayollarında filan asla iş bulamayacak ve saldıracak küçük uçakçılık camiasına ayyyy kaosa bak :( Allah kuruma zeval vermesin de bu içindeki irin içinde kalsın. Vizyonsuz, bilgisiz, tecrübesiz ama kendisini uzman sanan bilmem kaç tane personel
  • Yamaçparaşüt hocalarının yarısı istifa etti be kurumla özdeşmiş isimler...

Aylardır yazdığımız gibi THK’da işler düzgün gitmiyor. Borç batağında bulunan THK’da istifalar başladı. Kurumun en önemli noktasında bulunan teknikten sorumlu müdür Serdar Taşbilek bugün aniden istifa etti.

Serdar Taşbilek’e ulaşan AirportHaber, istifayı doğrulatırken istifa nedeni ile ilgili “Kuruma zarar vermek istemiyorum” cevabını aldı. Serdar Taşbilek’in istifa nedeni olarak kurumun doğru yönetilemediği, her geçen gün batağa saplanan THK’nın bu durumuna şahitlik etmek istemediği için istifa ettiği iddia edildi.

Kurumda ilk kez önemli bir noktada bulunan yönetici istifa ederken, bundan sonra ne olacağı merak ediliyor.

THK’nın kötü yönetimine ne zaman dur denilecek bilinmezken,  THK’nın Serdar Taşbilek’in yerine kimi atayacağı merak ediliyor.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THK’DA İSTİFALAR BAŞLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Her ne pahasina olursa olsun iş almak, ihale almak için fiyat veren, maalesef maliyet analizi yapmayi beceremeyen ve zarar ettiğinin farkinda bile olmayan THK nın mevcut yonetim ile basarili olmasi mumkun degildir. THK nin mentalite ve yontem degistirmesi, basa mutlaka gunumuz rekabet ve pazarlama şartlarına hakim bir CEO gelmesi ve kadronun tamamen profesyonel, agresif, uretici personelle donatilmasi gerekir (pazarlamada agresif, karakter olarak degil :) ) ve en onemlisi bu personelin gercek sivil havacilik kokenli ve SEVDALI olmasi sarttir. Baska turlu mumkun degil (tabii bu mevcut yoneticiler basa THK yı batirmak gorevi ile gelmediyse)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rehabilitasyona cvp. ~ 10 yıl önce
Bu gune kadar THK ile ilgili en derli toplu ve ayaklari yere basan analiz/yorumu siz yapmissiniz.Yorumlarinizin devami gerekir.saygilarimla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkuyorum Diyen ~ 10 yıl önce
Korkuyorum diyen arkadaşa laf yetiştiren paralı askerler. Ya Allah aşkına siz kendiniz inaniyormusunuz bu yazdiklariniza ? Gerçek şudur ki THK maalesef THY ye gidememiş asker pilotların mastrb... alani, teknisyenlerinde uzatmalari oynadiklari bir garip dingo'nun ahiridir. KİMİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ? Birde üstüne üstlük mahkemeler kazaniliyor dırdırı ile milleti korkutmaya çalışıyorsunuz. Millet bilmiyor mu kardeşim neyin ne olduğunu ? Siz insanları nasıl SALAK yerine koyarsınız ? Camianın en beceriksiz en basiretsiz en üretimden uzak organizasyonu ve insanları olduğunuzu BİZ BİLMİYOR MUYUZ ? Bırakın kendinizi kandırmayı bu asker edebiyatı savunmaları da gerçekleri görmeyi çalışın ancak o zaman bir şeyler iyileşmeye başlayacak, fantezi ile değil. Beceremiyorsunuz anlayı, kabul edin basın gidin yahu Türk Sivil Havacılığının önünde daha da takoz olmayın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aciklama ~ 10 yıl önce
Aciklama güzel arkadasim. tam yerine oturmus.Bunlara Beles havacilar diyebiliriz..Yan gel yat. Hep yat.. iki atla,bir kere uc..Kafayi disari cikar. Hava kötü ucus kesik. Nasil olsa maas geliyor ucsanda ucmasanda.
rehabilitasyon ~ 10 yıl önce
THK 1960 yılına kadar tamamen siviller tarafından yönetiliyordu, 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra başına muvazzaf asker getirilmiş ve emekli askerlerin rehabilitasyon merkezine dönüşmüştür. Taa ki 1985 te seçilen Rahmetli başkan İnanç AYAS a kadar, onun ölümünden sonra rahmetli Atilla TAÇOY başkanlık yapmış ve 14 yıl sivil başkanlar yönetse bile askeri personel d. bşklığının baskısı ile yine emekli albay vs lere müdürlük görevleri verilmiştir. TAÇOY un NAC6 yangın söndürme uçağı üretimine soyunmasından çok rahatsız olunmuş ve 1999 da kurum batıyor yalanı yaygarası ile yönetim cumhurbaşkanı Demirel tarafından feshedilmiş ve kayyuma devredilmiş ve tekrar askeri vesayetin eline teslim edilmiştir. 2,5 ton suatma kapasiteli turboprop NAC6 projesi tamamlansa idi bugün yüzlercesini ihraç etmiş olacaktı THK. Bu tür uçakları üreten Bombardier, Airtractor vb firmalar 10 yıl sonrasına sıra veriyor. Yazık ettiler bu kuruma maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emektar thk lı ~ 10 yıl önce
ellerinize kaleminize sağlık çok güzel yazmışsınız. Rahmetli Atilla Taçoy hangarları bize gezdirirken ne kadar da heyecanlı ve mutluydu..Kurumu çocuk yaşlarda tanıdığını anlatırdı,çalışanı ve kurumu seveni severdi.şimdi yasasaydı zaten kahrından ölürdü,bağış olarak verilen arazilerin,iş hanlarının bu şekilde yok pahasına satıldığını iyi kide görmedi.şimdi ben Türk Hava Kurumu sevdalısı olarak asla kuruma ne fitre ne deri veririm.içinde olan herşeyi görüyor.Kadıköy de pendikde maltepe de işlerin nasıl döndüğünü bilince elin gitmiyor beş lira bile olsa çıkarıp vermeye..dilerim artık bu iddiaların tamamı araştırılır ve kurum içindeki irini atar..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kurumu yiye yiye bitiremediler ....onca kurban derisi..onca bağış...nereye gitti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slot ~ 10 yıl önce
asker arpalığı dağılırsa piyasada kalite düşer..emekli adamlar adım atacak halleri kalmamış çöreklenmişler bu arpalığa..yazık Atatürk ün kurduğu bu kuruma...inşallah kapanırda bu kamburdan ülke kurtulur...yan gelip yatarak maaş alıyorlar birde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Bunlar kurumun iyi gunleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman ha,,,, ~ 10 yıl önce
Bu kuruma kesinlikle birsey olmasin.Kendini havaci,uzman havaci,gönül vermis havaci falan filan irin takimi disari cikarak,zaten olmayan sivil havacilik camiasinida hastalikli hale getirirler.Tek para toplayalim maaslarini biz verelim. Aman ha aman,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkuyorum ~ 10 yıl önce
Yemin ederim ben çok korkuyorum bu kurum batacak diye. Düşünsenize bu kokuşmuş kurumun içinde olan, kendisini pilot, teknisyen, üst düzey yönetici, havacılık uzmanı, Genel Havacılık profesörü filan sanan yüzlere personel sivil camiaya akacak. Bunlar havayollarında filan asla iş bulamayacak ve saldıracak küçük uçakçılık camiasına ayyyy kaosa bak :( Allah kuruma zeval vermesin de bu içindeki irin içinde kalsın. Vizyonsuz, bilgisiz, tecrübesiz ama kendisini uzman sanan bilmem kaç tane personel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KORKMA ~ 10 yıl önce
sen nerden biliyosun THK da neler olduğunu? çalışmışlığın varmı?YOK, genel havacılık dışında bi bilgin varmı? hakaret etmeden önce insanlar beynini çalıştırır..sende yok o heralde.. sen kork;) arada korkmak iyidir..
Batmaz ~ 10 yıl önce
Korkmayın ! Thk Teknik A.Ş. gerçekleştirdiği küçük uçak bakımların kalitesi bakımından Türkiye'de lider durumdadır. Teknik personel SHGM tarafından diğer 145 kuruluşlarındaki personel ile aynı denetlemelere tabi tutulup, başarı sağladıktan sonra bakım kabiliyeti kazanmaktadır. Türkiye'de orman yangınlarına müdahale bakımından hem filo olarak hemde teknik personel olarak tektir. Kendisini teknisyen sanan dediğiniz o kişiler sayesinde ormanlarımız yanmaktan kurtulmaktadır. Aynı zamanda THY pilot eğitimi konusunda THK Uçuş Akademisini seçmiştir. Yolcu taşımacılığı sektöründe uçan birçok pilotun kökeni ya Askeriye yada THK'dır. Vizyon, bilgi ve tecrübe konusunda endişelenmenize de gerek yoktur. Çoğu personelin tecrübesi sizin hiçbir zaman erişemeyeceğiniz seviyededir. Ayrıca bazı yayın kuruluşlarına açılan davaların kazanılması sonucu yakında safsataların yayınlanmayacağını düşünmekteyim.
tayyareci ~ 10 yıl önce
Yamaçparaşüt hocalarının yarısı istifa etti be kurumla özdeşmiş isimler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000