05 Haziran 2014, Perşembe 12:08:29

THK’DA BORÇLA MAAŞ ÖDEME DÖNEMİ!

Türk Hava Kurumu’nda maaşların ödenmemesi üzerine AirportHaber’de dün yayınlanan “TÜRK HAVA KURUMU İFLASA GİDİYOR” başlıklı haber sonrasında flaş bir gelişme yaşandı.
  • mevcut yönetim bu anlayış ile devam ederse ki edecektir çünkü kendi cepleri sürekli dolmakta, bu kurumdan ve kuruma bağlı diğer şirketler için hiç bir gelecekten söz edilemez. olan evini geçindirmeye borcunu ödemeye çalışan (torpilsiz) çalışanlara olacaktır. çözüm en acil şekilde içerde ne kadar asker veya askeri köken var sa (torpil de dahil) temizlenmeli ve işini gerçekten özverili şekilde yapan sivillere teslim edilmeli bu kurum.....
  • ALTAN YAŞAR TEKİN'İ GENEL BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTERİZ SAYGILAR
  • Kurum artik KURUM degil A.Ş dir ve vergi kanununa tabii dir. Bilmeden yorum yapmayalim.
  • Ya yanlis bilmiyorum umarim ama bu gibi kuruluslsrin vergiden muhaf oldugunu bilmeyen yoktur sanirim sacma haber :)
  • Bu kurum kurtulur.... Oben hocam Allah Aşkına şu kurumun başına geç artık.
  • Türk Hava Kurumu, taşıdığı dinamik yapıyı kaybetmiştir. Geçmişten gelen birikimi, Türk havacılık sistemine kattığı çark ve dişliler tartışılmaz boyuttadır, ancak gelinen nokta her havacıyı üzmekte. Kişisel çıkarları olup Kurum'dan kötü ayrılan bireyler dışındaki her gerçek havacı Türk Hava Kurumu'nun şu an yaşadığı zor dönemi sorguluyor ve üzülüyor. Şu an aktif uçan bir çok pilotun geçmişinde bu güzide kurumun anısı var. Sportif havacılığından profesyonel yapısına kadar sorunlar içinde çalkalanan bu çatı Atatürk'ün verdiği direktife uyabiliyor mu? Atatürk bu söylendileri duysaydı bile adı karışanların bunu temizlemek için gayret sarf etmelerini istemez miydi? Burada kimse bir gayret göremediği için tepkiler var! Havacı kişi yüksek odak aralığına sahip ve kontrollü birey demektir. Ayırt edici gücü sayesinde bu mecraya adım atmıştır. Yangın pilotundan, yamaçparaşütü pilotuna kadar herkes kafasında soru işaretleri ile yaşamaktadır. Kurum'un bayrağı hepimizin kalbinde, gönlündedir.
  • Vergi ödeyende suç zaten
  • Çağlayan getirdiği sözde cebinden ödediği saatin vergisini ödememiş,bu sanayi ve ticaret bakanı idi , caktirmadan şimdi yeni kanun ile ona bile af çıktı.. thk vergi ödememiş, iyi etmiş .. icabında yapar bir bagiscik oğlanın vakfina herşey hallolur
  • Madem bu kadar spekülasyon var, bu kurumda neden dibine kadar bir araştırma yapılmıyor. Sorumluları kim. Neden adam akıllı denetlenmiyor olan bitenler.
  • THK için sorun olmaz.. Yönetim nasılsa sırtını Tayyip ve Gül amcaya dayamış.Gençlere eğitim dışında her konuya el atıyor kurum.Lale devri yaşıyorlar...

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım'ın yanlış uygulamalarının kurumu bataklığa götürdüğü AirportHaber tarafından birçok kez gündeme getirilmişti. Yanlış uygulamalar sonucu mali darboğaza giren Türk Hava Kurumu’nda personel maaşları ve vergiler ödenemez duruma geldi.

Çalışanları, THK Genel Merkezi ve diğer bağlı kuruluşlar olarak ikiye ayıran Osman Yıldırım, sürekli bulunduğu genel merkezdeki çalışanların maaşını mayıs ayı sonu itibari ile hesaplara yatırırken, THK Üniversitesi dahil olmak üzere diğer bağlı kuruluşların maaşlarını yatıramamıştı. AirportHaber’in “TÜRK HAVA KURUMU İFLASA GİDİYOR” başlığıyla dün yayınlanan haberinden sonra paniğe kapılan Türk Hava Kurumu Yönetimi, apar topar borç bularak dün akşam saatlerinde personelinin maaşlarını yatırabildi. Personelin borç paralarla maaşların ödenmesinden dolayı tedirgin olduğu ve “Borç harç nereye kadar bu şekilde devam edecek?” diye kendi arasında konuştuğu belirtiliyor.

AirportHaber’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre; THK personelinin maaşlarını bulduğu borç paralarla ödeyen Osman Yıldırım’ın vergi borçlarını ise ödeyemediği öğrenildi.

THK BORÇ İÇİNDE YÜZÜYOR...

Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925'te Atatürk'ün emri ile kurulmuş bir dernek olan Türk Hava Kurumu, bugün borç batağına saplanmış durumda. Yaklaşık iki ay önce 700 milyon TL’den (eski parayla 700 trilyon) fazla borç yükü olan kurumun kredibilitesinin düşük olduğu biliniyor.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THK’DA BORÇLA MAAŞ ÖDEME DÖNEMİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Anlayış.. ~ 10 yıl önce
mevcut yönetim bu anlayış ile devam ederse ki edecektir çünkü kendi cepleri sürekli dolmakta, bu kurumdan ve kuruma bağlı diğer şirketler için hiç bir gelecekten söz edilemez. olan evini geçindirmeye borcunu ödemeye çalışan (torpilsiz) çalışanlara olacaktır. çözüm en acil şekilde içerde ne kadar asker veya askeri köken var sa (torpil de dahil) temizlenmeli ve işini gerçekten özverili şekilde yapan sivillere teslim edilmeli bu kurum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duayen ~ 10 yıl önce
ALTAN YAŞAR TEKİN'İ GENEL BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTERİZ SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duayen'ee ~ 10 yıl önce
kurumu çektin sulumu bilmem ama çookk güldümm ;))
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kurum artik KURUM degil A.Ş dir ve vergi kanununa tabii dir. Bilmeden yorum yapmayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vergi ~ 10 yıl önce
kurumun ucaklari vergi vermiyor ama.
iPhone uygunsuzluğu ~ 10 yıl önce
Koçum, Kurum A.Ş. değildir. Bilmiyorsan boş konuşma, sen DERNEK nedir bilirmisin ? Hah işte THK Dernektir. Bünyesinde (batak) A.Ş. ler ve (Bitik) Ltd. Şti: vardır. Senin iPhone teknolojinin gerisinde kalmış..
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya yanlis bilmiyorum umarim ama bu gibi kuruluslsrin vergiden muhaf oldugunu bilmeyen yoktur sanirim sacma haber :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sende yoksun ~ 10 yıl önce
Hem ummuş sun hem kesin biliyor gibi konuşmuşsun. Sende saçmalık sın ama buradasın işte ne yapalım. Ayrıca Muhaf değil, Muaf. Bakınız TDK...
Kurtulur ~ 10 yıl önce
Bu kurum kurtulur.... Oben hocam Allah Aşkına şu kurumun başına geç artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oben kim ~ 10 yıl önce
sacmalıyorsunda oben için neden yazdın.
Korkut Efe ~ 10 yıl önce
Türk Hava Kurumu, taşıdığı dinamik yapıyı kaybetmiştir. Geçmişten gelen birikimi, Türk havacılık sistemine kattığı çark ve dişliler tartışılmaz boyuttadır, ancak gelinen nokta her havacıyı üzmekte. Kişisel çıkarları olup Kurum'dan kötü ayrılan bireyler dışındaki her gerçek havacı Türk Hava Kurumu'nun şu an yaşadığı zor dönemi sorguluyor ve üzülüyor. Şu an aktif uçan bir çok pilotun geçmişinde bu güzide kurumun anısı var. Sportif havacılığından profesyonel yapısına kadar sorunlar içinde çalkalanan bu çatı Atatürk'ün verdiği direktife uyabiliyor mu? Atatürk bu söylendileri duysaydı bile adı karışanların bunu temizlemek için gayret sarf etmelerini istemez miydi? Burada kimse bir gayret göremediği için tepkiler var! Havacı kişi yüksek odak aralığına sahip ve kontrollü birey demektir. Ayırt edici gücü sayesinde bu mecraya adım atmıştır. Yangın pilotundan, yamaçparaşütü pilotuna kadar herkes kafasında soru işaretleri ile yaşamaktadır. Kurum'un bayrağı hepimizin kalbinde, gönlündedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli amaçla değil ~ 10 yıl önce
hakim siyasetle işbirliği yaparsa olacagı o dur.Hadi yarın o hakim siyaset dibi boyladı ne olacak? Sendemi boylayacaksın dibi? HAYIR hakkın yok dibi boylandım demeye .Adam gibi yerinde kalacaksın kimsenin direktifine boyun eğmeyeceksin , eğileceksen çekip gitmeyi bileceksin.bilmiyorsan zaten ATATÜK'ün kurduğu kurumdan bahsedemez, olsa olsa onu bitirme planının parçası olur, hafızalarda yerini alır, lanetle anılırsın,ve umarım bu hakim siyasetle birlikte dibe batar birdaha çıkamaz orada çürürsün.Ve Türk Milletinin hakkı hakla birlikte ve THK Milli amaçları ile baki kalır
hakim siyaset ~ 10 yıl önce
CHP ye ucuz yollu helikopter kiralamis sen hakim siyaset diyorsun. Ilk universite acildiginda cumbabaya bir yalakalandi adini yangin ucagina yazdi pilot montu giydirdi falan ama adam bunu sallamadi. Tayyip TAI ye bir kez gitti o Hurkus meselesinde tongaya dustu bir daha da oturmadi icine. Siyasiler de salak degil. En son saskin bir bakan PPL kursuna alindi ama o da bitti gitti. Osman hukumete cok yalakalaniyor ama adam yerine koyup pek kaale alan yok. Eminim bir suru arkadasi hakkinda yalan beyan da vermistir. Devreleri hep icerde. Bunun tipindeki herifler ottugu o insanlar icin icerideler. 50 kurusluk CD delillerinden degil.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vergi ödeyende suç zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çağlayan getirdiği sözde cebinden ödediği saatin vergisini ödememiş,bu sanayi ve ticaret bakanı idi , caktirmadan şimdi yeni kanun ile ona bile af çıktı.. thk vergi ödememiş, iyi etmiş .. icabında yapar bir bagiscik oğlanın vakfina herşey hallolur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 10 yıl önce
Madem bu kadar spekülasyon var, bu kurumda neden dibine kadar bir araştırma yapılmıyor. Sorumluları kim. Neden adam akıllı denetlenmiyor olan bitenler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 10 yıl önce
Çünkü burası türkiye. simple as that
pilot ~ 10 yıl önce
THK için sorun olmaz.. Yönetim nasılsa sırtını Tayyip ve Gül amcaya dayamış.Gençlere eğitim dışında her konuya el atıyor kurum.Lale devri yaşıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyah Lale devri ~ 10 yıl önce
Yok öyle bir şey, Tayyip amca bunlara hiç yüz vermedi. Gül amcaya ve kıtalar ötesine sırtlarını dayamaya kalktılar ama ellerinde patladı. Tayyip amca şimdi çok kızgın bunlara.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000