17 Ağustos 2016, Çarşamba 11:05:21

THK Üniversitesi’ne denetim raporu şoku!

YÖK, yolsuzluk suçlamasından yargılanan THK eski Başkanı Osman Yıldırım döneminde, satışı yasak olmasına rağmen vakıfa ait arsaların satıldığı ve bazı kişilere yüksek maaş ödemeler yapıldığını gerekçe göstererek THK üniversitesine öğrenci alımına yasak getirdi.
  • Üniversiteyi soyup soğana çevirmişler. Her türlü pisliği yapmışlar. Sığınacak birşeyler aranıyor. Rektör kendisi açıklamadımı 200 bin lira aylık aldığım yalan 125 bin lira alıyorum diye.
  • 15 Temmuz sonrası THK Üniversitesinden ilişiği kesilen hocalar kimler? Makina mühendisliği bölümünden ayrılan hocaların kimlerle nasıl ilişkileri vardı? Denetimlerde bunlara da bakıldı mı? İlişiği kesilen hocaların kardeşlerinin biri TÜBİTAK MAM Başkanı idi. Kanadaya kaçtı. Bu hocanın ilişi kesildi. Sonra Rektör M.T geri aldı. Sonra gelen Rektör Yıldırım Saldıraner bu kişiyi gönderdi. Aynı şekilde F.K nın önce ilişiği kesildi. Sonra Rektör M.T. bu hocayı da geri aldı. Yeni gelen Rektör Yıldırım Saldıraner bu kişiyi de gönderdi. Bu kişileri yakınları kamuda görevden alındı veya kaçak? YÖK bu denetimleri de yapıyor mu?
  • Ben şimdi paramı yatırayımmı yoksa bekliyimmi
  • Keske biz de bir tugla koyduk duzelttik nasil parlatiyoruz diyebilseniz. HER DEVRIN ADAMI ALI KIDIK
  • zaten üniversite ceza almıştı(2016-2017) bu yıl öğrenci almadı bu haber 17 ağustos haberi ceza aldı diyor yani 1 yıl daha mı ceza aldı 2017-2018de de mi öğrenci almayacak
  • Kurumu bu hale getiren kişide hapisten çıkacak mı ? Vah adaletiimize vah.
  • Bu benzeri ve örgütlenmiş yorumların kimler tarafından hangi amaca hizmet etmek için yapıldığını çok iyi biliyoruz. Çamur at izi kalsın mantığı güdüp burada yalandan ağlayanları da biliyoruz. Boşuna uğraşmayın buralarda Feto'cuğunuza dua edin elini öpün, hatim getirin belki sizi kurtarır.
  • Büyük reklam kampanyaları ve çok iddialı vaadlerle(İş garantili pilotluk) açılan THK Üniversitesinde benimde çocuğum var. Her yıl kırkbin tl.yi tıkır tıkır ödüyorum. Kimse yanlış anlamasın çok zengin olduğumdan bu parayı ödemiyorum.Emekli devlet memuruyum,dedemden kalan evimi sattım,çocuğumun eğitimine veriyorum.Fakat gördüğüm ve yaptığım araştırmalarda okulun; bırakın batmasını, bu yıl öğrenci alımı yasaklanmasına ragmen okulun şu andaki mevcut gelirinin bile giderleri çok rahat karşıladığını ancak ısrarla birilerinin bu okulu battı batıyor gibi göstermeye çalışmasının birilerinin projelerine hizmet ettiğini düşünüyorum. Sektörde yeni açılan diger özel üniversiteler THKÜ,nin bu durumuna herhalde oldukça üzülüyorlardır. !!! Pilotaj bölümünden bu yıl mezun olmaları gereken öğrencilerin zorunlu uçuşları tamamlayamadıkları için mezun olamadıklarını ve birçok ailenin okul idaresine dava açtıklarını biliyorum. Okulda idari zaafiyet varsa sorumluları tespit edilip gereği yapılmalı veya acilen Kayyum atanıp yönetimin devr alınması gerektiği kanaatindeyim.
  • Bu K_ü_r_ş_a_t Efendiden bıktık abi. Nasıl bir insanmış bu. Riyakarlığında böyle. Osman olmasaydı sen o koltukta biraz zor otururdun. Akın Öztürk'ü de unutmamak lazım. Emekleri çok üzerinde.
  • Osman Yıldırımı da herkes tanıyor, sizi de. Gariban adama vurun abalıya der gibi gece gündüz çullandınız durdunuz. Asıl FETÖ bağlantısı olanlar sizsiniz. Personelinize, öğrencilerinize, size güvenen insanlara eziyet ettiniz, kabus oldunuz gecelerine çöktünüz. Aldığınız vebal çok büyük, Allah ıslah etsin.

YÖK, yolsuzluk suçlamasından yargılanan THK eski Başkanı Osman Yıldırım döneminde, satışı yasak olmasına rağmen vakıfa ait arsaların satıldığı ve bazı kişilere yüksek maaş ödemeler yapıldığını gerekçe göstererek THK üniversitesine öğrenci alımına yasak getirdi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin  2014-2015 eğitim öğretim yılı olağan denetim raporuna dayanarak üniversitenin bu yıl öğrenci alımına yasak getirdi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetö yapılanmasına yönelik operasyon sonrası görevden alınan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Anayurt'un başkanlığında hazırlanan denetim raporunda, üniversitenin kuruluş taahhütleri arasında yer alan Ankara ili Yenimahalle ilçesinde bulunan bir arsanın izin alınmadan satılması gerekçe gösterilerek faaliyetinin geçici olarak durdurulmasına hükmetti.

Ayrıca, yine üniversitenin kuruluş taahhütleri arasındaki bir başka arsanın da rayiç bedelinin çok altında fiyata satıldığı, personel maaşlarının çok yüksek olduğu, maaş dışında yapılan ödemelerin personel istihdam etmenin mantığıyla çeliştiği, akademik ve idari personel ücretleri arasında çok önemli farklar olduğu, istihdam ve ücreti tespiti konusunda kamu yararı ve hizmet gereklerinden çok akrabalık ilişkilerinin gözetildiği denetim kurulu raporunda vurgulanan başlıklar arasında yer aldı.

2014-2015 denetim raporuna giren tespitlerin önceki yıllara ait yanlış ekonomik politikalar olması dikkat çekerken, eski yönetimin yanlışlarından dolayı üniversiteye öğrenci alınamaması mevcut yönetimi maddi-manevi sıkıntıya soktu.

Bazı çevreler, THK yeni yönetiminin Fetö üyelerinin kurumdan uzaklaştırılmasındaki kararlı tutumundan dolayı hedefe konulduğu ve üniversite üzerinden kumpas kurulmaya çalışıldığını , bir yıl önceki kararın yürürlüğe konulmasının oldukça manidar olduğunu ileri sürdü.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, THK Üniversitesi’ne bir yıl öğrenci alınamamasının kuruma maliyetinin yaklaşık 70 milyon TL civarında olduğu öğrenildi.

Bilindiği gibi, THK’da başkanlık görevine seçilen Kürşat Atılgan, usulsüzlüklerin önüne geçebilmek için birçok radikal karar almış, polemiğe neden olan maaş konusuna ise maaş yönergesiyle düzenleme getirmişti.

©AirportHaber

THK Üniversitesi’ne denetim raporu şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Mustafa Karagöz ~ 7 yıl önce
Üniversiteyi soyup soğana çevirmişler. Her türlü pisliği yapmışlar. Sığınacak birşeyler aranıyor. Rektör kendisi açıklamadımı 200 bin lira aylık aldığım yalan 125 bin lira alıyorum diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
15 Temmuz ~ 7 yıl önce
15 Temmuz sonrası THK Üniversitesinden ilişiği kesilen hocalar kimler? Makina mühendisliği bölümünden ayrılan hocaların kimlerle nasıl ilişkileri vardı? Denetimlerde bunlara da bakıldı mı? İlişiği kesilen hocaların kardeşlerinin biri TÜBİTAK MAM Başkanı idi. Kanadaya kaçtı. Bu hocanın ilişi kesildi. Sonra Rektör M.T geri aldı. Sonra gelen Rektör Yıldırım Saldıraner bu kişiyi gönderdi. Aynı şekilde F.K nın önce ilişiği kesildi. Sonra Rektör M.T. bu hocayı da geri aldı. Yeni gelen Rektör Yıldırım Saldıraner bu kişiyi de gönderdi. Bu kişileri yakınları kamuda görevden alındı veya kaçak? YÖK bu denetimleri de yapıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotaj öğrencisi ~ 8 yıl önce
Ben şimdi paramı yatırayımmı yoksa bekliyimmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 8 yıl önce
Keske biz de bir tugla koyduk duzelttik nasil parlatiyoruz diyebilseniz. HER DEVRIN ADAMI ALI KIDIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk ~ 8 yıl önce
zaten üniversite ceza almıştı(2016-2017) bu yıl öğrenci almadı bu haber 17 ağustos haberi ceza aldı diyor yani 1 yıl daha mı ceza aldı 2017-2018de de mi öğrenci almayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çıkacak mı ?? ~ 8 yıl önce
Kurumu bu hale getiren kişide hapisten çıkacak mı ? Vah adaletiimize vah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hüsnü ~ 8 yıl önce
Çoktan çıktı bile.Millete .ok atmakla meşgul.
Hikayeden İsyan ~ 8 yıl önce
Bu benzeri ve örgütlenmiş yorumların kimler tarafından hangi amaca hizmet etmek için yapıldığını çok iyi biliyoruz. Çamur at izi kalsın mantığı güdüp burada yalandan ağlayanları da biliyoruz. Boşuna uğraşmayın buralarda Feto'cuğunuza dua edin elini öpün, hatim getirin belki sizi kurtarır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayıp ~ 8 yıl önce
Hatim indirmek ne zamandan beri senin gibi cahillerin ağzına dalga konusu yapılacak hale geldi?
Yazan ~ 8 yıl önce
"hatim" ile dalga geçen zındık büyük ihtimalle THK Üniv.'in malum rakıcıbaşısı yada yandaşlarından birisidir.
Senmisin hıı? ~ 8 yıl önce
Ben bu okulda bir tane Allahsız kitapsız imansız adam bilirim, yazsa yazsa hatim ile dalga geçen bu o yorumu bu yazar. Yazıklar olsun rakı severler derneği başkanı seni. Herkesin prof. yapılmaması gerçeği bir kez daha kendini gösterdi.
Ögrenci Yakını ~ 8 yıl önce
Büyük reklam kampanyaları ve çok iddialı vaadlerle(İş garantili pilotluk) açılan THK Üniversitesinde benimde çocuğum var. Her yıl kırkbin tl.yi tıkır tıkır ödüyorum. Kimse yanlış anlamasın çok zengin olduğumdan bu parayı ödemiyorum.Emekli devlet memuruyum,dedemden kalan evimi sattım,çocuğumun eğitimine veriyorum.Fakat gördüğüm ve yaptığım araştırmalarda okulun; bırakın batmasını, bu yıl öğrenci alımı yasaklanmasına ragmen okulun şu andaki mevcut gelirinin bile giderleri çok rahat karşıladığını ancak ısrarla birilerinin bu okulu battı batıyor gibi göstermeye çalışmasının birilerinin projelerine hizmet ettiğini düşünüyorum. Sektörde yeni açılan diger özel üniversiteler THKÜ,nin bu durumuna herhalde oldukça üzülüyorlardır. !!! Pilotaj bölümünden bu yıl mezun olmaları gereken öğrencilerin zorunlu uçuşları tamamlayamadıkları için mezun olamadıklarını ve birçok ailenin okul idaresine dava açtıklarını biliyorum. Okulda idari zaafiyet varsa sorumluları tespit edilip gereği yapılmalı veya acilen Kayyum atanıp yönetimin devr alınması gerektiği kanaatindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bıktık ~ 8 yıl önce
Bu K_ü_r_ş_a_t Efendiden bıktık abi. Nasıl bir insanmış bu. Riyakarlığında böyle. Osman olmasaydı sen o koltukta biraz zor otururdun. Akın Öztürk'ü de unutmamak lazım. Emekleri çok üzerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 8 yıl önce
Kurumda yapılan yolsuzluklar,kötü ve keyfi yönetim sonucunda zorunlu uçuşlarını tamamlanmadığı için mezun olamayan,hayatlarında çok değerli olan bir zaman aralığı çalınan öğrencilerin aileleinin ,bu yapılan büyük haksızlık karşısında mahkemelere başvurması sevindirici.Bu kurum(sorumlu olan şahıslar) bunun hesabını adalete mutlaka vermeli.
keşke ~ 8 yıl önce
çocuğu oraya vermeden biraz ortamı araştırsaydınız en azından airport haber gibi sitelere de göz atsaydınız o kurumda neler olduğunu anlar ve çocuğunuzu oraya vermezdiniz. Ben 1-2 dostuma aman dedim ve vazgeçtiler biride kaydını aldı oradan. İnşallah çocuğunuz tamamlar da kurtulursunuz oradan.
İftiracılar ~ 8 yıl önce
Osman Yıldırımı da herkes tanıyor, sizi de. Gariban adama vurun abalıya der gibi gece gündüz çullandınız durdunuz. Asıl FETÖ bağlantısı olanlar sizsiniz. Personelinize, öğrencilerinize, size güvenen insanlara eziyet ettiniz, kabus oldunuz gecelerine çöktünüz. Aldığınız vebal çok büyük, Allah ıslah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000