04 Mart 2017, Cumartesi 17:20:32

THK Üniversitesi'nden TRT kameramanlarına İHA eğitimi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde İHA Pilotluğu eğitimi alan TRT kameramanları, TRT Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle, sertifikalarını TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA ve THK Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin SAK'tan aldı.
  • kurumda çalışan EMEKLİ ALBAYLAR, YARBAYLAR VS. VS. TSK' NIN EMEKLİ MENSUPLARI NEDEN AYRILMIYOSUNUZ ACABA. KAMUOYU BUNU ÇOK MERAK EDİYOR, BIRAKIP GİDİN KARDEŞİM.
  • Thk pişmanlıktır falan diyenlere kıl olurdum nolursa olsun kurum derdim sahip çıkmalıyız falan ama Allah benim yüzüme baktı ayrıldım hala 4 aydır maaş bekleyen arkadaşlarıma sabırlar diliyorum. Bir kişi de çıkıp durumumuz şu battık ödeyemeyeceğiz demez mi hergün oyalamaca
  • Yönetim derhal istifa etmeli. Genel kurul zamaninda verilen sozlerin hiç biri tutulmadi ve aksine kurum daha berbat bir hal aldi. kurum calisanlarin baslari one egildi saga sola iyicene borclandirildi ve yonetim bu durum karsisinda ya sessizliğini korudu yada uc maymunu oynadı. Ne dusunuyorsunuz acaba ne yapacaksiniz maaslari nasil ve ne zaman vereeksiniz. Ilk goreve baslanildiginda seffaflik ilkesi deniliyordu hayrola seffaf bisey kalmadi mi. Sube baskanlari ve diger delegeler sizde sessiz kalmayin. elinizi tasin altina koyun. bir gidin genel merkeze ne yapabiliriz diye düşüncelerinizi aktarin.
  • THK demek pişmanlık demekmiş.
  • Maaşlar ne oldu...
  • Zeki mürende bizi görecekmi?
  • TRT son dönemde güzel belgeseller çekiyor. eğitim için doğru adresi seçmişler
  • İHA talimatnamesinde sınav yok ki neyin sınavı bu??? :)
  • 1 sene oldu mezun olalı halen diplomamızı basamadılar drone eğitimi verecekler. Hiç biri beş para etmez 5 senede çok güzel anladık bunu.
  • AirportHaber çok garipsin 19 mayıs üniversitesi de TRT ye eğitim verdi. Hatta çok oldu nerdeyse neden haber yapılmadı ? Garip

THK Üniversitesi İnsansız Hava Aracı Merkezi (İHAMER) desteğiyle, Yaşam Boyu Gelişim ve Uygulama Merkezi (YAGEM) bünyesinde verilen İnsansız Hava Aracı Pilotluğu Eğitim Programında ilk olarak TRT’nin profesyonel kameramanları eğitim aldı. TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü’nde görevli profesyonel kameramanlar, THK Üniversitesi ile TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında üniversitede eğitimlerini tamamladı. Sınavlarını başarıyla veren ekip sertifika almaya hak kazandı.

TRT Kameramanları İçin TRT Genel Müdürlüğü'nde sertifika töreni düzenlendi. Törene TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türk Hava Kurumu Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Sak, TRT ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi personeli ile sertifika almaya hak kazanan kameramanlar katıldı.

Törende konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT olarak böylesine önemli bir eğitim için tam profesyonel bir ekipten eğitim almayı istediklerini bu nedenle THK Üniversitesi'ni tercih ettiklerinibelirtti. İHA'larla çekim yapmanın özel bir profesyonellik alanı olduğunu vurgulayan Göka, TRT'nin özel çekimlerini bu özel ekibin gerçekleştirdiğini söyledi. Göka, daha önce bu çekimlerin hem zahmetli hem de özel helikopter kiralamaktan başka pek çok ayrıntıya kadar yüksek ücretlere mal olduğunu, şimdi ise bu İHA'lar sayesinde çok daha düşük maliyetle, çok özel çekimler yapılabildiğini anlattı. Bu nedenle THK Üniversitesi'ne bu özel eğitim için özellikle teşekkür eden Şenol Göka, bundan sonra da bu tür işbirliklerinin süreceğini söyledi.

THK Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin SAK da, üniversitedeki akademik altyapının, günlük hayatta önemli kurumların yaptığı işleri kolaylaştırarak geliştirecek eğitimleri verebilecek donanımda olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sak, "TRT gibi önemli bir kuruma bu profesyonel eğitimi vermekten üniversite olarak ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da her türlü işbirliği ve eğitim desteğine hazırız." dedi.

Konuşmaların ardından TRT kameramanlarına sertifikalarını TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve THK Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Sak birlikte verdi.



THK Üniversitesi'nden TRT kameramanlarına İHA eğitimi

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

murat ~ 7 yıl önce
kurumda çalışan EMEKLİ ALBAYLAR, YARBAYLAR VS. VS. TSK' NIN EMEKLİ MENSUPLARI NEDEN AYRILMIYOSUNUZ ACABA. KAMUOYU BUNU ÇOK MERAK EDİYOR, BIRAKIP GİDİN KARDEŞİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 7 yıl önce
Thk pişmanlıktır falan diyenlere kıl olurdum nolursa olsun kurum derdim sahip çıkmalıyız falan ama Allah benim yüzüme baktı ayrıldım hala 4 aydır maaş bekleyen arkadaşlarıma sabırlar diliyorum. Bir kişi de çıkıp durumumuz şu battık ödeyemeyeceğiz demez mi hergün oyalamaca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Yönetim derhal istifa etmeli. Genel kurul zamaninda verilen sozlerin hiç biri tutulmadi ve aksine kurum daha berbat bir hal aldi. kurum calisanlarin baslari one egildi saga sola iyicene borclandirildi ve yonetim bu durum karsisinda ya sessizliğini korudu yada uc maymunu oynadı. Ne dusunuyorsunuz acaba ne yapacaksiniz maaslari nasil ve ne zaman vereeksiniz. Ilk goreve baslanildiginda seffaflik ilkesi deniliyordu hayrola seffaf bisey kalmadi mi. Sube baskanlari ve diger delegeler sizde sessiz kalmayin. elinizi tasin altina koyun. bir gidin genel merkeze ne yapabiliriz diye düşüncelerinizi aktarin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hic ~ 7 yıl önce
Hic bir sey yapilamaz dostum.o.yildirimin ekibi ayni kadro is basinda.yolsuzluk ve usulsuzluk diz boyu.ortaya cikmasin diye mucadele ediyorlar.kimsenin thknu dusundugu falan yok.kurumu resmen ucurumdan asagi attilar.yasal haklariniz varsa takip edin.sonuc alin.bir daha da o kapidan girmeyin.
THK ~ 7 yıl önce
THK demek pişmanlık demekmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cccc ~ 7 yıl önce
Maaşlar ne oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siha ~ 7 yıl önce
Zeki mürende bizi görecekmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçan kamera ~ 7 yıl önce
TRT son dönemde güzel belgeseller çekiyor. eğitim için doğru adresi seçmişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teheka ~ 7 yıl önce
Evet evet en dogru adres!yolsuzluk usulsuzluk evrakta sahtecilik vs bi ton isle anilan bir kurum en dogru adrestir zaten.aferin.ilaca devam.
Sınav?? ~ 7 yıl önce
İHA talimatnamesinde sınav yok ki neyin sınavı bu??? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 para etmezler ~ 7 yıl önce
1 sene oldu mezun olalı halen diplomamızı basamadılar drone eğitimi verecekler. Hiç biri beş para etmez 5 senede çok güzel anladık bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Academy ~ 7 yıl önce
5 sene once anlamaniz gerekiyordu
Student ~ 7 yıl önce
Bazı şeylerin değişmesi, kötüye gitmesi için zaman gerekiyor. Zamanında olmayan bir şeyi anlamamız mümkün olmadı malesef. İnşaat mühendisini havacılık yönetimi fakülte dekanı yapan, 5 senede 6 rektör değiştiren bir zihniyetle karşılaşacağımız aklımızın ucuna gelmezdi.
Garip ~ 7 yıl önce
AirportHaber çok garipsin 19 mayıs üniversitesi de TRT ye eğitim verdi. Hatta çok oldu nerdeyse neden haber yapılmadı ? Garip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 7 yıl önce
Icinde thk olup da normal olan bir sey soyleyebilir misin?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000