01 Temmuz 2017, Cumartesi 15:33:27

THK Üniversitesi'nde coşkulu veda

Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı, üniversitenin Türkkuşu Kampüsünde düzenlenen Mezuniyet Töreni ile son buldu.
  • işsiz kalmazlar müh. fakültesini bitirip bir şekilde thy academy T faktörüyle girip asker hocalarına ahkam keserler beyin sadece bölümü okumayla sınırlandırılmış kapasite ötesine geçemiyor :) o yüzden bir şey üretemiyoruz ürettiğimiz şeylerde sınırlı bir ilerleyiş yapamıyoruz parama bakarım zihniyeti memleketim yok!
  • Bazıları makam peşinde daldan dala zıplamaktalar. Pilotlar mezun ama uçuşlar yarım. THK nereden nereye geldi. Havacılığın 1 numarası thk ihaleleri alamaz oldu. THK nu bu hale getirenler birgün bedelini ödiyeceklerdir. Kul yetim hakkı yiyenler hala thk nu çiftlik olarak görenler hala görev başındalar.
  • İşsiz kalmaları onların suçu mu bu ülkeyi "yönetip" dünyaya rezil edenlerin suçu mu?
  • öncelikle şunu söylemek istiyorum Thk başvuruda bulundum defalarca ama kabul edilmedi iş için 2yıldır bugün alcaz yarın alcaz diye oyalandım bu isimlerin hiç birini tanımam babamın oğlu deil genel başkanıda veya etrafındakileri de tanımam ama orda bir gurub insan görüyorum eğitim için ter döken mezun olan o yüzden burda yazdıklarımı canlı olarak o kişilerin yüzlerine Söyleme cesaretinde bulunamayan ezik kaptan Ve first officer modern köle arkadaşlarım lütfen yüzlerine söyleyin insanların düşüncelerinizi sosyal platforma kaçmayın klavye delikanlıları
  • Bu sene pilotajdan mezun olan arkadaşların hepsi pic uçuşlarını amerikada socal la class echolarla yaptı türkiyede hangi pilotaj ögrencisi hatta pilot socalla konuşabilir ya da kontrolsüz hava sahasında uçabilir bişeyler atıyosanız bari bilip atın bu kadar korkmayın thk mezunundan
  • Bunların çoğu tıntın ,,, aman özel şirketler dikkat edin.
  • TEBRİKLER, ancak verilen eğitim içi boş, geçen yıl mezun birkaç arkadaşı işe aldık, iyi çocuklar ama MESLEKİ ANLAMDA HİÇ BİR ŞEY YOK. Maalesef ikisini işten çıkardık diğer arkadaşın sözleşmesi bitsin diye gün sayıyoruz. THK'dan bir cacık olmaz, ellinde bukadar çok imkan olup da yemek dışında hiçbir faaliyeti olmayan başka bir yer GÖRMEDİM ben. ÖZELLEŞTİRİLSİN Bence...
  • Selam. Bro yolcuların görebileceği park pozisyonlarında Body check yapma lütfen zira pek güven vermiosun
  • Bu garipler otomobil kullanabilirlerse helal olsun...ozmannn dan kalan son garibanlar...allah yolcuları korusun
  • çok yazık.......................,insan üzülüyor.bastakiler rahat mi acaba?

Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı, üniversitenin Türkkuşu Kampüsünde düzenlenen Mezuniyet Töreni ile son buldu. Yüzlerce THK Üniversitesi öğrencisinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törene Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kürşat Atılgan, Mütevelli Heyet üyeleri, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, Irak Başkonsolosu Muayad Omer Koperly, Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, üniversite akademik ve idari personeli ile havacılık sektörü temsilcileri ve mezunların aileleri katıldı.

Törende konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Kürşat Atılgan, gençlerin heyecanını yürekten paylaştığını belirterek, mezuniyetlerinin tüm insanlık için hayırlı olması temennisinde bulundu. Atılgan konuşmasında şu mesajları verdi; 

“Gelecekteki dünyayı, yani sizlerin dünyasını büyük oranda sizler şekillendireceksiniz. Üniversiteler, hiçbir baskı olmaksızın her şeyin serbestçe müzakere edildiği, deneyimlendiği, yeni imkânların kapılarının aralandığı evrensel bir platformdur.

İnsanların önderlere ihtiyacı vardır. Bilim insanlarına, düşünürlere, liderlere… Bugün sizler bu misyonların adaylarısınız. Çünkü Dünyayı yıkan da yapan da insandır. Yani geleceğin sizlere ihtiyacı vardır. Umarım bu bilinç, hiçbir vakit aklınızdan çıkmaz. Türkler, tarih boyu kurdukları devletleri insanlığın en güvenilir limanı konumunda tutmuşlardır. Adaleti tesis, hakkaniyet, dostluk, yiğitlik, mazluma destek biz Türklerin tarihsel şiarıdır. Türkiye var oldukça bu saydığım hasletler var olacaktır. İşte bunun teminatı sizlersiniz.

Türk Milletinin şaheserlerinden Türk Hava Kurumu, yüz yıla yaklaşan tarihini 6 sene evvel büyük bir eserle taçlandırdı: Türk Hava Kurumu Üniversitesi... Milletin helal emeğiyle kurulan bu eser, Millete olan borcunuzu ödemeniz için siz gençlere imkânlar sunuyor. Böylece THK’nın kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi medeniyetimiz, muasır medeniyetlerin üzerine çıkacaktır.

Yarının dünyasını inşa edecek gençlerin yetişmesinde büyük emeği olan kıymetli akademisyenler. Durmak dinlenmek bilmeksizin ‘fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür’ nesiller yetiştirmeye devam ediniz.  İnanıyorum ki bir dantela gibi işlemekte olduğunuz bu zihinler gelecekte büyük başarılara imza atacak, bu Ülkenin talihini değiştirecek ve hepimizin yüz akı olacaklardır.”

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut da yeni mezunlara önemli mesajlarla seslendi. Diplomanın meslek hayatları için sosyal sermaye olacağını, ancak asıl olanın; bilgi, bilim ve kültürle olan ilgi ve irtibatın ömür boyu sürmesi olduğunu ifade eden Akbulut, şöyle konuştu:

“Buluşlara imza atamayan, patenti olmayan, bilimsel araştırmaları küresel ölçekte ses getirmeyen bir ülkenin, dünya ölçeğinde söz sahibi olması mümkün değildir. Geleceğin toplumlarını inşa eden zekânın aristokrasisi üniversite, milletin de manevi gücünün temsillerinden biridir. Bilgi toplumuna ulaşmanın otoyolu üniversitedir ve bunun şuurundayız. Ve ben çok iyi biliyorum ki, ülkemizi omuzlarında geleceğe taşıma azmindeki gençlerimiz, mezunlarımız ve öğrencilerimiz bu bilinçle hareket edeceklerdir.

Her yıl binlerce mezun veren üniversitelerimizin yanı sıra, gerçek hayat artık en iyilerin yarıştığı bir beyin arenasına dönüştü. Rekabet koşulları ağırlaştı. Bu arenada öğrencilerimizi üniversite yaşamının her alanında her anında kaliteyle buluşturacağız. Kısacası kalite kültürüyle sarıp sarmalayacağız.

Bu koşullarda, yükseköğretim alanında değişimi yakalamak ve eğitimi global trendlere uygun bir şekilde yapılandırmak mecburiyetindeyiz; bunun farkındayız. THK Üniversitesi’ni global arenaya taşıyacağız. Marka kurum, marka vakıf, marka üniversite olacağız. Üniversitenin tarihsel olarak çekirdeği veya yapısal odağı olan capnature rasyonalite, bilimsel akılcı yapıyı sanatsal ve duygusal zenginlikle bileştirerek, bilgi ve duyguyu yeni bir ortak empati diliyle kaynaştıracağız.

Dünyanın geleceği bilim ve bilişim üzerine şekilleniyor. Artık bilgi ekonomisinden bahsediyoruz. Zenginlik yaratımında bilginin önemi giderek artıyor ve şimdi çok daha yüksek bir seviyeye sıçramak üzere. Öyleyse üniversiteler süratle yeni dünyanın beklentilerine uygun öğrenciler yetiştirmek zorunda. Yeterli bilgi ve donanıma sahip gençler yetiştirmek, milletin ve tarihinin omuzlarımıza yüklediği büyük bir sorumluluktur.

Ülkemizin büyük Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesi, diğer ülkelere kıyasla bilimsel ve yapısal üstünlüğe erişmesi üniversitelerimizin araştırma ve bilgi üretimi düzeyinin yükselmesine bağlıdır. Bunu mutlaka sağlayacağız.

Büyük Emekleri verip, mezuniyeti hak ettiniz. Artık her mezunumuz hem THK üniversitesi büyük ailesinin, hem öğretim üyeleri olarak bizim ailemizin bir ferdi, bir üyesidir. Gönül kapımız gibi, üniversitemizin kapıları da daima size açık olacak. Böyle biliniz, böyle davranınız. Mezuniyetiniz, diplomalarınız size ve ailenize hayırlı uğurlu olsun.”

Törende 2016-2017 Üniversite birincisi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi FAT-HY Omar Rajab da mezunlar adına bir konuşma yaptı.

Geleneksel olarak üniversite yaş kütüğüne mezuniyet plakasının çakılmasının ardından üniversite birincisi ödülünü ve mezuniyet belgesini Mütevelli Heyet Başkanı Kürşat Atılgan’ın elinden aldı. Dereceye giren tüm öğrenciler plaketlerini Rektör Prof. Dr. Akbulut ve bölüm başkanı akademisyenlerden aldı.

Türkkuşu Kampüsündeki Apronda gerçekleşen törenin en keyifli anlarından biri de THK Uçuş Akademisi’nin gösteri uçuşu oldu. Üç uçakla gerçekleşen kol uçuşu ile mezunları ve davetlileri selamlayan Uçuş Okulu ekibi büyük alkış aldı.

Törende mezunlar belgelerini tek tek sahneye çıkarak bölüm akademisyenlerinin elinden aldı.

Törenin sonunda mezunlar hep birlikte kep atarak mezuniyet coşkusunu birlikte yaşadı. Aileler çocuklarının bu özel gününde hem heyecanlı hem duygulu anlar yaşadı.



THK Üniversitesi'nde coşkulu veda

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

pilot ~ 7 yıl önce
işsiz kalmazlar müh. fakültesini bitirip bir şekilde thy academy T faktörüyle girip asker hocalarına ahkam keserler beyin sadece bölümü okumayla sınırlandırılmış kapasite ötesine geçemiyor :) o yüzden bir şey üretemiyoruz ürettiğimiz şeylerde sınırlı bir ilerleyiş yapamıyoruz parama bakarım zihniyeti memleketim yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makam ~ 7 yıl önce
Bazıları makam peşinde daldan dala zıplamaktalar. Pilotlar mezun ama uçuşlar yarım. THK nereden nereye geldi. Havacılığın 1 numarası thk ihaleleri alamaz oldu. THK nu bu hale getirenler birgün bedelini ödiyeceklerdir. Kul yetim hakkı yiyenler hala thk nu çiftlik olarak görenler hala görev başındalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onların suçu mu ~ 7 yıl önce
İşsiz kalmaları onların suçu mu bu ülkeyi "yönetip" dünyaya rezil edenlerin suçu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ediyorum ~ 7 yıl önce
öncelikle şunu söylemek istiyorum Thk başvuruda bulundum defalarca ama kabul edilmedi iş için 2yıldır bugün alcaz yarın alcaz diye oyalandım bu isimlerin hiç birini tanımam babamın oğlu deil genel başkanıda veya etrafındakileri de tanımam ama orda bir gurub insan görüyorum eğitim için ter döken mezun olan o yüzden burda yazdıklarımı canlı olarak o kişilerin yüzlerine Söyleme cesaretinde bulunamayan ezik kaptan Ve first officer modern köle arkadaşlarım lütfen yüzlerine söyleyin insanların düşüncelerinizi sosyal platforma kaçmayın klavye delikanlıları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanmayın ~ 7 yıl önce
Bu sene pilotajdan mezun olan arkadaşların hepsi pic uçuşlarını amerikada socal la class echolarla yaptı türkiyede hangi pilotaj ögrencisi hatta pilot socalla konuşabilir ya da kontrolsüz hava sahasında uçabilir bişeyler atıyosanız bari bilip atın bu kadar korkmayın thk mezunundan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klm ~ 7 yıl önce
O yuzden mi is bulamiyorsunuz abisi
fena kıskandım ~ 7 yıl önce
Sen amerikali hava trafik kontrolleriyle konuştuğunu mu saniyorsun? Kontrollerin işkence çektiğinden eminim. Havacılığı konuşmak sanan arkadaşa tebrikler.
Fena kıskanana ~ 7 yıl önce
5 saat 10 saat değil 90 saat VFR PIC uçuşu. Nasıl olacak konuşmadan?
Lnav Vnav ~ 7 yıl önce
DLR geçemeyince 38.000 €'yu hazırlayıp Pegasus'a gittiğinde anlatırsın ordakilere Amerika'daki maceralarını. :)
Vay babam dlr ~ 7 yıl önce
Dlr dan kalanda mı varmış?
Vay ~ 7 yıl önce
Bunların çoğu tıntın ,,, aman özel şirketler dikkat edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
TEBRİKLER, ancak verilen eğitim içi boş, geçen yıl mezun birkaç arkadaşı işe aldık, iyi çocuklar ama MESLEKİ ANLAMDA HİÇ BİR ŞEY YOK. Maalesef ikisini işten çıkardık diğer arkadaşın sözleşmesi bitsin diye gün sayıyoruz. THK'dan bir cacık olmaz, ellinde bukadar çok imkan olup da yemek dışında hiçbir faaliyeti olmayan başka bir yer GÖRMEDİM ben. ÖZELLEŞTİRİLSİN Bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
He he ben de geçen işe aldım da çıkardım yarısını. Uydurmayın kardeşim. Nerde ne iş yaparsınız onları da yazsanıza
Efsane Thk ~ 7 yıl önce
THK Üniversitesi'nin içi boş değil, içi boş olan sensin kendini bir şey sanan şahıs!
GÜZİDE ~ 7 yıl önce
THK'dan bir cacık olmaz diyen şahıs:THK 1925'te Atatürk tarafından kurulmuş en eski,en köklü,en iyi pilotaj eğitimi veren güzide bir havacılık kurumudur.Bugüne kadar bu ülkeye 5.500'den fazla kaliteli pilot yetiştirmiş,4 yıldan beri de bu birikimini kurduğu üniversitede devam ettiren efsane bir kurumdur.Geçmişte bazı çapsız yöneticileri tarafından bazı olumsuzluklar yaşaması bu kurumun değerini asla düşürmez.Lütfen araştır,öğren ondan sonra yorum yaz!
soldan 3. sagdan 5. ~ 7 yıl önce
Selam. Bro yolcuların görebileceği park pozisyonlarında Body check yapma lütfen zira pek güven vermiosun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bro ~ 7 yıl önce
Millet kıskançlıktan ne yazacağını şaşırdı. Uçağı uçuran cüsse değil bilek ve bilgi merak etme sen "bro".
Eti çarli bravo ~ 7 yıl önce
Bu garipler otomobil kullanabilirlerse helal olsun...ozmannn dan kalan son garibanlar...allah yolcuları korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya ~ 7 yıl önce
Sen ne zeki bir şahısmışsın ya!Gözünden de bir şey kaçmıyor yani!!
Alfa Yanki India ~ 7 yıl önce
Garibanlar dediklerin Amerikada onlarca farklı havaalanında 90 saat yalnız uçuş yaptı geldi merak etme sen yolcuları
Alfa Yanki India'ya ~ 7 yıl önce
90 saat yalnız uçuşu zaten her pilotaj öğrencisi yapar. Uçuş yaptığı uçak en iyi ihtimalle C172'dir. Duyan da 70 tonluk Airbus A320 - Boeing 737 ile uçuş yaptı zannedecek. :)
Amerika ~ 7 yıl önce
Benim bahsettiğim yalnız uçmaları değil, Amerika faktörü. Amerika'nın da en yoğun bölgelerinden biri, South California. Oradaki havacılığın boyutunun bizimkiyle kıyaslanamayacak derecede farklı olduğunu bilmeyenin anlamasını beklemiyorum.
GL ~ 7 yıl önce
çok yazık.......................,insan üzülüyor.bastakiler rahat mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000