21 Eylül 2018, Cuma 13:07:19

THK Milli Takım zirveyi kimseye kaptırmadı

Serbest Uçuş modelciliğinde THK Milli takım F1H Kategorisinde Bulgaristan’da yapılan World Cup yarışlarında ilk üçü kimseye kaptırmadı.
  • yaa bu ozmanout tan geriye kalan kurum bu işte..amatör diye diye atamızın emaneti ne hale gelmiş..ona peşkeş buna peşkeş...deri ver ben indiragandi yapayım sistemi..T-67 gibi bu kurumda tedavülden kalmış son çırpınışları taki mama bitesiye kadar değil mi?
  • THK Serbest Uçuş Modelciliğ Takımını ve onların başarılı öğretmen ve idarecilerini canı gönülden tebrik ederim. Fakat THK’nın mali yapısının çok kötü olduğunu, şu andaki Genel Başkanın göreve geldiğimizde hiç bir gayri menkulü satmadan THK’nu yöneteceğim sözüne rağmen, haciz ve ipotekli gayri menkuller hariç hepsini sattığı bir gerçektir. Ancak ihtiyaç fazlası ve hala şişirilen torpilli kadrolar, yanlış yatırımlar, anlaşmalar ve düşük fiyattan alınan batık ihaleler yüzünden Kurum ve Şirketleri iflas etmiştir. Piyasalara ve Bankalara bir Tirilyondan fazla borcu bulunmaktadır. Bunca başarısız yönetimine rağmen bu Genel Başkanın yeniden aday olduğunu öğrendim ve çok üzüldüm. Kendisinden onurlu bir davranış göstererek aday olmamasını beklerdik ama yapmadı. Şimdi delegelerden 12 Ekim’de aklıselim düşünüp gereğini yapmaları beklenmektedir. Ya kurtuluş ya batış başka seçenek yok...
  • Tebrikler Yalçın Hoca yine başarı yine başarı . Gençleri yetiştirmeye devam. Hepsi senden büyük olsun
  • yine güldürnüz gerçekten..tam sizden beklendiği gibi model uçaklarla show...gerçi artık kimse kanmıyor bu görüntülere...allah akıl fikir versin demek isterdim ama nafile...hala aynı sistem..şu atamızın emanetine bakın..model uçakta zirveyi kaptırmamışlarmışta mışşşş

Serbest Uçuş modelciliğinde THK Milli takım F1H Kategorisinde Bulgaristan’da yapılan World Cup yarışlarında ilk üçü kimseye kaptırmadı.

Yıllardır bu planörlerle uçuş yapan ve birçok yarışmada birincilikleri kimseye kaptırmayan THK ve Milli takım antrenörü Yalçın Olgun ve takımı 4-5 ağustos 2018 tarihinde Bulgaristan’da yoğun katılımcısı olan Dünya Kupası, güzel bir havada başladı. İsrail, Alman, Çekoslovak, Bulgar takımları zorlu olmalarına karşın Milli Takım başarılı bir yarışma çıkardı. Yarışmanın ortalarında full puanlarla 3 yarışmacımız diğer ülkelerle başa baş yarışıyordu. Son raunda gelindiğine ise Türk Milli Takımından 3 yarışmacı genç ilk kez katıldıkları yurtdışı yarışmada;

Birinciliği Selin Uygur
İkinciliği Çağatay Suvav
Üçüncülüğü Melih Özüduru
kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Takım antrenörü Yalçın Olgun ile yapılan söyleşide F1H kategoriyi şöyle anlattı:

18 dm2 taşıyıcı alanı olan minimum 220 gram ağırlığında 50 metre çekiş ipi ile havaya çıkarılan ve ısınan havanın kaldırma gücünü kullanarak uçan planörlerdir.

Yarışmalarda uçurtma mantığı ile planörü havalandırıp daha sonra ipin gerginliğine bağlı, bir kilit sistemi çözülür ve planör serbest olarak uçmaya başlar. Bu andan itibaren hakem kronometresini çalıştırır ve raund uçuşu başlar. Raundlar sonunda en uzun uçuş süresini elde eden yarışmacılar sıralamayı oluşturur.

Termal hava akımı modellerimizin uçması için gerekli gözle görünmez güç kaynağıdır. Bu gücü yıllar içinde elde edilen tecrübe ve deneyimle hissedersiniz. Bunu takıma uzun çalışmalarımız sonunda startı verdik.

Yıllardır serbest uçuş planör modeller yapıyor ve yarışıyorum. Planörlerin tasarım ve çizimlerini yapıp inşaa ediyorum. Anakara /Yenimahalle Havacılık Kulübünde oluşturduğumuz F1 sınıfı takımımızla Türkiye Şampiyonalarına katılıyoruz.

Bugüne kadar yapılan yarışmalarda en fazla Türkiye Birincisi olan yarışmacıyım. Yıllar içinde edindiğimiz tecrübelerle yurt dışındaki yarışmalara da iştirak ederek dünyada çok popüler olan F1A Planör dalında kendimizi gösterdik.

Türk Hava Kurumu’nun yarışma sonuçlarına göre seçtiği milli takımla Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına iştirak ettik.

Üretmek, uçurmak ve kondisyona bağlı F1 Sınıfı model uçak okul havacılık kollarında rehber öğretmenler tarafından yaptırılmakta. Ancak üretilen modeller uçuş kabiliyeti ve malzeme açısından yeterli değil.

Son yıllarda Türkiye’de Serbest Uçuş Modelciliği Türkiye Şampiyonalarına iştirak azlığından tükenmek üzereydi. Bilgi ve birikimimi gençlere aktarmak adına 3 yıldır çalışmalar içindeyim. Kendi çizdiğim planlar ve ürettiğim malzemelerle imkanlarım ölçüsünde okul havacılık kolları ve kulüplere destek olmaya çalışıyorum.

Bunun en güzel meyvelerini Sivas teşkil ediyor. Zaman zaman oraya gidip çalışmalar yapıyorum. Hazırladığım kit modellerle yaklaşık 3 yıldır birlikte çalışıyoruz. Sivas’taki çalışmalarımız Sivas THK Şubesi atölyesinde ve Gençlik Merkezi bünyesindeki atölye de devam ediyor. Sivas’la çalışmalarımızın 1.yılında katıldığımız Türkiye Şampiyonasında ilk üç dereceye almaları onlara ayrı bir heyecan verdi. F1H kategorisinde son 3 yıldır birinciliği kaptırmıyorlar. Ayrıca uluslararası olan İstanbul FF Cup ve Anadolu Cup ‘ta da 3 yıldır birinciler. Bu durum THK tarafından da takdir gördü.







THK Milli Takım zirveyi kimseye kaptırmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

T-67 e ~ 6 yıl önce
yaa bu ozmanout tan geriye kalan kurum bu işte..amatör diye diye atamızın emaneti ne hale gelmiş..ona peşkeş buna peşkeş...deri ver ben indiragandi yapayım sistemi..T-67 gibi bu kurumda tedavülden kalmış son çırpınışları taki mama bitesiye kadar değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEBRİKLER AMA!!! ~ 6 yıl önce
THK Serbest Uçuş Modelciliğ Takımını ve onların başarılı öğretmen ve idarecilerini canı gönülden tebrik ederim. Fakat THK’nın mali yapısının çok kötü olduğunu, şu andaki Genel Başkanın göreve geldiğimizde hiç bir gayri menkulü satmadan THK’nu yöneteceğim sözüne rağmen, haciz ve ipotekli gayri menkuller hariç hepsini sattığı bir gerçektir. Ancak ihtiyaç fazlası ve hala şişirilen torpilli kadrolar, yanlış yatırımlar, anlaşmalar ve düşük fiyattan alınan batık ihaleler yüzünden Kurum ve Şirketleri iflas etmiştir. Piyasalara ve Bankalara bir Tirilyondan fazla borcu bulunmaktadır. Bunca başarısız yönetimine rağmen bu Genel Başkanın yeniden aday olduğunu öğrendim ve çok üzüldüm. Kendisinden onurlu bir davranış göstererek aday olmamasını beklerdik ama yapmadı. Şimdi delegelerden 12 Ekim’de aklıselim düşünüp gereğini yapmaları beklenmektedir. Ya kurtuluş ya batış başka seçenek yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Disp ~ 6 yıl önce
Tebrikler Yalçın Hoca yine başarı yine başarı . Gençleri yetiştirmeye devam. Hepsi senden büyük olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozmanout ~ 6 yıl önce
yine güldürnüz gerçekten..tam sizden beklendiği gibi model uçaklarla show...gerçi artık kimse kanmıyor bu görüntülere...allah akıl fikir versin demek isterdim ama nafile...hala aynı sistem..şu atamızın emanetine bakın..model uçakta zirveyi kaptırmamışlarmışta mışşşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T-67 ~ 6 yıl önce
Sen ne bilirsin amatör havacılık sevgisini , modelciliği..
Kolibri ~ 5 yıl önce
Alaycı yorumunuzu sizin neler yapabildiğinizi bilmediğim için saygıyla karşılıyorum. Sanırım astronotsunuz. Belkide uzaydan takip ediyosunuz dünyayı..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000