09 Temmuz 2014, Çarşamba 10:48:03

THK FİTRE VE ZEKATA GERİ DÖNDÜ…

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım’ın söylemleri birer birer patlıyor. Hayali projelerle kurumu batağa sürükleyen Osman Yıldırım, 2011 yılında yaptığı açıklamada “fitre ve zekat istemiyoruz” demişti. Bugün gelinen noktada milletin fitre ve zekatına yine muhtaç kalındı.
  • İnsanları kendi akrabalarına işe alabilmek için işten çıkaran ve çıkardığı insanların evlatlarını düşünmeyen insanların THK gibi bir kuruluşa herkesin bu tepkisi yöneticilerinden kaynaklı olması ne acı...Ben kendi adıma bu konudan son derece üzüntü duyuyorum..Çünkü benim çalıştığım dönemde hiç reklama gerek duymadan insanlae yardım ederlerdi bilirlerdiki doğru adreslele ulaşacak...Bence yöneticilerin kendilerini sorgulaması ve bizlerinde Fitre ve. Zekatımızl gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara ve. Yardımları kendı için kullanmıyan kurumlara VERMEK GrREKTİĞİNE İNANANLARDANIM....Allahım yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etsın....Yöneticileri değil ama THK sevmeyi hiç bırakmıyalım çünkü hepimizin kurumu...İnanıyorumki.birgün gerçekten kendini değil ama kurumu sevecek kurum için çalışan biri gelecektir.. Sevgiyle kalalım....
  • Gunahimi vermem. Havaciliga yon veren degil aksine daha da dibe gitmesine yol acan bi zihniyettir bu herif...
  • Saygı deger hayırseverler, yardımlarınızı muhtaç olan insanlara yapınız ltf .
  • Thk üniversitesinde öğrenciyim, uçuşlarımız uçuş okulunun kendi öğrencilerini uçurmaktan dolayı ve planların sürekli değişmesinden dolayı zamanında olmuyor. Uçuş okulundaki öğrencilerde bizden şikayetçi. Burda hiç kimseyi umursamayan ise uçuş okulu. Üniversitenin öğrencilerini umursamıyorlar. Bilgisayar başında sürekli birileri var ve sürekli her gelene uçuş yazılacak deniyor. Akşam olunca yazılmadığı başka birine öncelik tanındığı ortaya çıkıyor. Üniversite sesimizi duysun artık.
  • bu adamın en kısa zamanda kurumun başından alınması lazım. kurumun ne sAYGINLIĞI KALDI , NE GVENİRLİĞİ TEK SEBEBİ DE BU ADAMDIR.
  • Sn. O. Yıldırım'ın basına verdiği beyanatları geriye doğru bir göz atarsanız onu iyi tanırsınız. Kendisi " atan, attığını da unutan" bir kişiliğe sahip olduğunu anlarsınız. Şu ana kadar söylediği ile yaptığı birbirini tutmayan, bundan da utanç duymayan bir davranış içinde olduğu görülmektedir. Üzücü olan durum; kendisinin "ATATÜRK'ün Harbiyesi"nden mezun bir Em.General olmasıdır. O kurumdan aldığı değerleri okuyucuların takdirine bırakıyorum.
  • Fitre zekat verip üstüne vebal almak istiyorsanız buyrun thk'ya verin. Sadece bağış adı altında toplasalar bari..
  • Gulme osmanim gulme:)
  • Allahin adini kullanark para hirsizlamak,Yeyuzununde sizlerde daha kalbi kotu insan varmi acaba.Kabahat szide degil kabahat aslen muhtaclari gorude,yinede sizin gini eskiyalara para ve yadrim edenler ALLAH BIN TURLU BELANIZI VERSIN
  • sakın ha!!!!! paranızı çöpe atın daha hayırlı. hiç değilse ihtiyacı olan, kağıt toplayarak geçimini kazanan birine denk gelir daha çok sevabı olur...

Vatandaşların, kurban derisi, fitre ve zekatları hatta gayri menkul bağışları ile ayakta duran Türk Hava Kurumu artık eski günlerini arar oldu. THK’ya bağışlanan gayrimenkuller tek tek satılırken envanterde bulunan arsalar da aynı akibete uğradı. THK’nın gayrimenkul listesi birer birer erirken kurumun başında bulunan Osman Yıldırım, 2011 yılında çıkarılan bir yasaya istinaden yaptığı açıklamada “Artık kurban derisi, fitre ve zekat alan bir kurum olarak anılmak istemiyoruz” demişti. Yıldırım, fitre ve zekat toplanmayacağını ilan etmişti.

2011 yılında çıkarılan kanunla kurban derilerinin THK’ya bağışlanma zorunluluğu ortadan kaldırılmıştı. Uçak yapmak, Etimesgut Askeri Havalimanı’nı askeriyeden alıp THK’ya katmak, Onur Air’i almak gibi bir çok ütopik açıklamaları olan Osman Yıldırım’ın hiçbir açıklaması gerçekleşmedi.

Yıldırım’ın fitre ve zekat konusunda yaptığı açıklamalar da ne yazık ki doğru çıkmadı. Borç batağına saplanan THK’nın maaşlarını kredi alarak verdiği bir dönemin yaşandığı kurumda gözler milletin fitre ve zekatına çevrildi. THK, fitre ve zekatlar için bir video film hazırlayarak kendi sitesinde yayınlamaya başladı.

THK yayınladığı mesajlarda da fitre ve zekatların şubelerin isteği doğrultusunda yapılıyormuş havası yaratmak için şu bilgiyi paylaştı. “Şubelerimizden gelen talepler doğrultusunda “Bağışınızın doğru adresi Türk Hava Kurumu” konulu reklamlar; Star, Kanal D, ATV, Show TV ve TRT’de yayınlanmaya başlamıştır. “Kurban Bayramı reklam Filmi” hazırlıkları devam etmektedir. Görüş ve önerileriniz için [email protected]. Bu mesaj ile THK’nın kurban derilerinin de kurtuluş derisi olarak bakmaya başladığı anlaşılıyor.

İŞTE O VİDEO



 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THK FİTRE VE ZEKATA GERİ DÖNDÜ…

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

mihriye hakan,,, ~ 10 yıl önce
İnsanları kendi akrabalarına işe alabilmek için işten çıkaran ve çıkardığı insanların evlatlarını düşünmeyen insanların THK gibi bir kuruluşa herkesin bu tepkisi yöneticilerinden kaynaklı olması ne acı...Ben kendi adıma bu konudan son derece üzüntü duyuyorum..Çünkü benim çalıştığım dönemde hiç reklama gerek duymadan insanlae yardım ederlerdi bilirlerdiki doğru adreslele ulaşacak...Bence yöneticilerin kendilerini sorgulaması ve bizlerinde Fitre ve. Zekatımızl gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara ve. Yardımları kendı için kullanmıyan kurumlara VERMEK GrREKTİĞİNE İNANANLARDANIM....Allahım yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etsın....Yöneticileri değil ama THK sevmeyi hiç bırakmıyalım çünkü hepimizin kurumu...İnanıyorumki.birgün gerçekten kendini değil ama kurumu sevecek kurum için çalışan biri gelecektir.. Sevgiyle kalalım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cesaret ~ 10 yıl önce
benim çalıştığım dönemde bir liranın hesabını yapardık,kendi çevremizden akrabalarımızdan fitre zekat alır getirirdik,öyle başkanlar vardı ki kurumun parasıyla yemek yemez,fitresini bağışını şubesine verirdi.kurban bayramlarında sabahtan akşama kadar çalışır bırakın para almayı yediği yemeğin parasını cebinden öderdi..ama bu şubeler yok artık çünkü o başkanları genel başkan istemedi.genel başkanın istedikleri kurum şubelerini gece gündüz istediği gibi kullananlar,kurum parasınıda kendilerine hakmış gibi görenlerdir maalesef durum budur..bende kurumu seviyorum ama bu şekliyle değil..ben birileri özel uçaklarla yurtdışnda gezsinler eğlensinler,arsalar alınsın,bir sülale zengin olsun diyemi fitremi vereceğim..aslaa
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gunahimi vermem. Havaciliga yon veren degil aksine daha da dibe gitmesine yol acan bi zihniyettir bu herif...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Saygı deger hayırseverler, yardımlarınızı muhtaç olan insanlara yapınız ltf .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dgh ~ 10 yıl önce
Thk üniversitesinde öğrenciyim, uçuşlarımız uçuş okulunun kendi öğrencilerini uçurmaktan dolayı ve planların sürekli değişmesinden dolayı zamanında olmuyor. Uçuş okulundaki öğrencilerde bizden şikayetçi. Burda hiç kimseyi umursamayan ise uçuş okulu. Üniversitenin öğrencilerini umursamıyorlar. Bilgisayar başında sürekli birileri var ve sürekli her gelene uçuş yazılacak deniyor. Akşam olunca yazılmadığı başka birine öncelik tanındığı ortaya çıkıyor. Üniversite sesimizi duysun artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalaza ~ 10 yıl önce
bu adamın en kısa zamanda kurumun başından alınması lazım. kurumun ne sAYGINLIĞI KALDI , NE GVENİRLİĞİ TEK SEBEBİ DE BU ADAMDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözlemci ~ 10 yıl önce
Sn. O. Yıldırım'ın basına verdiği beyanatları geriye doğru bir göz atarsanız onu iyi tanırsınız. Kendisi " atan, attığını da unutan" bir kişiliğe sahip olduğunu anlarsınız. Şu ana kadar söylediği ile yaptığı birbirini tutmayan, bundan da utanç duymayan bir davranış içinde olduğu görülmektedir. Üzücü olan durum; kendisinin "ATATÜRK'ün Harbiyesi"nden mezun bir Em.General olmasıdır. O kurumdan aldığı değerleri okuyucuların takdirine bırakıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 10 yıl önce
Fitre zekat verip üstüne vebal almak istiyorsanız buyrun thk'ya verin. Sadece bağış adı altında toplasalar bari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gulme osmanim gulme:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanin ~ 10 yıl önce
Allahin adini kullanark para hirsizlamak,Yeyuzununde sizlerde daha kalbi kotu insan varmi acaba.Kabahat szide degil kabahat aslen muhtaclari gorude,yinede sizin gini eskiyalara para ve yadrim edenler ALLAH BIN TURLU BELANIZI VERSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ye babam ye ~ 10 yıl önce
sakın ha!!!!! paranızı çöpe atın daha hayırlı. hiç değilse ihtiyacı olan, kağıt toplayarak geçimini kazanan birine denk gelir daha çok sevabı olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000