14 Mayıs 2015, Perşembe 13:43:08

THK BETÜL İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Soma faciasının 1. yıldönümünde küçük Betül’ün, 301 şehit madenciden biri olan babasına yazdığı mektup yürekleri dağladı, Türkiye’yi ağlattı. Betül mektubunda babasına "Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle" diye seslendi ve bir söz verdi. Babası toprağın yüzlerce metre altında can veren minik Betül pilot olmak, gökyüzünde uçmak istiyordu.
  • oh valla iyiymiş her önüne gelen mektup yazsın hadi bende yazıyım sizde yazın hepimiz pilot olalım türk hava kurumunun her işinde olduğu gibi bu da yalan dolan türk hava kurumu üniversitelerinde şehit çoçuklarına zaten %100 burs veriliyor yani ücretsiz.. madende ölen kardeşlerimizde devlet tarafından şehit sayıldığı için bu kız zaten thk üniversitesinde ücretsiz okuyabilir. kızın ailesi aile yakınları derhal türk hava kurumunun bu vaatlerini notere onaylatmalı ve sözleşme imzalamalıdır.. herkes biliyorki türk hava kurumu herzamanki gibi yalan söylüyor. o gün geldiğinde sende kimsin ben böyle bişey söylemedim benden önceki başkan söylediyse beni ilgilendirmez denecek o kız çoçuğuna.. herzamanki gibi
  • HARIKA TÜRKÇE rumuzlu varlık pilotluk senin gibi öküzlerin yerişemeyeceği bir şey
  • Eğer düşüncelerinde samimi iseler bu yavrucağa eğitim bursu da dahil olmak üzere her türlü desteğin verilmesi gerekir. Ne yazıkki bazen yaşam şartları insanları ideallerinden uzaklaştırabiliyor. Bunun içinde çocuğun takip edilmesi gerek. Yoksa boş sözlerden ileriye gidemez.
  • thk elindeki öğrencileri bitirebilirse ve gen müdür abdülrezzak yalan söylemekten vazgeçerse adam gibi eğt müdürü başpilot olursa bu iş belki olur.
  • İyilik reklamsız olur, sizin yaptığınız hassas duygular üzerinden puan toplama, 9 yıl sonra kimse hatırlamaz, çocuğa bir darbede siz vurursunuz, lütfen biraz saygı.
  • 18 yaşına geldiği zaman bu kardeşimiz sağlık ya da diğer konulardan pilotaj eğitimi için yetersiz olursa ne olacak? Ya pilotaj için elverişli değilse? Shgm yeni kural koymuştu dlr vb testlere girmeden eğitime başlayamaz diye. Ya bu kardeşimiz başarısız olursa ne olacak? İlla thkdan burs alabilmemiz için bir yakınımızı mı kaybetmemiz mi gerekiyor? Her şeyden önce bu thknın görevi değil midir?
  • inş kıızm Allah gönlüne göre verir, biz inzanlar olarak soma ya gereğini yapamadık!!!
  • Pilotluk nedir Allahını seversen :)
  • Bu minik yavrumuzu bari politika malzemesi yapmayın. Aşağıda birisi çok güzel kelam etmiş. Tüm ülkenin hayallerini yıktınız. O taviz vermediğiniz sözde asker disipliniyle talan ettiniz herşeyi. Şimdi kalkmış çocukları kullanarak acitasyon yapıyorsunuz. Bu numaralara karnı tok milletin. Geçende de sanki ülkede çok planörcülük varmış gibi bayrak öpen çocuğu planörle uçurup reklam kampanyası yaptınız. İşiniz zaten bu! farkındamısınız? Her Türk çocuğuna bu eğitimleri sağlamakla yükümlüsünüz . Paşalara golf oynatarak reklam yapacak değilsiniz herhalde. Adam olmazsınız vesselam
  • 301 in hesabını vermeden 400 isteyene bu millet 300 bile verirse bu millete yazık. Vesselam. Bu yetim yavruların elleri öbür dünyada kimin yakasında olacak? Vay onların haline.

Cennet’e mektup yazan 9 yaşındaki Betül, Türk Hava Kurumu’nun kanatları altında Eskişehir İnönü’de pilot elbisesi giyecek. 18 yaşına geldiğinde ise Türk Hava Kurumu’nun bursuyla pilot eğitimi alarak, babasına verdiği sözü yerine getirecek.

Soma’da yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren madenci Ali Yüksel’in kızı, 9 yaşındaki Betül’ün dün babasına yazdığı mektup tüm Türkiye’yi göz yaşlarına boğdu. Betül, cennete yazdığı mektubunda babasına “Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacağım. Ben pilot olucam. Senin gözünü kara çıkarmıyacam. Söz veriyorum” dedi.

Betül’ün bu mektubu üzerine Türk Hava Kurumu harekete geçti ve küçük kızın pilotluk eğitimini üstlendi. THK Başkanı Vacit Öktem, Hürriyet’e “Betül’ün şartları pilotluk için uygun olursa, burslu olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesinde pilot eğitimi aldıracağız. Ama önce uçmanın keyfini yaşaması için Eskişehir İnönü’de pilot elbisesi giydirip uçuracağız. Bunun için de annesiyle temasa geçeceğiz” dedi.

İŞTE KÜÇÜK BETÜL'ÜN AĞLATAN MEKTUBU

THK BETÜL İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

karamanlı ~ 9 yıl önce
oh valla iyiymiş her önüne gelen mektup yazsın hadi bende yazıyım sizde yazın hepimiz pilot olalım türk hava kurumunun her işinde olduğu gibi bu da yalan dolan türk hava kurumu üniversitelerinde şehit çoçuklarına zaten %100 burs veriliyor yani ücretsiz.. madende ölen kardeşlerimizde devlet tarafından şehit sayıldığı için bu kız zaten thk üniversitesinde ücretsiz okuyabilir. kızın ailesi aile yakınları derhal türk hava kurumunun bu vaatlerini notere onaylatmalı ve sözleşme imzalamalıdır.. herkes biliyorki türk hava kurumu herzamanki gibi yalan söylüyor. o gün geldiğinde sende kimsin ben böyle bişey söylemedim benden önceki başkan söylediyse beni ilgilendirmez denecek o kız çoçuğuna.. herzamanki gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kirve ~ 9 yıl önce
Ürtmen ince çocuk;Biz burada edebi eser yazmıyoruz.Sadece fikir beyan ediyoruz.Seni üzdük galiba.Sen git roman filan yaz.Narin insan ne kadarda alınganmışsınız!of filan yani
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
HARIKA TÜRKÇE rumuzlu varlık pilotluk senin gibi öküzlerin yerişemeyeceği bir şey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone ~ 9 yıl önce
Ağzınıza sağlık arkadaşım...
pinokyo ~ 9 yıl önce
pilotluk=şöförlük(HARİKA TÜRKÇE)Az gelişmiş ülkelerde allami cihan
kirve ~ 9 yıl önce
öküz filan ne demek buraya yakışmıyor.Seviyeli olalım.Herkez fikrini söyleyebilir.
ürtmen ~ 9 yıl önce
Kafayı yiyeceğim. Bari başkasını eleştirirken kendi yazdıklarınıza dikkat edin. herkeZ değil HERKES! of!
kirve ~ 9 yıl önce
Karamanlı lafına dikkat et.Herönüne gelen ne demek sen kendini ne sanıyorsun.Anlamadığın işlere girmesen git kahvede okey oyna.Buralar sana kalın gelir.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eğer düşüncelerinde samimi iseler bu yavrucağa eğitim bursu da dahil olmak üzere her türlü desteğin verilmesi gerekir. Ne yazıkki bazen yaşam şartları insanları ideallerinden uzaklaştırabiliyor. Bunun içinde çocuğun takip edilmesi gerek. Yoksa boş sözlerden ileriye gidemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pişman öğrenci ~ 9 yıl önce
thk elindeki öğrencileri bitirebilirse ve gen müdür abdülrezzak yalan söylemekten vazgeçerse adam gibi eğt müdürü başpilot olursa bu iş belki olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahaha ~ 9 yıl önce
huylu huyundan vazgeçermi
portos ~ 9 yıl önce
İyilik reklamsız olur, sizin yaptığınız hassas duygular üzerinden puan toplama, 9 yıl sonra kimse hatırlamaz, çocuğa bir darbede siz vurursunuz, lütfen biraz saygı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci f/o ~ 9 yıl önce
18 yaşına geldiği zaman bu kardeşimiz sağlık ya da diğer konulardan pilotaj eğitimi için yetersiz olursa ne olacak? Ya pilotaj için elverişli değilse? Shgm yeni kural koymuştu dlr vb testlere girmeden eğitime başlayamaz diye. Ya bu kardeşimiz başarısız olursa ne olacak? İlla thkdan burs alabilmemiz için bir yakınımızı mı kaybetmemiz mi gerekiyor? Her şeyden önce bu thknın görevi değil midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone ~ 9 yıl önce
Ya ne kadar da basit ve acımasız oluyorsunuz. Herkesin küçük yaşlarda bir ideali yok mudur?Bu minik yavru pilot olmak istiyormuş ne var bunda? O ideali olanların kaç tanesi pilot olma şartlarına sahiptir? Buna da böyle niye bakmıyorsun?
asdf ~ 9 yıl önce
adam kötü niyetle söylememiş ki, aynı şey benim de aklıma geldi ya uçuşa elverişsiz bir durumu çıkarsa? ne olacak kızın durumu ona istinaden bir güvence verilmiş mi yoo daha bunun kesinliği herkesin şüphesinde.. Yoksa inşallah gerçekleşir hayali bi nebze doldurmaz kaybının yerini ama kendini kurtarır en azından..
inş ~ 9 yıl önce
inş kıızm Allah gönlüne göre verir, biz inzanlar olarak soma ya gereğini yapamadık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika Türkçe ~ 9 yıl önce
Pilotluk nedir Allahını seversen :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanıt ~ 9 yıl önce
Senin gibi cahiller pilotluğun ne demek olduğunu anlamazlar!
App cevap test ~ 9 yıl önce
app cevap test "thk betül için"
doğru söz ~ 9 yıl önce
Bu minik yavrumuzu bari politika malzemesi yapmayın. Aşağıda birisi çok güzel kelam etmiş. Tüm ülkenin hayallerini yıktınız. O taviz vermediğiniz sözde asker disipliniyle talan ettiniz herşeyi. Şimdi kalkmış çocukları kullanarak acitasyon yapıyorsunuz. Bu numaralara karnı tok milletin. Geçende de sanki ülkede çok planörcülük varmış gibi bayrak öpen çocuğu planörle uçurup reklam kampanyası yaptınız. İşiniz zaten bu! farkındamısınız? Her Türk çocuğuna bu eğitimleri sağlamakla yükümlüsünüz . Paşalara golf oynatarak reklam yapacak değilsiniz herhalde. Adam olmazsınız vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uluhakan ~ 9 yıl önce
301 in hesabını vermeden 400 isteyene bu millet 300 bile verirse bu millete yazık. Vesselam. Bu yetim yavruların elleri öbür dünyada kimin yakasında olacak? Vay onların haline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maalesef ~ 9 yıl önce
Maalesef insanların gözü menfaatten başka bir şey görmez olmuş. Nerde çıkar, oraya koşuyor millet. Ne vicdan, ne adalet, ne gelecek kaygısı, ne yetim hakkı. Herşeyin adı çıkar olmuş. Yazdıklarınız anlamlı ama o anlamı anlamak istemeyen o kadar çok menfaatçi var ki, Allah onların gözünü açsın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000