16 Ocak 2016, Cumartesi 08:33:09

THK Başkanı Atılgan; 'Havacılığa odaklanacağız'

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, 2016 yılının THK'nın yeniden yapılanma ve dönüşüm yılı olması için gece gündüz çalıştıklarını, THK'nın ticari faaliyetleri içinde havacılık alanına odaklanacaklarını bildirdi.
  • Şu anda KURUM HAKKINDA SİYASİLERE BÜYÜK ŞİKAYETLER GİDİYOR...YAKIT HIRSIZLIĞINI UNUTMADIK ZAMANINDA..YAKINDA KOKUSU ÇIKAR
  • çok saygıdeğer cumhurbaşkanıma açık mektubumdur THK nun bu yöneticilernin aymazlığı vurdumduymazlığı nedeniyle aylardır maaş alamıyoruz açız, parasızlıktan çocuklarımızın okulunu değiştirdik kiralarımızı ödeyemez haldeyiz, bir kısmımız arabasını sattı yarınımızı göremez haldeyiz. Ekonomik sıkıntıdan dolayı evde huzurumuz kalmadı. 16 şubatta kutlama yapılacakmış personel sefilken neyin kutlaması bu anlamadık.. sayın cumhurbaşkanımız sizi seviyoruz saygılar.
  • THK'nın ticari faaliyetleri içinde havacılık alanına odaklanacağına dikkati çeken Atılgan, bu kapsamda yangın uçakları, ambulans helikopterleri, gece ambulansları, hava taksi ile Türk halkına hizmet vermeye devam edeceklerini anlattı evet bedava doktor pilot çalıştırarak değilmi haram olsun
  • insanlar sayenizde açken vizyon belirlemek te neyin nesi
  • havanda su dövmeyi bırakın başkan bey aynaya bakın önce kendi personeliniz ne durumda umurunuzdamı hava ambulans kan ağlıyor 4-5 aydır maaş yok ödenek yok yemek parası yok araçlara yakıt parası yok daha diyosunki 2016 yılının THK'nın yeniden yapılanma ve dönüşüm yılı olması için gece gündüz çalışıyruz bu insanlar napıyor sence başkan ne yiyip içiyor biraz da onlara yönelik konuş ..
  • Actionfly çalışırsa işlem tamam. maaşlar ödenir:))
  • Ben olsam bende bırakmam japon la yapisirim koltuğa. Pekii beyler, çalışanlar aylardır maaş alamazken sizler her ay tıkır tıkır aldinizmi bu maaşları?? Biriniz çıkın dürüstçe cevap verin.mesela deyinki kasım maaşını almadım daha.bu kadar prim acaba hangi başarının karşılığıdır?? Helikopter leri aldınız prim, sattınız prim, kiraladiniz prim söylentileri dogru mu? Kurum batıyor siz uçuk primler alıyorsunuz bu nasıl iştir. Kurtarma operasyonuna aldığınız primleri iade ederek baslamaya ne dersiniz??
  • bugüne kadar neye odaklanmıştınız?gözünüz nereye bakıyodu?
  • Genel Başkan : 18.000+Huzur Hakkı S.K. : 8.500 Y.Z. : 8.500 V.Y. : 20.000 (Son 4 yılda 750.000 TL prim) H.S. : 8.500 (Son 4 yılda 250.000 TL prim) F.F. : 8.500 (Son 4 yılda 250.000 TL prim) Ozan ve Umut : 5 er bin lira ve son 4 yılda 120.000 TL prim. Bu adamlar halen maaşlarını tıkır tıkır alıyorlar duyurulur.
  • Paranız yok diye,Genel müdürlerin,avanelerin maaşını THY Uçuş Akademisindenmi çıkarmayı keşfettiniz.Siz elinizi attığınız her yeri batırırsınız.Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.THK.ya devlet bir an önce el koymalı,kayyum atanmalı yoksa batışı kötü olacak.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, 2016 yılının THK'nın yeniden yapılanma ve dönüşüm yılı olması için gece gündüz çalıştıklarını, THK'nın ticari faaliyetleri içinde havacılık alanına odaklanacaklarını bildirdi.

THK Üniversitesi'nde basın toplantısı düzenleyen THK Başkanı Kürşat Atılgan, “Bu dönüşümle kurumumuz, misyonu doğrultusunda çok daha büyük imkanlara kavuşmuş olarak görevine devam edecek" dedi.

Atılgan, havacılığın bir millet için büyük önem taşıması nedeniyle Atatürk'ün cumhuriyetin ilanının hemen ardından 1925 yılında THK'yı kurduğunu söyledi. Milli Piyango biletlerinin temelini oluşturan Tayyare Piyangosu’nun 1925-1939 arasında kurumun en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturduğunu hatırlatan Atılgan, şu anda THK'nın devletten aldığı herhangi bir resmi gelirinin ve imtiyazının olmadığını kaydetti. THK'nın ticari faaliyetleri içinde havacılık alanına odaklanacağına dikkati çeken Atılgan, bu kapsamda yangın uçakları, ambulans helikopterleri, gece ambulansları, hava taksi ile Türk halkına hizmet vermeye devam edeceklerini anlattı. Kurumun resmi mali kaynaklara kavuşup, sportif havacılık faaliyetlerine ağırlık vermesi gerektiğini vurgulayan Atılgan, geçen yıl Dünya Havacılık Federasyonu (FAI) Genel Başkanı John Grubbström ve Genel Sekreteri Susane Schoedel ile görüştüğünü, bu görüşmede Türkiye'nin de dünyadaki sportif faaliyetlerde söz sahibi olması ve sorumluluk alması için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Dünyanın hiçbir ülkesinde THK gibi güçlü bir havacılık kurumunun olmadığını vurgulayan Atılgan, kurumun dünyadaki amatör kulüplere öncülük yapmak için gayretlerini sürdürdüklerini belirtti.

Kürşat Atılgan, THK Üniversitesi'nin 2010'da kurulduğunu, şu anda ön lisans, lisans ve yüksek lisansta 6 bin öğrencisi, 250 öğretim üyesi, 170 idari personelle hizmet verdiğini hatırlatarak şunları dedi:

“Dünyanın önemli havacılık alanlarındaki kurumlarla bağlantısı olan üniversiteniz, faaliyetlerini 4 fakülte ile yürütmektedir. Üniversiteden mezun olan öğrenciler kalifiye eleman olarak hemen iş buluyorlar.”

THK'nın faaliyet alanları arasında yer alan pilotluğun sağladığı imkanlar ve maaşının yüksekliği nedeniyle gençler tarafından tercih edildiğine dikkati çeken Atılgan, "Bu alanda eğitim alan gençler, başka kötülüklere bulaşmıyor. Uyuşturucuların ortaokullara kadar yayıldığı günümüzde 'uyuşturucuyla değil THK ile uç' ve 'taş atma uçak at' gibi sloganlarımızla gençleri uçuş okullarımıza davet ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki pilot yetiştirme kapasitesinin yüzde 60'ının THK Uçuş Okulları'nca gerçekleştirildiğini kaydeden Atılgan, sadece Türkiye'nin değil, Balkanlar'dan Orta Asya ve Ortadoğu'ya kadar pilot ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ve bilgi birikimine sahip olduklarını kaydetti. Bu konuda bilgi birikimi ve imkanlar açısından son derece gelişmiş bir yapıya sahip olduklarını bildiren Atılgan, normal bir pilot eğitimi 100 bin dolar civarında yapılırken THK'nın bu eğitimi 65 bin dolara yaptığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Her çocuğun hayalidir büyüyünce pilot olmak. Böyle cazip bir meslek hala en revaçta meslekler arasında. Gelir seviyesi yüksek bir meslek olması bu durumu ortaya çıkarıyor.”

Türk Hava Yolları için yılda 30 pilot yetiştirdiklerini dile getiren Atılgan, THY'nin Aydın Çıldır'daki uçuş okulunun yönetimine talip olduklarını söyledi. Atılgan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 16 Şubat’ta THK'nın 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama yapacaklarını da ifade etti. 

THK Başkanı Atılgan; 'Havacılığa odaklanacağız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

Şikayet ~ 8 yıl önce
Şu anda KURUM HAKKINDA SİYASİLERE BÜYÜK ŞİKAYETLER GİDİYOR...YAKIT HIRSIZLIĞINI UNUTMADIK ZAMANINDA..YAKINDA KOKUSU ÇIKAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mektup ~ 8 yıl önce
çok saygıdeğer cumhurbaşkanıma açık mektubumdur THK nun bu yöneticilernin aymazlığı vurdumduymazlığı nedeniyle aylardır maaş alamıyoruz açız, parasızlıktan çocuklarımızın okulunu değiştirdik kiralarımızı ödeyemez haldeyiz, bir kısmımız arabasını sattı yarınımızı göremez haldeyiz. Ekonomik sıkıntıdan dolayı evde huzurumuz kalmadı. 16 şubatta kutlama yapılacakmış personel sefilken neyin kutlaması bu anlamadık.. sayın cumhurbaşkanımız sizi seviyoruz saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haram olsun ~ 8 yıl önce
THK'nın ticari faaliyetleri içinde havacılık alanına odaklanacağına dikkati çeken Atılgan, bu kapsamda yangın uçakları, ambulans helikopterleri, gece ambulansları, hava taksi ile Türk halkına hizmet vermeye devam edeceklerini anlattı evet bedava doktor pilot çalıştırarak değilmi haram olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bari sus ~ 8 yıl önce
insanlar sayenizde açken vizyon belirlemek te neyin nesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh ki yuh ~ 8 yıl önce
havanda su dövmeyi bırakın başkan bey aynaya bakın önce kendi personeliniz ne durumda umurunuzdamı hava ambulans kan ağlıyor 4-5 aydır maaş yok ödenek yok yemek parası yok araçlara yakıt parası yok daha diyosunki 2016 yılının THK'nın yeniden yapılanma ve dönüşüm yılı olması için gece gündüz çalışıyruz bu insanlar napıyor sence başkan ne yiyip içiyor biraz da onlara yönelik konuş ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Actionfly ~ 8 yıl önce
Actionfly çalışırsa işlem tamam. maaşlar ödenir:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maaslar guzelmis ~ 8 yıl önce
Ben olsam bende bırakmam japon la yapisirim koltuğa. Pekii beyler, çalışanlar aylardır maaş alamazken sizler her ay tıkır tıkır aldinizmi bu maaşları?? Biriniz çıkın dürüstçe cevap verin.mesela deyinki kasım maaşını almadım daha.bu kadar prim acaba hangi başarının karşılığıdır?? Helikopter leri aldınız prim, sattınız prim, kiraladiniz prim söylentileri dogru mu? Kurum batıyor siz uçuk primler alıyorsunuz bu nasıl iştir. Kurtarma operasyonuna aldığınız primleri iade ederek baslamaya ne dersiniz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guzelmis maaslar ~ 8 yıl önce
bu yöneticilerden 10 tanesi bir ay maaş almasın, bunların maaş toplamı ile en az 100 kişinin maaşı ödenir.
odak noktası ~ 8 yıl önce
bugüne kadar neye odaklanmıştınız?gözünüz nereye bakıyodu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşlar ~ 8 yıl önce
Genel Başkan : 18.000+Huzur Hakkı S.K. : 8.500 Y.Z. : 8.500 V.Y. : 20.000 (Son 4 yılda 750.000 TL prim) H.S. : 8.500 (Son 4 yılda 250.000 TL prim) F.F. : 8.500 (Son 4 yılda 250.000 TL prim) Ozan ve Umut : 5 er bin lira ve son 4 yılda 120.000 TL prim. Bu adamlar halen maaşlarını tıkır tıkır alıyorlar duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşlar ~ 8 yıl önce
Paranız yok diye,Genel müdürlerin,avanelerin maaşını THY Uçuş Akademisindenmi çıkarmayı keşfettiniz.Siz elinizi attığınız her yeri batırırsınız.Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.THK.ya devlet bir an önce el koymalı,kayyum atanmalı yoksa batışı kötü olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000