03 Şubat 2010, Çarşamba 08:27:09

"The Terminal" gerçek oldu!

Çinli bir eylemci Japonya'nın Tokyo havaalanında 3 ay kaldıktan sonra ülkesine geri dönmeyi başardı. Çin hükümetinin ülkeye girmesine izin vermeyerek Tokyo'ya yolladığı Feng Zhenghu adlı Çinli'nin başından geçenler 'The Terminal' filmini anımsattı.
  • "TheTerminal" bu sefer gerçek oldu demişsiniz de zaten o film gerçek hayatta olmuş bir olayı ele alıyor.

Başrolünde Tom Hanks'in oynadığı 2004 yapımı 'the terminal' filminde de New York havaalanı dış hatlar terminalinde mahsur kalan bir yolcunun başından geçenler anlatılıyordu.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Çinli yetkililerin, kendi vatanına girmesine izin vermediği Zhenghu, Tokyo'nun Narita International havalimanında kasım ayından beri kamp kurarak yaşadığı olayı protesto ediyordu.

Zhenghu, üç ay süren protestonun sonunda, Çin'in Japonya büyükelçiliğinden gelen yetkilileri ile yaptığı görüşmeden sonra ülkesine geri dönmesine izin verileceğine dair garanti edilmesinin ardından eylemine son verdi.

Zhenghu, terminalde hayatını sürdürmek için oluşturduğu köşesinde, dizüstü bilgisayarını kullanarak Twitter'dan geniş bir takipçi kitlesi oluşturmayı da başarmış. http://twitter.com/FZhenghu adresinden yaşadıklarını anlatan Feng Zhenghu, 'hakkım olanı aldım. Destek veren herkese teşekkür ediyorum' dedi.

OLAY:

Feng Zhenghu, bundan 3 ay önce, Çin'in Shanghai's Pudong havalimanına vardığında, Çin güvenlik görevlileri tarafından geldiği yere geri dönmesi için zor kullanmışlardı. Çinli gösterici de geldiği ülke olan Japonya döndü. Zhenghu, Japonya'ya giriş hakkı olmasına rağmen, havalimanın güvenlik hattını geçmeyerek tam 3 ay protesto eyleminde bulundu.

"The Terminal" gerçek oldu!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
"TheTerminal" bu sefer gerçek oldu demişsiniz de zaten o film gerçek hayatta olmuş bir olayı ele alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000