06 Mart 2012, Salı 17:19:48

TEST UÇUŞUNDA ŞOKE EDEN GERÇEK!

ABD’nin yeni nesil hayalet uçağı F-35 Müşterek Taarruz Uçağı’nın kapasitesini ölçmek için Şubat ayında yapılan testte, gözlemcilerin sonuçları değiştirdiği ortaya çıktı.
  • Şok geçirten denmesi doğrudur. Şok eden de denebilir. Çünkü yanlış da olsa dilimize böyle yerleşme nedeni anlamsal değil Türkçe'nin yapısından kaynaklanır (ünlü uyumu). Havacılık mı dilbilgisi mi diyen sayın arkadaş yazdığın yorumun faydasızlığının farkındasın sanırım. Yorumunu yorumlamaya bile gerek yok.
  • Sayın arkadasım.... Şok ya da şoke....Burası bir havacılık sitesi.... Dilbisine takılıp lütfen haberin özünü kaçırmayalım. Bence hedef saptırıyorsunuz... Yorumlarınızı edebiyat sitelerinde görmek istiyoruz..
  • Sukhoi T-50 diyorum, başka bir şey demiyorum... Dünyanın artık bu ABD boyunduruğundan kurtulması lazım. Kaynak kodları konusunda bize yaptıkları kıllıktan dolayı soğumuştum bu uçaktan, şimdi iyicene gıcık gittim.
  • şoke: "Birdenbire şaşırmak, hoşa gitmeyecek bir şey yapmak" anlamında şoke etmek veya "birdenbire şaşırmak, şok : Kaza, beklenmeyen bir olay veya bazıilâç ve uyuşturucuların yarattığı, fiziksel veya ruhî nitelikte birdenbire KAYNAK : TDK http://www.tdksozluk.com/s/%FEoke/ http://www.tdksozluk.com/s/%FEok/
  • "Şoke" değil "Şok" eden denmesi gerekir. Dil deformasyonuna katkıda bulunmayalım.
İlk olarak InsideDefense sitesi tarafından duyurulan skandalda, F-35’in taarruz kapasitesini ölçmek için düzenlenen testte yer alan gözlemcilerin, alınan sonuçları istenilen seviyenin üzerinde göstermeyi kabul ettikleri anlaşıldı.

Kısaca, ABD ordusu kendi düzenlediği testte hile yapmış oldu. F-35’lerin savaş kapasitesi üzerinde yaşanan skandalın, Pentagon’un geleceğe yönelik projelerini inceleyen JROC (Joint Requirements Oversight Council) organından kaynaklandığı düşünülüyor. JROC, yapılan testlerde, F-35’in istenilen sürede havalanabildiğini ve belli mesafeleri belirtilen sürelerin altında alabildiğini belirtmişti. Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri Kolordusu’ndan komutanların yer aldığı denetleme konseyinin, F-35A modelinin standart uçuş profilinde değişiklik yaptığı ve menzilini 50 km artırdıkları anlaşıldı. Ayrıca, konseyin F-35B uçağının kalkış için ihtiyaç duyduğu pistin uzunluğunu 15 metre uzattığı öğrenildi.
TEST UÇUŞUNDA ŞOKE EDEN GERÇEK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Şok geçirten denmesi doğrudur. Şok eden de denebilir. Çünkü yanlış da olsa dilimize böyle yerleşme nedeni anlamsal değil Türkçe'nin yapısından kaynaklanır (ünlü uyumu). Havacılık mı dilbilgisi mi diyen sayın arkadaş yazdığın yorumun faydasızlığının farkındasın sanırım. Yorumunu yorumlamaya bile gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın arkadasım.... Şok ya da şoke....Burası bir havacılık sitesi.... Dilbisine takılıp lütfen haberin özünü kaçırmayalım. Bence hedef saptırıyorsunuz... Yorumlarınızı edebiyat sitelerinde görmek istiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sukhoi T-50 diyorum, başka bir şey demiyorum... Dünyanın artık bu ABD boyunduruğundan kurtulması lazım. Kaynak kodları konusunda bize yaptıkları kıllıktan dolayı soğumuştum bu uçaktan, şimdi iyicene gıcık gittim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şoke: "Birdenbire şaşırmak, hoşa gitmeyecek bir şey yapmak" anlamında şoke etmek veya "birdenbire şaşırmak, şok : Kaza, beklenmeyen bir olay veya bazıilâç ve uyuşturucuların yarattığı, fiziksel veya ruhî nitelikte birdenbire KAYNAK : TDK http://www.tdksozluk.com/s/%FEoke/ http://www.tdksozluk.com/s/%FEok/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Şoke" değil "Şok" eden denmesi gerekir. Dil deformasyonuna katkıda bulunmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000