18 Mayıs 2012, Cuma 11:32:36

TEST SÜRÜŞÜNDE KAZA YAPTI

Van Oto Sanayi Sitesi'nde çalışan 4 gencin kendi imkanlarıyla yaptığı helikopter, test sürüşü sırasında havalanamadan kaza yaptı.
  • Anlamsız bir araç, kazayı ucuz atlattılar. Ayrıca o araca helikopter demek de mantıksızlık.
  • You Tube dan izledim .. geliştirilen araç ne helikopter ne de uçak ne de bilinen başka bir hava aracı sınıfına girer... tek olumlu şey uçma isteği... az kaldı çok farklı şekilde uçacaktılar...

Marmara Üniversitesi Makine Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan ve Van Oto Sanayi Sitesi'nde motor yenileme üzerine çalışma yürüten Mehmet Sinan Durak öncülüğünde bir araya gelen gençler, bir süre önce kendi imkanları ile helikopter yapmaya karar verdi.

Tasarladıkları helikopter üzerine proje geliştiren ve kısa sürede hazırladıkları projeyi hayata geçiren gençler, yaklaşık iki ayda helikopterin iskeletini tamamlayarak pervane ve motor bölümünü oluşturdu.

Helikopterin arka kısmına bıraktıkları pervane yardımı ile havalandırmayı umut eden gençler, büyük uğraşlar sonucu yaptıkları helikopteri test etmek için bir araya geldi.

Çevredeki esnafın da desteği ile helikopteri gün ışığına çıkaran gençler, test sürüşü sırasında havalanamadan kaza yaptı. Kazayı ufak tefek sıyrıklarla atlatan Vanlı gençler, test sürüşü sırasında aldıkları görüntüleri de paylaştı.

TEST SÜRÜŞÜNDE KAZA YAPTI

Yorumlar

misafir ~ 12 yıl önce
Anlamsız bir araç, kazayı ucuz atlattılar. Ayrıca o araca helikopter demek de mantıksızlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 12 yıl önce
You Tube dan izledim .. geliştirilen araç ne helikopter ne de uçak ne de bilinen başka bir hava aracı sınıfına girer... tek olumlu şey uçma isteği... az kaldı çok farklı şekilde uçacaktılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000