30 Aralık 2015, Çarşamba 11:30:44

Terminallerdeki su fiyatına düzenleme geliyor

Güvenlik kontrollerinden sonra yarım litrelik suyun iki-üç Euro gibi faiş fiyatlarla satılması uçak yolcuları arasında tepki ile karşılanırken AB Komisyonu’nu da harekete geçirdi.
  • fakirsiniz fakir kalın .. gidin katırlarla.. Eşşeklerle seyahat edin.. Havalimanın seviyesini düşürmeyin arkadaş.. Sizin gibi barzoları görmek istemiyoruz havalimanında.. Uçak bir lükstür.. İşinize gelmiyorsa eşşeğe binin arkadaş.. Sana havalimanında kafana silah dayıyıyp zorla bu redbulu içeçeksin mi dediler ? millete hava yapıcam die marlboroyla redbul alırsan sana ucundan gecirirler :) alma kardeşim adamların çokda umrunda sanki .. 30 liraya promosyonlu bilet almışsın tabiki sana pahalı gelir herşey.. ezikliğe alışmışsın. 1 tl ye halk ekmekten 5 tane ekmek aladam adamsın ne işin var havalimanında ;)
  • Paranin para olmadigi, bol sifirli pul oldugu zamanlarda özellikle gurbetciler yaninda TL bulundurmak istemez ve üzerindeki tüm TL cinsinden parasini cikistan önce havaalanlarinda tüketmek isterlerdi. Cünkü bir yil sonra tekrar geldiklerinde yaninda götürdükleri para degersiz kagit parcasindan baska bir sey olmazdi. Onun icin yanlarinda ne kadar TL varsa malin fiyatina bakmaksizin alir, mümkün oldugunca abuk sabuk seylere para sayarak tüketirlerdi. Havaalanindaki isletmeler de bunu bildigi icin ürünlere astronomik fiyat uygular kisa yoldan büyük kazanclar elde ederlerdi. Ülkede enflasyonun inmesi, pardan sifirlarin atilmasi ve paranin deger kazanmasi bu ac gözlü isletmeleri alistiklari o eski huylarindan vaz gecirmedi. Bu isletmelerin anlayamadiklari bir sey var; havalimanlari artik extrem fiyatlarla mal-hizmet satilabilen ayricalikli mekanlar olmaktan coktan cikti. Kafalarina sokmalari gereken ise, ayricaligi olmayan mekanlarin fiyatlari da ayricalikli olamaz.
  • bu ne ki. burda su vergisi oduyoruz
  • Zihniyete bakınız fiyatlar yüksek halki soyuyorlar diyoruz. Ülkeye çamur atiyorsunuz diyen zavallılar atarlaniyor hemen. Kafaya. Bak, seni soysunlar her türlü haksizligi yapsinlar hatta birileri bu milletin ak desin açık acik, sen sus aman ülkeye çamur atma... bunlar aslında ülkeye değil muktedirlere çamur gelmesin derdinde.insanligimizi kaybediyoruz haberimiz yok. Havaalanlarında resmen SOYGUN var, gerçek olan budur.
  • Arkadaş nedir bu fiyatlar. Artık bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle havaalanları fiyat konusunda uçmuş.
  • Yapilacaksa trdeki havalanlarina yapilmali 1 2 euro arasi satlyr
  • gidip hamburger falan yerseniz 4 katı fiyatı dayıyolar! insaf!
  • Fiyatlar yüksek değilmis peh.. 30 liraya uçanlarla ucmak istemiyorsan özel jet al görelim seni
  • Aslında fiyatlar yüksek değil.. 30 liraya bilet satıldığı için su fiyatı size pahalı geliyor :) Eşşeğin sırtından yeni inen adam uçağa binmeye çalışıyor :D
  • Yemeyin içmeyin protesto edin suyunuzu otomatikten alın birazfa olsa uçuz

Güvenlik kontrollerinden sonra yarım litrelik suyun iki-üç Euro gibi faiş fiyatlarla satılması uçak yolcuları arasında tepki ile karşılanırken AB Komisyonu’nu da harekete geçirdi.

Finlandiya Televizyonu İsveççe haberler Bölümü’nün haberine göre hava alanlarında yarım litrelik suyun en fazla bir Euro’ya satılmasını sağlayabilmek için AB Transport Komisyoneri  Violeta Bulc hava alanları işletmecilerinin çatı örgütü Airport Council International ACI ile görüştüklerini açıkladı.

AB Transport Komisyoneri Violeta Bulc yaptıkları görüşmeler sonucunda Avrupa’da uçak yolcularının yarısına hizmet veren 126 hava alanı işletmecisinin yarım litrelik suyu bir Euro’ya satmaya hazır olduklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirtti.

Finlandiya hava alanları işletmecisi Finavia yolculara güvenlik kontrollerinden boş su şişesi ile geçip, şişeleri tuvaletlerden doldurmalarını önerirken, birçok hava alanındaki otomatik bataryaların sıcak su akıtmak üzere ayarlandığı belirtildi.

Terminallerdeki su fiyatına düzenleme geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

seviyesizler ~ 8 yıl önce
fakirsiniz fakir kalın .. gidin katırlarla.. Eşşeklerle seyahat edin.. Havalimanın seviyesini düşürmeyin arkadaş.. Sizin gibi barzoları görmek istemiyoruz havalimanında.. Uçak bir lükstür.. İşinize gelmiyorsa eşşeğe binin arkadaş.. Sana havalimanında kafana silah dayıyıyp zorla bu redbulu içeçeksin mi dediler ? millete hava yapıcam die marlboroyla redbul alırsan sana ucundan gecirirler :) alma kardeşim adamların çokda umrunda sanki .. 30 liraya promosyonlu bilet almışsın tabiki sana pahalı gelir herşey.. ezikliğe alışmışsın. 1 tl ye halk ekmekten 5 tane ekmek aladam adamsın ne işin var havalimanında ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aferin ~ 8 yıl önce
af edersin ama markette satılan 0.5 suyu sen 50krş veya 75 krş. alıyorsun öyle değilmi havaalanında aynı 0.5 suyu 50 krş veya 75 krşa almak varken senin derdin nedir arkadas 1.5 - 2.00 liraya alıyosun tmm aldın diyelim uçak evet zengin kesime hitap ediyor genelde ama senin yaptığın zenginlık veya kendini bilinmez hal,n değil enayiliğindir bence... akıl var mantık var 50 krş'a satılan suyu 1 liraya almak varken havaalanından neden 1.5 veya 2.00 lira ödeyim? diyebilirsin şimdi belkide kirası cartı curtu ama.. neyse cok konuştum ben paran çok ise git mehmetçiğe askere cocuk yurtlarına ver by veya byn seviyeli
Kantarin Topuzu ~ 8 yıl önce
Paranin para olmadigi, bol sifirli pul oldugu zamanlarda özellikle gurbetciler yaninda TL bulundurmak istemez ve üzerindeki tüm TL cinsinden parasini cikistan önce havaalanlarinda tüketmek isterlerdi. Cünkü bir yil sonra tekrar geldiklerinde yaninda götürdükleri para degersiz kagit parcasindan baska bir sey olmazdi. Onun icin yanlarinda ne kadar TL varsa malin fiyatina bakmaksizin alir, mümkün oldugunca abuk sabuk seylere para sayarak tüketirlerdi. Havaalanindaki isletmeler de bunu bildigi icin ürünlere astronomik fiyat uygular kisa yoldan büyük kazanclar elde ederlerdi. Ülkede enflasyonun inmesi, pardan sifirlarin atilmasi ve paranin deger kazanmasi bu ac gözlü isletmeleri alistiklari o eski huylarindan vaz gecirmedi. Bu isletmelerin anlayamadiklari bir sey var; havalimanlari artik extrem fiyatlarla mal-hizmet satilabilen ayricalikli mekanlar olmaktan coktan cikti. Kafalarina sokmalari gereken ise, ayricaligi olmayan mekanlarin fiyatlari da ayricalikli olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutch ~ 8 yıl önce
bu ne ki. burda su vergisi oduyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atarli ~ 8 yıl önce
Zihniyete bakınız fiyatlar yüksek halki soyuyorlar diyoruz. Ülkeye çamur atiyorsunuz diyen zavallılar atarlaniyor hemen. Kafaya. Bak, seni soysunlar her türlü haksizligi yapsinlar hatta birileri bu milletin ak desin açık acik, sen sus aman ülkeye çamur atma... bunlar aslında ülkeye değil muktedirlere çamur gelmesin derdinde.insanligimizi kaybediyoruz haberimiz yok. Havaalanlarında resmen SOYGUN var, gerçek olan budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 8 yıl önce
SAW'da bir kutu kola 8 TL. Yorum yapmiyorum.
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Arkadaş nedir bu fiyatlar. Artık bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle havaalanları fiyat konusunda uçmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Yapilacaksa trdeki havalanlarina yapilmali 1 2 euro arasi satlyr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burger ~ 8 yıl önce
gidip hamburger falan yerseniz 4 katı fiyatı dayıyolar! insaf!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ye ~ 8 yıl önce
Fiyatlar yüksek değilmis peh.. 30 liraya uçanlarla ucmak istemiyorsan özel jet al görelim seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 8 yıl önce
demek ki sende 30 liraya bilet alıp havalimanını satın aldığını sanan cahillerdensin anlşıldı ;)
. ~ 8 yıl önce
Se neyin kafasini yasiyosun? O dedigin yolcu tipinden herkes rahatsiz. Ama havaalanindaki fiyatlar normalmis gibi söyleyip rol yapma. Al bakalim bakkal veya marketinden sürekli ayni fiyata alabiliyo musun?
ahl ~ 8 yıl önce
Aslında fiyatlar yüksek değil.. 30 liraya bilet satıldığı için su fiyatı size pahalı geliyor :) Eşşeğin sırtından yeni inen adam uçağa binmeye çalışıyor :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
778 ~ 8 yıl önce
Sen neymissin be sampiyon? Arkadasin dedigi gibi özel jetinle git o zaman. Allah korusun biraz zengin olsa milletin kafasina s....sin sen. Öyle bi halin var.
Hayır ~ 8 yıl önce
Küfretmiycem işte.
AMS ~ 8 yıl önce
Yemeyin içmeyin protesto edin suyunuzu otomatikten alın birazfa olsa uçuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000