07 Temmuz 2010, Çarşamba 08:52:40

TEMELLER NE ZAMAN ATILIYOR?

Şırnak ve Hakkari havaalanlarının temeli, 17-18 Temmuzda düzenlenecek törenlerle atılacak.
  • TK NIN BASINDAKI TEMELLER MI NE ZAMAN ATILIYOR???? INSALLAH EN KISA SUREDE AGABABALARI ILE BERABER ATILIYORLAR ULKEMIZDEN KENDI MEMLEKETLERI OLAN ABD YE DOGRU.....
  • Şu 45 metre genişliğindeki pist yapımından vaz geçmenin zamanı gelmedi mi? 2010 yılı bitiyor kafalarımız hala 45 de kalmış!
  • acaba o bolgelerde alet usulleri ile yaklaşma yapilabilecek mi ? bu araştirildimi acaba hiç ? mania kriterleri vs.. ?yuksekovaya askeri kargo ucaklari inerdi. ama hepsi vfr koşullardayken inerdi.sivil ucaklarin o bolgeye inme şansı nedir ?bence hiç birisi dikkate alınmadan yapilacak sonra zonguldak tokat gibi boş boş duracak..

Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından çıkılan Hakkari Yüksekova ve Şırnak Havaalanı Altyapı ve Müteferrik İşler İnşaatı ihalelerinde üstlenici firmalara yer teslimi yapıldı.

Şırnak Havaalanı altyapı işlerinin temeli 17 Temmuzda, Hakkari Yüksekova Havaalanının altyapı işlerinin temeli ise 18 Temmuzda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılacağı törenlerle atılacak. Hakkari ve Şırnak havaalanları askeri amaçlar için de kullanılabilecek.

Hakkari'ye 65 kilometre uzaklıkta inşa edilecek havaalanının alt ve üst yapısıyla birlikte yatırım tutarı 100 milyon TL'ye ulaşacak. 2 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek ve uluslararası standartlarda hizmet verecek tesis, 3 bin 200 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde piste sahip olacak. Havaalanı, gelecek yıl hizmete girecek.

Şırnak Havaalanı ise 1 milyon 677 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Alt ve üst yapısıyla birlikte yatırım tutarının 70 milyon TL'ye mal olacağı tahmin ediliyor. Uluslararası uçuş yapılabilecek şekilde kurulacak tesisin, 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pisti olacak.

Öte yandan DLH Genel Müdürlüğü her iki havaalanının üst yapı işlerine yönelik ihalelerin hazırlıklarını da tamamlamak üzere. Kurum, kısa süre içerisinde tesislerin üst yapı işlerinin ihalelerine çıkacak.

(Cafesiyaset.com)

TEMELLER NE ZAMAN ATILIYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
TK NIN BASINDAKI TEMELLER MI NE ZAMAN ATILIYOR???? INSALLAH EN KISA SUREDE AGABABALARI ILE BERABER ATILIYORLAR ULKEMIZDEN KENDI MEMLEKETLERI OLAN ABD YE DOGRU.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu 45 metre genişliğindeki pist yapımından vaz geçmenin zamanı gelmedi mi? 2010 yılı bitiyor kafalarımız hala 45 de kalmış!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba o bolgelerde alet usulleri ile yaklaşma yapilabilecek mi ? bu araştirildimi acaba hiç ? mania kriterleri vs.. ?yuksekovaya askeri kargo ucaklari inerdi. ama hepsi vfr koşullardayken inerdi.sivil ucaklarin o bolgeye inme şansı nedir ?bence hiç birisi dikkate alınmadan yapilacak sonra zonguldak tokat gibi boş boş duracak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000