05 Aralık 2018, Çarşamba 10:20:13

Temel Kotil'den Milli Muharip uçağı açıklaması

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli muharip uçak ile ilgili gelinen süreci anlattı.
  • Olmasın
  • Bu yaziyi saklayin Kotil gorurmu o tarihi ancak 400 adet ucak i hatirlariz hep beraber
  • 3 sorum var; 2023’tü ne zaman 2033 oldu? 2023 ilk uçuşsa seri üretim için 10 yıl mı gerekiyor? Daha uçtuğu görülmemiş uçaktan kimlerin toplam 400 adet sipariş vermesi bekleniyor? Cevaplarsanız seviniriz.
  • Zannederim secime kadar tunelden cikar. Yoksa ruzgara kapilabilir.
  • Her işin boş, her sözün havagazı ama nasılsa yiyen çok. Salla bakalım nereye kadar?
  • Thy'ye fetocuları tıka basa dolduran,makam, iş, bol maaş veren,yedikleri her haltı ne de olsa bizden diye görmezden gelen şimdi de thy'den feto yüzünden atılanları veya atılmadan sıvışanları tai'ye toplayan temel ve şu aralar ne hikmetse sesi soluğu çıkmayan hamdi nasıl hala serbestçe geziyorlar akıl alır gibi değil. Bir de fetoyla mücadele ediliyormuş. Yersen tabii !
  • 2033 e 15 yıl var. O zamana 7 nci 8 nci nesil uçaklar çıkar. TEI de motor için çalışmalı. Aselsan Havelsan zaten hazır. Görünmeyen uçak diye bir şey yok, az görünen uçak var. Bunun yerine Elektronik Harp kapsamında kendini gizleyebilen ve koruyabilen (ECM/ECCM/EDK) sistemlere yönelinmeli; hareket kabiliyeti, menzil, taşıma kapasitesi azaltılmamalı. F35'e takılıp kalmamalı, yolcu uçağı gibi bir şey, koruma kalkanları da yeterli değil. BWR silahlarına güvenmekle beraber, dar ve karışık hava sahalarında bu silahlarını kullanamaz ve yakın muharebede hiç şansı yok. SU, MİG, F-16 yı geçtim, demode sayılan klasik F-4E Phantom'a bile dayanamaz. Dolayısı ile konsept ve harekat ihtiyaçları çok iyi belirlenmeli.
  • 2023 olmuş 2033 haydaaaaaaa ;))
  • Hani 2030 du seri üretim
  • Çok hızlı şekilde tamamlamak istiyoruz dediğin 2033 mü ? Yavaş olsa herhalde 3000'i bulurdu. Kompozit'e 200 milyon dolar ayıracaksın demek. Vayy bee müthiş bütçe. Sen önce balon,ampul yap yıllardır yapıyoruz denilen arabayı, 2017'de göklerde olacak dediģiniz yolcu uçağını yap.Yılların uçak üreticisi abd F 35 projesi için ilk etapta 60 milyar dolar bütçe ayırdıklarını daha sonra da 200 milyar dolara çıkacağını söylüyor sen ne söylüyorsun? Hakikaten temel fıkrası gibisin. Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın daha da komik olmayın diyeceğim ama koltuk ve çıkar için her kılığa girer her vaati verir her sözü söyler herşeyi yaparsınız.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli muharip uçak ile ilgili gelinen süreci anlattı.

Uçağın şu anda rüzgar tünelinde olduğunu ifade eden Kotil, “Konfigürasyonun son şeklini vermeye çalışıyoruz. Çok hızlı şekilde uçağı tamamlamak istiyoruz.” dedi.

“Avrupa’da en önde giden proje”

5. nesil savaş uçağı projesinin Avrupa’da şu anda en önde proje olduğunu belirten Kotil, “Milli muharip uçak, ağırlıkla kompozit olacak. Kompozit yapısını oluşturmak için şu anda 200 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz.” diye konuştu.

Uçağın seri üretiminin 2033'te başlaması ve o aşamaya kadar 400 adetlik siparişe ulaşılması öngörülüyor.

Temel Kotil'den Milli Muharip uçağı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

2023 ~ 5 yıl önce
Olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Strategist ~ 5 yıl önce
Bu yaziyi saklayin Kotil gorurmu o tarihi ancak 400 adet ucak i hatirlariz hep beraber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 5 yıl önce
3 sorum var; 2023’tü ne zaman 2033 oldu? 2023 ilk uçuşsa seri üretim için 10 yıl mı gerekiyor? Daha uçtuğu görülmemiş uçaktan kimlerin toplam 400 adet sipariş vermesi bekleniyor? Cevaplarsanız seviniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruzgarin sakasi olmaz ~ 5 yıl önce
Zannederim secime kadar tunelden cikar. Yoksa ruzgara kapilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temelll ~ 5 yıl önce
Her işin boş, her sözün havagazı ama nasılsa yiyen çok. Salla bakalım nereye kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel ~ 5 yıl önce
Thy'ye fetocuları tıka basa dolduran,makam, iş, bol maaş veren,yedikleri her haltı ne de olsa bizden diye görmezden gelen şimdi de thy'den feto yüzünden atılanları veya atılmadan sıvışanları tai'ye toplayan temel ve şu aralar ne hikmetse sesi soluğu çıkmayan hamdi nasıl hala serbestçe geziyorlar akıl alır gibi değil. Bir de fetoyla mücadele ediliyormuş. Yersen tabii !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
2033 e 15 yıl var. O zamana 7 nci 8 nci nesil uçaklar çıkar. TEI de motor için çalışmalı. Aselsan Havelsan zaten hazır. Görünmeyen uçak diye bir şey yok, az görünen uçak var. Bunun yerine Elektronik Harp kapsamında kendini gizleyebilen ve koruyabilen (ECM/ECCM/EDK) sistemlere yönelinmeli; hareket kabiliyeti, menzil, taşıma kapasitesi azaltılmamalı. F35'e takılıp kalmamalı, yolcu uçağı gibi bir şey, koruma kalkanları da yeterli değil. BWR silahlarına güvenmekle beraber, dar ve karışık hava sahalarında bu silahlarını kullanamaz ve yakın muharebede hiç şansı yok. SU, MİG, F-16 yı geçtim, demode sayılan klasik F-4E Phantom'a bile dayanamaz. Dolayısı ile konsept ve harekat ihtiyaçları çok iyi belirlenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2033 ~ 5 yıl önce
2023 olmuş 2033 haydaaaaaaa ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mmu ~ 5 yıl önce
Hani 2030 du seri üretim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyyyy hacannn temelum ~ 5 yıl önce
Çok hızlı şekilde tamamlamak istiyoruz dediğin 2033 mü ? Yavaş olsa herhalde 3000'i bulurdu. Kompozit'e 200 milyon dolar ayıracaksın demek. Vayy bee müthiş bütçe. Sen önce balon,ampul yap yıllardır yapıyoruz denilen arabayı, 2017'de göklerde olacak dediģiniz yolcu uçağını yap.Yılların uçak üreticisi abd F 35 projesi için ilk etapta 60 milyar dolar bütçe ayırdıklarını daha sonra da 200 milyar dolara çıkacağını söylüyor sen ne söylüyorsun? Hakikaten temel fıkrası gibisin. Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın daha da komik olmayın diyeceğim ama koltuk ve çıkar için her kılığa girer her vaati verir her sözü söyler herşeyi yaparsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000