16 Nisan 2015, Perşembe 15:30:34

TEMEL KOTİL; 'YERLİ PİLOTA KASTIMIZ YOK'

Türk Hava Yolları, eğitimlerinin tamamlayan toplam 86 pilotunu bugün düzenlenen bir törenle mezun etti.
  • Belesciler ....
  • Bekarlara hoş bakmıyoruzun başka bir yöntemi bu söylem,çünkü evli bir insanın kafasına takılan daha çok problemleri olabilir veya onlar ayrılmıyorlarmı; bu insanlar o şirketlerin başında o kadar çok kaldıki gerçekten sahipleri gibi konuşuyorlar,halbuki halkın vergileri ile yönetilen bir şirkettir ve onlarda memurdur.devletin öz kaynaklarını kullanan bir şirkette bu vatanın öz evlatlarını işe almak zorundadır nokta
  • Ne kadar güzelsiniz. Çocukluk hayalimdi, çalıştığım yıllarda kadının değil uçak araba kullanması yadırganırdı. Çok isterdim oğlumun da hevesi olsun, sevdiremedim ne yapalım. Ailelerinizi de sizleri de tebrik ederim, başarılı güzel uçuşlar dilerim.
  • TEMEL beye sormak lazım, Türk pilotlarına kastımız yok derken neyi kasdediyor? Yabancı pilotlara neden daha fazla maaş veriyor????
  • Bağıra bağıra yalan söylüyor bu adam...
  • ahh bee elalem pilot oluyor, bizi de anca kpss atıyor. hayaller/hayatlar. hadi iyi uçuşlar olsun.
  • Sayin Kotil, Toefl felan filan istionuz,sonrada Dlr testinde Ingilzce mulakat var. Simdi bu ingilizceye bukadar onem verionuzda,su an THY ye eskiden girmis kaptanlarda dahil bu testlere yollasaniz acaba kactanesi alir bu sinavlari???? cok haksiz bir davranis. eskiden alinmis pilotalari yani dlr testi yokken,su an dlr testine soksaniz acaba kactanesi kalir?, Sayin kotil sim checklerde adil davranilsa acaba kactane pilot kalir? vs.vs.vs. Madem THY akadmesinden 160 saatlik bir egitimden sonra "sozde F/O pilot" Airbus ve Boeing cockpitine sokuyosaniz 500-1000 saati olan turk genclerini oyanaya oynaya almaniz lazim. Sonra Amerikadaki pilot egitminin hele ATPL teyorisinin ne kadar kolay oldugunu sanirim herkes bilmio.Insallah boyle kotu bir egitimin hesabini gariban yolcular hayatlarila odemez. Turkcemden oturu ozur dilerim cunku trde yasamadim.Cok cok amma cok hem akil almaz hemde kendi insanini disarda birakacak kriterler olmazdi.
  • "Yerli pilota kastımız yok"MUŞ(!). Lafa değil icraata bakarız biz.Brövelerini takan meslektaşlarıma başarılar.
  • Pilotlara evlenin çağrısı yapacaklarına, Sivil Havacılık kanun ve kurallarını harfiyen uygulamayı öğrensinler önce. Bir çok pilotun hakkını ve ekmeğini yedikleri, kendi kafalarına ve çıkarlarına göre kurallar koydukları, mutsuz ettikleri yetmedi bir de özel hayatlarına, yatak odalarına kadar burunlarını sokuyorlar.
  • Bir bilen gormuş geçir iş biri olarak söylüyorum; Kadinlari Kokpitte idare ediyoruz Sn Kotil, bize bir sorsaydin, sirtimizda yuk oluyorlar, korkuyorlar, çok duygusal oluyorlar, kararlı olamıyorlar-kadından pilot olması için verilen emekle 4 erkek pilot oluyor, erkektende hostess olmuyor, hoş olmuyor yolcuyu anlayamıyor, yolcu bayanlarda rahatsız oluyor-kadından Kabin memuru erkekten pilot olur, doğrusu budur

Türk Hava Yolları, eğitimlerinin tamamlayan toplam 86 pilotunu bugün düzenlenen bir törenle mezun etti.

Türk Hava Yolları (THY), Uçuş Eğitim Akademisi ve FITA’da (Florida Institue Of Technology Aviation) eğitimlerini tamamlayan pilotlara düzenlenen bir törenle bröveleri takıldı. 86 pilotun mezun olduğu törene Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Uçuş İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora ve THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci katıldı.

‘BEKAR PİLOTLAR HEMEN EVLENSİN’

Florya'daki Uçuş Eğitim Başkanlığı’nda düzenlenen törende konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil; Pilot olmak kolay bir iş değil. Meşhur bir testimiz var; DLR. Mezun olan arkadaşlarımız çok iyi bilir bu testi. Bu testi 3 kişiden1’i ancak geçebildi. Fransa’daki kaza bize yeni bir şey öğretti. Pilotluğun çok kritik bir meslek olduğunu hatırlattı.Oradaki pilot kız arkadaşından ayrılmıştı sanıyorum. O yüzden bekar olan pilotlar hemen evlensinler.

Daha önce de söylemiştim; THY pilotları bizim astronotlarımızdır. Çünkü bizim pilotlarımız o kadar güzel kendilerine bakıp, kendilerini geliştiriyorlar ki, o yüzden astronot gibiler. Bu şirkette emekliliğe kadar 30-40 yıl civarında çalışacaksınız. Türk Hava Yolları’na hoş geldiniz. Kolay pilot olmadınız ama her zorluk bir yatırımdır.

Afrika’da en çok şehre uçan havayolu biziz. Yıl sonuna kadar uçtuğumuz şehir sayısını 44’ten 50’ye çıkaracağız. Aslında bundan daha önemlisi de varmış. Afrika’da çok sefer yaptığımız için oradaki orta sınıfın oluşmasına katkıda bulunduğumuzu öğrendim. Çünkü orada bir elit tabaka bir de çok fakir bir tabaka var. Biz bu nedenle orta sınıfın oluşmasını sağlıyoruz. Türkiye’de iç hatlarda yolcu sayısı Binali Yıldırım’ın başlattığı projeyle 5 milyondan 53 milyon rakamına ulaştı. İşte bunu şimdi de Afrika’da yapıyoruz.

Kadın pilotların artması gerekiyor, neden bu kadar az ilgi var onu anlamadım. Kadınlardan da çok iyi kaptan oluyor, lütfen bayan pilotlar bize başvursunlar, erkeklerle aynı sayıda olmalarını istiyoruz ama en azından yarısına ulaşması gerekiyor.



'YABANCI PİLOT ALIYORUZ DİYE BİZE KIZMAYIN'

Bizim 700 civarında yabancı pilotumuz var, yabancı pilot istihdam ediyoruz diye bize kızmayın. Çünkü pilot açığımız var. Yerli pilotun kaptanlığa geçişi yaklaşık 6 yıl sürüyor, bu yüzden kaptan açığımızı kapatmak için yabancı pilot alıyoruz, yerli pilota kastımız yok' ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından pilotlara brövelerini takarak sertifikalarını veren Temel Kotil, adaylara başarılar diledi.

86 PİLOTTAN 3’Ü KADIN 1’İ ESKİ KONTROLÖR

Türk Hava Yolları’nın yeni mezun olan 86 pilotundan Gülay Kaşkır, Duygu Kaygusuz ve Zehra Tuğçe Elbi olmak üzere sadece 3’ü kadın olurken, bir de hava trafik kontrolörü pilotluğa geçiş yaptı.

Atatürk Havalimanı’nda hava trafik kontrlörü olarak görev yapan Çetin Önal, pilotluğa geçişine ilişkin; Karşılıklı anlayışla ve empati yaparak herhangi bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Pilot olduğumu öğrenen kaptanlar önce şaşırdı ancak tebrik ettiler. Ben de elimden geleni yapacağım’ dedi.

©AirportHaber




















 

TEMEL KOTİL; 'YERLİ PİLOTA KASTIMIZ YOK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (111)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Belesciler ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bekarlara hoş bakmıyoruzun başka bir yöntemi bu söylem,çünkü evli bir insanın kafasına takılan daha çok problemleri olabilir veya onlar ayrılmıyorlarmı; bu insanlar o şirketlerin başında o kadar çok kaldıki gerçekten sahipleri gibi konuşuyorlar,halbuki halkın vergileri ile yönetilen bir şirkettir ve onlarda memurdur.devletin öz kaynaklarını kullanan bir şirkette bu vatanın öz evlatlarını işe almak zorundadır nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selma C. ~ 9 yıl önce
Ne kadar güzelsiniz. Çocukluk hayalimdi, çalıştığım yıllarda kadının değil uçak araba kullanması yadırganırdı. Çok isterdim oğlumun da hevesi olsun, sevdiremedim ne yapalım. Ailelerinizi de sizleri de tebrik ederim, başarılı güzel uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
TEMEL beye sormak lazım, Türk pilotlarına kastımız yok derken neyi kasdediyor? Yabancı pilotlara neden daha fazla maaş veriyor????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bağıra bağıra yalan söylüyor bu adam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanatsız ~ 9 yıl önce
ahh bee elalem pilot oluyor, bizi de anca kpss atıyor. hayaller/hayatlar. hadi iyi uçuşlar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bush-Pilot ~ 9 yıl önce
Sayin Kotil, Toefl felan filan istionuz,sonrada Dlr testinde Ingilzce mulakat var. Simdi bu ingilizceye bukadar onem verionuzda,su an THY ye eskiden girmis kaptanlarda dahil bu testlere yollasaniz acaba kactanesi alir bu sinavlari???? cok haksiz bir davranis. eskiden alinmis pilotalari yani dlr testi yokken,su an dlr testine soksaniz acaba kactanesi kalir?, Sayin kotil sim checklerde adil davranilsa acaba kactane pilot kalir? vs.vs.vs. Madem THY akadmesinden 160 saatlik bir egitimden sonra "sozde F/O pilot" Airbus ve Boeing cockpitine sokuyosaniz 500-1000 saati olan turk genclerini oyanaya oynaya almaniz lazim. Sonra Amerikadaki pilot egitminin hele ATPL teyorisinin ne kadar kolay oldugunu sanirim herkes bilmio.Insallah boyle kotu bir egitimin hesabini gariban yolcular hayatlarila odemez. Turkcemden oturu ozur dilerim cunku trde yasamadim.Cok cok amma cok hem akil almaz hemde kendi insanini disarda birakacak kriterler olmazdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz ~ 9 yıl önce
"Yerli pilota kastımız yok"MUŞ(!). Lafa değil icraata bakarız biz.Brövelerini takan meslektaşlarıma başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lale ~ 9 yıl önce
Pilotlara evlenin çağrısı yapacaklarına, Sivil Havacılık kanun ve kurallarını harfiyen uygulamayı öğrensinler önce. Bir çok pilotun hakkını ve ekmeğini yedikleri, kendi kafalarına ve çıkarlarına göre kurallar koydukları, mutsuz ettikleri yetmedi bir de özel hayatlarına, yatak odalarına kadar burunlarını sokuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadindan ~ 9 yıl önce
Bir bilen gormuş geçir iş biri olarak söylüyorum; Kadinlari Kokpitte idare ediyoruz Sn Kotil, bize bir sorsaydin, sirtimizda yuk oluyorlar, korkuyorlar, çok duygusal oluyorlar, kararlı olamıyorlar-kadından pilot olması için verilen emekle 4 erkek pilot oluyor, erkektende hostess olmuyor, hoş olmuyor yolcuyu anlayamıyor, yolcu bayanlarda rahatsız oluyor-kadından Kabin memuru erkekten pilot olur, doğrusu budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Root ~ 9 yıl önce
Afedersiniz ama o sizin hüsnü kuruntunuz bence. Ben bu hanımların yüzünde bir korku göremiyorum, bakışları da kararlı. Erkekten de hostes oldu mu oluyor, gayet güzel de oluyor. Şu cinsiyet takıntılarınızdan arınıp insanların "yaptığı iş"e baksanız.. Kadın onu yapamaz erkek bunu beceremez, bitin artık yeter.
Lwyr ~ 9 yıl önce
"kadindan" rumuzlu sözde kokpitçi(!) tam da bu sebepten istiyorum ki şurda kimlikler açık konuşulsun işverenden okuyucusuna herkes görsün kimin ne olduğunu. zehirsiniz. hala kadın erkek ayrımı sonra neden millet aya gitti biz kaldık. ortaçağ kafanızla bk ediyorsunuz her ortamı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000