27 Mart 2015, Cuma 09:49:53

TEMEL KOTİL AVRUPALILAR'A SESLENDİ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil Avrupa ülkelerine “büyük havaalanları yapmaları” çağrısında bulundu.
  • Ya Temel abi birşey soracağım?Şu aralar salgın var,domuz gribi...Sen bu bulaşıcı hastalıklarıniyi biliyorsun ya.Biliyoruz bulaşmazsa birşey olmaz da bulaşırsa öldürürmü?Zararsızmıdır abi bir aydınlatsan bizi???
  • Rabia işareti mi yapmış?
  • Eyyy Avrupalı, doğayı koru, saçma sapan yatırımlar yapma!
  • Cehennemde geçen o fıkra geliyor aklıma. Hani sadece Turklerin başında zebani yokmuş ya, diğer milletler sormuş neden diye, zebaniler de; gerek yok ki onlar yukarı çıkanları kendileri aşağı çekiyor zaten demiş. Size kalsa THY hep mağdur, hep zarar eden, hep küçülen olsun değil mi. Valla çok beklersiniz canlarım, beklerken de avucunuzu yalamaya devam edebilirsiniz tabi ki.
  • rizeli fotodada belirtmiş en az 4 havaalanı :)
  • Avrupaya sesleninceye kadar Türkiye'deki yetkililere her şehre bir havalimanı yerine bölgesel havalimanı yapmalarını söylesen zahmet olmazsa
  • Adamın biri dünyanın en büyük havalimanlarının olduğu Avrupada büyük havalimanı yapın demiş, bilin bakalım bu dahi kimmiş
  • Temel Bey'e hakaret edenler once kendilerine baksinlar!
  • Bir gün Temel THY'ye CEO olmuş...
  • Zavallı bu ya. Herkes bunun bu makama nasıl geldiğini biliyor. Bari utan da sus otur.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil Avrupa ülkelerine “büyük havaalanları yapmaları” çağrısında bulundu.

Brugge’deki Avrupa Koleji’nde "Havacılığın Rolü ve Türk Hava Yolları Başarı Hikayesi" konulu ders veren Kotil,  ekonominin genelinden daha hızlı büyüyen havacılığın en iyi yatırım olduğunu söyledi.

Farklı ülkelerden 150 master öğrencisinin katıldığı derste dünyada havacılığın geleceği, Avrupalı havayollarının potansiyeli ve THY'nin atılımları ve hedeflerini anlatan Kotil, küresel ekonomiyle birlikte havacılığın da merkezinin doğuya kaydığına işaret etti.

Önümüzdeki yıllarda sektörün Amerika ve Avrupa'ya kıyasla Asya, Orta Doğu ve Afrika'da çok daha hızlı büyüyeceğini belirten Kotil, Avrupa Havayolları Birliği Başkanı olarak Avrupa Birliği yetkilileri ve üye ülkelerin hükümetleriyle temaslarında "havayollarınıza daha fazla destek olun" mesajını sürekli verdiğini aktardı.

Kotil, Avrupa'da birçok havalimanının artık talebi karşılayamadığını belirterek "Eğer büyük havaalanlarınız yoksa şirketleriniz para kazanamaz ve pazar payı kaybeder" dedi.

Temel Kotil, son 10 yılda dünyada havayolu yolcu sayısı ortalama yüzde 60 büyürken bu oranın Türkiye'de yüzde 242 ve THY'de yüzde 367'yi bulmasının hükümetin kendilerine ve diğer havayolu şirketlerine iş birliği mantığıyla yaklaşmasından kaynaklandığını vurguladı.

"Havacılıkta vergileri düşüren bir hükümet biliyor musunuz?" diye soran Kotil, "Türkiye bunu yaptı, çünkü yolcu sayısı katlanınca bundan havayolu şirketleri de kamu da kazançlı çıktı" diye konuştu.

Kotil, Türkiye'nin yeni havaalanları başta olmak üzere havacılığın altyapısına yönelik büyük yatırımlar yaparak ve elektronik vize uygulaması gibi yeniliklerle sektörün önünü açtığını vurguladı.

Avrupa Birliği'nin havacılıkta Türkiye'yi örnek alması gerektiğini belirten Kotil, "Havayolları dünya genelinde en çok sorunu, hükümetleri onları umursamadığı için yaşıyor. Avrupa hükümetleri havacılıkta büyük kalmanın garantisi olmadığını anlamalı" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin AB üyeliği hakkındaki görüşü sorulan Kotil, "400 yıldır Avrupalıyız. Asırlardır en çok Avrupa ile meşgul oluyoruz. Türkiye her açıdan Avrupa'nın parçasıdır. Türkiye'nin üyeliğiyle AB daha büyük bir aile olacaktır. Türkiye aynen Türk Hava Yolları gibi başarıya aç. Genç ve eğitimli nüfusuyla güçlü şekilde geliyor. Üye olursak AB'ye katkımız daha da artacak ve bu THY için de iyi olacak" dedi.

Kotil'in Avrupa Koleji'ndeki 12 Türk öğrencinin Doğu Akdeniz haftası kapsamında Azeri, Filistinli, Lübnanlı ve Yunan arkadaşlarının desteğiyle hazırladığı etkinlik kapsamında verdiği ders, büyük alkış aldı.

Etkinlik kapsamında Avrupa Koleji yemekhanesinde THY'nin uçan aşçılarının da katılımıyla uçaklardakine benzer şekilde Türk yemekleri servis edildi. Yemekhaneye girerken lokum dağıtılan öğrenciler baklava, mercimek köftesi, peynirli biber sarması, su böreği, kıymalı börek ve mini pizzalardan tattı. Öğrencilerle birlikte yemek yiyen Kotil, "Daha fazlası için bizimle uçun" mesajı verdi.

Kotil çekilişle belirlenen iki öğrenciye çifter Brüksel-İstanbul gidiş dönüş bileti hediye etti.

THY Brüksel Müdürü Veysel Serdar da geleceğin AB bürokratlarının eğitim aldığı Avrupa Koleji'nde düzenledikleri bu etkinliğin THY'nin marka değerine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın en iyilerinin buluştuğu bu etkinlikte Avrupa'nın en iyisini anlatma fırsatı bulduk. Bu çalışmayı belirli periyotlarla Belçika'daki tüm üniversitelerde yapmayı planlıyoruz. Avrupa'nın en iyisiyiz ve Avrupa'nın geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu coğrafyada bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz" dedi.

TEMEL KOTİL AVRUPALILAR'A SESLENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya Temel abi birşey soracağım?Şu aralar salgın var,domuz gribi...Sen bu bulaşıcı hastalıklarıniyi biliyorsun ya.Biliyoruz bulaşmazsa birşey olmaz da bulaşırsa öldürürmü?Zararsızmıdır abi bir aydınlatsan bizi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rabia işareti mi yapmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eyyy Avrupalı, doğayı koru, saçma sapan yatırımlar yapma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay Roket ~ 9 yıl önce
Cehennemde geçen o fıkra geliyor aklıma. Hani sadece Turklerin başında zebani yokmuş ya, diğer milletler sormuş neden diye, zebaniler de; gerek yok ki onlar yukarı çıkanları kendileri aşağı çekiyor zaten demiş. Size kalsa THY hep mağdur, hep zarar eden, hep küçülen olsun değil mi. Valla çok beklersiniz canlarım, beklerken de avucunuzu yalamaya devam edebilirsiniz tabi ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyer ~ 9 yıl önce
rizeli fotodada belirtmiş en az 4 havaalanı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadi ~ 9 yıl önce
Avrupaya sesleninceye kadar Türkiye'deki yetkililere her şehre bir havalimanı yerine bölgesel havalimanı yapmalarını söylesen zahmet olmazsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka gibi ~ 9 yıl önce
Adamın biri dünyanın en büyük havalimanlarının olduğu Avrupada büyük havalimanı yapın demiş, bilin bakalım bu dahi kimmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Temel Bey'e hakaret edenler once kendilerine baksinlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
sen kendine hiç baktınmı android ne renksin
Fıkra ~ 9 yıl önce
Bir gün Temel THY'ye CEO olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zavallı bu ya. Herkes bunun bu makama nasıl geldiğini biliyor. Bari utan da sus otur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000