04 Ekim 2010, Pazartesi 08:35:28

"TELEFONLARINI TARATIP UÇAĞA BİNİYORLAR"

Akşam gazetesi köşe yazarlarından Oray Eğin, bu haftaki köşe yazısında ABD'de gördüğü yeni bir bilet uygulamasından gayet memnun kalmış ve köşesine taşımış. İşte Eğin'in bu haftaki yazısı...
  • biçok havayolunda var bu uygulama ama olay havalimanında bitiyor. atatürkteki polisler hala kabul etmiyor bunu
  • antalyada bu uygulama dolmuş ve halk otobüslerindede var cepten okutup biniyorsun
  • Bahsedilen bu uygulama kare kod kullanılarak cep telefonu ekranlarının barkod okuyucular vasıtası ile biniş kartının yerini almasıdır.Biz Unisec olarak Onur Air ve Borajet'te bu yontemi zaten kullanıyoruz.Hatta Onur air'de bir yılı aşkın kullanıma hazır bu hizmet yerhizmetleri çalışanlarının eski usulde ısrarcı olmaları havaalanlarında hala yeterli donanımın bulunmaması gibi sebeblerle kullanılmamaktadır.Aslına bakarsanız teknoloji olarak dünyadan bir geri kalmışlığımız yok fakat ne yazıkki zihinlerimiz yenilikleri aynı hızda benımseyemıyor. Y.K.
  • Günaydin .. bunu LH , ve THY de yapiyor
"Uçak yolculuğu her anlamda değişiyor, çoğu zaman iyiye mi gidiyor emin değilim ama... Bu haftaki Time dergisinde 'Yolculuk trendleri' var. Kendi ilk 10'larını hazırlamışlar.

İki madde dikkatimi çekti.
Girilen ülkelerden alınan kişi başı ücret bunlardan biri... 2011'den itibaren Almanya hükümeti ülkelerine giren herkesten belli bir ücret talep edecek ve bu ek vergi olarak uçak biletlerine yansıyacak... ABD, hali hazırda bazı ülke vatandaşlarından 14 dolara kadar ücret almaya başlamış bile... Ülkesine, yani adamına göre muamele var bu ücretlendirmede tabii ki... Kriz ekonomisi yeni kazanç kapıları doğuruyor demek ki...

Ama her şey kötü değil.
Bu yılın yolculuk trendleri arasında gözümle uygulandığını gördüğüm ve hoşuma giden bir gelişme daha var...
Biniş kartının tarihe karışacak oluşu. Bu yönde epey ilerlemiş Amerika'daki hava yolculuğu.
"Smart phone" diye tabir edilen iPhone, Blackberry gibi cihazlardan check-in yapıyorsunuz, biniş kartınız e-mail olarak yollanıyor, bu e-mail'de yer alan bir barkodu da güvenlik kapılarında, uçağa biniş esnasında tarayıcıya okutuyorsunuz.

Havayolları giderek eskisi gibi şeritli kağıtlarla biniş kartı üretmek yerine barkod sistemine geçiyor, barkodu da illa ki bir kağıda basmak gerekmiyor.
Hem çevreye daha duyarlı... Hem de 'Biniş kartımı kaybettim, bir türlü bulamıyorum' gibi küçük gerginlikler de ortadan kalkıyor.

ABD içinde pek çok yolcu da bu yöntemi benimsemiş, biniş sırasında telefonlarını taratıp uçağa geçen pek çok kişi gördüm.

(Akşam)
"TELEFONLARINI TARATIP UÇAĞA BİNİYORLAR"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
biçok havayolunda var bu uygulama ama olay havalimanında bitiyor. atatürkteki polisler hala kabul etmiyor bunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
antalyada bu uygulama dolmuş ve halk otobüslerindede var cepten okutup biniyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bahsedilen bu uygulama kare kod kullanılarak cep telefonu ekranlarının barkod okuyucular vasıtası ile biniş kartının yerini almasıdır.Biz Unisec olarak Onur Air ve Borajet'te bu yontemi zaten kullanıyoruz.Hatta Onur air'de bir yılı aşkın kullanıma hazır bu hizmet yerhizmetleri çalışanlarının eski usulde ısrarcı olmaları havaalanlarında hala yeterli donanımın bulunmaması gibi sebeblerle kullanılmamaktadır.Aslına bakarsanız teknoloji olarak dünyadan bir geri kalmışlığımız yok fakat ne yazıkki zihinlerimiz yenilikleri aynı hızda benımseyemıyor. Y.K.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Günaydin .. bunu LH , ve THY de yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000