22 Eylül 2018, Cumartesi 10:50:55

TEKNOFEST'te üçüncü gün heyecanı başladı

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te üçüncü gün heyecanı başladı.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te üçüncü gün heyecanı başladı.

20 Eylül'de başlayan TEKNOFEST, İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk iki gününde on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Bugün gerçekleştirilecek programlar kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İstanbul Yeni Havalimanı'na gelmesi bekleniyor.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen TEKNOFEST'te ilk iki gün Türk Yıldızları, Solo Türk, T129 ATAK Helikopteri, Ali İsmet Öztürk tarafından kullanılan akrobasi uçağı Pitts ile Hürkuş çeşitli uçuş gösterileri yapmış organizasyona gelen ziyaretçileri adeta büyülemişti.

İkinci güne damgasını vuran olay ise Türk Hava Yolları'na ait Boeing B777-300 ER tipi yolcu uçağı ile Türk Yıldızları tarafından gerçekleştirilen kol uçuşu olmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TEKNOFEST'E GELECEK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılacağını belirterek, herkesi İstanbul Yeni Havalimanı'na davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "'Milli Teknoloji Hamlesi' heyecanını gençlerimizle birlikte yaşamak üzere ben de TEKNOFEST’te olacağım. Hayallerinin peşinden giden herkesi yarın İstanbul Yeni Havalimanı'na bekliyorum." ifadesini kullandı.

ETKİNLİKLER GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Gün boyunca Dünya Drone Şampiyonası, Hackİstanbul, Hackathon İHA-İKA, İnsansız Sualtı Sistemleri, Robotik Fetih 1453, Sürü İHA, Yapay Zeka, İnsanlık Yararına Teknoloji, Robotaksi, Savaşan İHA, İHA, Model Uydu, Model Uçak gibi yarışmalar devam edecek. 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri destekleniyor.

HackIstanbul 2018 CTF (Capture the Flag) yarışmasında ise birçok ülkeden yarışmaya katılan hackerlar, uzmanların rehberliğinde, özel olarak oluşturulmuş, gerçek siber saldırı ortamlarının çeşitli etaplarında tüm becerilerini sergileyerek, kendileri için hazırlanan sistemleri ele geçirmeye çalışacak.

Festivalin üçüncü gününde, "Siber Güvenlik" konusunda pek çok panelin yanı sıra "Teknolojide Devletin ve Kurumların Rolü", "Göremediğimiz Gizemler: Kara Delikler", "Teleskoplar ve Astronomi", "Big-Bang Evreni", "Uydular ve Uzaktan Algılama" gibi konularda seminerler düzenlenecek.

Festivale ulaşım, İstanbul'un 16 farklı noktasından sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında İETT otobüsleriyle ücretsiz sağlanıyor.


































TEKNOFEST'te üçüncü gün heyecanı başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000