16 Eylül 2018, Pazar 14:32:38

Teknofest için geri sayım başladı

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, dünyanın en hızlıları arasında gösterilen araçların yarışacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak.
  • Hangi gün hangi saatte gösteriler, etkinlikler olacak diye hiç Bilgi yok. Millet taaa oraya hergün gidip gelecek mi ? Ya arkadaş insanları Web siteniz üzerinden gösteri günlerini belirleyinde millet ona göre gitsin.
  • İnsanlar işini gücünü bırakıp taa fizandaki festivale mi gidicek?
  • 100 metre ilerde işçiler ölüp, pireler içinde uyuyurken, hakedişleri alamazken, biz uçan drone'ları izleriz artık. Ya ne güzel uçuyolar yaaa!
  • Burakın bu işleri eskişehir sivil havacılık üniversitedi yapsın. Beceremiyorsunuz
  • Damat korkusundan tum kurumlar desteklemis ;)
  • Deney fareleri gibi Sistemleri test edecegim festival falan hikaye . Gör bak seneye yapiliyormu?
  • hemen yanda işçi sorunlarının yaşandığı jandarma polis eşliğinde mükemmel zaman geçirebileceğiniz bir organizasyon
  • Ailenizle vakit geçirebileceğiniz eğlenceli ve öğretici bir organizasyon, emeği geçenlere teşekkürler

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, dünyanın en hızlıları arasında gösterilen araçların yarışacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Anadolu Ajansının (AA) "Global iletişim ortağı" olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 20-23 Eylül'de düzenlenecek TEKNOFEST İstanbul, dünyanın en hızlı araçlarının şovuna sahne olacak.

TEKNOFEST İstanbul’un açılışında gerçekleştirilecek yarışta, farklı özelliklerdeki 7 araç 2 gün boyunca yapılan çekimlerin ardından seyircilere yönelik bir şov yapacak.

Yarışacak araçlar arasında, "Red Bull Racing Formula 1 arabası", "Kawasaki H2R", "Tesla P100 DL", "Lotus Evora 430 GT", "Aston Martin The New Vantage", "Solotürk F16 uçağı" ve "özel jet Challenger 605" bulunuyor. Söz konusu araçlardan Kawasaki H2R'yi Kenan Sofuoğlu, Lotus Evora 430 GT'yi Red Bull sporcusu Türkiye ralli şampiyonu Yağız Avcı, Aston Martin The New Vantage'i Avrupa Şampiyonu Red Bull sporcusu motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu kullanacak.

İstanbul Yeni Havalimanı da en hızlı araçların mücadele edeceği ve dünyada ilk kez denenecek yarışa ev sahipliği yapmış olacak.

TEKNOFEST kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek

TEKNOFEST İstanbul kapsamında ayrıca, teknoloji yarışmalarının yanı sıra, Solo Türk ve Türk Yıldızlarının gösterileri, Dünya Drone Şampiyonası, Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hack İstanbul 2018, THY Seyahat Hackatonu, havacılık gösterileri, seminerler, sergiler, rüzgar tüneli ve planetaryum, teknoloji ve eğitim atölyeleri, konserler ve aktiviteler de düzenlenecek.

Yarışmaların destekçileri arasında, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi hedefinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, TÜBİTAK ve TÜRKSAT yer alıyor. TEKNOFEST İstanbul'da birbirinden renkli, çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş grubundan ziyaretçiye deneyim sunacak etkinlikler düzenleniyor.

Festivalin diğer paydaşları arasında AA, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Demirören Medya, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı, HAVELSAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Turkuvaz Medya Grubu, TRT, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türk Medya ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.

Katılımın ücretsiz olduğu festival ile Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefleniyor. Festivale ulaşım da İstanbul’un farklı noktalarından İETT otobüsleriyle ücretsiz sağlanıyor. 

Teknofest için geri sayım başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Festival ilgili hiç Bilgi yok ~ 6 yıl önce
Hangi gün hangi saatte gösteriler, etkinlikler olacak diye hiç Bilgi yok. Millet taaa oraya hergün gidip gelecek mi ? Ya arkadaş insanları Web siteniz üzerinden gösteri günlerini belirleyinde millet ona göre gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fizanda festival ~ 6 yıl önce
İnsanlar işini gücünü bırakıp taa fizandaki festivale mi gidicek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayaa iyi ~ 6 yıl önce
100 metre ilerde işçiler ölüp, pireler içinde uyuyurken, hakedişleri alamazken, biz uçan drone'ları izleriz artık. Ya ne güzel uçuyolar yaaa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadolu ~ 6 yıl önce
Burakın bu işleri eskişehir sivil havacılık üniversitedi yapsın. Beceremiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 6 yıl önce
Damat korkusundan tum kurumlar desteklemis ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kobay ~ 6 yıl önce
Deney fareleri gibi Sistemleri test edecegim festival falan hikaye . Gör bak seneye yapiliyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şahane ~ 6 yıl önce
hemen yanda işçi sorunlarının yaşandığı jandarma polis eşliğinde mükemmel zaman geçirebileceğiniz bir organizasyon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 6 yıl önce
sende anca show yapmak için çarpıtırsın. gidip gördünmü.
Provokasyon ~ 6 yıl önce
Bu festival provakasyoncylara gelsin. Altını çiziyorum bu ülke 15 yaşındaki çoçukların kahramanlığı ile korunmuştur. Bu milli projemiz ve gururumuzu sabah-akşam emek gösterip yapan içşiler her gelişmede sevinirken. Bir partinin 100TL karşısında bu ayaklanmayı sağladığını şahsen ben ve tarih hiçbir zaman affetmeyecektir.
Harika ~ 6 yıl önce
Ailenizle vakit geçirebileceğiniz eğlenceli ve öğretici bir organizasyon, emeği geçenlere teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000