06 Şubat 2012, Pazartesi 10:58:07

"TEKNİK İMKAN VARSA SEFERLER NEDEN İPTAL"

MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya için kritik bir konuyu meclise taşıdı. Kent halkının yıllardır gündeminde olan sivil havaalanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım’a soruldu.
  • Öncelikle konya havaalanında yönetici konumundaki insanların değişmesi gereklidir.Büyük meydanlarda görev yapan ve ileriyi düşünebilen insanlarla işletilmeli konya havaalanı.Konya havaalanında türkiyenin hiç bir yerinde olmayan yönetim şekli mevcut ve kimseninde dur dediği yok buna.Tüm ekipmen mevcut ama onu yerinde zamanında kullanıracak yöneticiler lazım.Halen daha 20 yıl önceki memur zihniyeti ile işletilmeye çalışılıyor konya.Ayrıca Havaalanlarının işletmesi güvenlik görevlileri deyil DHMİ aitdir.öncelikle buranın başındaki insanın bunu anlaması gerekli.
  • kalın kaçmış.
  • Arkadaşlar Kanya Havvalanı konumu itibarıyla çok sis olan bir bölge. Konyaya Havaalanı yapılabilecek yer çok. Konyaya sivil havaalanı şart.
  • PROBLEM EKİPMAN DEĞİL ... ONU KULLANAMAYAN.... KONYA DA PİST DEĞİL DAHA DAHA GENİŞ APRON VE TERMİNALİN YANI SIRA İŞİNE SAHİP PERSONELE İHTİYAÇ VAR... BU ARADA BU YOLCU DENEN EDEPSİZE KATLANMAK ZORUNDA BIRAKTIĞI İÇİN EDİTÖRE TEESSÜF EDİYORUZ...
  • askeri havaalanların tamamı sivillere devredilirse ancak sorun çüzüler askeri hizmet anlayışı ile sivillerin çok farklıdır
  • lutfen thyde yapilan torpilli ise almalari,ise alinanlarin kimlerin tanidigi hemsehrisi oldugu hakkindada bir arastirma yapilsin,boylece,borsadaki dususun ve zararin nedenlerde ortaya ciksin
  • O kadar dedik yabancı pilot almayın diye. Dinleyen kim?!
  • Selçuk Öztürk Beyi tebrik ediyorum..
  • Her zaman söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Konya havaalanı çok yoğun sis alan bir bölgede olduğu için kış seferlerinin nerdeyse bir çoğu iptal ediliyor. Ve kar yağdığı zaman temizleyecek ekipman yok. Bunlar neden sayın baka(mayan)a sunulmuyor anlamış değilim..
  • yolcu arkadasim istersen yazdigina dikkat ett...
Kent halkının yıllardır gündeminde olan sivil havaalanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım’a soruldu. Yıldırım’ın verdiği yanıt, özellikle de ticaret ve sanayi sektöründe hayal kırıklığına neden oldu. İş dünyasının temsilcileri, “Konya havaalanında her türlü alt yapı mevcut” diyen Bakan’a, iptal olan ve gecikmeli yapılan uçak seferlerini gösterdi.

MHP’li Mustafa Kalaycı’nın soru önergesi, umutları bir kez daha yeşertti, ancak hevesler kursakta kaldı. Cevabında seyrüsefer hizmetleri için Konya Havaalanında her türlü cihazın mevcut olduğunu savunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1 milyon yolcu kapasitesinin yılda 3 milyona çıkacağını belirtti.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise buna karşılık iptal edilen ve gecikmeli yapılan uçak seferlerini gösterdi. Bakan Yıldırım’ın açıklamasının beklentileri karşılamadığını söyleyen Öztürk, Konya Havaalanında yılda onlarca seferin iptal edildiğini ya da gecikmeli olarak yapıldığını belirtti.

Bakan Yıldırım’a “Her türlü teknik imkân varsa, bu seferler niye iptal ediliyor, neden bazı seferler gecikmeli yapılabiliyor” şeklinde bir soru yönelten Öztürk, havaalanında gerekli donanımın olduğu yönündeki açıklamaya da katılmadığını belirtti. Pist temizlemede kullanılan imkânların diğer Büyükşehirlerdeki havaalanlarında bulunan imkânlarla aynı olmadığını, iptal edilen ya da gecikmeli olarak yapılan seferlerden bildiklerini kaydeden KTO Başkanı, Konya Havaalanındaki ILS cihazının da düşük kademede olduğunu belirtti.

Selçuk Öztürk “Bir uçağın Konya Havaalanına inişte 400 metre, kalkışta ise 200 metre görüş mesafesinin olması gerekiyor. Oysa İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde sıfıra sıfır inip kalkılabilen imkânlar mevcut” dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın sanki hiçbir problem yokmuş gibi bir açıklama yaptığını ifade eden Selçuk Öztürk, “Sivil havalimanı talebimizde ısrarcı olacağız. Son 20 günde Konya’da kaç sefer iptal olmuştur, kaç sefer gecikmeyle gerçekleştirilmiştir, sadece buna bakmak mevcut imkânların bizim için yeterli olup olmadığı noktasında açıklayıcı olacaktır” dedi.
"TEKNİK İMKAN VARSA SEFERLER NEDEN İPTAL"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
Öncelikle konya havaalanında yönetici konumundaki insanların değişmesi gereklidir.Büyük meydanlarda görev yapan ve ileriyi düşünebilen insanlarla işletilmeli konya havaalanı.Konya havaalanında türkiyenin hiç bir yerinde olmayan yönetim şekli mevcut ve kimseninde dur dediği yok buna.Tüm ekipmen mevcut ama onu yerinde zamanında kullanıracak yöneticiler lazım.Halen daha 20 yıl önceki memur zihniyeti ile işletilmeye çalışılıyor konya.Ayrıca Havaalanlarının işletmesi güvenlik görevlileri deyil DHMİ aitdir.öncelikle buranın başındaki insanın bunu anlaması gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kalın kaçmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar Kanya Havvalanı konumu itibarıyla çok sis olan bir bölge. Konyaya Havaalanı yapılabilecek yer çok. Konyaya sivil havaalanı şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
PROBLEM EKİPMAN DEĞİL ... ONU KULLANAMAYAN.... KONYA DA PİST DEĞİL DAHA DAHA GENİŞ APRON VE TERMİNALİN YANI SIRA İŞİNE SAHİP PERSONELE İHTİYAÇ VAR... BU ARADA BU YOLCU DENEN EDEPSİZE KATLANMAK ZORUNDA BIRAKTIĞI İÇİN EDİTÖRE TEESSÜF EDİYORUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
askeri havaalanların tamamı sivillere devredilirse ancak sorun çüzüler askeri hizmet anlayışı ile sivillerin çok farklıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lutfen thyde yapilan torpilli ise almalari,ise alinanlarin kimlerin tanidigi hemsehrisi oldugu hakkindada bir arastirma yapilsin,boylece,borsadaki dususun ve zararin nedenlerde ortaya ciksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O kadar dedik yabancı pilot almayın diye. Dinleyen kim?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Selçuk Öztürk Beyi tebrik ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her zaman söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Konya havaalanı çok yoğun sis alan bir bölgede olduğu için kış seferlerinin nerdeyse bir çoğu iptal ediliyor. Ve kar yağdığı zaman temizleyecek ekipman yok. Bunlar neden sayın baka(mayan)a sunulmuyor anlamış değilim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolcu arkadasim istersen yazdigina dikkat ett...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000