16 Ekim 2010, Cumartesi 08:09:08

Tekerlekli sandalyeden yamaç paraşütüne

Doğuştan beri eklem hastalığı ile mücadele ettiği için 10 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan Bayram Köse (47), Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü ile atlayış yaptı.
  • süper tebrik ederim ben de aynı şekilde uşmuştum, çok keyifili

Günlük yaşantısını tekerlekli sandalyede geçiren Köse, bir saat de olsa uçmanın keyfini sürdü.

Fethiye'de devam eden 11. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Dünyaca ünlü pilotların birbirinden tehlikeli akrobasi hareketlerini sergilediği festival, engelli Bayram Köse'nin de hayallerini gerçekleştirmesini sağladı. 10 yıldır tekerli sandalyeyle yaşamını sürdüren Köse, yamaç paraşütüyle atlayarak Ölüdeniz seyrinin keyfini çıkardı.

Tatil için geldiği Fethiye'de yamaç paraşütü pilotu ile fotoğraf çektirmek isteyen Köse, pilottan gelen teklifle neye uğradığını şaşırdı. Pilot Mehmet Akkoç'un 'Benimle uçar mısın?' teklifini kabul eden Bayram Köse, 1700 metre rakımlı Babadağı'na çıkarak atlayış yaptı. Bayram Köse, pilot Akkoç ile tandem (ikili uçuş) gerçekleştirerek engelsiz şekilde havada uçmanın özgürlüğünü yaşadı.

Uzun zamandır eklem hastalığı çektiğini, 10 yıldır da tekerlekli sandalyeye mahkum yaşadığını belirten Bayram Köse, sandalyesiz hayatın daha özgür olduğunu söyledi. Uçmaktan büyük keyif aldığını anlatan Köse, "Uçmak inanılmaz keyifli ve güzeldi. Ben yürümenin hayalini kurarken uçmak ayrı bir keyif verdi" dedi.

Engelli Bayram Köse'nin uçmasını sağlayan pilot Mehmet Akkoç ise normal uçuşlardan daha keyifli bir uçuş gerçekleştirdiğini açıkladı. Bayram Köse'nin kendisiyle fotoğraf çektirmek için geldiğini, bunun üzerine kendisini uçmaya davet ettiğini dile getiren Akkoç, "Çok keyifli bir uçuş oldu. Kendisi de, bende büyük zevk aldık. Normal bir uçuştan çok farklı oldu" İfadelerini kullandı.

Tekerlekli sandalyeden yamaç paraşütüne

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
süper tebrik ederim ben de aynı şekilde uşmuştum, çok keyifili

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000