23 Haziran 2016, Perşembe 09:20:29

'Tek tek yerli firmaların kapısı çalınıyor'

İstanbul 3. Havalimanı'nın yüzde 80'i yerli kaynak ile yapılacak. Havalimanı yapımının her aşamasında önce yerli üreticinin kapısı çalınıyor..
  • Anca tas ve celik yapilir zaten yerli. Ee zihinsel olarak degil de, fiziken calisan bir toplum oldugumuz urettilen urununun niteliginden de belli oluyor. %80 hamal ürünü yerli kaynagin mali mukabili belki de %20 lik yabancı ve nitelikli urunun %5 idir.(Officer larin chief i niteliksiz urunun cogunluk yuzdesini nitelikli urunun azinlik yuzdesi ile karsilastirmasi da toplumun zihinsel yoksunluklarinin bir yansimasi adeta) Hirsizligi midelerinde sindiren bir toplum da hamal urunu celik ve tas uretebilir. He bi de su yaya gecitlerinde frene basamayan dingillerin zihinsel yoksunluguyla ayni yoksunluk bu iste. Oruclariniz kabul olsun, hayirli ramazanlar.
  • Turkiye den tedarik edilecek malzemelerin listesini bilen var mi? Listeyi yapip teknoloji oranini belirleyebiliriz. Dizayn,denetim gibi isler zaten bizim olamaz. Malzemeyi belirleyelim ki hafriyat,beton ve isciligi cikardigimizda geriye ne kaliyor onu buluruz. Hatta komisyonlar bile ortaya cikar.
  • Yerli derken Alman ürünü kast ediliyor sanırım. Çünkü varsa yoksa Almanlara gidiyor.
  • Yerli körük fos mu?
  • Aselsan radar yapabiliyor mu

İstanbul 3. Havalimanı'nın yüzde 80'i yerli kaynak ile yapılacak. Havalimanı yapımının her aşamasında önce yerli üreticinin kapısı çalınıyor..

1.3 milyon metrekarelik terminal binasının mimarisinde kullanılacak taş, çelik yapı, cam ve ahşap ürünlerin hemen hemen tamamı iç piyasadan sağlanıyor. Ayrıca ahşap ürünleri, bankolar, çelik imalatlar, çatı çeliği, cam gibi bütün ince iş kalemleri de yerli sanayiden gelecek.

İGA, sadece yer kaplaması için bile Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren 100'den fazla taş tedarikçisi ile görüştü.

İstanbul Grand Airport CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "500 bin metrekare yere taş döşenecek ve biz bu granit kaplama için tek tek görüştük. Şimdi terminalin bütün bölgelerini belli şehirden gelecek granit malzemeye göre bölmeyi düşünüyoruz. Sivas, Giresun, Aksaray, Ağrı, Van, Afyon, Kırklareli, Nevşehir gibi..." diyerek yerliliğe verdikleri önemi anlattı.

Yeni havalimanının sadece bagaj sistemi, hava radarları sistemi, x-ray cihazları,yürüme bantları, körükler üretici menşei nedeniyle 'yabancı'dan tedarik edilecek.

İstanbul 3. havalimanı inşaatı 76.5 milyon metrekare üzerinde yapılıyor. Şu anda havalimanı inşaatının yüzde 28'i tamamlanmış durumda. Havalimanın 26 Şubat 2018'de faaliyete geçmesi bekleniyor. Yeni havalimanında 350 destinasyona uçulacak. 210 bin kişiye istihdam sağlayacak. Günde 1500 iniş-kalkış olacak. 200 milyon yolcuya hizmet verilecek.

'Tek tek yerli firmaların kapısı çalınıyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Ertan ~ 8 yıl önce
Anca tas ve celik yapilir zaten yerli. Ee zihinsel olarak degil de, fiziken calisan bir toplum oldugumuz urettilen urununun niteliginden de belli oluyor. %80 hamal ürünü yerli kaynagin mali mukabili belki de %20 lik yabancı ve nitelikli urunun %5 idir.(Officer larin chief i niteliksiz urunun cogunluk yuzdesini nitelikli urunun azinlik yuzdesi ile karsilastirmasi da toplumun zihinsel yoksunluklarinin bir yansimasi adeta) Hirsizligi midelerinde sindiren bir toplum da hamal urunu celik ve tas uretebilir. He bi de su yaya gecitlerinde frene basamayan dingillerin zihinsel yoksunluguyla ayni yoksunluk bu iste. Oruclariniz kabul olsun, hayirli ramazanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3.Havalimani ~ 8 yıl önce
Turkiye den tedarik edilecek malzemelerin listesini bilen var mi? Listeyi yapip teknoloji oranini belirleyebiliriz. Dizayn,denetim gibi isler zaten bizim olamaz. Malzemeyi belirleyelim ki hafriyat,beton ve isciligi cikardigimizda geriye ne kaliyor onu buluruz. Hatta komisyonlar bile ortaya cikar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gezegen kalfası ~ 8 yıl önce
Yerli derken Alman ürünü kast ediliyor sanırım. Çünkü varsa yoksa Almanlara gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
- ~ 8 yıl önce
Doğaltaş'dan bahsedilmiş, Türkiye Dünya doğaltaş rezervinin büyük bir kısmına sahip, ihracat rakamlarında 2. sırada doğaltaş var, mecburiyetten yerli üreticiye gidiyor diyebilirsin ama Almanya bu haber için zor
Yolcu ~ 8 yıl önce
Yerli körük fos mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Combuster ~ 8 yıl önce
Aselsan radar yapabiliyor mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000