19 Haziran 2018, Salı 09:18:51

TEI'den Milli Muharip uçağı için motor teklifi

Eskişehir merkezli TEI, Milli Muharip Uçak (MMU) motorunu geliştirmek üzere teklif verdi.
  • Daha balon yapamıyoruz uçağı ve motorunu, hangi eğitim kalitemiz ve yetişmiş,bilgili insanımız ve hangi bütçe ile nasıl yapacağız? Temel o kurumun başına geçti ilk işi birikimli, donanımlı personeli kendi adamlarına yer açılsın diye atmak oldu. Yılların uçak üreticisi airbus mekanik kapıdan elektronik kapıya geçiş için en az 5 sene ve 5 milyar euro gerekli diyor bunlar ne yapıyor ne söylüyor? Koltuk insana neler söyletiyor,yaptırıyor görüyorsunuz. İnsanların aklıyla daha fazla dalga geçmeyin yeter artık.
  • 250 tonluk motor yaptık diyeni de bu sitede duymuştuk...
  • arifin manchestere attığı golden buraya geldim
  • nasıl olsa her ay maaşlarınız yatıyor. ssm in kısa sürede çözdüğü bir konu mevcut değildir. siz de acele etmeyin devlete yaslanın. özel sektör sürati ve yetkinliği olmadıkça uçak vs yapamazsınız.
  • Başlayın da bitirin hergün birileriniz birşey yapıyor ortada birşey yok.Montaja yaptık diyorsunuz.Motor parçaları sergisi açın sanayicide ben bunu yaparım desin yapsın halimizi görelim.O parçanın tek başına üretimi milyonlarca dolar ister.hepsi patentli v.s Kısacası işte yaptık deyin.Onu bekliyoruz.Her zokayıda yutmayız. Buraya teklifini niye yazıyorsun.Sen teklif ettinde teklifi alan ne dedi onu söyle.

Eskişehir merkezli TEI, Milli Muharip Uçak (MMU) motorunu geliştirmek üzere teklif verdi. TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, konuyla ilgili olarak, “Biz, TEI olarak, ana yüklenici olacak şekilde milli muharip uçak motoru için teklif verdik' açıklamasında bulundu.

Eskişehir merkezli TEI, Milli Muharip Uçak (MMU) motorunu geliştirmek üzere teklif verdi. C4 Defence Dergisi’ne konuşan TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, konuyla ilgili olarak şöunları söyledi:

“Biz, TEI olarak, ana yüklenici olacak şekilde milli muharip uçak motoru için teklif verdik. Elbette OEM’lerden (Original Equipment Manufacturer / Orijinal Ekipman Üreticisi) destek de öngörüyoruz ve bütün detayları çalışılmış, kapsamlı bir teklif verdik. Onun için de ülkemizde ilk defa, bu kadar büyük bir motorun geliştirme sürecinde ihtiyaç olan kompresörün alt komponent testlerini ve karakterizasyonunu yapacak altyapının kurulum çalışmalarını tamamlayıp, onu da teklifimizin içine dâhil ettik” dedi.

IP hakları konusunda da bilgi veren Akşit, “IP hakları konusunda da diğer rakiplerimizden öndeyiz, nitekim bütün IP haklarını devlete, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM) bırakmayı taahhüt ettik. Şu anda SSM, henüz resmi bir geri dönüş yapmadı ama TRMotor adıyla ayrı bir oluşum kurdu. Sanıyorum bu tür projeleri doğrudan Müsteşarlık ile değil, böyle bir çatı organizasyon bünyesinde yürütmek niyetindeler. TRMotor henüz yeni olduğundan, sektörde oynayacağı rolün mahiyeti ya da tasarım, analiz, test konularında ne kadar derinleşileceği, henüz net değil. Zannediyorum SSM, TRMotor’un rolü netleştikten sonra ihaleyi açıklayacaktır. Ama biz doğrudan SSM veya TRMotor üzerinden olsun, Türkiye’de bu işi yapabilecek en büyük ekip olduğumuzu biliyoruz. Tabii böyle büyük motorlarda Müsteşarlığımız’ın takdiri olarak motorun bütününün tek bir firmaya verilmesi yanında, ortaklı verilmesi de gündeme gelebilir. Ama biz TEI olarak şunu söylüyoruz; Milli Muharip Uçak motoru tek başımıza bize verilirse, yapmak üzere taahhüt verdik” diye konuştu.

TEI'den Milli Muharip uçağı için motor teklifi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Bırakın bu işleri ~ 6 yıl önce
Daha balon yapamıyoruz uçağı ve motorunu, hangi eğitim kalitemiz ve yetişmiş,bilgili insanımız ve hangi bütçe ile nasıl yapacağız? Temel o kurumun başına geçti ilk işi birikimli, donanımlı personeli kendi adamlarına yer açılsın diye atmak oldu. Yılların uçak üreticisi airbus mekanik kapıdan elektronik kapıya geçiş için en az 5 sene ve 5 milyar euro gerekli diyor bunlar ne yapıyor ne söylüyor? Koltuk insana neler söyletiyor,yaptırıyor görüyorsunuz. İnsanların aklıyla daha fazla dalga geçmeyin yeter artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 6 yıl önce
250 tonluk motor yaptık diyeni de bu sitede duymuştuk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
troll ~ 6 yıl önce
arifin manchestere attığı golden buraya geldim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acele etmeyin ~ 6 yıl önce
nasıl olsa her ay maaşlarınız yatıyor. ssm in kısa sürede çözdüğü bir konu mevcut değildir. siz de acele etmeyin devlete yaslanın. özel sektör sürati ve yetkinliği olmadıkça uçak vs yapamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEK CAK ~ 6 yıl önce
Başlayın da bitirin hergün birileriniz birşey yapıyor ortada birşey yok.Montaja yaptık diyorsunuz.Motor parçaları sergisi açın sanayicide ben bunu yaparım desin yapsın halimizi görelim.O parçanın tek başına üretimi milyonlarca dolar ister.hepsi patentli v.s Kısacası işte yaptık deyin.Onu bekliyoruz.Her zokayıda yutmayız. Buraya teklifini niye yazıyorsun.Sen teklif ettinde teklifi alan ne dedi onu söyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000