26 Temmuz 2010, Pazartesi 08:32:06

TEHLİKELİ OYUN

Kıbrıs'ta Türk ve Rum havacılık yetkilileri birbirleriyle konuşmadıkları için gökyüzü trafiği için büyük tehlike yaratıyor.
  • Çünkü ercan radarın ve nicosia CTR'in birbirlerini devamlı dinlediklerini biliyoruz ve ben şahsen ercan radarda bunu gördüm sürekli bir hoparlör Nicosia Merkezle bağlı durumda çalışıyor ve kontröler istediği zaman Rumların konuşmalarını dinleyebiliyor kendi aralarında konuşmasalar bile pilotlar ercanın verdiği değerleri nicosia'ya nic.kileride ercana bildirip sorunları gidermeye çalışıyor.. Ama tabiki kendi aralarında bir hattın mutlaka olması gerekirdi.. Ercanın km'lerce uzaktaki ankara ile direk bağlantısı varken komşusuyla konuşmaması kötü..

Kıbrıs’ta, Türk ve Rum tarafının havacılık yetkililerinin birbiriyle konuşmaması nedeniyle neredeyse her gün bir kaza tehlikesi atlatılıyor. Kıbrıslı Rumlar, havaalanları Larnaka’dan kalkan uçaklarla ilgili Ercan Havalimanı’na bilgi vermiyor. Bunun sonucunda, Ercan’dan kalkan bir uçakla diğer uçaklar havada çarpışma tehlikesi yaşıyor.

Bu yüzden geçtiğimiz yıl içinde 458 uçuşta sorun yaşandığı bildirildi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Rumların Ercan Havaalanı’nı “tanımaması” nedeniyle havada tehlikelerin yaşandığını doğruladı.

Rumlar bilgi vermiyor

Rum tarafı “uluslararası hukuka göre hava sahasından kendilerinin sorumlu olduğunu” ileri sürerek, Türk tarafına bilgi vermek zorunda olmadıklarını belirtiyor. Bu yüzden geçtiğimiz günlerde; Ercan Havalimanı’ndan kalkan bir uçakla, Akdeniz üzerinden geçen yabancı bir ambulans uçağı havada çarpışma tehlikesi atlattı.

Ambulans uçağı, Rum tarafına uçuş kordinatlarını verdi. Rumlar KKTC’yi “tanımadıkları” için Ercan Havalimanı’na bilgi vermedi. Ercan’dan kalkan uçak da, ambulans uçakla çarpışma tehlikesi atlattı.

(Posta)

TEHLİKELİ OYUN

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Çünkü ercan radarın ve nicosia CTR'in birbirlerini devamlı dinlediklerini biliyoruz ve ben şahsen ercan radarda bunu gördüm sürekli bir hoparlör Nicosia Merkezle bağlı durumda çalışıyor ve kontröler istediği zaman Rumların konuşmalarını dinleyebiliyor kendi aralarında konuşmasalar bile pilotlar ercanın verdiği değerleri nicosia'ya nic.kileride ercana bildirip sorunları gidermeye çalışıyor.. Ama tabiki kendi aralarında bir hattın mutlaka olması gerekirdi.. Ercanın km'lerce uzaktaki ankara ile direk bağlantısı varken komşusuyla konuşmaması kötü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000