02 Ekim 2011, Pazar 16:44:52

TEHLİKELİ İNİŞ!

Sudan Havayolları'na ait Fokker 50 tipi uçak, sol iniş takımlarında meydana gelen arıza nedeniyle pistten çıktı.
  • BURADA KUŞTAN BAŞKA BİRŞEYRADA HAREKET EDEN YOK Kİ BU FİLM BURAYA KONMUŞ.HAA BİR DE FİLMİN SONUNDA EL FATİHA DEMEYİ UNUTMAYIN..
  • Pervaneli uçakların güvensiz oldugunu fetva vermiş üfürükçü hoca :-)))))
  • Evet hissediyorum, görüntüde bir uçak var :))))))))))))
  • Ortada uçak filan göremedim?
  • Adam hakketen saniye saniye çekmiş. Ama ne çekmiş bir türlü göremedim.
  • Halk arasinda pervaneli olarak bilinen ucaklar eskisi gibi piston motorla calismas yeni uretilen ucaklar yari jet motoru diyebilecegimiz bir sistemle calisirlar ve gayet guvenli hatta kisa mesafeli pistlerde jet ucagindan daha guvenli diyebiliriz. Bu ucaklar acil durumda araziye bile inme sansi oldugu icin gayet guvenlidir tek farki daha yavas ucmalari Borajetin ucaklarida yenidir ve oldukca guvenlidir yorum yazan arkadasimiz yazmadan bir arastirsaydin keske ucak motorlarini ;)
  • turboprop uçaklar son derece güvenlidir en az jet motorlu uçaklar kadar, üstelik borajetin kullandığı atr 72 tipi uçaklar da gayet son model uçaklardır, sadece basit bir ön yargı...bilgisizce yorum yapmak da son derece saçmadır bay/bayan fokker
  • Bu ucaklara guvenli degil sadece geri kalmis ulkelerde kullaniliyor demis. Alitalia, LOT,JAT,Air Bosna,Lufthansa bu ucaklari kullanan havayollarindan bir kaci. Bu ucaklar son derece guvenli, diger jetlere gore daha yavas, onlar kadar yuksekten ucmuyor o kadar. Kimse bu ucaklarin emniyet konusunda diger ucaklardan geri kalmakla suclamasin. Herhalde yur disindaki havaalanlarini pek gormemis bu yorumu yazan.
  • Ortada uçak falan göremedim. Ayrıca videoyu çekenin kamerayı sallaması başımı döndürdü, ay bana bir şeyler oluyor.
  • Turkiyede bu tip pervaneli ucaklari sadece borajet kullaniyor. Bu tip ucaklar hic guvenli degil Sudan gibi geri kalmis ulkelerde kullanilan ucaklar. Anlamiyorum ulkemizde bu ucaklarin hizmet vermesini
Sudan Havayolları'na ait ST-ASD kuyruk tescilli, Fokker 50 tipi uçak Malakal-Khartoum seferinin ardından inişe geçtiği sırada sol iniş takımlarının açılmadığını farketti. Durumu kuleye bildiren uçak sağ ve ön dikmeleriyle iniş yapacağını bildirdi.

Pist kenarında önlemleri alan Khartoum Havaalanı yetkilileri, uçağın inişini saniye saniye görüntüledi.

45 yolculu uçakta yaralanan bulunmazken, pistten çıkan uçağın sol kanat kısmında ağır hasar meydana geldiği belirtildi.

20 yaşındaki uçağın, 2004 yılında Mid Havayolları'ndan kiralık olarak filoya katıldığı açıklandı.

İŞTE O DAKİKALAR
TEHLİKELİ İNİŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
BURADA KUŞTAN BAŞKA BİRŞEYRADA HAREKET EDEN YOK Kİ BU FİLM BURAYA KONMUŞ.HAA BİR DE FİLMİN SONUNDA EL FATİHA DEMEYİ UNUTMAYIN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pervaneli uçakların güvensiz oldugunu fetva vermiş üfürükçü hoca :-)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet hissediyorum, görüntüde bir uçak var :))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ortada uçak filan göremedim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adam hakketen saniye saniye çekmiş. Ama ne çekmiş bir türlü göremedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Halk arasinda pervaneli olarak bilinen ucaklar eskisi gibi piston motorla calismas yeni uretilen ucaklar yari jet motoru diyebilecegimiz bir sistemle calisirlar ve gayet guvenli hatta kisa mesafeli pistlerde jet ucagindan daha guvenli diyebiliriz. Bu ucaklar acil durumda araziye bile inme sansi oldugu icin gayet guvenlidir tek farki daha yavas ucmalari Borajetin ucaklarida yenidir ve oldukca guvenlidir yorum yazan arkadasimiz yazmadan bir arastirsaydin keske ucak motorlarini ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turboprop uçaklar son derece güvenlidir en az jet motorlu uçaklar kadar, üstelik borajetin kullandığı atr 72 tipi uçaklar da gayet son model uçaklardır, sadece basit bir ön yargı...bilgisizce yorum yapmak da son derece saçmadır bay/bayan fokker

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ucaklara guvenli degil sadece geri kalmis ulkelerde kullaniliyor demis. Alitalia, LOT,JAT,Air Bosna,Lufthansa bu ucaklari kullanan havayollarindan bir kaci. Bu ucaklar son derece guvenli, diger jetlere gore daha yavas, onlar kadar yuksekten ucmuyor o kadar. Kimse bu ucaklarin emniyet konusunda diger ucaklardan geri kalmakla suclamasin. Herhalde yur disindaki havaalanlarini pek gormemis bu yorumu yazan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ortada uçak falan göremedim. Ayrıca videoyu çekenin kamerayı sallaması başımı döndürdü, ay bana bir şeyler oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turkiyede bu tip pervaneli ucaklari sadece borajet kullaniyor. Bu tip ucaklar hic guvenli degil Sudan gibi geri kalmis ulkelerde kullanilan ucaklar. Anlamiyorum ulkemizde bu ucaklarin hizmet vermesini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000