23 Temmuz 2015, Perşembe 09:48:31

Teğmen Mehmet Ali Çelebi pilot olacak

Ergenekon davasında 16.5 yıl hapis cezası alan ancak daha sonra delillerin sahteliği nedeniyle serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, helikopter pilotu olmak için eğitimlere başladı.
  • Pilot olsa da iş bulamayacağı ortada. Daha önce örneklerini gördük, ergenekondan sahte delille hüküm giydirilmiş dava edilmiş olması sebebiyle hem uçak hem helikopter lisanslı ATPL'li tecrübeli pilotlar havayollarında iş bulamadılar. İşveren hükümetten korkuyor ergenekonu duyunca hemen çekiliyor. Sabıkalı adamı zaten almıyorlar. Allah işini rast getirsin, sabır versin Mehmet Ali kardeşimize.
  • Nereden başlayacağımı bilemiyorum.. TŞK nin Teğmen Rütbesindeki bir Subayına Sahip çıkmaması, Adaletsizlik ve Karatılan bir Hayat.. Bu Vebal kimin ve kim tazmin edecek.. Yürekli, Yurtsever Teğmen Yolun her daim açık olsun.. Sana bu Zulmü yaşatanlar belalarını bulsun diyorum
  • Yolun acik,sansin bol olsun.... Seni en sevdigin meslekten , kumpas kurarak uzaklastiranlar utansin....
  • Delikanli cocuk,parayi uniformaya tercih eden karaci helici degil en azindan...
  • Ohhh ohhhh süper olmus. Bir sen eksiktin sen de pilot ol. Rte cb lıgı bitince ayjete başlarsa sasırmıycam ya da kılıcdaroglu ppl alırsa
  • Ben de Erah tan mezun bir pilotum. O okulun kıymetinin bilinmesi gerek. Hele ki Vasıf hocanın anlattıkları halen kulağımda. Bir insan hem dersine bu kadar hakim olur hem öğretmek için yırtınırsa ve bunların üstüne bir o kadar da efendi olursa tebrik etmek lazım. Çelebi arkadaşım çok şanslı, doğru okul, doğru hoca.
  • Para kazanmayi en cok hakeden insan. Basarilar.
  • Yolun açık olsun
  • Allahtolunu açık etsin
  • sağda olanmi yada solda olan mi?

Ergenekon davasında 16.5 yıl hapis cezası alan ancak daha sonra delillerin sahteliği nedeniyle serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, helikopter pilotu olmak için eğitimlere başladı.

Ergenekon davasında 4.5 yıl hapis yattıktan sonra delillerin sahteliği ortaya çıkınca serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, sivil havacılık sektörüne ilk adımını attı.

Tahliye olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olarak ayrılan ve CHP’den milletvekili adayı da yapılmayan Çelebi,  ordudaki mesleğine sivilde devam etme kararı aldı.

Türk Hava Kurumu’nun Antalya’daki eğitim merkezine kayıt yaptıran Çelebi, helikopter pilotu olmak için yer dersi eğitimlerine başladı. Yaklaşık bir ay süren yer dersi eğitiminden sonra uçuş eğitimlerini de alacak olan Teğmen Çelebi, uçuş hayatına özel helikopterlerde devam edecek. Çelebi, istediği taktirde ek eğitimler alarak havayolu şirketlerinde de pilot olarak görev yapabilecek. 

ÖNCE HELİKOPTER SONRA UÇAK

Airporthaber'e konuşan Mehmet Ali Çelebi, THK'daki yer dersi eğitiminin ardından SHGM'nin sınavlarına katılacağını ve sonrasında Sancak Air'de 3 buçuk saat uçuş eğitimi alarak helikopterlik pilotluğuna başlayacağını söyledi. TSK'da 520 saat helikopter uçuşu olduğunu söyleyen Çelebi, helikopter pilotluğundan sonra ise havayolu pilotu olmak istediğini kaydetti.

2003’te İzmir Maltepe Askeri Lisesi’ni birincilikle, 2007’de Kara Harp Okulu’nu ise dördüncülükle bitiren Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon soruşturması kapsamında 18 Eylül 2008’de gözaltına alınmış, 2 Mart 2014’te tahliye edilmişti.

©AirportHaber

Teğmen Mehmet Ali Çelebi pilot olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

sabıka ~ 9 yıl önce
Pilot olsa da iş bulamayacağı ortada. Daha önce örneklerini gördük, ergenekondan sahte delille hüküm giydirilmiş dava edilmiş olması sebebiyle hem uçak hem helikopter lisanslı ATPL'li tecrübeli pilotlar havayollarında iş bulamadılar. İşveren hükümetten korkuyor ergenekonu duyunca hemen çekiliyor. Sabıkalı adamı zaten almıyorlar. Allah işini rast getirsin, sabır versin Mehmet Ali kardeşimize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadettin Keskin ~ 9 yıl önce
Nereden başlayacağımı bilemiyorum.. TŞK nin Teğmen Rütbesindeki bir Subayına Sahip çıkmaması, Adaletsizlik ve Karatılan bir Hayat.. Bu Vebal kimin ve kim tazmin edecek.. Yürekli, Yurtsever Teğmen Yolun her daim açık olsun.. Sana bu Zulmü yaşatanlar belalarını bulsun diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat Vehbi ~ 9 yıl önce
Yolun acik,sansin bol olsun.... Seni en sevdigin meslekten , kumpas kurarak uzaklastiranlar utansin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Delikanli cocuk,parayi uniformaya tercih eden karaci helici degil en azindan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkespilot ~ 9 yıl önce
Ohhh ohhhh süper olmus. Bir sen eksiktin sen de pilot ol. Rte cb lıgı bitince ayjete başlarsa sasırmıycam ya da kılıcdaroglu ppl alırsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 9 yıl önce
Çelebi teğmen zaten pilottu. Adam kalsaydı başarılı bir subay ve komutan olacaktı. O adamdaki bu yaştaki bilgi birikimi ve ileri görüşlülük çoğu kimsede yok bu nedenle genç rütbede çirkince iftiralarla ordudan uzaklaştırıldı. Bu kişi de bir şekilde hayatını devam ettirmek için çalışacak değil mi. O da en iyi bildiği işi sivil hayatında devam ettirmek istiyor. Nedir bu çekememezlik. Lütfen yorum yaparken elinizi vicdanına koy biraz düşün ve öyle yaz. Bir sen eksiktin diye yazmışsın. Evet sen de keşke eksik olsaydın da bu yorumu yazmasaydın :-(
Kırbaç ~ 4 yıl önce
Herkespilot' un belli okuma, yazması yok, anlatımı hiç yok, ne dediği belli değil, onu kendi haline bırakın...
B 737 ~ 9 yıl önce
Ben de Erah tan mezun bir pilotum. O okulun kıymetinin bilinmesi gerek. Hele ki Vasıf hocanın anlattıkları halen kulağımda. Bir insan hem dersine bu kadar hakim olur hem öğretmek için yırtınırsa ve bunların üstüne bir o kadar da efendi olursa tebrik etmek lazım. Çelebi arkadaşım çok şanslı, doğru okul, doğru hoca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 9 yıl önce
Para kazanmayi en cok hakeden insan. Basarilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ler ~ 9 yıl önce
Yolun açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 9 yıl önce
Allahtolunu açık etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
sağda olanmi yada solda olan mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o işte... ~ 9 yıl önce
Türkiye de yaşamıyorsunuz galiba... ellerinde bulunan kitap üzerindeki resim hangisine benziyorsa ya da gözlüklü olan hangisi ise, o dur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000