02 Eylül 2014, Salı 11:37:24

TC-TUR'DA FÜZESAVAR BALONU!

ABD’de modifikasyon işlemleri yapılan Cumhurbaşkanlığı’na ait TC-TUR ile ilgili yanlış bilinen bir gerçeği AirportHaber açıklıyor.
  • Boş zamanlarında suriyeye mühimmat taşır artık
  • Keşke hayatta olsaydı Bu uçak en çok Atatürk'e yaraşırdı. Dünyayı dize getirmiş o yiğit insana...
  • Mesaj alındı tamammm..
  • ''ABD’de modifikasyon işlemleri yapılan Cumhurbaşkanlığı’na ait TC-TUR ile ilgili yanlış bilinen bir gerçeği AirportHaber açıklıyor.'' Bende diyorumki; Bu uçak başbakanlık için sipariş edilmişti. Başlığınızı neden bu şekilde kullanıyorsunuz? Zaman içinde ne değişti? Yada vatandaş bilmeden uçak ne zaman aralığında cumhurbaşkanlığı envanterine girdi? Cumhurbaşkanlığına ait dediğinize göre Airport Haber olarak bu konulara da açıklık getirmeniz gerekir. Yanlış bilinen başka gerçekler de var sanki
  • Herşey önceden planlı! Savunma sistemine gerek yok, anlayan anladı! İyi ki uçağın tescilini TC-RTE yapmamışlar! Hepsi planın bir parçası! Bana göre bu uçak şahsi hizmete mahsustur!
  • bence bu o ucak degil,daha onceden haziri vardi hangarda,not:hemen kizmayin arkadaslar bu sadece bi tahmin:)
  • adam kendine ucak almis, makama degil.. hatayla mustesar olsa,mustesar ucagi diyecekler.. keske adini rte ucagi diye yapsalardi.. niye butceden odendi, bir salma ile 450 milyon dolar topladi.. bir salma daha yapip kendi ucagini alirdi,kimsede birsey demezdi..
  • Savunma sistemine de gerek yok zaten :)
  • Yok mu? Aman Allahim!...
  • DİNLEMELERİN BUKADAR YOĞUN DİLE GETİRİLDİĞİ Bİ ZAMANDA SİZCE BÖCEK YOKMUDUR BU UÇAKTA

2011 yılında fabrikadan çıktıktan sonda ABD’de Gore Design şirketinde modifikasyon işlemleri yapılan TC-TUR tescilli Cumhurbaşkanlığı uçağı Airbus 330, dün resmen uçuşlarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı KKTC’ye uçuran Airbus 330 tipi uçağa, 2.5 yıl boyunca bir çok donanım uygulandı.

90 yolcu kapasiteli olarak dizayn edilen uçağa Wifi sistemi konuldu ve cep telefonu ile konuşulabilmesi için alt yapı sağlandı. İçinde televizyonlu çalışma odası ile birlikte bir de yatak odası bulunan uçağın orta bölümü de toplantı salonu olarak planlandı.

ABD’nin Teksas eyaletindeki Gore Design şirketinde planlanandan çok daha uzun sürede modifikasyon işlemleri tamamlanan uçağın donanımına ilişkin Türkiye’de yanlış bir bilgi ortaya atıldı. TC-TUR tescilli uçağa tıpkı ABD Devlet Başkanlığı filosundaki Air Force One uçağında olduğu gibi füzesavar sistem kurulduğu iddia edildi. Ancak AirportHaber’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre böyle bir sistem TC-TUR tescilli uçağa hiç kurulmadı.

BİR DEĞİL 15 TÜRK MÜHENDİS

Bu arada TC-TUR’un tasarım ve analizleri sırasında başından sonuna kadar Türk mühendisler görev yaptı. Yaklaşık 15 Türk mühendisin modifikasyon sırasında bizzat projede görev yaptığı belirtildi. Daha önce projede sadece bir Türk mühendisin görev yaptığı da iddia edilmişti.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

TC-TUR'DA FÜZESAVAR BALONU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boş zamanlarında suriyeye mühimmat taşır artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 10 yıl önce
Keşke hayatta olsaydı Bu uçak en çok Atatürk'e yaraşırdı. Dünyayı dize getirmiş o yiğit insana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
123 ~ 10 yıl önce
Mesaj alındı tamammm..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AirportHabereGöre ~ 10 yıl önce
''ABD’de modifikasyon işlemleri yapılan Cumhurbaşkanlığı’na ait TC-TUR ile ilgili yanlış bilinen bir gerçeği AirportHaber açıklıyor.'' Bende diyorumki; Bu uçak başbakanlık için sipariş edilmişti. Başlığınızı neden bu şekilde kullanıyorsunuz? Zaman içinde ne değişti? Yada vatandaş bilmeden uçak ne zaman aralığında cumhurbaşkanlığı envanterine girdi? Cumhurbaşkanlığına ait dediğinize göre Airport Haber olarak bu konulara da açıklık getirmeniz gerekir. Yanlış bilinen başka gerçekler de var sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
yeni başbakanlık binası da adı üstünde yapıldığı için mi padişahımız orada c.başkanı sıfatı ile ikamet edeceklerdir.
Burak ~ 10 yıl önce
Herşey önceden planlı! Savunma sistemine gerek yok, anlayan anladı! İyi ki uçağın tescilini TC-RTE yapmamışlar! Hepsi planın bir parçası! Bana göre bu uçak şahsi hizmete mahsustur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
bence bu o ucak degil,daha onceden haziri vardi hangarda,not:hemen kizmayin arkadaslar bu sadece bi tahmin:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimin ucagi ~ 10 yıl önce
adam kendine ucak almis, makama degil.. hatayla mustesar olsa,mustesar ucagi diyecekler.. keske adini rte ucagi diye yapsalardi.. niye butceden odendi, bir salma ile 450 milyon dolar topladi.. bir salma daha yapip kendi ucagini alirdi,kimsede birsey demezdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Savunma sistemine de gerek yok zaten :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYok ~ 10 yıl önce
Yok mu? Aman Allahim!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACABA ~ 10 yıl önce
DİNLEMELERİN BUKADAR YOĞUN DİLE GETİRİLDİĞİ Bİ ZAMANDA SİZCE BÖCEK YOKMUDUR BU UÇAKTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000