09 Eylül 2014, Salı 08:45:12

TC-TUR ALTTAN GÖRÜNTÜLENECEK

Vatan Gazetesi yazarlarından Murat Çelik, Başbakanlık'ın yeni uçağı TC-TUR ile ilgili bazı bilgiler aktardı
  • Dış borçtan bahseden arkadaş bahsi geçen dış borç devlete ait değil dış ticaret açığından oluşan borç. Yerli sanayi ile oda bitecek inşallah. Devlet borcu kapatalı yıllar oldu
  • Türkiye özel isim,mesela Can'ın topu derken, ball of Can diyoruz, ball of life demiyoruz, neyse sonuçta Republic of Turkiye olması lazımdı.. Demek ben design ettim derken doğru söylemiş.. Siz dua edin van minut falan yazdirmamis
  • Ben ithal malı uçağın altına ay yıldız yaptırana değil de o ay yıldızın itibarını dünyada artırana bakarım. Eğer bir test olacaksa mogadişu şehir üzeri 5000 ft. altı geçsinler derim. O ay yıldızı görenler neyler bir bakalım. Bu kadar yardımlar felan yapıldı herhalde alkışlarlar değil mi? Mogadişu da şart değil ben bir sürü yer daha önerebilirim.
  • Alttan goruntelemek hem ahlaki hemde kanuni olarak yasak degil mi?
  • 2002 de toplam dış borç 130 milyar dolar ciavrıydı. Şimdi ayda 20 milyar dolar cari açık veriyoruz. A cahil. Ne işinden bahsediyorsun? Ayakkabı ticaretimi gemi ticareti mi? Al sana bağlantı biraz oku öğren işkembenden sallama. http://blog.milliyet.com.tr/imf-ye-olan-borc-kapatilirken--turkiye-nin-borc-stoku-1-trilyon-liraya-yukseldi/Blog/?BlogNo=415110 Not: haber milliyet'ten milliyetin sahibini de bilmiyorsundur sen şimdi. Onhda gogıl amcaya sor!
  • DÜNYA LİDERİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE EŞİ FIRST LEYDI EMİNE HANIMA ANCAK BÖYLE GÜZEL BİR UÇAK YAKIŞIRDI.ŞİMDİ SIRA MAKAM ARACINI ROLLS-ROYCE İLE DEĞİŞTİRMEKTE.HAAA BİR DE ABROMOVICHIN YATI GİBİ BİR YAT SİPARİŞ VERMEMİZ LAZIM.
  • Her millet hak ettiği şekilde yönetilir....
  • ben ne adamlar gördüm altında uçak yok, ben ne uçaklar gördüm içinde adam yok...
  • O zaman hiç bişey yapılmasın benim vergilerimle mantığa bak. Git başka ülkeye vergini ver. Bende vergi verdim helal olsun. Karış karış gezecek bu uçak tüm dünyayı. Masa başı memur zihniyetlilerden 50 yılımız çöpe gitti
  • 14:15 eger karniniz acsa iphone 1.5-2 bin tl,satip bir kac ay karninizi doyurun!

Geçen hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan ve - NATO zirvesine katılmak üzere - Galler’e yaptığı resmi ziyaretleri izlemek üzere önce Bakü, ardından Cardiff’teydik.

Seyahati, Erdoğan ile birlikte yeni uçak TC-TUR ile yaptık.

Gecikmese Gül de kullanacaktı

Teknik özellikleri ve iç dizaynı ile fazlasıyla medyatik olan yeni Airbus A330-200 hakkında iki bilinmeyenden ilki şu:

Bugüne kadar medyada yer alan haberlerde, ‘yeni uçağın, 2 buçuk yıl önce sipariş edildiği‘ bilgisi yer alıyor.

Oysa, öğrendiğime göre Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görevini devralması ile eş zamanlı olarak teslim edilen yeni uçak, 2012 değil, 2011 yılının başında sipariş edilmiş.

Yani Türkiye, bu uçağı 2 buçuk değil, 3 buçuk yıl önce sipariş etmiş.

2 buçuk yıl, yapılan anlaşmadaki teslim süresiymiş.

Yani aslında 2013’ün ağustos ayında teslim edilmesi gereken uçak, bir yıl gecikme ile Ağustos 2014’te tamamlanıp teslim edilmiş.

Bu bir yıllık gecikmenin sebebi, uçağın iç donanımını üstlenen firmanın siparişin verilmesinden bir süre sonra iflas etmesiymiş. Yetkililer, dünyada, bu tip VIP uçakların iç donanımını yapan birkaç firma olduğunu, Ankara’nın da bunlardan biri ile anlaştığını ancak böyle bir şanssızlık yaşandığını söylüyorlar.

Airbus firması, uçağı zamanında uçurmuş ve kabin imalatı ile montajını yapacak olan firmaya teslim etmiş. Ancak kabinin dizaynını, yani uçağın içini tamamlaması gereken firmanın iflası, nihai teslimi bir yıl geciktirmiş.

Bu da demek oluyor ki, bu beklenmeyen gelişme yaşanmasa, uçak, planlandığı şekilde 2013 ağustosunda Ankara’da olacak ve Cumhurbaşkanlığı’nın hizmetine girecekti.

Bu durumda da, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin son bir yılında TC-TUR’u kullanabilecekti.

Havada alttan fotoğrafı çekilecek

TC-TUR ile ilgili ikinci özel bilgi de şöyle:

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, yakın zamanda özel bir hava fotoğrafı çekimi için hazırlık yapıyor.

Gövdesinin bir yanında “Türkiye Cumhuriyeti”, diğer tarafında “Republic of Turkey” yazan uçağın altında dev bir ‘ay - yıldız’ yer alıyor.

Uçak yerdeyken doğal olarak görülemeyen bu büyük ayrıntı, yakında uçak havadayken TC-TUR’dan daha alçak irtifada seyredecek başka bir uçaktan - alttan - fotoğraflanarak kamuoyu ile paylaşılacak.

Gözünüzün önünde canlandırın...

Masmavi gökyüzünde kanatlarını açmış süzülen, kırmızı - beyaz dev bir çelik kuş ve göğsünde Türk Bayrağı.

Etkileyici bir fotoğraf karesi olacağına şüphe yok. (Murat Çelik / Gazetevatan)

TC-TUR ALTTAN GÖRÜNTÜLENECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dış borçtan bahseden arkadaş bahsi geçen dış borç devlete ait değil dış ticaret açığından oluşan borç. Yerli sanayi ile oda bitecek inşallah. Devlet borcu kapatalı yıllar oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye özel isim,mesela Can'ın topu derken, ball of Can diyoruz, ball of life demiyoruz, neyse sonuçta Republic of Turkiye olması lazımdı.. Demek ben design ettim derken doğru söylemiş.. Siz dua edin van minut falan yazdirmamis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cb ~ 10 yıl önce
Ben ithal malı uçağın altına ay yıldız yaptırana değil de o ay yıldızın itibarını dünyada artırana bakarım. Eğer bir test olacaksa mogadişu şehir üzeri 5000 ft. altı geçsinler derim. O ay yıldızı görenler neyler bir bakalım. Bu kadar yardımlar felan yapıldı herhalde alkışlarlar değil mi? Mogadişu da şart değil ben bir sürü yer daha önerebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alttan ~ 10 yıl önce
Alttan goruntelemek hem ahlaki hemde kanuni olarak yasak degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tc Tur a ~ 10 yıl önce
2002 de toplam dış borç 130 milyar dolar ciavrıydı. Şimdi ayda 20 milyar dolar cari açık veriyoruz. A cahil. Ne işinden bahsediyorsun? Ayakkabı ticaretimi gemi ticareti mi? Al sana bağlantı biraz oku öğren işkembenden sallama. http://blog.milliyet.com.tr/imf-ye-olan-borc-kapatilirken--turkiye-nin-borc-stoku-1-trilyon-liraya-yukseldi/Blog/?BlogNo=415110 Not: haber milliyet'ten milliyetin sahibini de bilmiyorsundur sen şimdi. Onhda gogıl amcaya sor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KONUK ~ 10 yıl önce
DÜNYA LİDERİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE EŞİ FIRST LEYDI EMİNE HANIMA ANCAK BÖYLE GÜZEL BİR UÇAK YAKIŞIRDI.ŞİMDİ SIRA MAKAM ARACINI ROLLS-ROYCE İLE DEĞİŞTİRMEKTE.HAAA BİR DE ABROMOVICHIN YATI GİBİ BİR YAT SİPARİŞ VERMEMİZ LAZIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Her millet hak ettiği şekilde yönetilir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
ben ne adamlar gördüm altında uçak yok, ben ne uçaklar gördüm içinde adam yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hmm ~ 10 yıl önce
kesin içinde sen varmışsındır...
hadisz ~ 10 yıl önce
Sana tek başına uçmanı yasaklamadılar mı ?
misafir ~ 10 yıl önce
ben iha'lardan bahsetmiştim , neden bu kadar ezik hissetiniz anlamadım.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
O zaman hiç bişey yapılmasın benim vergilerimle mantığa bak. Git başka ülkeye vergini ver. Bende vergi verdim helal olsun. Karış karış gezecek bu uçak tüm dünyayı. Masa başı memur zihniyetlilerden 50 yılımız çöpe gitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
14:15 eger karniniz acsa iphone 1.5-2 bin tl,satip bir kac ay karninizi doyurun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000