16 Şubat 2013, Cumartesi 13:34:10

TC-SEV KAZASININ 54. YILI

Anadolu Ajansı, Türkiye'nin eski Başbakanlarından Menderes'in 54 yıl önce sağ kurtulduğu Londra yakınlarındaki uçak kazasına ilişkin İngiltere'deki arşivlere ulaştı.
  • ylgun sis ve turk kaptan.kazanin nedeneni hepimiz biliyoruz aslinda ;)
  • 2009'da tc-sev tescilli c-152 çorlu meydanındaki fırtınada park yerinde kırıma uğramışdı.
  • O zaman Globally fosss'du bu gun Kurre-i fossss oldu!
  • Geçmişte ve gelişen havayollarında havacılık herzaman kaza ve kırımlara gebe olmuştur. Olan kazalardaki hatalardan ders alınmazsa benzerleri yaşanır. Dünyadaki çoğu havayollarında tüm sistemler gelire odaklı çalışmaktadır. Ve bunların Çoğu değişik kalemlerden tasarruf sağlayarak kar etmeyi düşünür. Ama bir kazanın tüm gelirleri, yapılan reklamları ve marka değerinin sıfıra bir anda inebileceği düşünülmez. Kaç havayolunda uçuş eğitime yatırım yapılmaktadır?, yön veren yöneticiler konusunda uzman, vizyon ve misyon sahimidir ? . Background ları nedir? Nerelerden gelmişlerdir? Dünyada havacılık tarihi çoğunlukla kanla yazılmıştır, artık 21. yüzyılın modern sistemler de ölümcül kazaların olmaması gerekir.
  • Ben bu ucak kazasinin kaza olduguna hic inanmadim... Sakin Ergenekoncular yapmis olmasin... Samankafa TV ye sormak gerek!
  • arka fondaki t 37 ye bakın kız gibi ......

Türkiye'nin eski Başbakanlarından Adnan Menderes ve beraberindeki heyet, 17 Şubat 1959 tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak Kıbrıs görüşmelerine katılmak için Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yola çıktı.

Viscount tipi dört motorlu "Sev" isimli uçak, yoğun sisin etkili olduğu Gatwick havaalanına yaklaşık 5 kilometre kala Surrey bölgesindeki Newdigate köyü yakınlarında ormanlık bir alana düştü. Ağaçlara çarpan uçağın iki kanadı koptu ve ters döndü. Uçakta bulunan 8 mürettebattan 5'i, 16 yolcudan ise 9'u hayatını kaybetti.

Başbakan Adnan Menderes kazadan hafif yaralanarak sağ kurtuldu ancak aralarında dönemin Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şefik Arzık, Basın-Yayın ve Turizm Bakanı Server Somuncuoğlu ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Muzaffer Ersü'nün de bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti. Feci kaza, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere gündeminin de ilk sırasına oturdu.

"Ben Türkiye'nin Başbakanıyım"

Daily Mail gazetesi, kaza olduktan hemen sonra olay yerine giden kişilere, enkazdan çıkarak, yanında duran Menderes'in, "Ben Türkiye'nin Başbakanıyım. İçeride başkaları da var. Lütfen onlara yardım edin" dediğini aktardı.

Manchester Guardian gazetesi ise Macmillan ile Karamanlis'in 12 dakika süren hastane ziyaretlerinde Menderes'le konuşamadıklarını çünkü kendisinin verilen ağrı kesicilerin ve sakinleştirici ilaçların etkisiyle uyumakta olduğunu bildirdi.

Kazanın ardından Sivil Havacılık Bakanlığı yetkilisinin görüşlerine yer veren gazete, yetkilinin "Birçok kaza gördüm ama hiç bu kadar kötüsünü görmedim. Uçak ormanlık alanda sürüklenmiş ve kuyruğu kopmuş. Enkaz buruşturulup atılmış bir kağıt parçası gibiydi" sözlerini aktardı.

TC-SEV KAZASININ 54. YILI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

kazanin sebebi ~ 11 yıl önce
ylgun sis ve turk kaptan.kazanin nedeneni hepimiz biliyoruz aslinda ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kader ~ 11 yıl önce
2009'da tc-sev tescilli c-152 çorlu meydanındaki fırtınada park yerinde kırıma uğramışdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
O zaman Globally fosss'du bu gun Kurre-i fossss oldu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
yılmaz özdil copy paste
TC-1 ~ 11 yıl önce
Geçmişte ve gelişen havayollarında havacılık herzaman kaza ve kırımlara gebe olmuştur. Olan kazalardaki hatalardan ders alınmazsa benzerleri yaşanır. Dünyadaki çoğu havayollarında tüm sistemler gelire odaklı çalışmaktadır. Ve bunların Çoğu değişik kalemlerden tasarruf sağlayarak kar etmeyi düşünür. Ama bir kazanın tüm gelirleri, yapılan reklamları ve marka değerinin sıfıra bir anda inebileceği düşünülmez. Kaç havayolunda uçuş eğitime yatırım yapılmaktadır?, yön veren yöneticiler konusunda uzman, vizyon ve misyon sahimidir ? . Background ları nedir? Nerelerden gelmişlerdir? Dünyada havacılık tarihi çoğunlukla kanla yazılmıştır, artık 21. yüzyılın modern sistemler de ölümcül kazaların olmaması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzittin Abuzero ~ 11 yıl önce
Ben bu ucak kazasinin kaza olduguna hic inanmadim... Sakin Ergenekoncular yapmis olmasin... Samankafa TV ye sormak gerek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cruiser ~ 11 yıl önce
kimin kafası ne ile dolu belli, ülke biraz rahatlasın , cok cektirdiler hesap zanı zorunuza gitmesin...
tweet ~ 11 yıl önce
arka fondaki t 37 ye bakın kız gibi ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
co2brix ~ 11 yıl önce
çok güzel gerçekten. fotoğraf izmir çiğli meydanda çekülmiş olabilir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000