06 Kasım 2017, Pazartesi 10:17:12

TC-KDR ile yılda 32 milyon dolar cepte kaldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü geçen yıl satın aldığı 'Beechcraft King Air 350i TC-KDR' isimli uçağıyla gökyüzünden harita üretiyor.
  • Harita genel komutanliginda dolu ucak var onlara yaptirsaydiniza
  • Kim inanır söylenenlere KDR inanır ancak
  • Heryeri avm rezidans yaptiniz Allaha havale ediyorum
  • Bu uçak bakana uçmaktan ne zaman para kazanmak için uçtu ?
  • Yalandan milletin arazisini milletin elinden alıp parayla geri satmaya çalıştılar 2b bilmem ne diye milleti orman ile tapu bitirdi
  • Kilometre basi 40 dolara hazerfen ahmet celebi gibi gezerdim ben be.
  • Kaçak yapılaşmayı tespit ediyorsunuz madem, neden önlem almıyorsunuz? Sonra çıkıp kameraların önünde bizde ihanet içindeyiz diye gözyaşı döküyorsunuz! Yalancısınız hepiniz
  • Bu tip kontrol uçuşları yapıyor mu bilmiyorum ama, yapılsa iyi olur. Tarım arazilerine şimdi güneş enerji panel tarlaları yapılmaya başlandı. Nedense tarıma uygun yerlere yapılıyor. Yukarıdan bakıyorsunuz dört bir yanı tarım arazisi, ortasında güneş enerji panel tarlası. Demek ki orası da yakın zamana kadar tarım arazisi idi. Geç kalmayalım!!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü geçen yıl satın aldığı 'Beechcraft King Air 350i TC-KDR' isimli uçağıyla gökyüzünden harita üretiyor.

Uçak sayesinde harita, tapu, kadastro, yol, baraj, arazi toplulaştırma ve kamulaştırma için havadan fotoğraflama yapıldı. Türkiye bu yatırımla her yıl dışarıya ödediği 32 milyon doları da cebinde tuttu.

Türkiye, akıllı bir yatırımla 32 milyon doları yurt dışına vermek yerine cebinde tuttu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü geçen yıl satın aldığı Beechcraft King Air 350i TC-KDR adlı uçağı hizmete soktu. 1955’den beri havadan görüntü alarak harita üreten Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TC-KDR uçağı ile kabiliyetlerini artırarak tüm Türkiye’nin ve KKTC’nin havadan görüntüsünü çekti. Böylece Türkiye geçmişte ABD’ye ödediği 32 milyon dolardan tasarruf etti. Amerika menşeili olan uçağa Danimarka’da Alman malı kamera takıldı. Uçağa KDR ismi verildi. Uçağın iki pilotu yurt dışında eğitim aldı. Uçak ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nü harita, tapu, kadastro, yol, baraj, arazi toplulaştırma ve kamulaştırma gibi işlerde kullanılan havadan fotoğraflama işlemi tamamlandı.

KAÇAK YAPILAŞMAYI TESPİT EDİYOR

Son yedi yılda hava fotoğraflarından üretilen ortofoto haritalar ve kızıl ötesi görüntüler, kentsel dönüşüm ve planlama, kent bilgi sistemleri, Kaçak yapılaşmanın tespiti, çevre yönetimi, afet yönetimi, tarım ve orman bilgi sistemleri, kadastro ve toprağa dayalı tüm mühendislik projelerinde temel altlık olarak kullanılıyor. TC-KDR uçağının aldığı kızılötesi görüntüleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı bitki çeşitlerin ayrımını yapıyor. Görüntülerden emniyet ve savunma amaçlı da faydalanılıyor.

TÜRKİYE’NİN KASASINDA 32 MİLYON DOLAR KALDI

Önceki yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarının uydu görüntülerine her yıl milyonlarca dolar kaynak ayrılıyordu. Türkiye, Tapu ve Kadastro uçakları havadan görüntüleri çekmemiş olsaydı Amerika’nın uydu görüntülerini satın almak zorunda kalacaktı. Türkiye görüntünün kilometresine 40 dolar verecekti. Tapu ve Kadastro havadan görüntü alarak ürettiği ortofoto haritaların kilometre karesini 6 liraya kamu ve özel sektör kurumların hizmetine sundu.

TC-KDR ile yılda 32 milyon dolar cepte kaldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Yalana bak ~ 6 yıl önce
Harita genel komutanliginda dolu ucak var onlara yaptirsaydiniza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaw hehe ~ 6 yıl önce
Kim inanır söylenenlere KDR inanır ancak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 6 yıl önce
Heryeri avm rezidans yaptiniz Allaha havale ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusöz ~ 6 yıl önce
Bu uçak bakana uçmaktan ne zaman para kazanmak için uçtu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Yalandan milletin arazisini milletin elinden alıp parayla geri satmaya çalıştılar 2b bilmem ne diye milleti orman ile tapu bitirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 6 yıl önce
Kilometre basi 40 dolara hazerfen ahmet celebi gibi gezerdim ben be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vaybe ~ 6 yıl önce
gerçekmi bu rakamlar ?????
!!!! ~ 6 yıl önce
Kaçak yapılaşmayı tespit ediyorsunuz madem, neden önlem almıyorsunuz? Sonra çıkıp kameraların önünde bizde ihanet içindeyiz diye gözyaşı döküyorsunuz! Yalancısınız hepiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orman Bakanlığı ~ 6 yıl önce
Bu tip kontrol uçuşları yapıyor mu bilmiyorum ama, yapılsa iyi olur. Tarım arazilerine şimdi güneş enerji panel tarlaları yapılmaya başlandı. Nedense tarıma uygun yerlere yapılıyor. Yukarıdan bakıyorsunuz dört bir yanı tarım arazisi, ortasında güneş enerji panel tarlası. Demek ki orası da yakın zamana kadar tarım arazisi idi. Geç kalmayalım!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000