27 Mayıs 2009, Çarşamba 08:05:47

TC-DAP'ın gerçek fiyatı ne kadar?

Başbakanlık uçak envanterine dahil edilen Gulfstream G550 tipi VIP uçak ile ilgili tartışmalar sona ermiyor. Şimdi de gündemde uçağın gerçek maliyet fiyatı var...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • İyi o zaman, galerici Baykal amca aynı özelliklerdeki uçağı bana 45 milyon papele satsın, tabi sıkıysa. Kendisine bedavadan 2 milyon papel kazanma imkanı... :)
  • Size ne kardeşim başkabakan ister jete biner ister helikoptere ister mekiğe..Adam almışta sanki kendisine mi almış Başbakanlık envanterinde bir uçak.Yarın bir gün tayyip gider Hıdır gelir hıdır biner.Abartmayın ya.0-3 yaş grubu siyaseti yapmayın.Kimse obama ya busha diyebiliyor mudy airforce 1 neyine yetmiyor airforce2 aldın diye.
  • Daha ne ucaklar var, Airbus'in ve Boeing'in Business Jetleri var. Yakismaz mi T.C.'ye ? Biz ise turbofan'e devam...
  • Doğru Değil uçağın üzerinde ayrı fatura edilen ilaveler vardır. BU ek faturalar kayda alınmamıştır.
  • Uçaklardada araçlar gibi farklı fiyatlar oluşur. Alıcının isteği doğrultusunda araçlara olduğu gibi yine uçaklarada ekstra donımlar eklenebiliyor. Bu uçak imalat sırasındaki siparişle full olarak sipariş edilmiş olup içinde opsiyonel bir çok donanım bulunmakta. Bu nedenle uçağın fiyatı fabrika çıkış fiyatından farklı olacaktır. Bu rakam 60 ıda bulabilir.
  • Amerika piyasasında 2003 modeli 40 m$ ve 2008 yılı 50 m$ a alıcı bulmakta; ikinci eli bu derece kıymetli olan aracın özel kullanım için özel ekipmanlara sahip olanı için 43 m$ çocuk masalından öteye gitmez.
  • tahmin ediyorum 43 m$ uçağın fabrika çıkış fiyatı .üzerine vergiler eklerseniz gerçek maliyet ortaya çıkar.
  • Bu uçak için sipariş verildiği zaman liste fiyatı 50m$ civarı idi. Hatta en yakın teslim 2010 sonuna veriliyordu. O zamanlar kriz yoktu. Sipariş edilen uçağın opsiyonlarından dolayı biraz maliyeti arttığı, siparişi öne çekmek içinde biraz fazla ödendiği yazılmıştı o zaman medyada. Benim hatırladığım 65m$ dolara sipariş edildiği idi. Şu an krizden dolayı yeni siparişlerde belki fiyatlar düşmüş olabilir ama bu uçağın sıfırı 43m$'a kadar düşmüş olamaz.
  • Evet biz de yedik...Özel uçakların fiyatını yakından takip eden birisi olarak 43milyon dolar bence az bu uçağa...

Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerini her fırsatta dile getiren CHP lideri Baykal, son olarak Başbakanlık bünyesine satın alınan uçaklarla ilgili de muhalefet yaptı. Ancak Baykal'ın muhalefet yaparken doğru bilgiler üzerinden konuşmadığı ortaya çıktı.

DAP uçağı ile ilgili olarak '61 milyon dolara alındı' iddiasını ortaya atan Baykal'ın iddiasının doğru olmadığı belirlendi. Nisan ayının ilk günlerinde Türkiye'ye teslim edilen Gulfstream G550 tipi uçağın maliyetinin 43 milyon dolar olduğu belirtildi.

TC-DAP'ın gerçek fiyatı ne kadar?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İyi o zaman, galerici Baykal amca aynı özelliklerdeki uçağı bana 45 milyon papele satsın, tabi sıkıysa. Kendisine bedavadan 2 milyon papel kazanma imkanı... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Size ne kardeşim başkabakan ister jete biner ister helikoptere ister mekiğe..Adam almışta sanki kendisine mi almış Başbakanlık envanterinde bir uçak.Yarın bir gün tayyip gider Hıdır gelir hıdır biner.Abartmayın ya.0-3 yaş grubu siyaseti yapmayın.Kimse obama ya busha diyebiliyor mudy airforce 1 neyine yetmiyor airforce2 aldın diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Daha ne ucaklar var, Airbus'in ve Boeing'in Business Jetleri var. Yakismaz mi T.C.'ye ? Biz ise turbofan'e devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Doğru Değil uçağın üzerinde ayrı fatura edilen ilaveler vardır. BU ek faturalar kayda alınmamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçaklardada araçlar gibi farklı fiyatlar oluşur. Alıcının isteği doğrultusunda araçlara olduğu gibi yine uçaklarada ekstra donımlar eklenebiliyor. Bu uçak imalat sırasındaki siparişle full olarak sipariş edilmiş olup içinde opsiyonel bir çok donanım bulunmakta. Bu nedenle uçağın fiyatı fabrika çıkış fiyatından farklı olacaktır. Bu rakam 60 ıda bulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Amerika piyasasında 2003 modeli 40 m$ ve 2008 yılı 50 m$ a alıcı bulmakta; ikinci eli bu derece kıymetli olan aracın özel kullanım için özel ekipmanlara sahip olanı için 43 m$ çocuk masalından öteye gitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tahmin ediyorum 43 m$ uçağın fabrika çıkış fiyatı .üzerine vergiler eklerseniz gerçek maliyet ortaya çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu uçak için sipariş verildiği zaman liste fiyatı 50m$ civarı idi. Hatta en yakın teslim 2010 sonuna veriliyordu. O zamanlar kriz yoktu. Sipariş edilen uçağın opsiyonlarından dolayı biraz maliyeti arttığı, siparişi öne çekmek içinde biraz fazla ödendiği yazılmıştı o zaman medyada. Benim hatırladığım 65m$ dolara sipariş edildiği idi. Şu an krizden dolayı yeni siparişlerde belki fiyatlar düşmüş olabilir ama bu uçağın sıfırı 43m$'a kadar düşmüş olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet biz de yedik...Özel uçakların fiyatını yakından takip eden birisi olarak 43milyon dolar bence az bu uçağa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000