01 Ağustos 2008, Cuma 08:20:22

TBMM'de gündem: Uçak Sayısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, orman yangınlarıyla mücadelede hava araçlarının artık vazgeçilmez bir öneme sahip olmasına rağmen bu yıl neden ihmal edildiğini sordu.
  • Sorun burada.Bunu aydinliga kavusturmadikca,böyle vurdum duymazliklar devam edecektir.Biz yaptik oldu gibi.Her kurum kendi imar planini yapma imkanini taniyan KANUN ne icin gecen hafta MECLISDEN GECTI?Istanbul'un suyu yok iken.Neden her tarafi insaat sektörüne acildi?20-30 katli TOKI vasitasi ile ve özel sirketler her gün gazetelere carsaf carsaf reklam ile maketten satis yapmaktalar.Tabiiki alici ACFDIKGÖZLER oldugu icin.Istanbul'un suyu nasilsa Sakarya'dan da alabiliriz.Istanbul'u düsünmeyen,yangin ucaginimi düsünsün.ÖNCE RANTTTTTT.
  • tek kelimeyle "yazık" ormanların önemini anlayamamışlar işin birde can mal kaybı var hiç o konuya gelmeyelim
  • Okadar çok nedeni var ki uçakların yetersiz olmasının, nereden başlasak? Uçak satınalma yoluna gidilmiyor çünkü kiralayan şirketler iyi para kazanıyor her yıl. İşi içten yapmak isteyen az.Orman ve arazi işinde birçok rant olayı dönüyor.Ülkesini sözde seven insanların varlığı.Her hükümet değişikliğinde oturmuş uzman kadronun değişmesi. Say say bitmez...
  • Bu ihmalkarlık gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin kabahati çok ilginç hiç bir sorumlu yangın uçağı satın almamış tanesi 1,5milyon dolar olan uçaktan onlarcası 25milyon dolar olan uçaktan 10 tanealınsa bu ormanlarımız yanmaz en azından bu kadar yanmaz..

Milletvekili Varlı; orman yangınlarıyla mücadelede vazgeçilmez öneme sahip olan uçak sayısının neden azaltıldığını gündeme getirdi.

Varlı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergesinde, orman varlıklarının ülkemiz için önemini anlatan Varlı, bulunulan coğrafya ve iklim özellikleri nedeniyle de artan yangınlar sonucu ciddi kayıplar yaşandığını bildirdi.

SAYILARI NEDEN AZALTILDI?

Doğal dengeyi bozan, canlı türlerini yok eden yangınlarla mücadelede ise havadan müdahalenin önemine değinen Varlı; bu yıl bu alanda yapılan ihmali gündeme getirdi.

Varlı, "Orman yangınlarında havadan söndürme hayati önem taşımasına rağmen, geçmiş yıllarda 5 tane pelikan uçak dışardan kiralanırken bu sene neden kiralanmamıştır? Helikopter ve uçak sayısının en az 21 olması gerekirken bu sayının 11'e düşürülmesinin sebebi nedir? Uçak kiralama ihalesinin Mayıs ayına bırakılması sizce bir ihmalkarlık değil midir?" diyerek açıklama istedi.

TBMM'de gündem: Uçak Sayısı

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Sorun burada.Bunu aydinliga kavusturmadikca,böyle vurdum duymazliklar devam edecektir.Biz yaptik oldu gibi.Her kurum kendi imar planini yapma imkanini taniyan KANUN ne icin gecen hafta MECLISDEN GECTI?Istanbul'un suyu yok iken.Neden her tarafi insaat sektörüne acildi?20-30 katli TOKI vasitasi ile ve özel sirketler her gün gazetelere carsaf carsaf reklam ile maketten satis yapmaktalar.Tabiiki alici ACFDIKGÖZLER oldugu icin.Istanbul'un suyu nasilsa Sakarya'dan da alabiliriz.Istanbul'u düsünmeyen,yangin ucaginimi düsünsün.ÖNCE RANTTTTTT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
tek kelimeyle "yazık" ormanların önemini anlayamamışlar işin birde can mal kaybı var hiç o konuya gelmeyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Okadar çok nedeni var ki uçakların yetersiz olmasının, nereden başlasak? Uçak satınalma yoluna gidilmiyor çünkü kiralayan şirketler iyi para kazanıyor her yıl. İşi içten yapmak isteyen az.Orman ve arazi işinde birçok rant olayı dönüyor.Ülkesini sözde seven insanların varlığı.Her hükümet değişikliğinde oturmuş uzman kadronun değişmesi. Say say bitmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karabulut ~ 16 yıl önce
Bu ihmalkarlık gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin kabahati çok ilginç hiç bir sorumlu yangın uçağı satın almamış tanesi 1,5milyon dolar olan uçaktan onlarcası 25milyon dolar olan uçaktan 10 tanealınsa bu ormanlarımız yanmaz en azından bu kadar yanmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000